Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
23.1 C
Athens

Βούλιαξαν φέτος από τουρίστες Ηράκλειο, Ρόδος και Κέρκυρα

Ηράκλειο, Ρόδος και Κέρκυρα (παρά τα σοβαρά προβλήματα στην αποκομιδή των σκουπιδιών) ήταν τα τρία νησιά με τη μεγαλύτερη επιβατική κίνηση το μήνα που πέρασε, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας.

Αθήνα και Θεσσαλονίκη συμπληρώνουν την πεντάδα των ελληνικών αεροδρομίων που υποδέχθηκαν το μεγαλύτερο όγκο ταξιδιωτών τον Ιούλιο, ενώ όλα τα στατιστικά της ΥΠΑ δείχνουν την κατακόρυφη άνοδο που καταγράφει το φετινό καλοκαίρι ο Τουρισμός, επιβεβαιώνοντας τις προβλέψεις για ένα ακόμη ρεκόρ στις αφίξεις.

Όπως δείχνουν τα δεδομένα της ΥΠΑ, οι διακινούμενοι επιβάτες στα παραπάνω αεροδρόμια τον Ιούλιο ήταν:
Αθήνα: 2.843.027
Ηράκλειο: 1.427.113
Ρόδος: 1.042.832
Θεσσαλονίκη: 810.351
Κέρκυρα: 684.634

Τον προηγούμενο μήνα διακινήθηκαν στα ελληνικά αεροδρόμια 9,92 εκατ. επιβάτες (άνοδος 8,9%). Η ΥΠΑ σημειώνει ότι οι αφίξεις επιβατών εξωτερικού έφτασαν τα 4,04 εκατ. παρουσιάζοντας επίσης άνοδο 8,9% σε σχέση με το 2017 που είχαμε 3,71 εκατ. αφίξεις.

Από τα στατιστικά στοιχεία για την κίνηση των αεροδρομίων το επτάμηνο προκύπτει επιπλέον ότι ο συνολικός αριθμός των διακινηθέντων επιβατών έφτασε τα 34,5 εκατ., παρουσιάζοντας αύξηση 10,1% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2017 όπου είχαν διακινηθεί 31,2 εκατ. επιβάτες, ενώ η άνοδος στο σύνολο των πτήσεων έφτασε το 8,3%. Ειδικότερα ανήλθε στις 289 χιλ., από τις οποίες 113 χιλ. εσωτερικού και 175 χιλ. εξωτερικού.

Η ενημέρωση από την ΥΠΑ έρχεται σε συνέχεια των στοιχείων της ΤτΕ για τις τουριστικές επιδόσεις του πρώτου εξαμήνου. Οι ταξιδιωτικές εισπράξεις εμφάνισαν αύξηση κατά 18,9% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2017 και διαμορφώθηκαν στα 4,848 δισ. ευρώ. Η εισερχόμενη ταξιδιωτική κίνηση ταυτόχρονα αυξήθηκε 19,1% (9,45 εκατ. ταξιδιώτες).

Παράγοντες από τον τουριστικό χώρο κάνουν λόγο για περίπου 15 δισ. ευρώ εισπράξεων μέχρι το τέλος της χρονιάς, ενώ ο αριθμός των επισκεπτών θεωρείται πως θα ξεπεράσει τα 32 εκατ. Πέρσι ο Τουρισμός έφερε στο “ταμείο” 14,2 δισ., τα έσοδα είχαν αύξηση 11,7% και οι αφίξεις 9,7%, πετυχαίνοντας ιστορικά ρεκόρ και στα δύο επίπεδα.

Η άνοδος του τουριστικού ρεύματος είχε άλλωστε φανεί από νωρίς, από τις θέσεις που είχαν κρατήσει οι αεροπορικές εταιρείες. Είχαν “κρατήσει” περίπου 3,7 εκατ. θέσεις τον Ιούλιο, 3,7 εκατ. τον Αύγουστο και άλλες 3,2 εκατ. θέσεις τον Σεπτέμβριο, προκειμένου να καλύψουν την αυξημένη ζήτηση για την Ελλάδα που καταγραφόταν από τις βασικές αγορές του εξωτερικού.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Ρέντη: Προφυλακίστηκε ο αρχηγός της Θύρας 7

Προφυλακίστηκε ο αρχηγός της Θύρας 7 ο οποίος θεωρείται ηγετικό στέλεχος της «Εγκληματικής Οργάνωσης» που εξιχνιάστηκε μετά τη δολοφονία του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη. Πιο...

Μαρούσι: Δέκα άτομα εμπλέκονται στον καυγά που άφησε νεκρό και τραυματίες

Την ώρα που καταθέτουν αυτόπτες μάρτυρες στο Τμήμα Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής, για την άγρια συμπλοκή που κατέληξε σε τραγωδία τα ξημερώματα στο Μαρούσι, έξω από νυχτερινό...

Η φωτογραφία της ημέρας

Και το όμορφο ταξίδι της Ολυμπιακής Φλόγας συνεχίζεται... 28 Απριλίου 2024

Σαν σήμερα 28 Απριλίου: Τα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας

Διαβάστε τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα στην Ελλάδα και τον κόσμο. Γεγονότα 1906: Δημοσιεύεται στην εφημερίδα World της Νέας Υόρκης ότι ο Τσαρλς Όλντεν κατασκεύασε...

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα ;

Κυριακή 28 Απριλίου 2024 σήμερα και σύμφωνα με το εορτολόγιο γιορτάζουν όσοι φέρουν το όνομα: Μάγνος, Μαγνής, Μάγνα, Βάια, Βάγια, Βαία, Βάιος, Δάφνη, Δάφνης.

Καιρός: Αστάθεια και εκπλήξεις τη Μεγάλη Εβδομάδα

Αστάθεια και εκπλήξεις επιφυλάσσει ο καιρός τη Μεγάλη Εβδομάδα, ενώ για την Κυριακή του Πάσχα προγνώσεις κάνουν λόγο ακόμη και για ψήσιμο του οβελία...

Μαρούσι: Ο άγριος καβγάς πριν από τη φονική συμπλοκή – 23χρονος στρατιώτης ο τραυματίας

Ένας άγριος καβγάς που ξέσπασε μέσα στο νυχτερινό κέντρο της Λεωφόρου Κηφισίας στο Μαρούσι ήταν η αφορμή για τη φονική συμπλοκή κατά την οποία...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Φωτιά στη Ρόδο: Η Βρετανία στέλνει αεροσκάφη για τον επαναπατρισμό τουλάχιστον 7.000 τουριστών

Έως και 10.000 Βρετανοί τουρίστες εκτιμά πως υπάρχουν στο νησί της Ρόδου, ο Βρετανός...

Ρόδος: Η μεγαλύτερη επιχείρηση εκκένωσης που έγινε ποτέ σε πυρκαγιά στη χώρα – Απομακρύνθηκαν 19 χιλιάδες άτομα

Με τα μέτωπα της πυρκαγιάς να βρίσκονται σε εξέλιξη και με τις πυροσβεστικές δυνάμεις...

Αυξημένη από τουρίστες η κίνηση στην Ακρόπολη και στο αρχαιολογικό μουσείο

Μόνο δύο υπάλληλοι στην είσοδο της Ακρόπολης για να εξυπηρετήσουν εκατοντάδες τουρίστες. Πολύ αυξημένη η...

Μόνο 1 στους 4 θα σουβλίσει φέτος – Τι καταγράφει έρευνα του ΙΕΛΚΑ

Τις τελευταίες ημέρες κυκλοφορεί ευρέως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ένα αστείο: «στην πρώτη καραντίνα...