Τσίπρας: Αν έχετε τα κότσια κύριε Μητσοτάκη, στείλτε με ειδικό δικαστήριο

72
Τσίπρας: Η κυβέρνηση δεν έχει σχέδιο για την ενίσχυση του τουρισμού

Με την φράση «αν έχετε τα κότσια κ. Μητσοτάκη στείλτε εμένα στο ειδικό δικαστήριο» απάντησε ο Α. Τσίπρας στους υπαινιγμούς κορυφαίων στελεχών της Νέας Δημοκρατίας, όπως του Υπουργού Ανάπτυξης Α. Γεωργιάδη, για ενδεχόμενη ανάμιξη του στην υπόθεση Νοβάρτις.

Μιλώντας το βράδυ του Σαββάτου στην μεγάλη προσυνεδριακή πολιτική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στο ΤάεΚβοντο ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης καταφέρθηκε εναντίον της κυβερνητικής πλειοψηφίας για τον τρόπο που επιχειρεί να μετατρέψει το σκάνδαλο της Νοβάρτις σε σκευωρία μέσα από την διαδικασία της προανακριτικής επιτροπής.

«Παρά τα διαρκή στραπάτσα όμως δεν φαίνεται να πτοούνται. Η ανηθικότητα έχει γίνει κανόνας της πολιτικής τους συμπεριφοράς. Αλλά δε καταφέρνουν τελικά να κρύψουν τον πανικό τους» ανέφερε ο Α. Τσίπρας, διερωτώμενος: Γιατί επιχειρούν αυτή τη πρωτοφανή στη μεταπολίτευση απόπειρα να μετατρέψουν τους θύτες σε θύματα και τους κατήγορους σε κατηγορούμενους, ενόσω η δικαιοσύνη ακόμη διερευνά το σκάνδαλο; Γιατί απειλούν δικαστές και μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος ;Θα τους πάω αίμα, λέει ο ένας. Θα τους γδάρω, λέει ο άλλος. Θα πέσουν κεφάλια, λέει ο τρίτος»

Σύμφωνα με τον Α. Τσίπρα η απάντηση στα ερωτήματα αυτά είναι γιατί « φοβούνται την έρευνα, φοβούνται την ίδια τη δικαιοσύνη, φοβούνται την ίδια την αλήθεια και κηρύττουν τον πόλεμο στον ΣΥΡΙΖΑ, γιατί δε κουκούλωσε την υπόθεση αυτή, αλλά έδωσε τη δυνατότητα στην ανεξάρτητη Δικαιοσύνη χωρίς φόβο να τη διερευνήσει».

Διαβάστε επίσης:  Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Αντιπαραγωγικές και προκλητικές οι ενέργειες της Τουρκίας

Για να συμπληρώσει στη συνέχεια: «Σήμερα λοιπόν μέσα στον πανικό τους έφτασαν στο σημείο να λένε ότι πρέπει να καταδικαστούμε εμείς, σε ισόβια για εσχάτη προδοσία.Αυτή την εξαιρετική χάρη την επιφυλάσσουν για μένα. Και το επαναλαμβάνει διαρκώς ο έμπιστος αντιπρόεδρος του κου Μητσοτάκη, ένα από τα πρόσωπα που ερευνά η Δικαιοσύνη. Εδώ είμαι, τους απαντώ. Κοπιάστε. Αν έχετε τα κότσια μη προσπαθείτε να τρομοκρατείτε τους ανθρώπους που σήκωσαν ανάστημα για να υπερασπιστούν το δημόσιο συμφέρον. Μη στήνετε πραξικοπήματα της συμφοράς, που καταλήγουν σε φιάσκο και γελοιοποίηση.Αν έχετε τα κότσια κύριε Μητσοτάκη εδώ είμαι.Στη διάθεσή σας.Και σας προκαλώ, να πάτε την εκτροπή μέχρι τέλους.Να τολμήσετε να οδηγήσετε εμένα σε ειδικό δικαστήριο, αν έχετε τα κότσια.Αν δεν τα έχετε, σταματήστε να γελοιοποιείτε και να βιάζετε τους θεσμούς.Σταματήστε αυτήν την άθλια καραμέλα της σκευωρίας.Και αφήστε επιτέλους τη δικαιοσύνη απερίσπαστη να διερευνήσει το σκάνδαλο της Νοβαρτις.