Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024
19.3 C
Athens

Τι καιρό θα κάνει την Κυριακή του Πάσχα

Ευμετάβλητο θα είναι το σκηνικό του καιρού καθώς βαδίζουμε προς το Πάσχα και η έξοδος των εκδρομέων σταδιακά κορυφώνεται.

«Μίνι» κακοκαιρία αναμένεται το Μεγάλο Σάββατο, οπότε και ένα νέο βαρομετρικό χαμηλό από τα δυτικά θα προκαλέσει βροχές και πτώση της θερμοκρασίας.

Μέχρι το βράδυ του Μεγάλου Σββάτου τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα ανατολικά και νότια, όπου θα συνεχιστούν και το πρωί της Κυριακής του Πάσχα, οπότε και ο καιρός θα παρουσιάσει γενικότερα βελτίωση.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, αύριο, Μεγάλη Πέμπτη στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Μακεδονία και βαθμιαία στη Θράκη, προβλέπονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώραο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε στα ηπειρωτικά ορεινά είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι. Η ορατότητα τις βραδινές ώρες στα δυτικά ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι ασθενείς και βαθμιαία δυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια πελάγη τοπικά έως 6 μποφόρ, στρεφόμενοι βαθμιαία σε δυτικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα ανατολικά ως προς τις μέγιστες τιμές της.

Συγκεκριμένα, θα φτάσει στα νησιά τους 23 με 25 βαθμούς, στα ηπειρωτικά τους 24 με 26 βαθμούς και κατά τόπους στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 27 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός τη Μεγάλη Παρασκευή

Στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια προβλέπονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια, μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα δυτικά ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 και βαθμιαία στο νότιο Αιγαίο έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά και βόρεια.

Ο καιρός το Μεγάλο Σάββατο

Στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια και βαθμιαία στην υπόλοιπη χώρα, προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στα ανατολικά μεμονωμένες καταιγίδες. Τα φαινόμενα το βράδυ θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στο νότιο Αιγαίο. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 και στα νότια πελάγη τοπικά 7 μποφόρ, με εξασθένηση τη νύχτα και μόνο το πρωί στα βορειοανατολικά θα είναι βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.

Πρόγνωση του καιρού για την Κυριακή του Πάσχα

Την Κυριακή του Πάσχα, την ηπειρωτική χώρα αναμένονται λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και κυρίως στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες το πρωί στο νότιο Αιγαίο όπου θα σημειωθούν βροχές και βαθμιαία βελτίωση. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο σε όλη τη χώρα.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Φωτιά στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης – Καίγονται φορτηγά

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης λίγο πριν τις 06:00 το πρωί της Τετάρτης (15/5) με αποτέλεσμα να έχουν ήδη καεί ολοσχερώς τρία...

Η φωτογραφία της ημέρας

Στο πλοίο της ζωής... 15 Μαΐου 2024

Σαν σήμερα 15 Μαΐου: Τα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας

Διαβάστε τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα στην Ελλάδα και τον κόσμο. Γεγονότα 1891: Ο τραπεζίτης Φρέντερικ Φίλιπς και ο γιος του Χέραρντ Φίλιπς ιδρύουν στο...

Καιρός: Άνοδος της θερμοκρασίας και τοπικές βροχές

Αίθριος αναμένεται να είναι ο καιρός, σήμερα, Τετάρτη 15 Μαΐου, σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ. Αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές στα βόρεια,...

Σεισμός 4 Ρίχτερ στη Λέσβο: Μπαράζ σεισμικών δονήσεων στην περιοχή

Σεισμός 4 Ρίχτερ σημειώθηκε νωρίτερα στην Λέσβο. Ο πρόεδρος του ΟΣΑΠ, Ευθύμης Λέκκας, επεσήμανε πως δεν προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία, καθώς η περιοχή έχει...

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα ;

Τετάρτη 15 Μαΐου 2024 σήμερα και σύμφωνα με το εορτολόγιο γιορτάζουν όσοι φέρουν το όνομα: Αχίλλιος, Αχιλλέας, Αχίλλειος, Παχώμιος, Παχούμιος, Πάχος, Καλή και Κάλη.
Κρήτη: Σεισμός 4,2 Ρίχτερ

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 15 Μαΐου οι Κρήτες απευθύνουν έκκληση για ένωση με την Ελλάδα

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ To 1866.... Με μυστικό υπόμνημα προς τις μεγάλες δυνάμεις, οι Κρήτες απευθύνουν έκκληση για ένωση με την Ελλάδα.

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Καιρός: Βροχές, καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας λίγο πριν από το «καλοκαίρι»

Βροχερός αναμένεται να είναι σήμερα, 14 Μαΐου, ο καιρός, στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας,...

Καιρός: Μικρή άνοδος της θερμοκρασίας – Έως τους 26 ο υδράργυρος

Βελτιωμένος προβλέπεται ο καιρός την Κυριακή με λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και...

Καιρός: Ισχυρές οι βροχές έως την Παρασκευή – Σε πτώση η θερμοκρασία

Πολλές θα είναι οι βροχές Πέμπτη και Παρασκευή με πτώση της θερμοκρασίας και σκόνη στα νότια,...

Όλα τα ρεκόρ τουριστικών εισπράξεων από αεροδρόμια και τελωνεία έσπασε το φετινό Πάσχα στην Ελλάδα

Η μεγαλύτερη κίνηση των τελευταίων ετών στον Προμαχώνα από Βούλγαρους και Ρουμάνους Κάθε ρεκόρ τουριστικών...