Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
21.1 C
Athens

ΣΥΡΙΖΑ: Στους 4 οι υποψήφιοι για την ηγεσία – Παππάς και Τζουμάκας μπαίνουν στην κούρσα

Στους τέσσερις ανέρχονται πλέον οι διεκδικητές της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς στη διάρκεια της κρίσιμης συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, που βρίσκεται σε εξέλιξη, κατέθεσαν υποψηφιότητες οι Νίκος Παππάς και Στέφανος Τζουμάκας.

Παρά τις αρχικές διαρροές, ο Παύλος Πολάκης γνωστοποίησε ότι δεν θα θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία αν δεν αλλάξει ο οδικός χάρτης για την εκλογή του προέδρου και δεν μετατεθεί η διαδικασία για μετά τις αυτοδιοικητικές κάλπες.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη είχαν καταθέσει υποψηφιότητες οι: Έφη Αχτσιόγλου και Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Κρίσιμη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ – Ο Παύλος Πολάκης γνωστοποίησε ότι δεν θα θέσει υποψηφιότητα αν δεν αλλάξει ο οδικός χάρτης

Νίκος Παππάς: Πρώτο βήμα της μεγάλης αντεπίθεσης του προοδευτικού κόσμου

«Σήμερα κάνουμε το πρώτο βήμα μιας μεγάλης αντεπίθεσης του προοδευτικού κόσμου της χώρας, ξεκινάμε ένα εγχείρημα μιας νέας νικηφόρας πορείας» τόνισε ο Νίκος Παππάς καταθέτοντας επίσημα την υποψηφιότητά του.

«Δεν φανταζόμουν ότι θα έρθει η στιγμή που θα σταθώ στο βήμα της Κεντρικής Επιτροπής και θα πω αυτές τις λέξεις. Με αίσθημα ευθύνης και ταπεινότητας, καταθέτω ενώπιον της Κεντρικής Επιτροπής την υποψηφιότητά μου για την προεδρία του κόμματος» είπε ο κ. Παππάς τονίζοντας πως «τα καθήκοντα και οι αγώνες που μας περιμένουν είναι και πάλι πολλά και το χρέος μας μεγάλο».

«Πυξίδα μας είναι η επικαιροποιημένη ταυτότητά μας, όπως περιγράφεται στη διακήρυξή μας. Είναι σαφής και καθόλου θολή. Εκφράζουμε και συσπειρώνουμε όλον τον κόσμο από την αριστερά ως το προοδευτικό κέντρο» ανέφερε για να υπογραμμίσει πως «κάθε αναδίπλωσή μας στη ‘φωλιά’ της ριζοσπαστικής αριστεράς και μόνο θα ήταν μεγάλο λάθος».

Αχτσιόγλου, κυβέρνηση, ΔΝΤ,

Έφη Αχτσιόγλου: Χρειαζόμαστε έναν νέο ΣΥΡΙΖΑ, μεθοδικό, αποτελεσματικό και σύγχρονο

Την πρότασή της για την ανασυγκρότηση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στην κατεύθυνση ενός «νέου σύγχρονου αριστερού κόμματος που μπορεί να είναι ο κορμός, το κέντρο και ο βασικός εκφραστής του δημοκρατικού και προοδευτικού κόσμου», ανέπτυξε η Έφη Αχτσιόγλου.

Ευ. Τσακαλώτος: Ο ΣΥΡΙΖΑ χρειάζεται και συνέχεια και τομή

Ο ΣΥΡΙΖΑ χρειάζεται και συνέχεια και τομή, τόνισε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος στην τοποθέτηση του.

Ο κ. Τσακαλώτος, που ανακοίνωσε χθες την υποψηφιότητα του για την προεδρία του κόμματος, είπε ότι μετά την ήττα χρειάζεται αναστοχασμός, σκέψη και συλλογικότητα, προσθέτοντας πως αυτό μπορεί να γίνει σε μια πορεία προς το συνέδριο. «Αλλά το θέμα είναι να ξέρουμε πού θέλουμε να πάμε. Πρέπει να ξέρουμε πού θέλουμε να είμαστε το 2026 και άρα να ξέρουμε πώς πρέπει να αρχίσουμε να ετοιμαζόμαστε από τώρα για τότε».

