Κυριακή, 29 Νοεμβρίου, 2020
14.2 C
Athens

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 29 Νοεμβρίου (βίντεο)

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ Το 1963.... Οι Beatles κυκλοφορούν την επιτυχία τους «I Want to Hold Your Hand». Οι προπωλήσεις φθάνουν το 1.000.000. https://www.youtube.com/watch?v=jenWdylTtzs

Θεοδωρικάκος: Ο ΣΥΡΙΖΑ καταρρέει

«Ο ΣΥΡΙΖΑ καταρρέει, αλλά δεν θα επιτρέψουμε να πάρει και την Ελλάδα στην πτώση του», τονίζει σε συνέντευξή του στη Real News ο Τάκης Θεοδωρικάκος.

Ο Στντονιστής Στρατηγικού Σχεδιασμού της ΝΔ αναφερόμενος στην Συμφωνία Τσίπρα – Ζάεφ για το Σκοπιανό, εκτιμά ότι  «είναι εξαιρετικά δύσκολο να ψηφιστεί από την Βουλή των Ελλήνων γιατί δεν πιστεύω ότι θα υπάρξουν 151 πρόθυμοι Βουλευτές να στηρίξουν ένα τόσο μεγάλο εθνικό λάθος».

Για τις κατηγορίες περί αποστασίας τονίζει ότι η κυβέρνηση κατασκευάζει διαρκώς σενάρια που κανένας δεν πιστεύει. «Ήρθαν στην εξουσία ως αντιμνημονιακοί «ανανεωτές» της πολιτικής ζωής και κατέληξαν να υπογράψουν δύο νέα μνημόνια, ακολουθώντας, μάλιστα, τις χειρότερες πρακτικές του παρελθόντος.  Χρησιμοποιούν τις πιο χυδαίες μεθοδεύσεις παρακρατικού χαρακτήρα ενάντια στους πολιτικούς τους αντιπάλους γιατί έχουν ήδη ηττηθεί ιδεολογικά, πολιτικά, αξιακά από την μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία του μέτρου και της λογικής. Γι’ αυτό καταφεύγουν σε κηρύγματα μίσους και διχασμού», σημειώνει χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στην τακτική της κυβέρνησης σημειώνει: «Ο ΣΥΡΙΖΑ για να διασωθεί αναζητά προσχηματικούς διχασμούς και διλήμματα. Αλλά το κάνει με μια ατζέντα που δεν αφορά παρά τα όρια του 4% που ήταν ο πυρήνας του. Τέτοιο θέμα, για παράδειγμα, είναι σήμερα οι σχέσεις κράτους- εκκλησίας που προφανώς δεν είναι προτεραιότητα για τους πολίτες. Σε αυτόν το δρόμο θα κινηθούν εγείροντας διάφορα τάχα «θεσμικά» ζητήματα. ‘Ομως οι προσπάθειές τους είναι καταδικασμένες».
Σχετικά με το χρόνο των εκλογών εκτιμά: «η Κυβέρνηση έχει βρεθεί σε πολύ δύσκολη θέση και, καθώς είναι επιρρεπής σε τακτικισμούς, εκλογές μπορούν να γίνουν ανά πάσα ώρα από τις αρχές Σεπτεμβρίου και μετά. Η ΝΔ είναι απολύτως έτοιμη γι’ αυτή την αναμέτρηση».

Αναφερόμενος στις κατηγορίες του Μαξίμου ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κράτησε ακροδεξιά στάση στο Σκοπιανό, ο κ. Θεοδωρικάκος απαντά πως «Είναι συνηθισμένο το Μέγαρο Μαξίμου να χαρακτηρίζει ακροδεξιούς όσους διαφωνούν μαζί τους. Αλλά ακροδεξιοί δεν υπάρχουν στη ΝΔ, υπάρχουν στην Κυβέρνηση. Και σε κάθε περίπτωση χωρίς πατριωτισμό δεν μπορούμε να πετύχουμε την αναγέννηση της Ελλαδας».

Τέλος στο ερώτημα με ποιους μπορεί να  συνεργαστεί την επομένη των ο κ. Θεοδωρικάκος απαντά: «είτε είναι αυτοδύναμη είτε όχι, θα απευθύνει πρόσκληση συνεργασίας σε όλες τις δημοκρατικές δυνάμεις που θα βρίσκονται στη Βουλή και θα θελήσουν να συνδράμουν από κοινού σε ένα εθνικό μεταρρυθμιστικό σχέδιο για τη ανασυγκρότηση της Πατρίδας μας».

