Δευτέρα, 24 Ιουνίου, 2024
35.2 C
Athens

Τσίπρας: Tο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ κόντρα στο σχέδιο λεηλασίας της ΝΔ

«Ανοικτό κάλεσμα σε όλους τους πολίτες να στηρίξουν στην κρίσιμη αναμέτρηση της 25ης Ιουνίου το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ κόντρα στο σχέδιο λεηλασίας της ΝΔ», απηύθυνε ο Α. Τσίπρας από το Ρέθυμνο, δεύτερο σταθμό της περιοδείας του στην Κρήτη.

Όπως ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας στις «στις εκλογές της 25ης του Ιούνη αναμετρώνται δύο σχέδια: Το σχέδιο του κ. Μητσοτάκη και της ΝΔ που προβλέπει επιδοτήσεις στα καρτέλ της αισχροκέρδειας, αλλά υψηλή έμμεση φορολογία και λεηλασία για το εισόδημα των πολιτών, διάλυση και εγκατάλειψη του ΕΣΥ, 700.000 πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας και απαξίωση του κοινωνικού κράτους προς όφελος των ιδιωτικοποιήσεων. Και από την άλλη το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ».

Γι αυτό, όπως, υπογράμμισε «απευθυνόμαστε σε όλους τους προοδευτικούς πολίτες, που μπορεί να έχουν επιφυλάξεις, που μπορεί να έχουν διαφωνίες μαζί μας και τους λέμε ότι αν δεν θέλουν την επόμενη μέρα μια ανεξέλεγκτη δεξιά που θα επιτεθεί στα κοινωνικά δικαιώματα, η μόνη δύναμη είναι ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ. Είτε για να ανατρέψουμε – και θα παλέψουμε μέχρι την τελευταία στιγμή να ανατρέψουμε το αποτέλεσμα και τον συσχετισμό του Μάη – είτε για να υπάρχει την επόμενη μέρα κάποιος που να τους κοιτάει στα μάτια και να εμποδίζει τον σχεδιασμό τους για λεηλασία του εισοδήματος».

Ο Αλέξης Τσίπρας επεσήμανε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η μόνη δύναμη που έχει εναλλακτικό σχέδιο διακυβέρνησης γιατί «ήταν, είναι και θα παραμείνει κόμμα εξουσίας, και όχι κόμμα διαμαρτυρίας ούτε κόμμα συμπλήρωμα σε κυβερνήσεις της δεξιάς». «Γι αυτό λέμε, το δίλημμα της κάλπης της ενισχυμένης αναλογικής εξ αντικειμένου είναι ένα: Κάθε ψήφος, κάθε προοδευτική ψήφος που δεν θα πάει στον ΣΥΡΙΖΑ, εξ αντικειμένου ευνοεί το σχέδιο της ΝΔ. Να είναι παντοδύναμη και ανενόχλητη. Η μόνη δύναμη που μπορεί να το ανατρέψει είναι η ο ΣΥΡΙΖΑ» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συμπλήρωσε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι φωτοβολίδα, είναι μια δύναμη να εκφράζει τα συμφέροντα των μην προνομιούχων Ελλήνων, τα συμφέροντα και τις ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας και όσο η κοινωνία θα βρίσκεται μπροστά σε πολιτικές που απειλούν τα συμφέροντά της, το αύριο, τη ζωή των ανθρώπων, τόσο θα υπάρχει κρίσιμη ανάγκη να είμαστε μπροστά και να δίνουμε μάχη».

Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι η κίνησή του να κατέβει υποψήφιος στο Ρέθυμνο, μια πόλη κι έναν νομό που αγαπά ιδιαίτερα, είναι «μια κίνηση υψηλού συμβολισμού τόσο για το Ρέθυμνο όσο και για την Κρήτη». «Όλοι καταλαβαίνουμε ότι στις 21 του Μάη είχαμε ένα αποτέλεσμα που δεν ήταν επιθυμητό, ένα κακό αποτέλεσμα. Όμως στην ζωή, έτσι και στην πολιτική, επιτρέπεται να πέσεις, επιβάλλεται να σηκωθείς. Είμαστε όρθιοι εδώ να δώσουμε τη μάχη της επόμενης μέρας για τον τόπο μας», υπογράμμισε.

