Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
17.2 C
Athens

Βιγιαρεάλ – Παναθηναϊκός 3-2: Άγγιξε την ανατροπή αλλά έχασε το Europa League

Ο Παναθηναϊκός πήγε για μεγάλη ανατροπή, ηττήθηκε με 3-2 από την Βιγιαρεάλ, αλλά πάλεψε έως το τέλος για το αποτέλεσμα και πλήρωσε το χαμένο πρώτο ημίχρονο.

Η Βιγιαρεάλ ήταν ανώτερη από τον Παναθηναϊκό στο πρώτο μέρος και το εκμεταλλεύτηκε απολύτως. Ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος στο δεύτερο, αλλά δεν κατάφερε να πάρει το αποτέλεσμα πέφτοντας με ψηλά το κεφάλι (3-2) και φεύγοντας από την Ισπανία με την αίσθηση ότι θα μπορούσε περισσότερα. Σε ένα ματς που φάνηκε να τελειώνει μετά τα τρία γκολ των Ισπανών, αλλά έγινε θρίλερ στο φινάλε με την τεράστια αντεπίθεση για την ομάδα του Γιοβάνοβιτς.

Για την ελληνική ομάδα ο στόχος πλέον είναι να οριστικοποιήσει την πρόκριση στο Conference League, κάτι που θα συμβεί εάν η Μακάμπι Χάιφα δεν πάρει αποτέλεσμα με την Βιγιαρεάλ στην Ισπανία και φυσικά δε νικήσει στην τελευταία αγωνιστική στη Λωφόρο.

Ο Παναθηναϊκός είχε την πρώτη καλή στιγμή του ματς στο 10′ με σουτ του Πέρεθ που απέκρουσε δύσκολα ο Ρέινα, ενώ μετά το 20′ η Βιγιαρεάλ άρχισε να ανεβαίνει. Ο Μπρινιόλι στο 20′ κατάφερε να διώξει ένα μακρινό σουτ του Μορένο, όμως στο 29΄ο Ακομάχ πέρασε τον Μλαντένοβιτς, πάσαρε στον Άλεξ Μπαένα και εκείνος με ωραίο πλασέ άνοιξε το σκορ.

Μέχρι να το καταλάβει ο Παναθηναϊκός δέχτηκε και δεύτερο τέρμα κι εκεί ουσιαστικά βγήκε νοκ άουτ. Στο 34′ ο Κομεσάνα ξέφυγε από τον Αϊτόρ και σούταρε προς την εστία με τον Μπρινιόλι που δεν είχε ορατότητα να μην μπορεί να αντιδράσει. Δύο γκολ σε ένα πεντάλεπτο που η Βιγιαρεάλ έδειξε την ποιότητά της και ο Παναθηναϊκός έχασε τον έλεγχο της αναμέτρησης.

Με το ξεκίνημα της επανάληψης ο Παναθηναϊκός δέχτηκε ένα φτηνό τέρμα από λάθος του Αράο και πάσα του Μπαένα στον Μοράλες που πλάσαρε τον Μπρινιόλι στην κλειστή γωνία.

Παρά το σε βάρος του σκορ, ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να ξαναβρει ελπίδες, είχε ευκαιρία με τον Σπόραρ στον 53′, ένα τέρμα του Αϊτόρ που δεν μέτρησε για οφσάιντ μετά τον έλεγχο από το VAR στο 61′ και τελικά το γκολ στο 67′.

Κερδισμένο πέναλτι από τον Αϊτόρ μετά από έλεγχο στο VAR, εκτέλεση στο δοκάρι από τον Ιωαννίδη, αλλά στην επαναφορά ο Σεμπαστιάν Παλάσιος έκανε το 3-1. Στο 70′ χάθηκε μεγάλη ευκαιρία για δεύτερο γκολ από τον Αϊτόρ που δεν εκτέλεσε σωστά στο γύρισμα του Ιωαννίδη.

Όμως στο 81′ ο Φώτης Ιωαννίδης σκόραρε με υπέροχο πλασέ αξιοποιώντας με ωραίο τελείωμα την μπαλιά του Βιλένα. Στις καθυστερήσεις ο Μπρινιόλι έκανε τρομερή τριπλή απόκρουση και κράτησε τον Παναθηναϊκό όρθιο. Ενώ στο 90’+4′ ο Ιωαννίδης έχασε σπουδαία ευκαιρία για να ισοφαρίσει φεύγοντας στην κόντρα αλλά κόπηκε σε κόρνερ!

