Τηλεδιάσκεψη ηγετών ΕΕ: Χωρίς συμφωνία για ευρωομόλογο, το «μπαλάκι» στο Eurogroup

14
Τηλεδιάσκεψη ηγετών ΕΕ: Χωρίς συμφωνία για ευρωομόλογο, το «μπαλάκι» στο Eurogroup

Χωρίς να λάβει απόφαση για την έκδοση ή μη ευρωομολόγου ολοκληρώθηκε η τηλεδιάσκεψη των 27 ηγετών της ΕΕ.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι 27 συμφώνησαν να εξεταστεί ο ρόλος που μπορεί να διαδραματίσει ο ESM προς την κατεύθυνση της εύρεσης πόρων για την υποστήριξη των οικονομιών των κρατών μελών, που πλήττονται από τις συνέπειες της διάδοσης του κορονοϊού.. «Είναι θέμα που θα εξετάσει το Eurogroup. Του ζητήθηκε να επανέλθει εντός 15 ημερών με προτάσεις» επεσήμανε η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα Φον Βτερ Λάιεν.

«Συζητήσαμε όλες τις διαφορετικές δυνατότητες. Αποφασίσαμε να συνεχίσουμε τις προσπάθειες να κάνουμε ό,τι χρειάζεται. Θα συνεχίσουμε τις προσπάθειες στο Eurgroup το οποίο θα καταθέσει τις προτάσεις του μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες. Είχαμε μία έντονη πολιτική συζήτηση» δήλωσε ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Σαελ Μισέλ.  

Διαβάστε επίσης:  Εκρήξεις στη Βηρυτό: Ανάμεσα στα θύματα ο διάσημος Γάλλος αρχιτέκτονας Ζαν-Μαρκ Μπονφίς

Παράλληλα, εντείνονται οι προσπάθειες σε πέντε άξονες: Τη στήριξη μέτρων για τον περιορισμό διάδοσης του ιού, την εξασφάλιση ιατρικού εξοπλισμού,  την υποστήριξη επιστημονικής έρευνας, την αντιμετώπιση των οικονομικών συνεπειών και τον επαναπατρισμό Ευρωπαίων πολιτών από τρίτες χώρες.