Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
17.2 C
Athens

Το δηλητηριώδες δένδρο της τρομοκρατίας άνθισε ξανά στην Μπανανία των Βαλκανίων – Οι «8» που συνελήφθησαν και ο συνδετικός κρίκος

Μετά τις Far West σκηνές με τις αλληλοεξοντώσεις νονών της νύχτας και τα «πιστολίδια» της Greek Mafia,

η Ελλάδα έρχεται πια «επίσημα» αντιμέτωπη με τις εφιαλτικές μνήμες και.. της τρομοκρατίας, η οποία αναβιώνει με νέες ομάδες που έρχονται στο προσκήνιο…

Φάκελοι με εκρηκτικά μέσα σε δικαστήρια της χώρας (βλέπε Θεσσαλονίκη), απειλές κατα Δικαστικών, έκρηξη στο κέντρο της Αθήνας απέναντι από το Υπουργείο Εργασίας, επιθέσεις σε τράπεζες κοκ. περιγράφουν τη ζοφερή πραγματικότητα την οποία καλείται να διαχειριστεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη και ο Υπουργός προστασίας του πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης.
Η επανεμφάνιση της τρομοκρατίας στην Ελλάδα συνιστά οπωσδήποτε ένα εξαιρετικά ανησυχητικό φαινόμενο.
Το δηλητηριώδες δένδρο της, όπως φαίνεται, έχει ανθίσει ξανά… για τα καλά θα προσθέταμε.
Οι τρομοκράτες, εν αντιθέσει με τους κοινούς εγκληματίες, είναι αμετανόητοι εγκληματίες, ο δε διάλογος της Πολιτείας με αυτούς στο πλαίσιο του σωφρονισμού είναι ατελέσφορος, έγραφε ο Θεόδωρος Σακελλαρόπουλος, Αντεισαγγελέας Πρωτοδικών Πειραιά σε ένα άρθρο παρέμβασης – σχεδόν προφητικό.

Το «ντου» της Αντιτρομοκρατικής

Στο σκέλος των επιχειρήσεων της Αντιτρομοκρατικής: Άτομα που έχουν απασχολήσει την αστυνομία για ληστείες και ναρκωτικά είναι οι περισσότεροι συλληφθέντες από τους οκτώ στους οποίους πέρασε χειροπέδες σήμερα Τρίτη 27/2 η Αντιτρομοκρατική, στη μεγάλη επιχείρηση που πραγματοποίησε στο κέντρο της Αθήνας. Η πλειονότητα είναι σεσημασμένοι για ληστείες, κλοπές και ναρκωτικά.
Πηγές από την αστυνομία αναφέρουν πως η σύμπραξη ποινικών και αντιεξουσιαστών, πολλοί από τους οποίους έχουν βαρύ ποινικό παρελθόν, δημιούργησε ένα ιδιαίτερα επικίνδυνο συνδυασμό.
Συνδετικός κρίκος ανάμεσα σε αυτούς και τον ευρύτερο αντιεξουσιαστικό χώρο, φέρεται να είναι ένας 36χρονος αντιεξουσιαστής, ο οποίος έχει βεβαρημένο παρελθόν, κυρίως για ληστείες.
Αναλυτικότερα, είχε συλληφθεί το 2015 για δύο ληστείες στη Θεσσαλονίκη, σε τράπεζα και πολυκατάστημα, ενώ είχε ακολουθήσει και καταδίωξη από αστυνομικούς.
Στις 2 Αυγούστου του 2021 είχε λάβει άδεια από τις φυλακές την οποία παραβίασε και στις 10 Αυγούστου του ίδιου έτους έκανε ληστεία τράπεζας με υποπολυβόλο ΜΡ5 στα Πετράλωνα. Ακολούθησαν τρεις απανωτές ληστείες, στις 18 Αυγούστου 2021 σε τράπεζα στη Μεταμόρφωση, στις 2 Σεπτεμβρίου 2021 σε τράπεζα στη νέα Ιωνία και στις 14 Σεπτεμβρίου 2021 σε τράπεζα στην οδό Μητροπόλεως.
Συνελήφθη στις 27 Σεπτεμβρίου 2021 στη Λ. Κατεχάκη μαζί με μια γυναίκα.