Σημείωσε ότι δεν υπάρχει ούτε ένας αριστερός, ούτε μια αριστερή που να μην θέλει να απευθυνθεί σε πλατιά ακροατήρια. Αλλά αυτό, είπε, ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να το κάνει έχοντας σταθερή και αξιόπιστη ταυτότητα «και άρα πρέπει να έχεις σαφείς και γνωστές προτεραιότητες».

Υποψηφιότητα – έκπληξη από τον Στέφανο Τζουμάκα

Από την πλευρά του, στην εισήγησή του, με την οποία υπέβαλε και την υποψηφιότητά του ο κ. Τζουμάκας αναφέρθηκε στις πρόσφατες εξελίξεις: «Η χώρα μας αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα, συνεχιζόμενη υποβόσκουσα κρίση στην οικονομία, παραγωγική αναιμία, άδικη και διανομή του παραγόμενου πλούτου, ανεξάρτητα από τις διαχειριστικές επιλογές που προβάλλει η κυβέρνηση ως δήθεν λύσεις». Σε αυτά, πρόσθεσε, ο κ. Τζουμάκας προστίθεται «η ερήμην της βουλής και του ελληνικού λαού προσχώρηση στην λογική των συμβιβασμών που χαρακτηρίζει τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς στο Αιγαίο και το Κυπριακό, παραβιάζοντας πάγιες εθνικές θέσεις καθ’ υπόδειξη εξωτερικών παραγόντων».

Στο πλαίσιο αυτό, υπογράμμισε, «το κόμμα μας χρειάζεται ιδεολογική και πολιτική ανασύνταξη, οργανωτική διεύρυνση και νέο σχέδιο δράσης με θέσεις και πρωτοβουλίες που θα κινητοποιούν την κοινωνία σε δημιουργική αγωνιστική στάση και σε επιδίωξη λύσεων».

Όσο για το κόμμα επισήμανε πως:

  • Χρειαζόμαστε ανοικτό Πολιτικό κόμμα και επίσης Λαικό και Πολιτικό Κόμμα.
  • Συνδικαλιστικές παρατάξεις στους χώρους που δρουν οι πολίτες και οι νέοι.
  • Καταστατικές αλλαγές καθώς και θεσμοθέτηση θέσης αντιπροέδρου στο κόμμα.

Τεμπονέρας: «Τα πάντα ανοιχτά»

Είναι τα «πάντα ανοιχτά, αν οι διαδικασίες μετατεθούν για αμέσως μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές δήλωσε ο Διονύσης Τεμπονέρας, μιλώντας στους δημοσιογράφους μετά την τοποθέτηση του στην κλειστή συνεδρίαση της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, αναφερόμενος στο ενδεχόμενο να θέσει υποψηφιότητα για την ηγεσία του κόμματος.

«Ξεκινήσαμε τις εργασίες της ΚΕ με συντροφικότητα, με ενότητα προκειμένου να ανοίξει η διαδικασία για την επόμενη μέρα. Είναι μια διαδικασία που θα είναι επίπονη και επίμονη, αλλά θα είναι άκρως αναζωογονητική και παραγωγική προκειμένου να φέρουμε τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ξανά σε κυβερνητικές θέσεις ευθύνης», τόνισε ο κ. Τεμπονέρας.

Στο τραπέζι το χρονοδιάγραμμα – «Απών» ο Αλέξης Τσίπρας

Το κομματικό όργανο, που συνέρχεται σήμερα και αύριο σε κεντρικό ξενοδοχείο, θα κληθεί να επικυρώσει την εισήγηση της Πολιτικής Γραμματείας για τον οδικό χάρτη με βάση τον οποίο θα τρέξουν οι εσωκομματικές διαδικασίες, και ο οποίος προβλέπει διαρκές συνέδριο στα τέλη Αυγούστου και εκλογή προέδρου στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Η συνεδρίαση, που χαρακτηρίζεται «ιστορική», είναι κλειστή για τα ΜΜΕ. Παράλληλα αναμένεται να συζητηθούν οι εκλογές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και να εξουσιοδοτηθεί η Πολιτική Γραμματεία για τους περαιτέρω χειρισμούς και τις συγκεκριμένες υποψηφιότητες για της περιφέρειες και τους δήμους.

