Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024
18.2 C
Athens

ΣΥΡΙΖΑ: “οριακή” πλειοψηφία πήρε ο Στ. Κασσελάκης στην ΠΓ- Το παρασκήνιο της συνεδρίασης

Μετά από 7,5 ώρες , ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ. Η εισήγηση του Στ΄. Κασσελάκη “πέρασε” κατά πλειοψηφία: 20 υπέρ, 10 κατά και 8 λευκά.

Κατά της εισήγησης του κ. Κασσελάκη ψήφισαν τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας που ανήκουν στην Ομπρέλα και ο Δημήτρης Τζανακόπουλος ( 6+6)

Αννέτα Καββαδία
Έφη Καλαμαρά
Κατερίνα Κνήτου
Πάνος Λάμπρου
Χάρις Ματσούκα
Ανδρέας Ξανθός
Πάνος Σκουρλέτης
Ευκλείδης Τσακαλώτος
Νίκος Φίλης

Λευκό ψήφισαν οι:

Έφη Αχτσιόγλου, Νασος Ηλιόπουλος, Αλέξης Χαρίτσης, Διονύσης Τεμπονέρας, Σία Αναγνωστοπούλου, Νίκος Μπίστης, Θεανώ Φωτίου, Κωνσταντίνος Βλαχάκης.

“Απόντες” αλλά “απέναντι”

Σημειώνεται πως δεν ψήφισαν οι Γ. Ραγκούσης, Θανάσης Θεοχαρόπουλος και Στέφανος Τζουμάκας οι οποίοι πάντως ήταν απολύτως αντίθετοι στην εισήγηση της ηγεσίας.

Εξ αυτού, από την Ομπρέλα, σχολιάζουν πως η απόφαση είναι “μειοψηφική”.

Σε βαρύ κλίμα πραγματοποιείται η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία ο Στέφανος Κασσελάκης συμμετείχε διαδικτυακά ως απών στις ΗΠΑ και ανακοίνωσε τον προγραμματισμό του συνεδρίου για τις 23-25 Φεβρουαρίου.

Η Ομπρέλα είχε ήδη αποστείλει κείμενο με το οποίο ασκούσε κριτική εφ όλης της ύλης στον Στέφανο Κασσελάκη και κυρίως ζητεί τη διεξαγωγή του συνεδρίου τον Νοέμβριο.

Στις τοποθετήσεις εντός της ΠΣ, αποτυπώνεται η δυσαρέσκεια των διαφωνούντων για τη στάση της ηγεσίας.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, άφησε ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο αποχώρησής του ασκώντας κριτική στην ηγεσία για το πώς πορεύτηκε τόσο κατά τη διάρκεια της εσωκομματικής εκλογής όσο και μετά την ανάδειξη της στο τιμόνι του ΣΥΡΙΖΑ ενώ αίσθηση προκαλεί η αναφορά του στον Αλέξη Τσίπρα ( δε συμμετέχει πλέον στην ΠΓ) για την ευθύνη του που επέτρεψε επιθέσεις στελεχών και συνεργατών Κασσελάκη εναντίον ανθυποψηφίων του, της Έφης Αχτσιόγλου και του Ίδιου εν προκειμένω, χωρίς να παρέμβει.
Π. Σκουρλέτης: Είσαι άκρως διχαστικός

Οξύς ήταν και ο Πάνος Σκουρλέτης ( Ομπρέλα).

Απευθυνόμενος στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, φέρεται να του είπε:

*Η τοποθέτηση σου στον ΣΕΒ δεν έχει σχέση με καμία εκδοχή της Αριστεράς

*Η προταση για μετάθεση του Συνεδρίου που υπήρξε απόφαση της προηγούμενης ΚΕ. δείχνει πως δεν έχει συνειδητοποιθει η ανάγκη ο ΣΥΡΙΖΑ να αναζητήσει τα αίτια της εκλογικής του συντριβής….

