Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
15.6 C
Athens

“Βόμβα” Μαρινάκη: «Τσίπρας και Παππάς απαίτησαν να βάλω 20 εκατ. ευρώ για τον Καλογρίτσα»!

Σε μια αποκάλυψη βόμβα προχώρησε σήμερα το πρωί ο Βαγγέλης Μαρινάκης μιλώντας στον Νίκο Χατζηνικολάου.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο γνωστός εφοπλιστής οι Τσίπρας και Παππάς απαίτησαν να “δανείσει” με 20 εκατομμύρια ευρώ τον αγαπημένο καναλάρχη του καθεστώτος του ΣΥΡΙΖΑ Καλογρίτσα για να μπορέσει να συμμετάσχει στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες!

Ο εφοπλιστής ρωτήθηκε και για τις σχέσεις του με τον ΣΥΡΙΖΑ και υπενθύμισε την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών, το 2016.

Εκεί ακριβώς έκανε την αποκάλυψη για τη χάρη που του ζήτησε τότε ο Νίκος Παππάς, αφού εξιστόρησε τα γεγονότα: «To 2016 έγινε ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες. Σας θυμίζω ότι τον Γενάρη του 2016 είχε αναλάβει την Νέα Δημοκρατία ο Κυριάκος Μητσοτάκης και είχε αντιπαράθεση με τον Αλέξη Τσίπρα. Εμείς πληρώσαμε το πρωί της 26ης Σεπτεμβρίου το ποσό και μας ευχαρίστησε. Την ίδια μέρα είχε πληρώσει και ο κύριος Αλαφούζος. Τα πάντα είχαν ελεγχθεί.

Ο Νίκος Παπάς ενημέρωνε πάντα τον πρωθυπουργό. Όταν πλειοδοτήσαμε στον διαγωνισμό, ο κύριος Παππάς μού μετέφερε την επιθυμία του να πληρώσουμε και να είμαστε οι πρώτοι, το ποσό των 26,3 εκατ. ευρώ της πρώτης δόσης.

Θα σας κάνω μια αποκάλυψη: Μου είχε ζητήσει μια χάρη ο κ. Παππάς που την ήθελε και ο πρωθυπουργός τον καιρό που γινόταν ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες. Να συναντήσω τον κ. Καλογρίτσα. Όπως και έγινε, τον συνάντησα και μου ζήτησαν να καταβάλω υπό τη μορφή δανείου το ποσό των 26,3 εκατ. ευρώ για να πληρώσει ο κ. Καλογρίτσας την πρώτη δόση για τις τηλεοπτικές άδειες. Εξήγησα στον κ. Καλογρίτσα ότι έχω την καλή διάθεση, αλλά δεν μπορώ να το κάνω. Προκαλώ τον κύριο Παππά να βγει και να το διαψεύσει.»

Η αποκάλυψη για τον ΔΟΛ

Ο κ. Μαρινάκης αποκάλυψε επίσης ότι και το διάστημα που υπήρχε η συζήτηση για την εξαγορά του ΔΟΛ, το Μαξίμου τού ζήτησε να τοποθετήσει διευθυντές της αρεσκείας του στις εφημερίδες του Ομίλου (Βήμα, Νέα) και το ίντερνετ.

«Τόσο καιρό έκανα υπομονή αλλά ο κόσμος πρέπει να ακούσει την αλήθεια. Εγώ δεν μπορώ να γίνω Ιβάν Σαββίδης, ούτε μπροστινός ούτε λαγός» είπε με νόημα.

Ρωτήθηκε και για τον Πέτρο Κόκκαλη. Αφορμή ασφαλώς η υποψηφιότητα του Πέτρου Κόκκαλη στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ. «Δεν υπάρχει καμιά αντιπαράθεση. Ήταν μαζί μας γιατί μας το είχε ζητήσει. Είχε αποτύχει στις επιχειρήσεις του πατέρα του και στον Ολυμπιακό και άφησε 7 εκατ. ευρώ χρέη. Θέλω να ευχηθώ καλή πορεία στον Πέτρο και τίποτε άλλο».

Ο κ. Μαρινάκης συμπλήρωσε ότι «από το 2010 βάζω χρήματα συνέχεια στον Ολυμπιακό, έχουμε πληρώσει πάνω από 50 εκατομμύρια ευρώ στο Δημόσιο, χωρίς καθυστέρηση και διακανονισμό. Χωρίς να έχω καμία σχέση και δουλειά με το ελληνικό Δημόσιο.»

Ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Ολυμπιακός θύμισε ότι η οικονομική κατάσταση στον Ολυμπιακό εκείνη την περίοδο που ανέλαβε ήταν πολύ χειρότερη από ΑΕΚ και τον Παναθηναϊκό.