Θεοδωρικάκος: Ο ΣΥΡΙΖΑ καταρρέει

Η συνέντευξη του κ. Θεοδωρικάκου στον δημοσιογράφο Γιώργο Σιαδήμα στη Real News

 1. Η ΝΔ ευθύνεται για τις πρόσφατες αποχωρήσεις των βουλευτών από την Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΛ όπως υποστηρίζει η κυβέρνηση;

  Η Κυβέρνηση βρίσκεται σε πανικό από την λαϊκή κατακραυγή για τις συνεχείς μειώσεις μισθών και συντάξεων, για  την υπερφορολόγηση, και ανασφάλεια παντού, για την κατάρρευση του κοινωνικού κράτους. Είναι, όμως, και σε σύγχυση από τις αντιδράσεις απέναντι στον ωμό κυνισμό και την αλαζονεία της. Σε όλα αυτά προστέθηκε  εσχάτως και μια πολύ κακή συμφωνία με τα Σκόπια που προκαλεί την πατριωτική ευαισθησία των Ελλήνων. Είναι φυσικό, λοιπόν, οι βουλευτές της συμπολίτευσης να εισπράττουν τη λαϊκή πίεση. Μόλις δύο από αυτούς, πάντως, επέλεξαν τον αξιοπρεπή δρόμο της ανεξαρτητοποίησης. Επισημαίνω δε ότι αυτή η Συμφωνία είναι εξαιρετικά δύσκολο να ψηφιστεί από την Βουλή των Ελλήνων γιατί δεν πιστεύω ότι θα υπάρξουν 151 πρόθυμοι Βουλευτές να στηρίξουν ένα τόσο μεγάλο εθνικό λάθος.

  2. Και οι κατηγορίες περί αποστασίας;

  Η κυβέρνηση κατασκευάζει διαρκώς σενάρια που κανένας, πλέον, δεν πιστεύει. Ήρθαν στην εξουσία ως αντιμνημονιακοί «ανανεωτές» της πολιτικής ζωής και κατέληξαν να υπογράψουν δύο νέα μνημόνια, ακολουθώντας, μάλιστα, τις χειρότερες πρακτικές του παρελθόντος.  Χρησιμοποιούν τις πιο χυδαίες μεθοδεύσεις παρακρατικού χαρακτήρα ενάντια στους πολιτικούς τους αντιπάλους γιατί έχουν ήδη ηττηθεί ιδεολογικά, πολιτικά, αξιακά από την μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία του μέτρου και της λογικής. Γι’ αυτό καταφεύγουν σε κηρύγματα μίσους και διχασμού, συκοφαντώντας  τον Πρόεδρό της ΝΔ και πολλά στελέχη της αντιπολίτευσης. Σπιλώνουν ανθρώπους, πιέζουν, παρεμβαίνουν σε ανεξάρτητους θεσμούς όπως η Δικαιοσύνη, δεν έχουν κανένα δισταγμό προκειμένου να παραμείνουν στην εξουσία. Χρειάζεται δημοκρατική επαγρύπνηση, ενότητα, νηφαλιότητα και αποφασιστικότητα. Γιατί, αποχωρώντας από την εξουσία, είναι ικανοί για οποιονδήποτε τυχοδιωκτισμό στην πορεία προς τις εκλογές. Ο ΣΥΡΙΖΑ καταρρέει, αλλά δεν θα επιτρέψουμε να πάρει και την Ελλάδα στην πτώση του.

  3. Πως βλέπετε τη στρατηγική του κ. Τσίπρα αυτή τη χρονική περίοδο;

  Απολύτως αντιφατική και διχαστική. Ο κ. Τσίπρας δήλωσε μετανιωμένος για το δημοψήφισμα του 2015, αλλά εάν αυτό συνέβαινε πραγματικά θα έπρεπε να αναλάβει εμπράκτως την ευθύνη για τα 100 δις ευρώ ζημιά που προκάλεσε το πρώτο εξάμηνο του ’15. Η προσπάθεια του να πείσει ότι είναι μια κανονική κεντροαριστερά είναι παντελώς αναξιόπιστη. Δείτε τι κάνει αυτές τις ημέρες: Κατηγορεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη ως ακροδεξιό και την ίδια στιγμή προσπαθεί να αντιγράψει την ατζέντα της μείωσης φόρων που προωθεί ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.  Υπάρχει Έλληνας και Ελληνίδα που μεταξύ Μητσοτάκη και Τσίπρα να μην ξέρει καλά ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης πιστεύει και δεσμεύεται για λιγότερους φόρους και περισσότερες δουλειές στον ιδιωτικό τομέα; Υπάρχει κανείς που να μην γνωρίζει την αλλεργία του Σύριζα για τις ιδιωτικοποιήσεις και τις επενδύσεις; Ο ΣΥΡΙΖΑ για να διασωθεί αναζητά προσχηματικούς διχασμούς και διλήμματα. Αλλά το κάνει με μια ατζέντα που δεν αφορά παρά τα όρια του 4% που ήταν ο πυρήνας του. Τέτοιο θέμα, για παράδειγμα, είναι σήμερα οι σχέσεις κράτους- εκκλησίας που προφανώς δεν είναι προτεραιότητα για τους πολίτες. Σε αυτόν το δρόμο θα κινηθούν εγείροντας διάφορα τάχα «θεσμικά» ζητήματα. ‘Ομως οι προσπάθειές τους είναι καταδικασμένες.