Στη συνεδρίαση δεν παραβρίσκεται ο απερχόμενος πρόεδρος του κόμματος, Αλέξης Τσίπρας.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Νέα παράταση για τα τέλη κυκλοφορίας

Τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα: Πότε θα ενεργοποιηθεί η πλατφόρμα myCar – Ποιους ιδιοκτήτες...

Ενεργοποιείται την ερχόμενη Μ. Τετάρτη 1 Μαΐου η ειδική πλατφόρμα, μέσω της οποίας οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να θέσουν σε κίνηση τα οχήματά τους πληρώνοντας...
Μητσοτάκης: Η ΔΕΗ πυλώνας για την εθνική πρόοδο, την εθνική προκοπή

Ο Μητσοτάκης βγάζει τους υπουργούς από τα γραφεία

Τόσο στην ομιλία του στο 15ο Τακτικό Συνέδριο, όσο και στη παρουσίαση των 42 υποψήφιων ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας όλοι συμπέραναν, πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης...

“Άρχοντας των κρίκων” ο Πετρούνιας – Έγραψε ιστορία με το 7ο χρυσό μετάλλιο

Ο «άρχοντας των κρίκων» είναι ο Λευτέρης Πετρούνιας, ο οποίος κατέκτησε το 7ο χρυσό μετάλλιο στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Ρίμινι και έγινε ο αθλητής...
Εξάρχεια: Τι έβγαλε η κάλπη στην επαναληπτική εκλογή

Υπ. Εσωτερικών: Ξεκινούν τα πειθαρχικά για την διαρροή της λίστας των αποδήμων στην Άννα...

Ξεκίνησαν τα … όργανα στο υπουργείο Εσωτερικών προκειμένου να αποδοθούν πλέον προσωπικές ευθύνες για την διαρροή της λίστας ονομάτων του απόδημου Ελληνισμού προς την...

Ολοκληρώθηκε σε καλό κλίμα ο 6ος γύρος συνομιλιών Ελλάδας – Τουρκίας

Στην Κωνσταντινούπολη ολοκληρώθηκε σήμερα ο 6ος γύρος συνομιλιών μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας στο πλαίσιο της θετικής ατζέντας λίγες μόνο εβδομάδες πριν από την επίσκεψη...

Τι εισοδήματα δήλωσαν πέρυσι οι 735.000 ελεύθεροι επαγγελματίες και οι ατομικές επιχειρήσεις

Από τη μια η ΑΑΔΕ άνοιξε αργά χθες το βράδυ την ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υποβολή των φετινών φορολογικών δηλώσεων για 8,5 εκατομμύρια φορολογούμενους...

Μητσοτάκης: H Συνεργασία μας με την Εκκλησία, θεσμικά ήταν είναι και παραμένει στενή

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος επισκέφτηκαν τον παιδικό σταθμό “Ευαγγελισμός της Θεοτόκου” στο Δήλεσι Βοιωτίας, μια δομή της Ιεράς Αρχιεπισκοπής. Εκεί,...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

ΠΑΣΟΚ: “Υπότροπος ο ΣΥΡΙΖΑ για τη μη κατάθεση υπομνήματος κατά των ναζιστών εγκληματιών”

Έντονη κριτική της Χαριλάου Τρικούπη προς τον ΣΥΡΙΖΑ τον οποίο -σε ανακοίνωση του-χαρακτηρίζει υπότροπο...

Ο ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε σήμερα να στείλει υπόμνημα κατά των Σπαρτιατών, ενώ έληξε η προθεσμία από τις 20 Απριλίου!

Δεν υπάρχει το μπάχαλο που επικρατεί στον ΣΥΡΙΖΑ και αυτό επιβεβαιώνεται από μια σειρά...

Εμφύλιος στην κεντροαριστερή “πολυκατοικία”

Σε τροχιά μετωπικής σύγκρουσης με το κόμμα της Νέας Αριστεράς και το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται...

ΣΥΡΙΖΑ: Αποκαλυπτήρια του ευρωψηφοδελτίου – Οι 5 “εκλεκτοί” Κασσελάκη

Το σχέδιο τους ήταν «ένας ΣΥΡΙΖΑ μόνος, να συρρικνώνεται συνεχώς, να ανακυκλώνεται στην εσωστρέφεια,...