*Ο τρόπος που έχεις λειτουργήσει μέχρι σήμερα είναι άκρως διχαστικος ..έχεις καλύψει όλο το τοξικό κλίμα που αναπαράγεται καθημερινά από διάφορα κομματικά παρακεντρα.
Ε. Αχτσιόγλου: Κριτική για την ομιλία σε ΣΕΒ

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Εφη Αχτσιόγλου άσκησε κριτική στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ με κύριο άξονα την ομιλία του προς τον ΣΕΒ. Η κριτική της βάσει των ίδιων πληροφοριών προς τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, ήταν σημείο προς σημείο υπό τη γενική αιτίαση πως αλλοιώνει τον πυρήνα της μισθωτής εργασίας και εκφράζει προβληματικές θέσεις για τη λειτουργία της οικονομίας και της ανισότητες.

Η παρέμβασή Αχτσιόγλου, ωστόσο, αφορούσε άλλους τρεις άξονες:

  1. Αυτοδιοικητικές Εκλογές, 2. Ενότητα και Δημοκρατική λειτουργία του κόμματος όπου άσκησε κριτική στην ηγεσία και 3. τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή.
    “Ομάδα” Αχτσιόγλου: Αρνητικό το αποτέλεσμα των Αυτοδιοικητικών

Κοινή βάση και αφετηρία είχαν οι παρεμβάσεις των στελεχών που στήριξαν στις εσωκομματικές εκλογές την Έφη Αχτσιόγλου (Τζανακόπουλο, Ηλιόπουλο, Χαρίτση, Ραγκούση ) απέναντι στην ηγεσία.

Εν αρχή, επισημάνθηκε η προγραμματική διαφωνία για την τοποθέτηση του Στ. Κασσελάκη στον ΣΕΒ, την “αφωνία” για τη Γάζα, την κριτική σε στελέχη ( όπως ο Ευ Αποστολάκης) που βγήκαν κεντρικά να στηρίξουν δεξιούς υποψηφίους ( αντάρτες της ΝΔ) στις Αυτοδιοικητικές εκλογές. Διατύπωσαν εξάλλου την άποψη πως το αποτέλεσμα των εκλογών ήταν αρνητικό (παρά τους πανηγυρισμούς της ηγεσίας). Ασφαλώς, όπως έπραξαν και οι Τσακαλώτος- Αχτσιόγλου, στάθηκαν επικριτικά στη δήλωση του Στ Κασσελάκη πως δεν θα έχουν θέση στα ψηφοδέλτια οι “υπονομευτές”.Για την “ομάδα Αχτσιόγλου” πάντως, το κρίσιμο ζήτημα δεν είναι ο χρόνος του συνεδρίου, για τον οποίον δεν θέτουν τόσο ανελαστικά περιθώρια, όπως η Ομπρέλα.
Παρέμβαση Χαρίτση και για τα περί… θερμού επεισοδίου

Παράλληλα, στην ομιλία του ο Αλέξης Χαρίτσης, αφού άσκησε κριτική στην ηγεσία στο “πνεύμα” της “ομάδας Αχτσιόγλου”, αναφέρθηκε και στα ψευδή δημοσιεύματα που τον έφεραν να λογοφέρει με τον Παύλο Πολάκη κατά τη διάρκεια της ΕΠΕΚΕ που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, τα οποία διαψεύσθηκαν τελικώς και από τα “κεντρικά” του ΣΥΡΙΖΑ.

Επ αυτού, μίλησε για διαρροές που δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα και επιδιώκουν να δημιουργήσουν την αντίληψη ” εσωτερικού εχθρού”.

Στα παραπολιτικά της ΠΓ, ο κ. Κασσελάκης, αποκάλυψε τελικώς την αιτία της κατεπείγουσας επίσκεψής του στις ΗΠΑ: θα παντρευτεί με τον σύντροφό του Τάιλερ Μακμπεθ.


Καυγάς Πολάκη με Τσακαλώτο, Ξανθό και Σκουρλέτη

Καυγάς – καθόλου ανέλπιστος- ξέσπασε στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ μεταξύ του Παύλου Πολάκη και των Ευκλείδη Τσακαλώτου, Ανδρέα Ξανθού και Πάνου Σκουρλέτη.

Στην παρατήρηση του Ανδρέα Ξανθού ότι επί της προηγούμενης θητείας του ΣΥΡΙΖΑ ως αντιπολίτευση επί πανδημίας, ο Παύλος Πολάκης έχει πει και υποστηρίξει ό,τι πιο αντιεπιστημονικό, στο θέμα του εμβολιασμού, ο Παύλος Πολάκης κατηγόρησε τον Ανδρέα Ξανθό πως εξαιτίας του ” Χάσαμε πέντε μονάδες”.