Η μεγάλη επιχείρηση της Τρίτης 27/2

Η ευρεία επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης και αρχικά προσήχθησαν οκτώ άτομα τα οποία και μεταφέρθηκαν στη ΓΑΔΑ.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι η επιχείρηση οργανώθηκε ύστερα από απειλές σε βάρος δικαστικών λειτουργών.
Οι προσαγωγές φέρονται να έχουν σχέση με τη βομβιστική επίθεση που σημειώθηκε στις 25 Ιανουαριου σε τράπεζα επί της οδού Τριών Ιεραρχών στα Πετράλωνα. Οι δράστες πυροδότησαν τον μηχανισμό με φυτίλι, με αποτέλεσμα να προκληθεί κρατήρας βάθους 5 εκατοστών και μήκους 38 εκατοστών. Είχαν προκληθεί ζημιές εξωτερικά της τράπεζας και σε ένα σταθμευμένο αυτοκίνητο.
Την ευθύνη είχε αναλάβει τρεις ημέρες μετά την έκρηξη η πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση, “Συμπραξη Εκδίκησης”.
Έγινα έρευνες σε 10 σπίτια, από όπου έχει κατασχεθεί υλικό το οποίο θα ερευνηθεί.
Σύμφωνα με πληροφορίες από την ΕΛΑΣ, άλλα δύο άτομα τα οποία κρατούνται σε φυλακές της επαρχίας εξετάζονται για την ίδια υπόθεση.

Η επιστολή για την ανάληψη ευθύνης της βομβιστικής επίθεσης

Μετά τη βομβιστική επίθεση στα Πετράλωνα η οργάνωση είχε στείλει την προκήρυξη, στην οποία ανέφερε μεταξύ άλλων:
“Σε μια εποχή που η “φιλελεύθερη” οικονομία επιβάλλεται από το καπιταλιστικό σύστημα με τη θεμελίωση της εκάστοτε δεξιάς ατζέντας, τόσο στην Ελλάδα όσο και γενικότερα στις περισσότερες χώρες του πλανήτη, κορωνίδα αποτελούν οι τράπεζες.
Ο νόμιμος νταβατζής που επεμβαίνει και επηρεάζει τη ζωή μας στο όνομα του χρήματος, εξαθλιώνοντας τον λαό και πλουτίζοντας τα τσιράκια και τους χαφιέδες των κυβερνήσεων.
Ο κομβικός λόγος που επιλέξαμε να επιτεθούμε στη συγκεκριμένη τράπεζα στην οδό 3ων Ιεραρχών 115 στα Πετράλωνα, είναι το εφετείο στις 2/2/2024 του συντρόφου – αναρχικού Τζιώτζη Φώτη, στα πλαίσια της έμπρακτης αλληλεγγύης.
Αυτήν η τράπεζα ήταν ο πρώτος οικονομικός στόχος της δράσης του, για να συνεχίσει το συνειδητό δρόμο της παρανομίας που επέλεξε, “σπάζοντας” την άδειά του από τις φυλακές της Λάρισας, μη γυρίζοντας πίσω στην αιχμαλωσία, επιλέγοντας με αξιοπρέπεια να συνεχίσει να βαδίζει στα μονοπάτια της ελευθερίας και του ένοπλου αγώνα.
Κανένα κρατικό κάθαρμα δεν μπορεί να σταθεί εμπόδιο στην ελευθερία.
Τίποτα δε θα μείνει αναπάντητο, δικαστές, εισαγγελείς, μπάτσοι που πηγαινοφέρνουν με χαρά τους κρατούμενους στα δικαστήρια, να θυμάστε ότι κανείς δεν είναι μόνος του.
Όλα συνεχίζονται…
Την ευθύνη αναλαμβάνει η ομάδα Σύμπραξη Εκδίκησης”.

