Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
23.6 C
Athens

Τσούκαλης για τις έρευνες στο Μεσολόγγι: Σε σωστή κατεύθυνση η αστυνομία

Στο μικροσκόπιο των Αρχών βρίσκονται τα διεγραμμένα μηνύματα ενός άνδρα με τον κρεοπώλη την ώρα που κορυφώνεται η αγωνία για την ανεύρεση κάποιου ίχνους από τον εξαφανισμένο 31χρονο στο Μεσολόγγι.

Ο ιδιωτικός ερευνητής Γιώργος Τσούκαλης που εκπροσωπεί την οικογένεια του αγνοούμενου μίλησε στην ΕΡΤ για το αστυνομικό θρίλερ που εκτυλίσσεται από τις 5 Ιανουρίου την ώρα που οι Αρχές εκτιμούν πώς πρόκειται για υπόθεση ανθρωποκτονίας.

Με αφορμή αυτή την υπόθεση αλλά και άλλες που απασχολούν την επικαιρότητα δήλωσε ότι έχει μείνει άναυδος από τα τόσα εγκλήματα και τις παραβατικές συμπεριφορές λέγοντας ότι «κάτι δεν πάει καλά» στην ελληνική κοινωνία.

Μιλώντας για την εξαφάνιση του 31χρονου και την εμπλοκή του στην υπόθεση δήλωσε ότι δεν σκέφτεται το καλό σενάριο. Αντιθέτως, όπως δήλωσε στους παρουσιαστές της εκπομπής «Newsroom», Σταυρούλα Χριστοφιλέα και Μάκη Προβατά, στο πίσω μέρος του μυαλού του είναι το κακό σενάριο, κάτι το οποίο συμμερίζεται και η οικογένεια του Μπάμπη που πλέον 13 μέρες είναι εξαφανισμένος. Το γεγονός, μάλιστα, ότι ο 50χρονος κρεοπώλης, ο άνθρωπος που είδε τελευταίος τον Μπάμπη, με την στάση του και τα «πολλά ψέματα και τα κενά μνήμης τα οποία επικαλείται» όπως είπε δυσχαιρένει την λύση του μυστηρίου τον κάνει να σκέφτεται το χειρότερο σενάριο.

Ο κρεοπώλης λέει το ένα ψέμα πίσω από το άλλο

«Ο άνθρωπος ο οποίος είδε τελευταίος τον Μπάμπη, ο οποίος είναι στο “κάδρο” των ερευνών και ο οποίος θα μπορούσε να διαφωτίσει όλη αυτή την υπόθεση λέει το ένα ψέμα πίσω από το άλλο» δήλωσε ο κ. Τσούκαλης. Όπως επισήμανε, με βούλευμα μετά από την άρση του απορρήτου των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων «αποδεικνύεται ότι τον κάλεσε ο κρεοπώλης και τον πήγε στο σημείο που είπε ότι θα συναντήσει ένα φίλο του για να πάει για κυνήγι», σημείωσε.

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του 50χρονου κρεοπώλη προς τις αστυνομικές Αρχές και το όσα υποστήριξε για την μοιραία νύχτα της εξαφάνισης τους 31χρονου τόνισε ο άνθρωπος αυτός που έχει καταθέσει στις Αρχές ότι δεν μπορεί να δικαιολογήσει τα όσα ισχυρίζεται.

Και όπως είπε «οι έρευνες συνεχίζονται, αλλά μην ξεχνάμε ότι η περιοχή γεωλογικά είναι ιδιαίτερη. Έχει βάλτους, έχει λιμνοθάλασσα, έχει γκρεμούς καιι φράγματα. Μιλάμε για έναν άνθρωπο, ο οποίος είναι και κυνηγός και γνωρίζει την περιοχή πάρα πολύ καλά».

Ερωτηθείς για την ύπαρξη ενός τρίτου προσώπου που φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση ο ιδιωτικός ερευνητής απάντησε ότι «μάθαμε για την ύπαρξη ενός τρίτου προσώπου το οποίο έχει μιλήσει και έχει χρήσιμες πληροφορίες».

Να μην έχουμε την περίπτωση του Αλέξ που δεν βρέθηκε ποτέ η σορός

Εστίασε όμως στο ότι και οι δύο -ο κρεοπώλης και ένας φίλος του- είχαν σβήσει τα μηνύματα από τα κινητά τους τηλέφωνα και αναρωτήθηκε ποιος ήταν ο λόγος για να γίνει αυτό.

«Έχει καταθέσει και του έγινε κατάσχεση του τηλεφώνου» πρόσθεσε εκτιμώντας ότι θα εξιχνιαστεί η υπόθεση. «Η αστυνομία είναι στη σωστή κατεύθυνση, αλλά πολύ φοβάμαι – εύχομαι να διαψευστώ- μην έχουμε την περίπτωση του Αλέξ που δεν βρέθηκε ποτέ η σορός».

Και όπως τόνισε ακόμη και εάν δεν βρεθεί το πτώμα του 31χρονου στην περίπτωση που έχει πέσει θύμα εγκληματικής ενέργειας «μπορούν να ασκηθούν διώξεις σε συγκεκριμένα άτομα. Εκείνο το οποίο είναι κομβικής σημασίας στην εξίσωση είναι να μιλήσει ο άνθρωπος που είδε τελευταίος τον Μπάμπη γιατί μπορεί να διευκρινίσει πολλά πράγματα. Φοβάμαι όμως ότι η στάση του, τα πολλά ψέματα και τα κενά μνήμης τα οποία επικαλείται τον κάνουν να φαίνεται στο κάδρο πιο υποπτος και πιο ένοχος».

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Νίσυρος: Συνελήφθη ο αρχαιοφύλακας

Συνελήφθη το πρωί του Σαββάτου (27/4) σε σπίτι συγγενικών του προσώπων, στην περιοχή των Καμινίων, στο Ηράκλειο, από αστυνομικούς της Ασφάλειας, ο αρχαιοφύλακας της...

Απολογίες χούλιγκανς: Ελεύθερος ο 16χρονος αδελφός του 18χρονου που έχει προφυλακιστεί για τη δολοφονία...

Στην Ευελπίδων απολογούνται από το πρωί οι 31 από τους 67 συλληφθέντες για τη δολοφονία του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη στου Ρέντη. Την υπόθεση χειρίζονται...

Εορταστικό ωράριο: Ποιες Κυριακές θα είναι ανοιχτά τα καταστήματα

Στις 25 Απριλίου ξεκίνησε το εορταστικό ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων στην Αθήνα ενόψει των εορτών του Πάσχα. Να σημειωθεί πως, τα καταστήματα θα είναι...
Αβεβαιότητα στους πολίτες για το πότε θα βγούμε από την πανδημία

Πασχαλινοί ρυθμοί στην αγορά – Αισιοδοξία των εμπόρων για αυξημένους τζίρους

 Σε εορταστικούς ρυθμούς κινείται η αγορά ενόψει Πάσχα με τους εμπόρους να περιμένουν ο εορταστικός τζίρος, συμπεριλαμβανομένων των ταξιδιών και των υπηρεσιών εστίασης και...

Σάββατο του Λαζάρου: Τι γιορτάζουμε σήμερα – Τα κάλαντα, τα έθιμα, τα λαζαράκια και...

Σάββατο του Λαζάρου σήμερα και η Ορθόδοξη Εκκλησία γιορτάζει την ανάμνηση του θαύματος της Ανάστασής του. Ο Λάζαρος είναι πρόσωπο της Καινής Διαθήκης, φίλος και...

Η φωτογραφία της ημέρας

Η Ολυμπιακή Φλόγα στον τόπο της 27 Απριλίου 2024

Αυτό είναι το μυστικό καταφύγιο του Λυκαβηττού (βίντεο)

Η Αθήνα, πριν από την δεκαετία του ’50 και πριν την μεγάλη οικοδομική αλλαγή στην πόλη, ήταν ένα υπέροχο μέρος για εξερεύνηση. Όσοι επίδοξοι...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Μεσολόγγι: Νέες αποκαλύψεις για τη δολοφονία του Μπάμπη – Τι προκύπτει από το στίγμα του κινητού

Σοκάρουν οι αποκαλύψεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας σχετικά με τη δολοφονία του...

Μεσολόγγι: Ανακτήθηκαν τα μηνύματα απο τις αρχές στο κινητό του 50χρονου κρεοπώλη – Τι γράφουν

Οι αρχές κατάφεραν να ανακτήσουν τα διαγραμμένα μηνύματα από το κινητό του 50χρονου κρεοπώλη...

Μεσολόγγι: Σε συμπληρωματική κατάθεση καλείται ο κρεοπώλης – Δεν έχει βρεθεί το φονικό όπλο

Στα δικαστήρια στο Μεσολόγγι θα βρεθεί σήμερα, μετά τις 09.00 το πρωί, ο 51χρονος...

Μεσολόγγι – Δολοφονία Μπάμπη: Παραμένει άλυτο μυστικό η εν ψυχρώ δολοφονία του

Δύο ημέρες μετά την ταφή του 31χρονου Μπάμπη Κούτσικου στην ιδιαίτερη πατρίδα του, το...