“Με σένα χάσαμε δέκα” του αντιγύρισε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, παρεμβαίνοντας ενώ συνέχισε την επίθεση και ο Πάνος Σκουρλέτης, αποκαλώντας τον νυν “υπερτομεάρχη” του ΣΥΡΙΖΑ, ” τον καλύτερο χορηγό του Μητσοτάκη”.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Μητσοτάκης – Ερντογάν: Διάσταση απόψεων για τη Χαμάς

«Η Χαμάς είναι αντιστασιακή οργάνωση, δίνει μάχη για τα εδάφη της. Θα μας λυπούσε αν τη θεωρούσατε τρομοκρατική οργάνωση» υπογράμμισε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν...

Η πρώτη αποτίμηση της συνάντησης Μητσοτάκη – Ερντογάν στην Άγκυρα

Η πρώτη αποτίμηση της συνάντησης Μητσοτάκη – Ερντογάν οδηγεί στα εξής συμπεράσματα. «Και οι δύο ηγέτες πάντως έδειξαν, ότι θέλουν να συνεχιστεί αυτό το κλίμα των...

Μητσοτάκης: Δίπλα στις διαφωνίες μας μπορούμε να γράφουμε και μία παράλληλη σελίδα με τις...

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε «και σήμερα δείξαμε ότι δίπλα στις διαφωνίες μας μπορούμε να γράφουμε και μία παράλληλη σελίδα με τις συμφωνίες μας»....

Ερντογάν: Η επίσκεψη του Κ. Μητσοτάκη αποτελεί αντικατοπτρισμό της συμφωνίας της Διακήρυξης των Αθηνών...

«Σας χαιρετώ εγκάρδια και με σεβασμό. Αισθάνομαι μεγάλη ικανοποίηση που φιλοξενώ τον αξιότιμο κύριο Μητσοτάκη και την αντιπροσωπεία του στην Άγκυρα» ανέφερε στις δηλώσεις...

Συνάντηση του Πρωθυπουργού με εκπροσώπους των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ

Ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης συνάντησε σήμερα τους εκπροσώπους των σωματείων εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ. Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης οι υπουργοί Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής...

Στις 24 Μαΐου η συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών για την ακρίβεια

Ο Παύλος Μαρινάκης είπε ότι την Παρασκευή 24 Μαίου θα γίνει η προ ημερησίας διάταξης συζήτηση στη Βουλή για την οικονομία και την ακρίβεια. Επίσης μίλησε για...

Αναβαθμισμένο το δείπνο Μητσοτάκη-Ερντογάν: Θα παραστεί και ο Οικουμενικός Πατριάρχης

Θετικές διαφαίνονται οι συζητήσεις Μητσοτάκη – Ερντογάν μετά την σημαντική αναβάθμιση του δείπνου που απόψε θα παραθέσει ο τούρκος πρόεδρος στον Έλληνα πρωθυπουργό, καθώς...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Ευρωεκλογές 2024: Για να ξεπεράσει το 15% ο Κασσελάκης θα ποντάρει στην τοξικότητα

Το έργο το έχουμε ξαναδεί από τον ΣΥΡΙΖΑ απλά άλλαξε ο επικεφαλής, άλλαξε ο...

Κασσελάκης: Mεταλάσσει τον ΣΥΡΙΖΑ σε ένα Αμερικάνικου τύπου κόμμα

Με σύμμαχο τη σιωπή του Αλέξη Τσίπρα και των κορυφαίων του κόμματος, ο Στέφανος...

Φλωρίδης: “Ο ΣΥΡΙΖΑ παραπλανά συνειδητά τον κόσμο”

Απάντηση σε όσους διατείνονται ότι στη δίκη για την τραγωδία στο Μάτι, εφαρμόστηκε οΝέος Ποινικός...

ΠΑΣΟΚ: “Υπότροπος ο ΣΥΡΙΖΑ για τη μη κατάθεση υπομνήματος κατά των ναζιστών εγκληματιών”

Έντονη κριτική της Χαριλάου Τρικούπη προς τον ΣΥΡΙΖΑ τον οποίο -σε ανακοίνωση του-χαρακτηρίζει υπότροπο...