«Η απλή αναλογική τελικά δεν λειτούργησε προς όφελος των προοδευτικών δυνάμεων, αλλά λειτούργησε προς όφελος της δεξιάς. Και αυτό γιατί οι ίδιες προοδευτικές δυνάμεις – κι έχουν ευθύνη γι αυτό – όταν τους δίναμε το χέρι, κοίταζαν πώς θα κόψουν το δικό μας χέρι και πώς θα κάνουν μονομέτωπο αγώνα κατά του ΣΥΡΙΖΑ και όχι ενάντια στον Μητσοτάκη και στην ΝΔ που κυβερνάει. Τούτη την ώρα, όμως, και με δική τους ευθύνη έχουμε νέα εκλογική αναμέτρηση, που είναι πιο κρίσιμη αναμέτρηση γιατί είναι η τελική αναμέτρηση» συμπλήρωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναφερόμενος στην συνέχεια στο πρόγραμμα της ΝΔ, ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι «δεν έχει εντάξει ούτε μία από τις υποσχέσεις της στο Μεσοπρόθεσμο που κατέθεσε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Άρα είναι όλα στον αέρα» και πρόσθεσε ότι «η πραγματικότητα είναι ότι σχεδιάζουν τα επόμενα 4 χρόνια να μειώσουν τις δαπάνες για τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων κατά 730 εκ. Να μειώσουν τις πρωτογενείς δημόσιες δαπάνες κατά 1,1 δισ. Δεν θα αυξήσουν τους μισθούς, όπως λένε, στα 1.500 ευρώ στον ιδιωτικό τομέα, αλλά οι πραγματικές αυξήσεις στα 4 χρόνια θα είναι μόλις 1,4%. Αυτό είναι το πρόγραμμα το οποίο φανερά έχουν καταθέσει. Και έχουν κι ένα κρυφό, για την διάλυση των δημόσιων δομών Υγείας. Τα είπε ο κ. Πνευματικός. Τα νοσοκομεία μας θα γίνουν νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου. Και όταν δεν θα υπάρχουν πόροι, θα γίνεται επιλογή ασθενών. Αυτοί που δεν έχουν προσδόκιμο ζωής θα πηγαίνουν στα σπίτια τους ή στα ιδιωτικά νοσηλευτήρια. Αυτή είναι μια απάνθρωπη και ανατριχιαστική εξέλιξη και οφείλουμε να την αποτρέψουμε. Διότι δεν είναι τα πάντα κέρδη και ζημιές. Εμείς λέμε ότι έχει μεγαλύτερη αξία η ανθρώπινη ζωή, η αξιοπρέπεια, η αλληλεγγύη. Αυτή την κοινωνία θέλουμε. Μια δίκαιη κοινωνία με ευημερία για όλους».

Συνεχίζοντας την επίθεση στην ΝΔ, ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι «θα κάνει τα πάντα ο προπαγανδιστικός μηχανισμός της ΝΔ μέχρι την κάλπη της 25ης του Ιούνη, όχι μόνο για να κερδίσει τις εκλογές. Ένα θέμα έχουν. Τον ΣΥΡΙΖΑ. Να μην έχουν αντίπαλο την επόμενη ημέρα. Δεν φανερώνει αυτή η συμπεριφορά μια παράταξη που είναι άνετη. Φτάσαν στο σημείο να μας πούνε μειωμένης εθνικής αντίληψης Έλληνες. Να μας πούνε μειοδότες. Ποιους; Εμάς. Που κυβερνήσαμε τεσσεράμισι χρόνια βάζοντας πάντα μπροστά το πατριωτικό καθήκον. Φτάσαν στο σημείο να μας λένε εθνική εξαίρεση. Ποιους; Εμάς. Που όταν βρεθήκαμε μπροστά στις μεγάλες δυσκολίες πήραμε δύσκολες αποφάσεις με μοναδικό κριτήριο την πατρίδα και την κοινωνία. Δεν πρόκειται να διστάσουν σε τίποτα μέχρι να πετύχουν τον βασικό τους στόχο: Να κατευθύνουν την αντιδεξιά ψήφο οπουδήποτε αλλού εκτός από τον ΣΥΡΙΖΑ, για να είναι ανενόχλητοι την επόμενη ημέρα.

Στο πλαίσιο αυτό ο Αλέξης Τσίπρας έκανε ειδική αναφορά στις δηλώσεις της Ντόρας Μπακογιάννη, σημειώνοντας: «Είδαμε την κα Μπακογιάννη να πηγαίνει στην μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη και να τους λέει: ‘Αν δεν ψηφίσετε ΝΔ, θα είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα για εσάς’. Αυτό το μήνυμα δεν είναι ένα μήνυμα προς τη μειονότητα, είναι ένα μήνυμα προς κάθε κοινωνική ομάδα. Ένα μήνυμα που ήθελε να πάει σε κάθε σπίτι και κάθε πολίτη. Οποιοσδήποτε θα είναι αντίθετος στα σχέδια της κομματικής και οικογενειακής τους εξουσίας, θα περάσει δύσκολα. Σήμερα μπορεί να είναι η μουσουλμανική μειονότητα. Αύριο θα είναι οι γιατροί και οι νοσηλευτές, οι δημόσιοι υπάλληλοι, οι εκπαιδευτικοί».

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ακόμη πως «εμείς θα σταθούμε όρθιοι και απέναντι στο σχέδιο τους να εκφοβίσουν, να τρομοκρατήσουν την ελληνική κοινωνία. Θα σταθούμε όρθιοι, ανάχωμα στο φόβο, στους εκβιασμούς, στην τρομοκράτηση. Θα είμαστε φάρος δημοκρατίας και δύναμη υπεράσπισης της δημοκρατίας. Η δημοκρατία είναι και θα παραμείνει ισχυρή. Και ένας ισχυρός ΣΥΡΙΖΑ είναι εγγύηση για ισχυρή κοινωνία και ισχυρή δημοκρατία».

