Βουλή: Ο Κατρούγκαλος στήριξε “υπερήφανα” το ασφαλιστικό

31
Κατρούγκαλος:«Τώρα είναι η στιγμή, αν θέλουμε να λύσουμε το Σκοπιανό

Την στήριξη του στο νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο συνεχίζει να δείχνει ο υπουργός εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος ο οποίος μίλησε το Σάββατο στην Ολομέλεια της Βουλής.

Τι επισήμανε ο Γ. Κατρούγκαλος;

Χαρακτήρισε την μεταρρύθμιση «τομή» που ο τόπος είχε ανάγκη εδώ και χρόνια και κατηγόρησε «το παλιό πολιτικό σύστημα».

Παράλληλα, κατηγόρησε το παλιό πολιτικό σύστημα «για υποκρισία, δημαγωγία και εμμονή σε ρυθμίσεις μεμονωμένες, άναρχες και πελατειακές».

Επίθεση στις προηγούμενες Κυβερνήσεις:

Ο Υπουργός Εργασίας επιτέθηκε στις προηγούμενες Κυβερνήσεις και χαρακτήρισε δημαγωγία «την κατηγορία που απευθύνεται στον ΣΥΡΙΖΑ ότι είναι υπεύθυνος για την κατάρρευση του ασφαλιστικού συστήματος».

Μίλησε για μερικά από τα βασικά χαρακτηριστικά της μεταρρύθμισης της Κυβέρνησης εστιάζοντας στην ισονομία και δήλωσε πως το αναδιανεμητικό δημόσιο σύστημα παραμένει.

Διαβάστε επίσης:  Καμμένος: Δυστυχώς επιβεβαιώνομαι για την ομηρία

Για τις συντάξεις:

«Καμία κύρια σύνταξη δεν μειώνεται» ξεκαθάρισε ο Υπουργός ενώ εν συνεχεία κατηγόρησε τη Ν.Δ., το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι για υποκρισία, σημειώνοντας πως «ψήφισαν τη σταδιακή κατάργηση του ΕΚΑΣ».

Στο κλείσιμο της ομιλίας του ο Γιώργος Κατρούγκαλος, κάλεσε όλους όπως είπε να «αντιμετωπίσουν το ζήτημα ως ένα εθνικό θέμα που, όπως είπε, χρειάζεται να συζητηθεί χωρίς το βάρος της υποκρισίας και της δημαγωγίας».