Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
21.1 C
Athens

Το κλειδί της νίκης: Ο παίκτης που ανεβάζει επίπεδο τον ΠΑΟ ήταν ασταμάτητος στο Καραϊσκάκη

Η καλή μέρα για τον Παναθηναϊκό στο χθεσινό ντέμρπι με τον Ολυμπιακό φάνηκε από την ενδεκάδα του.

Ο Τερίμ, ο οποίος έχει δείξει από την πρώτη μέρα του στην Ελλάδα ότι είναι γεννημένος για τα ντέρμπι, κατέβασε την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα. Ούτε πειράματα, ούτε εκπλήξεις, ούτε αλχημείες. Οι 11 καλύτεροι κλήθηκαν να αξιοποιήσουν το δώρο του προπονητή του Ολυμπιακού ο οποίος για να κερδίσει έναν παίκτη στην επίθεση, θυσίασε έναν κομβικό στη μάχη του κέντρου.

Απέναντι στον Ολυμπιακό, έστω αυτό τον κακό αμυντικά Ολυμπιακό, ο Παναθηναϊκός έκανε όλα όσα έπρεπε να κάνει για να βρει τα miss match και τα λάθη του αντιπάλου.

Το κλειδί της νίκης: Ο παίκτης που ανεβάζει επίπεδο τον ΠΑΟ ήταν ασταμάτητος στο Καραϊσκάκη

Ο Φώτης Ιωαννίδης παίρνει τα φώτα γιατί είχε δύο γκολ και key pass στο πρώτο γκολ, ο Μπακασέτας γιατί έβαλε το πρώτο και έκανε το σουτ στο 1-2, αλλά είναι ο Μπερνάρ αυτός που αποτέλεσε το κλειδί της μεγάλης νίκης.

Και φαίνεται πως η αριστερή πτέρυγα του ταιριάζει περισσότερο. Σίγουρα, του ταιριάζει ο Τερίμ περισσότερο από τον Γιοβάνοβιτς. Το είχαμε γράψει. Ο Μπερνάρ μπορεί να μην είναι παίκτης των 2.5 εκατομμυρίων, αλλά δεν είναι και παίκτης του 500άρικου όπως ήταν επί Γιοβάνοβιτς.

Δεν είναι τυχαίο πως όσοι διακρίθηκαν επί Ιβάν, τώρα είναι εξαφανισμένοι, με τρανό παράδειγμα τον Αϊτόρ. Ο λόγος είναι πως ο συμπαθής Σέρβος ευνούχιζε τους παίκτες με το στυλ παιχνιδιού του. Αυτό το στυλ θα είχε φέρει νίκη και με τον ΟΦΗ στην Κρήτη και με τις Λαμία-Κηφισιά. Αλλά θα είχε άλλα αποτελέσματα στα ντέρμπι.

Το κλειδί της νίκης: Ο παίκτης που ανεβάζει επίπεδο τον ΠΑΟ ήταν ασταμάτητος στο Καραϊσκάκη
Ο παίκτης που τον έκανε Μπαρτσελόνα του Γουαρδιόλα

Ο Παναθηναϊκός εάν θέλει το πρωτάθλημα, πρέπει να ζήσει με αυτή τη συνθήκη και να ποτιστεί με θάρρος καθώς τα play offs έχουν 4 ομάδες, τα ματς κόντρα στις οποίες είναι ντέρμπι μέσα-έξω.

Αυτό το πότισμα δείχνει έτοιμος να το κάνει ο Μπερνάρ που απελευθερώθηκε με Τερίμ, απελευθερώθηκε που θα γυρίσει στη Βραζιλία και κάνει παπάδες σε κάθε ματς. Κι αν οι συμπαίκτες του ήταν στο ύψος των περιστάσεων, ο Παναθηναϊκός θα είχε μόνο το Χ με την Κηφισιά, όπου δεν έπαιζε ο Μπερνάρ.

Με τη Λαμία για παράδειγμα, μπήκε ο εκτός φόρμας Αϊτόρ ο οποίος γκρέμιζε πρώτα από αριστερά και μετά από δεξιά που τον μετέθεσε ο Τερίμ, ό,τι καλό χτιζόταν επιθετικά.

Ο Ισπανός δεν βρίσκεται πια στα βασικά πλάνα, η εντεκάδα που κατέβηκε χθες, με τον Γεντβάι αντί του Ακαϊντίν, πρέπει να είναι αυτή που θα ξεκινήσει τα, τουλάχιστον, 7 από τα υπόλοιπα 9, με τον Ζέκα να αντικαθιστά τον Πέρεθ στα δύο για να προσφέρει τις ανάσες.