  4. Οι τελευταίες εξελίξεις μπορεί να οδηγήσουν σε πρόωρες κάλπες ή η κυβέρνηση θα ολοκληρώσει την τετραετία; Πότε βλέπετε εκλογές;

  Ο στόχος της Κυβέρνησης είναι να κρατηθεί όπως-όπως στην εξουσία μέχρι τις ευρωεκλογές του Μαΐου ώστε να κάνει όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις τότε ταυτόχρονα. Με αυτό τον τρόπο ελπίζουν η λαϊκή καταδίκη θα «μοιραστεί» στις δύο κάλπες, ενώ έτσι θα μπορούσαν να αποφύγουν και τις αλλεπάλληλες εκλογικές ήττες, που η μια θα είναι βαρύτερη από την προηγούμενη. Ωστόσο, η Κυβέρνηση έχει βρεθεί σε πολύ δύσκολη θέση και, καθώς είναι επιρρεπής σε τακτικισμούς, εκλογές μπορούν να γίνουν ανά πάσα ώρα από τις αρχές Σεπτεμβρίου και μετά. Η ΝΔ είναι απολύτως έτοιμη γι’ αυτή την αναμέτρηση.

  5. Ασκήσατε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση και ακόμα περισσότερο στην περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου για τις νεες πλημμύρες στην Μάνδρα. Στο παρελθόν δεν υπήρχαν αντίστοιχες περιπτώσεις;

  Ασφαλώς και έχουν υπάρξει παρόμοιες περιπτώσεις στο παρελθόν και ο λαός με την ψήφο του τις αποδοκίμασε. Εκτιμώ ότι η κυρία Δούρου δεν πρόκειται να ξαναείναι υποψήφια περιφερειάρχης. Έχει ανύπαρκτο έργο, έχει βαριές ευθύνες γιατί χάθηκαν τόσοι άνθρωποι στην Μάνδρα. Είναι άλλη μια απόδειξη ότι το να «εμφανίζεις» μια ιδεολογική ταυτότητα δεν σημαίνει και ότι είσαι ικανός να διαχειριστείς αποτελεσματικά τα προβλήματα των πολιτών. Γιατί τα προβλήματα των πολιτών δεν έχουν χρώμα.

  6. Κάποιοι υποστηρίζουν πως η ΝΔ κράτησε ακροδεξιά στάση στο Σκοπιανό με πρωτεργάτες τον Αντώνη Σαμαρά και τον Άδωνη Γεωργιάδη. Τι απαντάτε;

  Η θέση της ΝΔ είναι υπεύθυνη και πατριωτική. Καθορίστηκε, όπως σε όλα τα κρίσιμα θέματα, από τον Πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη που την εξέφρασε με αποφασιστικότητα από τον Ιανουάριο. Είναι ίδια με την άποψη της συντριπτικής πλειονότητας των Ελλήνων, αλλά και των πολιτικών δυνάμεων. Είναι συνηθισμένο το Μέγαρο Μαξίμου να χαρακτηρίζει ακροδεξιούς όσους διαφωνούν μαζί τους. Αλλά ακροδεξιοί δεν υπάρχουν στη ΝΔ, υπάρχουν στην Κυβέρνηση. Και σε κάθε περίπτωση χωρίς πατριωτισμό δεν μπορούμε να πετύχουμε την αναγέννηση της Ελλαδας.

  7. Η ρύθμιση που έφερε η κυβέρνηση για το χρέος δεν είναι προς την θετική κατεύθυνση;

  Δυστυχώς η Κυβέρνηση έχει δεσμεύσει τη Χώρα σε πολύ σκληρές υποχρεώσεις, βαριάς λιτότητας για πολλά χρόνια. Αυτό είναι το τέταρτο άτυπο μνημόνιο. Οι φιέστες που έκανε και αυτές που ετοιμάζει προκαλούν τη νοημοσύνη των πολιτών. Η συμφωνία για το χρέος είναι πολύ κατώτερη των προσδοκιών που είχε καλλιεργήσει η Κυβέρνηση. Ο κ. Τσίπρας τα έδωσε όλα, δεν πήρε τίποτα για τη Χώρα, πήρε απλώς μερικούς μήνες παράτασης της εξουσίας του.

