Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
20.8 C
Athens

Βίτσας για αναβάθμιση F-16: Θα αφορά γύρω στα 85 με 95 αεροσκάφη

“Αναμονή για τις 2 Νοεμβρίου, όταν και θα έχουμε λάβει την αναλυτική έκθεση του Κογκρέσου σχετικά με την δαπάνη αναβάθμισης των F-16 της Πολεμικής μας Αεροπορίας”, συνέστησε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Βίτσας.

Ο κ. Βίτσας εκτίμησε ότι -σύμφωνα με τις δυνατότητες του προϋπολογισμού του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και της προβολής του σε βάθος δεκαετίας- δεν θα είναι εύκολη η αναβάθμιση όλου του στόλου των F-16 που διαθέτει σήμερα η Πολεμική Αεροπορία, αλλά αυτή θα αφορά γύρω στα 85 με 95 αεροσκάφη!

Ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας, Δημήτρης Βίτσας, απαντώντας σε σειρά ερωτημάτων που έθεσαν όχι μόνο βουλευτές της αντιπολίτευσης αλλά και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, στο πλαίσιο της δεύτερης ανάγνωσης του νομοσχεδίου για τις ΕΔ στην επιτροπή της Βουλής θέλησε να ρίξει τους πολιτικούς τόνους σχετικά με τη συμφωνία με τις ΗΠΑ για την αναβάθμιση των F-16.

Χαρακτηριστικά ανέφερε πως μετά τις 2 Νοεμβρίου , όταν θα έχουμε λάβει την τελική έκθεση του αμερικανικού Κογκρέσου θα δούμε πόσα F-16 θα μπορούμε να δούμε πόσα από τα 153 αεροσκάφη που διαθέτει σήμερα η Πολεμική μας Αεροπορία θα μπορέσουμε να αναβαθμίσουμε…

Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Βίτσας, εναρμονιζόμενος και με τον Πάνο Καμμένο ανέφερε πως «πράγματι οι οικονομικές δυνατότητές μας, είναι να δώσουμε 1,2 δισ. ευρώ, πάνω κάτω, γιατί κουβαρντάδες δεν είμαστε…» για την αναβάθμιση των αεροπλάνων, σημειώνοντας πως αυτός ο εκσυγχρονισμό τους είναι άμεσα αναγκαίος να γίνει. Στη συμφωνία αυτή είπε πως μπορεί να υπάρχουν Α/Ω και σε αυτή θα εμπλακούν όχι μόνο η ΕΑΒ αλλά και ιδιωτικές εταιρείες. Παρόμοια συμφωνία είπε έχει γίνει μόνο με ένα ακόμα χώρα, την Ταιβάν.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Από την εξέλιξη της συζήτησης στην επιτροπή αίσθηση προκάλεσαν οι ήπιοι τόνοι και ο πολύ προσεκτικός τρόπος με τον οποίο επέλεξαν οι βουλευτές της Αντιπολίτευσης να τηρήσουν στις τοποθετήσεις τους, αλλά και οι στοχεύσεις που είχαν οι τοποθετήσεις που έκαναν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Χαρακτηριστικά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης, ρώτησε ευθέως τον αναπληρωτή υπουργό Άμυνας, Δημήτρη Βίτσα, για το «εάν υπάρχει μια γενικότερη μελέτη -και όχι μόνο για τα αεροσκάφη F-16- σχετικά με το σύνολο των εξοπλισμών και προμηθειών που έχουν ανάγκη οι ένοπλες δυνάμεις μας σε βάθος δεκαετίας ώστε να υπάρχει αυτό που λέμε εξισορρόπηση δυνάμεων στο Αιγαίο».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Θεόδωρος Δρίτσας, μίλησε «για την ανάγκη η ειδική κοινοβουλευτική επιτροπή εξοπλιστικών προγραμμάτων και προμηθειών να αναβαθμιστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να έχει καθοριστικό ρόλο, με βαρύνουσα άποψη και να την “τρέμουν οι εκάστοτε υπουργοί Άμυνας”…».

Ενώ και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Ξυδάκης, είπε πως «η κυβέρνηση έχει μπροστά της μια μοναδική ευκαιρία να λειτουργήσει με ένα υποδειγματικό τρόπο διαφάνειας…».

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

“Τουρισμός για Όλους 2024”: Ανακοινώθηκαν οι δικαιούχοι

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η διαδικασία επιλογής των δικαιούχων του προγράμματος «Τουρισμός για όλους 2024» και ανακοινώθηκαν οι οριστικοί πίνακες με τους δικαιούχους. Οριστικός Πίνακας Δικαιούχων (κληρωθείσες αιτήσεις) Προσωρινός Πίνακας...

Πύργος: Επίθεση σε 17χρονο από άλλα νεαρά άτομα

Πατέρας 17χρονου κατήγγειλε στην Αστυνομία ότι ο γιός του δέχθηκε επίθεση από τρείς νεαρούς χθες το μεσημέρι (25/4) στην περιοχή του Αθλητικού Κέντρου Αγίας...

Εργατική Πρωτομαγιά: Τραβούν χειρόφρενο τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς τη Μεγάλη Τετάρτη

Την αποδοχή της πρόσκλησης για συμμετοχή στο κάλεσμα της ΓΣΕΕ για απεργία την Τετάρτη 1 Μαΐου με αφορμή τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς 2024,...

Η φωτογραφία της ημέρας

Το ταξίδι της Ολυμπιακής Φλόγας στην Ελλάδα για το Παρίσι 2024 26 Απριλίου 2024

Σαν σήμερα 26 Απριλίου: Τα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας

Διαβάστε τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα στην Ελλάδα και τον κόσμο. Γεγονότα 1822: Τίθεται σε ισχύ ο πρώτος φορολογικός νόμος των επαναστατημένων Ελλήνων, με την...

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα ;

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024 σήμερα και σύμφωνα με το εορτολόγιο γιορτάζουν όσοι φέρουν το όνομα: Γλαφυρός, Γλαφύρα, Γλαφυρή, Γλαφυρούλα.

Ελευσίνα: Μόλις 31 ετών ο νεκρός του τροχαίου – Πώς συνέβη το δυστύχημα

Μόλις 31 ετών ήταν ο οδηγός του μοιραίου αυτοκινήτου που ενεπλάκη σε τροχαίο τα ξημερώματα της Παρασκευής στην Ελευσίνα. Ο 25χρονος συνοδηγός νοσηλεύεται στο...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Βίτσας: Το δεύτερο θύμα της πολιτικής Κασσελάκη θα είναι η Έ. Αχτσιόγλου 

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έφυγε από την αριστερή πολιτική, τόσο απλά» απάντησε ο Δημήτρης Βίτσας ερωτηθείς...

Βίτσας: Θα πληρώσει τη σιωπή του ο Τσίπρας – Δεν θα περάσουν οι διαγραφές

«Αρκετοί από την ομάδα Κασσελάκη στο παρελθόν υπονόμευαν και εμάς και τον Αλέξη Τσίπρα»...

ΕΚΤΑΚΤΟ: Ο Κασσελάκης διαγράφει ιστορικά στελέχη – “Φίλης, Βίτσας, Σκουρλέτης θέτουν εαυτόν εκτός ΣΥΡΙΖΑ”

Ισχυρή τρικυμία στον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία με τον Στέφανο Κασσελάκη να προχωρά το βράδυ της...

Λίγο πριν τη φυγή ο Βίτσας

Μετά το Νίκο Μπίστη, όπου άνοιξε πρώτος το χορό και προανήγγειλε αποχώρηση από τον ΣΥΡΙΖΑ,...