ΒΙΓΙΑΡΕΑΛ: Ρέινα, Φόιθ (77′ Αλτί), Αλμπιόλ (46′ Γκάμπια), Κουένκα, Μορένο, Αχομάτς, Παρέχο, Κομεσάνα, Τριγκέρος (77′ Πεντράθα), Άλεξ Μπαένα (68′ Ζεράρ Μορένο), Μοράλες (68′ Μπρέρετον)

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Μπρινιόλι, Βαγιαννίδης, Σένκεφελντ, Αράο, Μλαντένοβιτς (88′ Χουάνκαρ), Τσέριν (75′ Βιλένα), Πέρεθ, Μπερνάρ (60′ Τζούρισιτς), Παλάσιος (88′ Μαντσίνι), Σπόραρ (60′ Ιωαννίδης), Αϊτόρ.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

O “X-Factor” του Παναθηναϊκού στα play off Ιωάννης Παπαπέτρου

Ο Παναθηναϊκός πραγματοποίησε μία εξαιρετική εμφάνιση στο ΟΑΚΑ στο Game 2 της σειράς με τη Μακάμπι, επικράτησε με 95-79 και έκανε το 1-1 στη σειρά, η οποία...

Οι αθλητικές μεταδόσεις 26/4/24

Το δεύτερο παιχνίδι του Ολυμπιακού κόντρα στην Μπαρτσελόνα για τα πλέι οφ της Euroleague και ο ημιτελικός του Περιστερίου με την Τενερίφη στο Final-4...

Ο Παναθηναϊκός κέρδισε τη Μακάμπι Τελ Αβίβ και ισοφάρισε σε 1-1 τις νίκες

Ο Παναθηναϊκός έμεινε «ζωντανός» στην προσπάθειά του να πάρει την πρόκριση στο Final Four της Ευρωλίγκας επικρατώντας με 95-79 της Μπακάμπι Τελ Αβίβ στο...

Οι αθλητικές μεταδόσεις 25/4/24

Το δεύτερο παιχνίδι του Παναθηναϊκού κόντρα στην Μακάμπι Τελ Αβίβ και η πρεμιέρα της Σάκκαρη στο Madrid Open κόντρα στην Βέκιτς ξεχωρίζουν στο πρόγραμμα...

Νίκη- τίτλου για την ΑΕΚ 3-0 επί του Παναθηναϊκού

Μεγάλη νίκη με σκορ 3-0 πήρε η ΑΕΚ στην έδρα της επί του Παναθηναϊκού για την 7η αγωνιστική των πλέι οφ στη Σουπερ Λίγκα...

Έχασε βαθμούς και έδαφος ο Ολυμπιακός

Ισόπαλοι με σκορ 1-1 αναδείχθηκαν Ολυμπιακός και Άρης στη Θεσσαλονίκη για την 7η αγωνιστική των πλέι οφ της Σούπερ Λίγκας. Με το αποτέλεσμα αυτό οι...

Στις 17 Μαϊου, θα ανακοινώσουν μαζικά ποιοί ποδοσφαιριστές είναι ομοφυλόφιλοι

 Η ομοφυλοφιλία στο ποδόσφαιρο παραμένει ταμπού και στη Γερμανία σχεδιάζουν να το γκρεμίσουν στις 17 Μαΐου, ημέρα κατά την οποία παίκτες, προπονητές αλλά και διαιτητές θα αποκαλύψουν ότι.... είναι γκέι,...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

O “X-Factor” του Παναθηναϊκού στα play off Ιωάννης Παπαπέτρου

Ο Παναθηναϊκός πραγματοποίησε μία εξαιρετική εμφάνιση στο ΟΑΚΑ στο Game 2 της σειράς με τη Μακάμπι, επικράτησε...

Ο Παναθηναϊκός κέρδισε τη Μακάμπι Τελ Αβίβ και ισοφάρισε σε 1-1 τις νίκες

Ο Παναθηναϊκός έμεινε «ζωντανός» στην προσπάθειά του να πάρει την πρόκριση στο Final Four...

Νίκη- τίτλου για την ΑΕΚ 3-0 επί του Παναθηναϊκού

Μεγάλη νίκη με σκορ 3-0 πήρε η ΑΕΚ στην έδρα της επί του Παναθηναϊκού...

Απαγόρευση συγκεντρώσεων οπαδών της ΑΕΚ και του Παναθηναϊκού

Με απόφαση της Αστυνομίας απαγορεύτηκαν οι συγκεντρώσεις οπαδών της ΑΕΚ (στη Νέα Ερυθραία) και...