  8. Με ποιόν θα μπορούσατε να συνεργαστείτε μετεκλογικά;

  Η Ελλάδα έχει ανάγκη από μια ουσιαστική επανεκκίνηση και στην οικονομία και σε όλους τους τομείς του δημόσιου βίου. Για να προχωρήσουμε μπροστά χρειαζόμαστε σχέδιο και αποφασιστικότητα, αλλά και ισχυρή λαϊκή πλειοψηφία για μεγάλες αλλαγές. Αυτό πρέπει να εκφραστεί και στην Βουλή. Γι αυτό το λόγο, η ΝΔ έχει δεσμευτεί ότι, είτε είναι αυτοδύναμη είτε όχι, θα απευθύνει πρόσκληση συνεργασίας σε όλες τις δημοκρατικές δυνάμεις που θα βρίσκονται στη Βουλή και θα θελήσουν να συνδράμουν από κοινού σε ένα εθνικό μεταρρυθμιστικό σχέδιο για τη ανασυγκρότηση της Πατρίδας μας.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Κορωνοϊός: Αυτός είναι ο Νο1 τρόπος μετάδοσης

Ο κορωνοϊός SARS-CoV-2, που προκαλεί την επιδημία COVID-19, μεταδίδεται κυρίως μέσω των αερομεταφερόμενων μικροσταγονιδίων, σύμφωνα με νέα ανασκόπηση στοιχείων που δημοσιεύεται στην...
Στον Ευαγγελισμό ο Γιάννης Πλακιωτάκης, λόγω Κορωνοϊού

Στον Ευαγγελισμό ο Γιάννης Πλακιωτάκης, λόγω Κορωνοϊού

Στο νοσοκομείο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ εισήχθη για νοσηλεία ο Υπουργός Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης, ο οποίος πριν πέντε ημέρες είχε διαγνωσθεί θετικός στον κορωνοϊό. 
Μητσοτάκης: Έχουμε ακόμη μία με δύο εβδομάδες πολύ δύσκολες μπροστά μας

Μητσοτάκης: Έχουμε ακόμη μία με δύο εβδομάδες πολύ δύσκολες μπροστά μας

«Θα κάνουμε διαφορετικά Χριστούγεννα φέτος. Πολύ - πολύ πιο περιορισμένα, με τις οικογένειες μας, με τους ανθρώπους που αγαπάμε, άντε ενδεχομένως μία...
Πέτσας: Η κυβέρνηση υπολογίζει άνοιγμα της οικονομίας πριν τις γιορτές

Πέτσας: Η κυβέρνηση υπολογίζει άνοιγμα της οικονομίας πριν τις γιορτές

Πριν τις γιορτές υπολογίζει η κυβέρνηση να ανοίξει την οικονομική δραστηριότητα, όπως αποκάλυψε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας στον ΣΚΑΪ.

Μητσοτάκης από Θεσσαλονίκη:”Θα φτιάξουμε ένα νέο ΕΣΥ – Απαραίτητο να κάνουμε όλοι το εμβόλιο”

Τι είπε ο πρωθυπουργός από το Ιπποκράτειο; Στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο έκανε την πρώτη στάση της επίσκεψής του στη Θεσσαλονίκη,...

«Σείστηκε» η Τουρκία από τις βολές Patriot στην Κρήτη (βίντεο)

Η Ελλάδα είναι μία από τις ελάχιστες χώρες του κόσμου που διαθέτουν αντιπυραυλικό/αντιαεροπορικό σύστημα Patriot. Αυτός ήταν και ο βασικός λόγος που...
Τα κρούσματα πέφτουν, η χαλάρωση των μέτρων αργεί

Τα κρούσματα πέφτουν, η χαλάρωση των μέτρων αργεί

"Πέφτουν τα νούμερα των κρουσμάτων αλλά ακόμα είναι πολύ νωρίς να συζητάμε για χαλάρωση των μέτρων. Υπάρχει πρόβλημα καθώς δεν πέφτουν με...

Ακολουθήστε μας

7,492ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
935ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Πόσο εμετικοί: χαίρεται ο ΣΥΡΙΖΑ που έχει νεκρούς για να κατηγορεί την κυβέρνηση!

Είναι απίστευτο αυτό που συμβαίνει με την …γελοία αντιπολίτευση που ασκεί ο...

Η κατρακύλα του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζεται….

Ακραίες εκφράσεις από την αξιωματική αντιπολίτευση που χαρακτηρίζει «συνταγματική εκτροπή» την απαγόρευση...

Ο ιστοχώρος χρησιμοποιεί cookies για τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοχώρου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή