Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
21.4 C
Athens

Τσίπρας: Τώρα είναι η ώρα για οριστικές αποφάσεις για το χρέος

Με την ομιλία του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, ξεκινήσει την Κυριακή τις εργασίες της η νέα Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ η οποία πραγματοποιεί την πρώτη της συνεδρίαση.

Ο Πρωθυπουργός επισήμανε, πως τώρα είναι η ώρα για οριστικές αποφάσεις σχετικά με το χρέος και εξαπέλυσε επίθεση κατά της Ν.Δημοκρατίας και του Κ. Μητσοτάκη.

Κατά την έναρξη της ομιλίας του ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο Συνέδριο λέγοντας:

«Το Συνέδριό μας επιβεβαίωσε την πολιτική επιλογή να μην υποχωρήσουμε στις δυνάμεις του παλιού πολιτικού συστήματος και της οικονομικής ολιγαρχίας που επιδιώκουν την παλινόρθωσή τους».

Και τόνισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δεσμευτεί προς τον λαό να κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να αντιπαρατεθεί μ’ αυτό το σύστημα διαπλοκής και διαφθοράς.

Παράλληλα, ο Αλέξης Τσίπρας έκανε λόγο για μιντιακό πραξικόπημα «από αυτούς που για χρόνια είχαν κάνει το κράτος πελάτη τους και είχαν συνηθίσει να δανείζονται δημόσιο χρήμα από τις τράπεζες με αέρα».

Για το ζήτημα του χρέους:
«Τώρα είναι η ώρα για οριστικές αποφάσεις για το ζήτημα του χρέους» δήλωσε ο Πρωθυπουργός και σημείωσε πως είναι σίγουρος ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε δρόμο σωστό.

«Οι πολιτικές αποφάσεις πρέπει να είναι τέτοιες που να δίνουν μεγαλύτερη ώθηση στην ανάπτυξη» πρόσθεσε και δεσμεύτηκε ότι «η β’ αξιολόγηση θα κλείσει στην ώρα της».

Επίθεση κατά της Νέας Δημοκρατίας:
Στρέφοντας τα πυρά του κατά της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ο Πρωθυπουργός διερωτήθηκε:

«Αναρωτιόμαστε ποια είναι η θέση της ΝΔ στο θέμα του χρέους γιατί ταυτίζεται μ’ αυτή του ΔΝΤ».

Για τη «μαύρη» εργασία και τις συλλογικές συμβάσεις:
«Η ανάπτυξη δεν μπορεί και δεν πρέπει να βασιστεί στα συντρίμμια της εργασίας» εξήγησε ο Πρωθυπουργός ζητώντας την επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων.

Για τις τηλεοπτικές άδειες:
«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την πρώτη στιγμή υπονόμευσε την προσπάθεια συγκρότησης του ΕΣΡ. Δεν ήθελε να γίνει κανένας διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες» είπε ο Πρωθυπουργός, απορρίπτοντας τα περί παρεμβάσεων στη Δικαιοσύνη και εξηγώντας πως το μόνο που επιδιώκει η κυβέρνηση είναι η προστασία του δημόσιου συμφέροντος.

Ο Μητσοτάκης έχει ήδη αποφασίσει ότι ο νόμος είναι αντισυνταγματικός και θα καταπέσει. Ενώ τόνισε: «Ο ελληνικός λαός δεν τρώει κουτόχορτο. Καταλαβαίνει τι συμβαίνει».

«Ο νόμος μας για τις τηλεοπτικές άδειες δίνει λύσεις στο καθεστώς που υπήρχε μέχρι σήμερα» πρόσθεσε.

Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε σε «όργιο τηλεοπτικών σταθμών που έχουν πάρει άδεια και ασκούν πίεση» και ρώτησε: «Αυτό δεν είναι απόπειρα επηρεασμού;».

Ο Πρωθυπουργός επίσης δήλωσε πεπεισμένος «ότι βρισκόμαστε σε καλό δρόμο» και επανέλαβε ότι είναι ανάγκη να ενταχθεί η χώρα στο QE της ΕΚΤ.

Να σημειωθεί, πως η συνεδρίαση γίνεται κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας. Σύμφωνα με πληροφορίες τα θέματα τα οποία θα τεθούν επί τάπητος είναι η εκλογή γραμματέα και πολιτικής γραμματείας.

Θυμίζουμε, πως τα 151 νέα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής αναδείχθηκαν από το 2ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ που πραγματοποιήθηκε μια εβδομάδα νωρίτερα.

Πρώτοι σε ψήφους ήρθαν οι Ευκλείδης Τσακαλώτος με 1312, ο Ν. Φίλης με 1308 ψήφους και ο Νίκος Βούτσης με 1272.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Μητσοτάκης: H Συνεργασία μας με την Εκκλησία, θεσμικά ήταν είναι και παραμένει στενή

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος επισκέφτηκαν τον παιδικό σταθμό “Ευαγγελισμός της Θεοτόκου” στο Δήλεσι Βοιωτίας, μια δομή της Ιεράς Αρχιεπισκοπής. Εκεί,...
Iερώνυμος για Κατσίφα: Ήταν Έλληνας στη Βόρεια Ήπειρο και τον θαυμάζουμε γι' αυτό που έγινε!

Οργισμένος ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Δεν θα κάνουμε αυτό που θα μας πει ο Βελόπουλος

Μήνυμα συνεργασίας Εκκλησίας-Κράτους και αποδοκιμασίας των έμμεσων προτροπών του Κυριάκου Βελόπουλου για αποδοκιμασίες πιστών κατά πολιτικών το Πάσχα έστειλε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος από το...

Κασσελάκης: Θέλει μόνο… δύο θητείες ως πρωθυπουργός της χώρας!

Εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη παραχωρεί, ένα τέταρτο μετά τα μεσάνυχτα της Πέμπτηςο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, στον Αντώνη Σρόιτερ και στην εκπομπή...

Μητσοτάκης: Όχι στις ψήφους των Σπαρτιατών – Δεν γίνεται η Βουλή να μετατρέπεται σε...

Ανατριχιαστικό και αποκαλυπτικό χαρακτήρισε το περιστατικό βίας που συνέβη στη Βουλή την Τετάρτη ο πρωθυπουργός. “Ανατριχιαστικό γιατί δεν γίνεται ο ναός της δημοκρατίας να μετατρέπεται...

Κασσελάκης: Ζήτησε τη διαγραφή – Θεοδωρικάκος: “Ας κοιτάξει τον καθρέφτη για να δει το...

Την διαγραφή του βουλευτή της Ν.Δ Τάκη Θεοδωρικάκου ζητά ο Στέφανος Κασσελάκης με αφορμή δήλωση του πως η Ν.Δ διεκδικεί τις ψήφους όλων των...

ΝΔ: Σε ένα κανονικό κόμμα, ο κ. Κασσελάκης θα είχε ήδη διαγραφεί

«Την ημέρα του ξυλοδαρμού στη Βουλή, με πρωταγωνιστή βουλευτή που ψηφίστηκε με τους Σπαρτιάτες. Το ίδιο βράδυ, ο ξάδερφος του κ. Κασσελάκη και υποψήφιος Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζει ευπρόσδεκτες τις...

Το σκεπτικό του Αρείου Πάγου: Πραγματικός αρχηγός των Σπαρτιατών είναι ο Ηλίας Κασιδιάρης

Σύμφωνα με την απόφαση του Α1 Πολιτικού Τμήματος του Αρείου Πάγου με την οποία έγινε η ανακήρυξη των κομμάτων και των συνασπισμών κομμάτων, τα...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Αποκλιμάκωση του χρέους με πρωτογενές πλεόνασμα-έκπληξη στο 1,9% του ΑΕΠ το 2023

Υψηλότερο του στόχου ήταν το πρωτογενές πλεόνασμα στα τέλη του 2023 σύμφωνα με την...

Moody’s: Η Ελλάδα θα έχει μία από τις μεγαλύτερες μειώσεις χρέους παγκοσμίως

Το ισχυρό ποσοστό που πήρε η Νέα Δημοκρατία στις εκλογές της περασμένης Κυριακής αυξάνει...

Σε ύψος-ρεκόρ το γερμανικό χρέος

Στο ποσό ρεκόρ των 2,3 τρισεκατομμυρίων ευρώ έχει σκαρφαλώσει το συνολικό χρέος της Γερμανίας...

ΗΠΑ: Έκτακτα μέτρα για την αποφυγή ανώτατου ορίου χρέους

Υπό την απειλή της προσέγγισης του ανώτατου ορίου χρέους των ΗΠΑ, η Κυβέρνηση Μπάιντεν...