Κλείνοντας την παρέμβασή του ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι «Είμαστε και θα παραμείνουμε εδώ. Όχι για να γίνουμε συμπλήρωμα στα σχέδια του Μητσοτάκη. Αλλά για να είμαστε το αντίπαλο δέος του Μητσοτάκη και της πολιτικής του. Θα ξανακάνουμε την προοδευτική παράταξη, κυβερνώσα παράταξη του τόπου με τον ΣΥΡΙΖΑ ξανά στην διακυβέρνηση και με την Κρήτη ξανά πρωτοπόρα. Θα γίνει ξανά η Κρήτη κόκκινη, προοδευτική, δημοκρατική, αργά ή γρήγορα θα το πετύχουμε. Τούτη την ώρα, όμως, πάμε για την μεγάλη ανατροπή των συσχετισμών. Η κάλπη θα είναι άδεια στις 25 του Ιούνη. Μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο, να ανατρέψουμε τους συσχετισμούς, να δώσουμε την μάχη για την υπεράσπιση της δημοκρατίας και της κοινωνίας».

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Γεραπετρίτης για Βόρεια Μακεδονία: Κατάφωρη παραβίαση της Συμφωνίας των Πρεσπών

Η απόφαση της πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας της Βόρειας Μακεδονίας να μην χρησιμοποιεί «στο δημόσιο λόγο στο εσωτερικό την συνταγματική ονομασία της χώρας» συνιστά κατάφωρη παραβίαση της Συμφωνίας...

Πρώτος από ολους ο Δούκας για τον Ανδρέα Παπανδρέου: Ηγέτης που πάλεψε για την...

O Χάρης Δούκας  πρώτος από ολους – όλα έχουν την σημασία τους – έκανε δήλωση για την επέτειο των 28 χρόνων από το θάνατο...

ΠΑΣΟΚ: Θέμα χρόνου είναι η ανακοίνωση της εκλογής νέας ηγεσίας, όπως όλα δείχνουν, μέσα...

Η θυελλώδης κοινή συνεδρίαση Πολιτικού Συμβουλίου – Κοινοβουλευτικής Ομάδας δεν άφησε περιθώρια στον Νίκο Ανδρουλάκη να επιβάλει, όπως σχεδίαζε, την τήρηση του καταστατικού και...

Μητσοτάκης: “Η κάλπη μπορεί να είναι παρελθόν, όχι όμως και το μήνυμα της”

"Η κάλπη μπορεί να είναι πλέον παρελθόν, όχι όμως και το μήνυμά της" ανέφερε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην σημερινή ανάρτηση του στο Facebook,...

Το μήνυμα της κυβέρνησης για μεταρρυθμίσεις, τιμές και φορολογία

Σαφές μήνυμα για την οικονομική πολιτική με κατεύθυνση την επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων στο κράτος, την εντατικοποίηση των ελέγχων για τις τιμές στην αγορά και...

Παναγιωτόπουλος: Αυστηρή απάντηση στο BBC – «Οι πηγές του να μην εξαντλούνται στις μαρτυρίες...

Σκληρή είναι η απάντηση που δίνει ο Νίκος Παναγιωτόπουλος με αφορμή το ρεπορτάζ του BBC που κατηγορεί τη χώρα μας για «παράνομες επαναπροωθήσεις». Όπως είπε...
Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για τις 23-6-2024

Ο Τύπος της Κυριακής 23/6

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για τις 23-6-2024 ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: «Κρίση χρέους προ των πυλών» ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ: «Αλλάζουν όλα για τις προσλήψεις στο Δημόσιο» Κυριακάτικη ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ:...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

ΣΥΡΙΖΑ: Σοβαρά οικονομικά προβλήματα – Ψάχνει τρόπο ο Κασσελάκης για να μην χρεοκοπήσει

Η φτώχεια επιτείνει την γκρίνια στον ΣΥΡΙΖΑ και γενικότερα τη µίζερη εικόνα που εκπέµπει...

Δημοσκόπηση GPO: Ποιος μπορεί να ενώσει την κεντροαριστέρα; Πρώτος έρχεται ο Τσίπρας

Μεταξύ των προσώπων που θεωρείται ότι μπορούν να ενώσουν την κεντροαριστερά πρώτος είναι ο...

Ο Αλέξης Τσίπρας παρήγγειλε για το Ινστιτούτο του γκάλοπ – αποδοκιμασία για ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ

Νέα κατά παραγγελία αυτή τη φορά δημοσκόπηση της Metron Analysis παρουσιάστηκε στη Διεθνή Διάσκεψη...

Νέα δημοσκόπηση: Ακρίβεια και γάμοι ομόφυλων προκάλεσαν τις μεγαλύτερες διαρροές στη ΝΔ

Ηχηρά μηνύματα έβγαλαν οι κάλπες των ευρωεκλογών καθώς όπως φαίνεται οι πολίτες ζητούν αφενός...