Κι ο Μπερνάρ δεν πρέπει να βγει ούτε με σφαίρες. Υπάρχει μια διακοπή 3 εβδομάδων τώρα, που θα λειτουργήσει ευεργετικά για το τριφύλλι καθώς θα αποφορτιστούν και θα ξεκουραστούν όλοι. Στην τελική ευθεία του πρωταθλήματος ο Μπερνάρ δείχνει να έχει προετοιμάσει το μέσα του για να πάρει τον Παναθηναϊκό απ’ το χέρι και να γίνει το σημείο αναφοράς του.

Το κλειδί της νίκης: Ο παίκτης που ανεβάζει επίπεδο τον ΠΑΟ ήταν ασταμάτητος στο Καραϊσκάκη

Και με εμφανίσεις σαν τη χθεσινή μπορεί να τα καταφέρει. Ο τρόπος που ξεδιπλώθηκε ο Παναθηναϊκός στα 3 γκολ, ειδικά στο 2ο και το 30 είναι αποτέλεσμα ομάδας που έχει ποιότητα, ταλέντο, έχει δουλευτεί σωστά και διαθέτει έναν ηγέτη που στα δύσκολα βγαίνει μπροστά.

Αυτό που κάνει ο Μπερνάρ στο 3ο γκολ είναι το απόλυτο ποίημα του με την πράσινη φανέλα μέχρι σήμερα!

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

“Άρχοντας των κρίκων” ο Πετρούνιας – Έγραψε ιστορία με το 7ο χρυσό μετάλλιο

Ο «άρχοντας των κρίκων» είναι ο Λευτέρης Πετρούνιας, ο οποίος κατέκτησε το 7ο χρυσό μετάλλιο στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Ρίμινι και έγινε ο αθλητής...

O “X-Factor” του Παναθηναϊκού στα play off Ιωάννης Παπαπέτρου

Ο Παναθηναϊκός πραγματοποίησε μία εξαιρετική εμφάνιση στο ΟΑΚΑ στο Game 2 της σειράς με τη Μακάμπι, επικράτησε με 95-79 και έκανε το 1-1 στη σειρά, η οποία...

Οι αθλητικές μεταδόσεις 26/4/24

Το δεύτερο παιχνίδι του Ολυμπιακού κόντρα στην Μπαρτσελόνα για τα πλέι οφ της Euroleague και ο ημιτελικός του Περιστερίου με την Τενερίφη στο Final-4...

Ο Παναθηναϊκός κέρδισε τη Μακάμπι Τελ Αβίβ και ισοφάρισε σε 1-1 τις νίκες

Ο Παναθηναϊκός έμεινε «ζωντανός» στην προσπάθειά του να πάρει την πρόκριση στο Final Four της Ευρωλίγκας επικρατώντας με 95-79 της Μπακάμπι Τελ Αβίβ στο...

Οι αθλητικές μεταδόσεις 25/4/24

Το δεύτερο παιχνίδι του Παναθηναϊκού κόντρα στην Μακάμπι Τελ Αβίβ και η πρεμιέρα της Σάκκαρη στο Madrid Open κόντρα στην Βέκιτς ξεχωρίζουν στο πρόγραμμα...

Νίκη- τίτλου για την ΑΕΚ 3-0 επί του Παναθηναϊκού

Μεγάλη νίκη με σκορ 3-0 πήρε η ΑΕΚ στην έδρα της επί του Παναθηναϊκού για την 7η αγωνιστική των πλέι οφ στη Σουπερ Λίγκα...

Έχασε βαθμούς και έδαφος ο Ολυμπιακός

Ισόπαλοι με σκορ 1-1 αναδείχθηκαν Ολυμπιακός και Άρης στη Θεσσαλονίκη για την 7η αγωνιστική των πλέι οφ της Σούπερ Λίγκας. Με το αποτέλεσμα αυτό οι...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Τρία πράγματα που δεν θα βλέπαμε από τον ΠΑΟ στο ντέρμπι με Γιοβάνοβιτς προπονητή

Το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό για το κύπελλο ήταν αν μη τι άλλο το...

Να πιστεύεις ότι ο ΠΑΟ έχασε λόγω Σπόραρ…

Αναμφίβολα πρόκειται για μια τεράστια χαμένη ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό από εκείνες που δεν...

Αθυρόστομος μέχρι το τέλος: Η ιστορική βρισιά του Καραϊσκάκη λίγο πριν ξεψυχήσει μετά το μοιραίο βόλι

Ο φόβος και ο τρόμος των Τούρκων της Ρούμελης, πρώτα τους… έλουζε και μετά...

Ο Παναθηναϊκός ισόπαλος 0-0 στον Πειραιά με τον Ολυμπιακό

Ο Ολυμπιακός αν και δημιούργησε πολλές ευκαιρίες στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό δεν σκόραρε...