«Τα είπα όταν αποδείχθηκε η ταύτιση Κόκκαλη με κέντρα εξουσίας» συνέχισε.

Ο κ. Μαρινάκης τόνισε με έμφαση ότι ο Ολυμπιακός είναι η μόνη ομάδα που έχει μείνει εκτός πολιτικών παιχνιδιών. Υπενθύμισε ότι πήρε το τιμόνι της ομάδας το 2010, επί κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, υπενθυμίζοντας μάλιστα την κόντρα που είχε με τον Παύλο Γερουλάνο. Αντιπαράθεση που συνεχίστηκε και τα επόμενα χρόνια επί κυβέρνησης Σαμαρά και σήμερα επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

«Το no politica υπάρχει στον Ολυμπιακό» σημείωσε.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία: Αυτοί οι δρόμοι θα κλείσουν την Παρασκευή στην Αττική

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα πραγματοποιηθούν αύριο, Παρασκευή 26.04.2024, λόγω των εκδηλώσεων κατά την παράδοση – παραλαβή της Ολυμπιακής Φλόγας στο πλαίσιο των XXXIII Ολυμπιακών...

Εντοπισμός μεγάλης ποσότητας φύλλων κοκαΐνης μέσα σε φορτία λιπασμάτων

Στον εντοπισμό και τη δέσμευση μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών ουσιών σε ακατέργαστη μορφή προχώρησαν τελωνειακοί ελεγκτές της ΑΑΔΕ στο λιμάνι του Πειραιά. Συγκεκριμένα, εμπορευματοκιβώτιο προερχόμενο από...
25 χρόνια από τον θάνατο του Γιώργου Γεννηματά

Σαν σήμερα «έφυγε» ο Γεώργιος Γεννηματάς

Ο Γεώργιος Γεννηματάς γεννήθηκε στην Αθήνα στις 30 Ιουνίου 1939. Πατέρας του ήταν ο Μανιάτης Θεόδωρος Γεννηματάς, δικηγόρος και οικονομολόγος, που διετέλεσε γενικός διευθυντής...
Κορονοϊός: Πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα στο ΕΚΑΒ

Δημοτικός σύμβουλος γρονθοκόπησε τον αντιδήμαρχο Νίκαιας – Μεταφέρθηκε στο Τζάνειο

Σοβαρό επεισόδιο συνέβη στη Νίκαια, όπου δημοτικός σύμβουλος γρονθοκόπησε τον αντιδήμαρχο, λίγες ώρες μετά την επίθεση του πρώην βουλευτη των Σπαρτιατών Κωνσταντίνου Φλώρου στον...
Μεταξουργείο: Νεκρός 15χρονος που έπεσε από τον 3ο όροφο

Αττικό Νοσοκομείο: ΕΔΕ για τις συνθήκες νοσηλείας του Δημήτρη Καλλιάνου διέταξε η διοίκηση

Ένορκη Διοικητική Εξέταση για τις συνθήκες νοσηλείας του πατέρα του Γιάννη Καλλιάνου από την ημέρα της εισαγωγής του διέταξε η διοίκηση του Αττικού Νοσοκομείου,...

Από τις αρχές του Μαΐου θα ενεργοποιηθούν τα τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα

Από 1 Μαΐου θα ισχύσει η παρέμβαση για την καταβολή των τελών κυκλοφορίας, όπως γνωστοποίησε ο Υφυπουργός Οικονομικών, Χάρης Θεοχάρης. Σχετικά με το άνοιγμα της...

Η φωτογραφία της ημέρας

Ντρέπεται και η ντροπή... 25 Απριλίου 2024

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Διαψεύδεται το δημοσίευμα της εφημερίδας “Εστία” από το περιβάλλον του Βαγγέλη Μαρινάκη

Δημοσίευμα της εφημερίδας «Εστία» – το οποίο διαψεύδεται κατηγορηματικά απ’ όσους εμπλέκει – κάνει...

Ο Β. Μαρινάκης εξαγόρασε τα σήματα της Ελευθεροτυπίας – Θα την κυκλοφορήσει διαδικτυακά;

Στην Άλτερ Έγκο ΜΜΕ του Βαγγέλη Μαρινάκη πέρασαν οι τίτλοι και τα σήματα της...

Ποινή δύο ετών στον Νίκο Παππά και χρηματική ποινή στον Χρ. Καλογρίτσα

Ποινή δύο ετών επιβλήθηκε από το Ειδικό Δικαστήριο στον Νίκο Παππά και στον Χρήστο...

ΝΔ: Τέσσερα ερωτήματα στον ΣΥΡΙΖΑ για την υπόθεση Καλογρίτσα

Τέσσερα ερωτήματα έθεσε εκ νέου η Νέα Δημοκρατία στο ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με την υπόθεση...