Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
16.1 C
Athens

Τα αλλάζει όλα στα “Επείγοντα” ο Κικίλιας

Την τραγική εικόνα που παρουσιάζουν σήμερα τα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) και ταλαιπωρούν τους πολίτες που έχουν ανάγκη, επιχειρεί να αλλάξει η ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Ο Βασίλης Κικίλιας προανήγγειλε εδώ και καιρό τις αλλαγές στα ΤΕΠ αφού σχετικές εξαγγελίες είχε κάνει ο ίδιος ο πρωθυπουργός λίγο μετά τις εκλογές.

Ο Βασίλης Κικίλιας επανέλαβε σε τηλεοτπική του συνέντευξη (Σκάι) ότι: «αλλάζουμε τον τρόπο λειτουργίας των Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών, έτσι ώστε να μην ταλαιπωρούνται οι ασθενείς»

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του HealthReport.gr τις επόμενες εβδομάδες σχεδιάζεται να γίνουν οι πρώτες μικρές παρεμβάσεις προκειμένου να «απεγκλωβιστούν» τα επείγοντα από την αυξημένη κίνηση που παρουσιάζουν, αλλά και τα χρόνια προβλήματα.

Αμέσως μετά τα ΤΕΠ θα τροποποιηθούν πλήρως με βάση πρωταρχικές μελέτες που έγιναν, αφού αναμένεται να γίνουν αυτόνομα και να βρίσκονται σε διασύνδεση με το ΕΚΑΒ, ώστε να μεταφέρονται απευθείας οι ασθενείς με τα ασθενοφόρα και μόνο στα νοσοκομεία που διαθέτουν ελεύθερες κλίνες σε περίπτωση νοσηλείας των ασθενών.

Ειδικές ομάδες και οι Διοικητές στα ΤΕΠ

Στο ίδιο πλαίσιο, η ηγεσία του υπουργείου Υγείας προγραμματίζει να ορίσει ειδικές ομάδες που θα παραλαμβάνουν τους ασθενείς στα ΤΕΠ, ανεξάρτητα από τη συνολική λειτουργία των νοσοκομείων.

Άλλωστε ο Βασίλης Κικίλιας διαπίστωσε ότι στα Επείγοντα δεν υπάρχει καμία οργάνωση ενώ σε πολλά νοσοκομεία τη διανομή ασθενών κάνουν οι άνδρες των σεκιούριτι! Κάτι που βέβαια επανειλημμένως έχει αποκαλύψει το HealthReport.gr.

Ο Βασίλης Κικίλιας είπε χαρακτηριστικά: «Υπάρχουν τμήματα επειγόντων περιστατικών (Τ.Ε.Π.) στα δημόσια νοσοκομεία, όπου δεν υπάρχει καμία διαλογή. Δηλαδή πάει ο ασθενής με την οικογένειά του και δεν ξέρουν αν πρέπει να πάνε στο παθολογικό, στο ορθοπεδικό, στο χειρουργικό.

Υπάρχουν Τ.Ε.Π. στα οποία υπάρχει κάποιος σεκιούριτι, ο οποίος τους δείχνει και άλλα στα οποία είναι τόσο μεγάλη η σύγχυση και τόσο μεγάλη η ταλαιπωρία».

Αξιοσημείωτο είναι πάντως ότι ο υπουργός Υγείας θεωρεί βασική προϋπόθεση για τους νέους Διοικητές Νοσοκομείων να βρίσκονται και οι ίδιοι επί ποδός στις εφημερίες των νοσηλευτικών ιδρυμάτων που διοικούν. Διαβάστε ΕΔΩ τις δύο βασικές προϋποθέσεις που έθεσε για τους Διοικητές: «Υπουργός Υγείας: Αυτές είναι οι δύο προϋποθέσεις για τους νέους Διοικητές Νοσοκομείων!»

Δεν είναι τυχαίο πάντως ότι όλες οι κυβερνήσεις επιδιώκουν να αλλάξουν τα ΤΕΠ. Είναι το πρώτο σημείο επαφής των πολιτών με το ΕΣΥ και το οποίο παρουσιάζει σοβαρές δυσλειτουργίες.

Επίσης δεν είναι τυχαίο ότι ο πρώην υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός είχε προαναγγείλει περιπου εδώ και τρία χρόνια ότι θα αλλάξει η λειτουργία των ΤΕΠ και θα γίνουν αυτόνομα, αλλά οι εξαγγελίες δεν υλοποιήθηκαν. Αντίστοιχα στη μέση έμειναν και οι περίπου 400 προσλήψεις που είχαν ανακοινωθεί για τα επείγοντα.

