Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
20.8 C
Athens

Τι μας οδήγησε σε σκληρό lockdown

Ο κ. Χαρδαλιάς εξήγησε ότι η απόφαση για lockdown στην Αττική ελήφθη εξαιτίας δύο δεδομένων: της αύξηση των νοσηλειών και των μεταλλάξεων του ιού.

«Η βεντάλια των περιορισμών ανοίγει και κλείνει ανάλογα με το επίπεδο συναγερμού» υπογράμμισε και πρόσθεσε:

«Μπορεί η χώρα μας να αντιστέκεται αποτελεσματικά , αλλά γνωρίζουμε όλοι πόσο ευμετάβλητα είναι τα δεδομένα. Προχωράμε τώρα ώστε να προλάβουμε τον κίνδυνο».

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων ξεκαθάρισε ότι θα επιτρέπονται οι διαδημοτικές μετακινήσεις για λόγους άσκησης, ζήτησε ωστόσο να μην γίνεται κατάχρηση.

Παράλληλα, διευκρίνισε ότι παραμένει σε ισχύ η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 21:00 έως τις 05:00 τις καθημερινές και από τις 18:00 έως τις 05:00 τα Σαββατοκύριακα.

Ανοιχτό το ενδεχόμενο επέκτασης του lockdown

Την ίδια στιγμή ειδικοί, επισημαίνουν, ότι τα πρώτα ορατά αποτελέσματα του αυστηρού lockdown θα φανούν σε 2,5 εβδομάδες, προσθέτοντας ωστόσο, πως κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά ότι δεν θα υπάρξει παράταση των περιορισμών.

Ας μην ξεχνάμε εξάλλου, ότι σε όλες τις προηγούμενες περιπτώσεις που είχε επιβληθεί αυστηρό lockdown, αυτό, παρατάθηκε πέραν του διαστήματος που είχε ανακοινωθεί αρχικά.

Στο τραπέζι παραμένει και το ενδεχόμενο επέκτασης του lockdown σε ολόκληρη τη χώρα, καθώς, πέρα από το ότι ήδη υπάρχουν περιφέρειες που έχουν μπει στο κόκκινο, υπάρχει ο κίνδυνος τις αμέσως επόμενες μέρες να πιεστεί σοβαρά το Εθνικό Σύστημα Υγείας στην Αττική και να απαιτηθεί η μεταφορά ασθενών σε άλλες περιοχές της χώρας.

Το τι θα γίνει θα εξαρτηθεί από την επιδημιολογική εικόνα της χώρας και τις εκτιμήσεις των ειδικών για τις επιπτώσεις που θα έχει αυτή, στο Σύστημα Υγείας.

Άλλωστε η απόφαση για το αυστηρό lockdown στην Αττική, ελήφθη γρήγορα, ακριβώς επειδή παρατηρήθηκε γρήγορη αύξηση των εισαγωγών στα νοσοκομεία αλλά και της πληρότητας σε κλίνες ΜΕΘ, που έφτασε στο 72%.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Σαν σήμερα 26 Απριλίου: Τα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας

Διαβάστε τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα στην Ελλάδα και τον κόσμο. Γεγονότα 1822: Τίθεται σε ισχύ ο πρώτος φορολογικός νόμος των επαναστατημένων Ελλήνων, με την...

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα ;

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024 σήμερα και σύμφωνα με το εορτολόγιο γιορτάζουν όσοι φέρουν το όνομα: Γλαφυρός, Γλαφύρα, Γλαφυρή, Γλαφυρούλα.

Ελευσίνα: Μόλις 31 ετών ο νεκρός του τροχαίου – Πώς συνέβη το δυστύχημα

Μόλις 31 ετών ήταν ο οδηγός του μοιραίου αυτοκινήτου που ενεπλάκη σε τροχαίο τα ξημερώματα της Παρασκευής στην Ελευσίνα. Ο 25χρονος συνοδηγός νοσηλεύεται στο...

Νέα Ιωνία: Νεκρός ο άνδρας που έπεσε στις γραμμές του ΗΣΑΠ

Νεκρός είναι ο άνδρας που νωρίτερα πήδηξε στις γραμμές του ΗΣΑΠ στην Νέα Ιωνία. Στο σημείο είχαν σπεύσει δύο οχήματα με 10 πυροσβέστες οι...

Καιρός: Η αφρικανική σκόνη ξανάρχεται

Αφρικανική σκόνη ήταν, πέρασε αλλά θα ξανάρθει τις επόμενες ημέρες. Μπορεί ο καιρός να είναι αίθριος και η ατμόσφαιρα να «καθάρισε» λόγω και των...
Επιτήρηση και στο ψήσιμο του οβελία

Καιρός: Ήπιος τη Μεγάλη Εβδομάδα – Ανοιξιάτικες θερμοκρασίες την Ανάσταση και το Πάσχα

Η αφρικανική σκόνη που μας ταλαιπώρησε υποχώρησε και πλέον όλοι αναμένουμε τα νεότερα για τον καιρό του Πάσχα. Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης έδωσε μια πρώτη...

Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία: Αυτοί οι δρόμοι θα κλείσουν την Παρασκευή στην Αττική

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα πραγματοποιηθούν αύριο, Παρασκευή 26.04.2024, λόγω των εκδηλώσεων κατά την παράδοση – παραλαβή της Ολυμπιακής Φλόγας στο πλαίσιο των XXXIII Ολυμπιακών...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Κίνα-Covid-19: Η Σανγκάη ένα βήμα πιο κοντά στην έξοδο από το lockdown

Αξιωματούχοι της Σανγκάης συνέχισαν να παροτρύνουν τους κατοίκους να είναι σε επαγρύπνηση Ένα βήμα πιο...

Κίνα: Επεκτείνονται τα lockdown καθώς αυξάνονται τα κρούσματα κορωνοϊού

Εκατοντάδες χιλιάδες περισσότεροι άνθρωποι κλήθηκαν σήμερα να μείνουν στα σπίτια τους στη βόρεια Κίνα,...

Έρχεται νέο lockdown; Καμπανάκι Τσιόδρα – Συναγερμός στην Ευρώπη για το νέο κύμα

«Η κατάσταση μάς ανησυχεί, μπορεί να οδηγήσει και σε μια μεγάλη πανδημία της Όμικρον...

Ολλανδία: Ξεκινάει σήμερα το εορταστικό lockdown – Κλειστοί οι εμπορικοί δρόμοι

Οι εμπορικοί δρόμοι στην Ολλανδία είναι κλειστοί και τα σχέδια των πολιτών για τις...