Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
20.2 C
Athens

Τρίπολη – Με κοκαΐνη και κάνναβη έπιασαν γνωστό Έλληνα στιχουργό

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο γνωστός Έλληνας στιχουργός Ν.Γ προμήθευε με κοκαίνη τον αρχηγό της εγκληματικής οργάνωσης στην Τρίπολη που διακινούσε ναρκωτικά στην ευρύτερη περιοχή, όπως κι άλλα άτομα στη πόλη της Τρίπολης.

  • Κατηγορείται για 12 συναλλαγές κατά το διάστημα που η οργάνωση είχε μπει στο στόχαστρο των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Τρίπολης, όπως και για κατοχή ναρκωτικών με σκοπό την διακίνηση καθώς στο σπίτι του βρέθηκαν 28 γραμμάρια κοκαίνης, 95 γραμμάρια κάνναβης και μια ηλεκτρονική ζυγαριά

Από την έρευνα της αστυνομίας προκύπτει ότι ο στιχουργός ήταν μέλος εγκληματικής οργάνωσης με έδρα την Τρίπολη όπου διακινούσε ναρκωτικά στην πρωτεύουσα της Αρκαδίας.

  • Η εν λόγω οργάνωση συνδέεται με μια άλλη ομάδα, αυτή της Πάτρας που διακινούσε κοκαϊνη σε σπίτια 60 επιφανών Πατρινών (τα ονόματα τους περιλαμβάνονται στη δικογραφία) καθώς και σε γνωστά κέντρα διασκέδασης της πόλης.

Αυτή η ομάδα είχε προμηθεύσει μεγάλη ποσότητα κάνναβης -8 κιλά- τον αρχηγό της εγκληματικής οργάνωσης στη Τρίπολη. Εκεί συνελήφθησαν πέντε άτομα, μεταξύ των οποίων και ο στιχουργός, ο οποίος είναι γνωστός για τα τραγούδια που έχει γράψει για γνωστά ονόματα του λαϊκού πενταγράμμου.

  • Όσον αφορά την εγκληματική οργάνωση της Πάτρας που διοχέτευε στη πόλη μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών, αυτή είχε την έδρα της μακριά από τον αστικό ιστό.

Σε περιοχή υπεράνω υποψίας διατηρούσε αποθήκη ως «καβάντζα», στην οποία σύμφωνα με το «Πρώτο θέμα» τα μέλη της κοιμόντουσαν σε αυτήν με σκοπό την φύλαξη της και την χρησιμοποιούσαν αποκλειστικά για την αποθήκευση, την απόκρυψη και την συσκευασία των ναρκωτικών ουσιών, ανάλογα με τις ανάγκες του πελατολογίου τους.

Παρατηρούσαν συχνά τα διερχόμενα αυτοκίνητα και πεζούς και όταν έβλεπαν ύποπτες κινήσεις ειδοποιούσαν τα υπόλοιπα μελή υπό των φόβο των Διωκτικών Αρχών.

Εκεί βρεθήκαν υλικά συσκευασίας, ζυγαριές και ότι χρειάζεται για να ετοιμαστούν οι «παραγγελίες» των πελατών τους.

Τα μέλη της οργάνωσης στη Πάτρα μιλούσαν μεταξύ τους με τηλέφωνα «ghost numbers» και με κωδικοποιημένες λέξεις όταν ο «πελάτης» έκανε την παραγγελία του. Ενδεικτικά για τις ποσότητες κοκαΐνης χρησιμοποιούσαν ως συνθηματικές τις λέξεις: «Ferrari, βίντεο, άσπρο, γλυκό, ρέστα, ουζάκι, τα γνωστά, τα κλασσικά, κάτι να περάσουμε καλά, σφηνάκια, καφέ, μπύρα, πραγματάκια, δρομολόγιο, παγωτό, ροδάκινα, περιστέρια, κομμάτια, ποτάκι».

Από την άλλη για τις ποσότητες της ακατέργαστης κάνναβης, χρησιμοποιούσαν ως συνθηματικές τις λέξεις: «παπάς, critical, φου, λάστιχο, λουκάνικο, κατσίκι, τυρί, κεφαλοτύρι, κεφάλι, πράσινο, μαύρο, παπάδι, δίφυλλο» κ.α.

Επιπλέον, για τις ποσότητες της ηρωίνης χρησιμοποιούσαν ως συνθηματικές τις λέξεις: «καλώδιο, πορτοκάλι, φραπεδάκι, καφές.

Χαρακτηριστικό είναι η ποσότητα της κοκαΐνης που βρέθηκε ήταν σε βραχώδη μορφή – συμπιεσμένης πλάκας, όπως αυτή συσκευάζεται και σφραγίζεται με το οικόσημο από τα «καρτέλ ναρκωτικών» που την παράγουν και διακινούν παγκοσμίως.