Οι άλλες δύο ενέργειες των τρομοκρατών

Επιπλέον, η ίδια οργάνωση έχει αναλάβει την ευθύνη για τις εξής επιθέσεις:
Τον Νοέμβριο του 23 για την τοποθέτηση μηχανισμού στο σπίτι επιχειρηματία στην Κηφισιά. Ο επιχειρηματίας είχε εμπλοκή στην κατασκευή του στέγαστρου Καλατράβα.
Τον Ιούλιο του 23 για τη χειροβομβίδα σε αυτοκίνητο σωφρονιστικού στο Χαϊδάρι. Η έκρηξη είχε σημειωθεί στις 5 τα ξημερώματα, ενώ το αυτοκίνητο ήταν σταθμευμένο σε ανοιχτό χώρο πάρκινγκ, στην οδό Ρόδου 12.
Ο υπάλληλος υπηρετεί στον Κορυδαλλό.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Γιάννης Λούλης: Κυριαρχία της μετριότητας στο πολιτικό σκηνικό

Τελευταία σωρεύονται τα δεδομένα μιας σπασμωδικής ασημαντότητας, που χαρακτηρίζουν το πολιτικό σκηνικό, ενώ οδεύουμε στις ευρωεκλογές. Τούτο, πρωτίστως αφορά την κυβερνητική παράταξη. Αυτή, αν και...

Μελέτη, Αυτιάς και πάει λέγοντας: Τελικά με τι κριτήρια επιλέγονται οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές;

Με ηχηρά ονόματα, αλλά ελάχιστες πραγματικές εκπλήξεις οι λίστες των υποψηφίων που έγιναν γνωστές από τα κόμματα ενόψει των επικείμενων Ευρωεκλογών. Και δεν θα...

Γιατί ο λαϊκισμός «πονάει»

Το τελευταίο διάστημα συμβαίνει κάτι αξιοπερίεργο. Οι αρχηγοί της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μείζονος και ελάσσονος, έχουν εγκατασταθεί στην αίθουσα της Ολομέλειας του.. Κοινοβουλίου και μετατρέπουν...

Το παρασκήνιο της ανατροπής με Μπελέρη, το τηλεφώνημα της Μέτσολα στον Μητσοτάκη, οι… μυστηριώδεις...

Το ισχυρό δίλημμα Μητσοτάκη -Δεν σας κρύβω ότι από επαγγελματική και μόνο διαστροφή παρακολούθησα την ομιλία του προέδρου Μητσοτάκη, στο πλαίσιο της εκδήλωσης για την...

Η βία στην κοινωνία μας τείνει να γίνει συνήθεια

Δεν αντιλαμβάνομαι για ποιον λόγο κάποιοι θέλουν να ορίσουν τη γυναικοκτονία ως ξεχωριστό αδίκημα. Υπάρχει ο όρος ανθρωποκτονία ο… οποίος καλύπτει όλα τα είδη...

Gold Switzerland: «Έρχεται ασφυξία από το τσουνάμι του αμερικανικού χρέους»

Συνέπεια της τρέχουσας «φούσκας χρέους» θα είναι η αποπληθωριστική κατάρρευση των αγορών που θα επιφέρει «ασφυξία» όπως αναφέρει σε πρόσφατη ανάλυσή της η Gold...

Η περιφρόνηση στην “ησυχία, τάξη και ασφάλεια”…μπάτε σκύλοι

Το πρόβλημα της Ελλάδας δεν είναι πολιτικό. Το πρόβλημά μας είναι κοινωνικό. Δεν σημαίνει ότι αυτό απαλλάσσει το πολιτικό σύστημα στο σύνολό του από...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Ομαδική Εικαστική Έκθεση: H TEXNH EINAI ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ

H TEXNH EINAI ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ Ομαδική Εικαστική Έκθεση Εγκαίνια: Δευτέρα, 8 Απριλίου και ώρα...

Χριστόξυλο: Το αρχικό έθιμο του χριστουγεννιάτικου δέντρου

Το στόλισμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου είναι για πολλούς κοσμικούς η ουσία των Χριστουγέννων....

Άρωμα Χριστουγέννων στην Αθήνα: Φωταγωγήθηκε υπό βροχή το έλατο στην Πλατεία Συντάγματος

Στην Πλατεία Συντάγματος έχει ξεκινήσει η εκδήλωση για τη φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου του δήμου Αθηναίων με τα...