Σύμφωνα άλλωστε με τα επίσημα στοιχεία που παρουσίασε το υπουργείο Υγείας, 1 στα 2 νοσοκομεία δεν διαθέτει σύστημα διαλογής στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, ενώ 3 στα 4 νοσοκομεία δεν έχουν σύστημα καταγραφής του χρόνου αναμονής στα ΤΕΠ.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Ποινή κάθειρξης 45 ετών σε γνωστό δικηγόρο – Καταδικάστηκε για βιασμό ανήλικων κοριτσιών

Σε 45 χρόνια κάθειρξη καταδικάστηκε ομόφωνα, γνωστός δικηγόρος της Αθήνας, καθώς αποδείχτηκε ότι βίαζε κατ’ εξακολούθηση δύο ανήλικα κορίτσια, 9 και 11 ετών. Το...

“Φλόγα” Αγάπης στην Λειτουργία – Παράκληση για τα παιδιά με καρκίνο

Με ένα κοριτσάκι των Ξενώνων της ΦΛΟΓΑΣ αγκαλιά, έψαλε την Παράκληση στην Παναγία παραμονές της Μεγάλης Εβδομάδας ο Πατέρας Αλέξανδρος που λειτουργεί στον παρακείμενο...
Με γραπτές εξετάσεις η ελληνική ιθαγένεια στους αλλοδαπούς

Υπουργείο Εσωτερικών: Η έρευνα για την κλοπή είναι σε εξέλιξη

Διευκρινήσεις σχετικά με την διάρρηξη που έγινε στην Διεύθυνση Εκλογών έδωσε το υπουργείο Εσωτερικών επισημαίνοντας ότι το κτίριο φυλάσσεται όλο το 24ωρο. Ειδικότερα η...
29χρονη, τραυματίστηκε, σφαίρα, Κορυδαλλός,

Διαψεύδει τον Γιάννη Καλλιάνο ο θεράποντας ιατρός του πατέρα του – “Δεν πήρα ποτέ...

«Ουδέποτε αποδέχτηκα προσφορά 500 ευρώ από τη σύζυγο του θανόντος» λέει ο καθηγητής Αγγειοχειρουργικής και θεράποντας ιατρός του πατέρα του Γιάννη Καλλιάνου, ο οποίος...

Νίσυρος: Συνελήφθη ο αρχαιοφύλακας

Συνελήφθη το πρωί του Σαββάτου (27/4) σε σπίτι συγγενικών του προσώπων, στην περιοχή των Καμινίων, στο Ηράκλειο, από αστυνομικούς της Ασφάλειας, ο αρχαιοφύλακας της...

Απολογίες χούλιγκανς: Ελεύθερος ο 16χρονος αδελφός του 18χρονου που έχει προφυλακιστεί για τη δολοφονία...

Στην Ευελπίδων απολογούνται από το πρωί οι 31 από τους 67 συλληφθέντες για τη δολοφονία του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη στου Ρέντη. Την υπόθεση χειρίζονται...
Αβεβαιότητα στους πολίτες για το πότε θα βγούμε από την πανδημία

Πασχαλινοί ρυθμοί στην αγορά – Αισιοδοξία των εμπόρων για αυξημένους τζίρους

 Σε εορταστικούς ρυθμούς κινείται η αγορά ενόψει Πάσχα με τους εμπόρους να περιμένουν ο εορταστικός τζίρος, συμπεριλαμβανομένων των ταξιδιών και των υπηρεσιών εστίασης και...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Ο κόσμος αλλάζει, δύο τα κυρίαρχα μπλοκ, αλλά η Ευρώπη συνεχίζει να αποδυναμώνεται

Το δεκαήμερο των εορτών πέρασε, το 2024 είναι εδώ και πλέον όλα τίθενται επί...

Σάλος στη Ρόδο – Πήγε για «στοματικό» και κατέληξε στα επείγοντα νοσοκομείου!

Η διόγκωση των αμυγδαλών οφείλεται τις περισσότερες φορές σε φλεγμονή που προκαλείται από ιούς,...

Τι αλλάζει στο επίδομα ανεργίας

Το Φθινόπωρο αναμένεται να παρουσιαστεί από τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστή Χατζηδάκη...

Τι αλλάζει στον ΑΜΚΑ – Πώς θα διευκολύνονται οι πολίτες

Αλλαγές στον ΑΜΚΑ έρχονται με βάση τη ρύθμιση που ενσωματώθηκε στο νομοσχέδιο «Ασφαλιστική μεταρρύθμιση...