Χαρακτηριστικοί διάλογοι συναλλαγών:

Πελάτης: Να σου πω με έχει φάει ο άλλος για την «Ferrari», δεν πρόλαβα να του δείξω βίντεο, ξαναστείλε μου αν μπορείς..

Αρχηγός: Ααα ναι…το βίντεο, το ξέχασα, που να βρεθούμε;

Πελάτης: Αύριο έχουμε ένα μπάτσελορ, θέλω κανα τριάρι «λεπτά»

Αρχηγός: Εντάξει ενημέρωσε τους όλους και πες μου

Αρχηγός: Μπρό τι λέμε;

Πελάτης: «τρία περιστέρια»

Αρχηγός: Τι λες ρε; Είναι πολύ

Πελάτης: Τι πολύ; Θα πληρωθείς

Πελάτης: Έλα φίλε μου, καλησπέρα. Μπορείς γιατί έχουμε το παρτάκι να περάσεις;

Αρχηγός: Όχι ακόμα, θα σε πάρω εγώ έτσι; Να βγεις..

Αρχηγός: Ωραία κάτσε μια στη γωνία κάτω

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Συναγερμός στην Πολιτική προστασία για πυρκαγιές – Τρεις συλλήψεις το τελευταίο 24ωρο

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας την οποία συγκάλεσε εκτάκτως ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας. Στη σύσκεψη συμμετέχουν στελέχη...

Σαντορίνη: Εκτάκτως ο Λέκκας για τις κατολισθήσεις – Ο κίνδυνος είναι υψηλός

Τρόμος επικράτησε το απόγευμα του Σαββάτου στη Σαντορίνη μετά από κατολίσθηση που σημειώθηκε στη Θηρασιά. Συγκεκριμένα όπως αναφέρει το cyclades24.gr κατολίσθηση σημειώθηκε λίγο μετά τις...

Ρέντη: Προφυλακίστηκε ο αρχηγός της Θύρας 7

Προφυλακίστηκε ο αρχηγός της Θύρας 7 ο οποίος θεωρείται ηγετικό στέλεχος της «Εγκληματικής Οργάνωσης» που εξιχνιάστηκε μετά τη δολοφονία του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη. Πιο...

Μαρούσι: Δέκα άτομα εμπλέκονται στον καυγά που άφησε νεκρό και τραυματίες

Την ώρα που καταθέτουν αυτόπτες μάρτυρες στο Τμήμα Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής, για την άγρια συμπλοκή που κατέληξε σε τραγωδία τα ξημερώματα στο Μαρούσι, έξω από νυχτερινό...

Η φωτογραφία της ημέρας

Και το όμορφο ταξίδι της Ολυμπιακής Φλόγας συνεχίζεται... 28 Απριλίου 2024

Σαν σήμερα 28 Απριλίου: Τα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας

Διαβάστε τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα στην Ελλάδα και τον κόσμο. Γεγονότα 1906: Δημοσιεύεται στην εφημερίδα World της Νέας Υόρκης ότι ο Τσαρλς Όλντεν κατασκεύασε...

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα ;

Κυριακή 28 Απριλίου 2024 σήμερα και σύμφωνα με το εορτολόγιο γιορτάζουν όσοι φέρουν το όνομα: Μάγνος, Μαγνής, Μάγνα, Βάια, Βάγια, Βαία, Βάιος, Δάφνη, Δάφνης.

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Εντοπισμός μεγάλης ποσότητας φύλλων κοκαΐνης μέσα σε φορτία λιπασμάτων

Στον εντοπισμό και τη δέσμευση μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών ουσιών σε ακατέργαστη μορφή προχώρησαν τελωνειακοί...

Πιάστηκε πλοίο του Πάνου Λασκαρίδη με 850 κιλά κοκαΐνης

Νέο «σεισμό» στο χώρο της ναυτιλίας προκαλεί η είδηση ότι οι ιταλικές αρχές εντόπισαν...

Βόλος: Συνελήφθη 38χρονος με 1.000 δόσεις κοκαΐνης – Ετοιμαζόταν να τις ρίξει στην αγορά

Στα δίχτυα της αστυνομίας έπεσε ένας 38χρονος στον Βόλο, ο οποίος είχε στην κατοχή...

Λύματα: Φουλ στον κορονοϊό και την κοκαΐνη οι φετινές γιορτές – Τι έδειξαν οι μετρήσεις

Όπως είπε ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας Νίκος Θωμαΐδης «η πραγματικότητα δείχνει ότι τον τελευταίο...