Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
15.6 C
Athens

Βράζει… η Ιεραρχία – “Τραυματίστηκαν” οι σχέσεις με Πολιτεία

Οι σχέσεις Εκκλησίας – Πολιτείας έχουν ΄΄τραυματιστεί΄΄ και οι δηλώσεις Μητσοτάκη και Κεραμέως με τα …΄΄ευχαριστούμε τον Μακαριώτατο΄΄, δεν αρκούν για να ισορροπήσουν τα πράγματα στην Ιεραρχία που ΄΄βράζει΄΄ μετά τα όσα διαδραματίστηκαν όλα το προηγούμενο διάστημα με τον πρωθυπουργό να …αδειάζει την Ιερά Σύνοδο αναφορικά με την λειτουργία των Ιερών Ναών την Μ. Εβδομάδα.
Ο Αρχιεπίσκοπος διατηρεί καλές σχέσεις με τους εκπροσώπους της Πολιτείας αλλά αυτό δεν αρκεί! Καθώς το κλίμα μέσα στην Ιεραρχία είναι βαρύ …σαν πεπόνι!

Την ίδια ώρα από πλευράς Πολιτείας αναζητούν …γέφυρες με Ιεράρχες που φέρονται να έχουν ενοχληθεί ιδιαίτερα από τη στάση του κράτους απέναντι στην Εκκλησία που εμφανίζεται ηττημένη στα μάτια του λαού καθώς ούτε την Μ. Παρασκευή δεν επιτράπηκε στους πιστούς να ανάψουν ένα κερί στον επιτάφιο αλλά ούτε να γίνει η περιφορά του έστω με τον Ιερέα και τον Ψάλτη. Και δεν ακούστηκαν οι Ιερές Ακολουθίες ούτε από τα μεγάφωνα .Και λίγο αργότερα περιφερόμενες συναυλίες στέκονταν έξω από το Μέγαρο Μαξίμου χωρίς να λαμβάνονται ούτε για τον τύπο τα μέτρα προστασίας από την πανδημία!

«Ευχαριστούμε θερμά την Εκκλησία της Ελλάδος, για την εξαιρετικά υπεύθυνη στάση που επέδειξε ως προς την εφαρμογή των περιοριστικών μέτρων, ιδιαίτερα δε κατά την περίοδο του Πάσχα», υπογράμμισε στη σημερινή ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Νίκη Κεραμέως.

Τι είπε η κ. Κεραμέως:

Ευχαριστούμε θερμά την Εκκλησία της Ελλάδος, για την εξαιρετικά υπεύθυνη στάση που επέδειξε ως προς την εφαρμογή των περιοριστικών μέτρων, ιδιαίτερα δε κατά την περίοδο του Πάσχα. Επίσης, ευχαριστούμε τους εκπροσώπους όλων των θρησκειών και δογμάτων, για την άριστη συνεργασία και τη στήριξή τους στην κοινή μας προσπάθεια.

Από 4 Μαΐου, οι χώροι λατρείας θα είναι ανοιχτοί για ατομική προσευχή.

Από 17 Μαΐου, οι λειτουργίες θα μπορούν να πραγματοποιούνται με συμμετοχή πιστών.

Και στις δύο αυτές περιπτώσεις, με αυστηρή τήρηση όλων των μέτρων ατομικής προστασίας και διαφύλαξης της δημόσιας υγείας, που θα αποσαφηνιστούν πάντοτε σύμφωνα με τις οδηγίες της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας.

Έκτακτη σύγκληση της Ιεραρχίας ζητούν Ιεράρχες

Σύμφωνα με πληροφορίες την σύγκληση της Ιεραρχίας ζήτησε ο μητροπολίτης Κερκύρας κ. Νεκτάριος ενώ ανάλογες κινήσεις είχαν κάνει οι μητροπολίτες Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος και Δράμας κ. Παύλος.

Η… καυτή συνεδρίαση της ΔΙΣ

Απαντήσεις για όλα αυτά θα δοθούν αύριο από την Διαρκή Ιερά Σύνοδο, η οποία συνεδριάζει το πρωί, προκειμένου να τοποθετηθεί επί του θέματος.

Ζητήθηκε παραίτηση Ιερώνυμου;

Κυκλοφορούν φήμες ότι ζητήθηκε ακόμα και η παραίτηση του Αρχιεπισκόπου Αθηνών . Πρωτοκλασάτος Ιεράρχης το περασμένο Σαββατοκύριακο ζήτησε διακριτικά από τον Μακαριώτατο να προχωρήσει η διαδοχή.

Το διάγγελμα του πρωθυπουργού

«Από τις 4 Μαΐου οι εκκλησίες θα είναι ανοιχτές για ατομική λατρεία. Και από την Κυριακή 17 Μαΐου οι πιστοί θα μπορούν να συμμετέχουν και στη Θεία Λειτουργία» διεμήνυσε στο μήνυμά του ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως η συμμετοχή των πιστών στη Θεία Λειτουργία θα γίνει με αυστηρούς κανόνες και πάντα με όσα θα συμφωνηθούν με την Ιερά Σύνοδο και την επιστημονική κοινότητα.

Πάντως αυτό πρέπει να διασαφηνιστεί είναι τα περιοριστικά μέτρα που θα ισχύουν κατά της παρουσία των πιστών στους ναούς αλλά και κατά την τέλεση της Θείας Λειτουργίας και των Ιερών Ακολουθιών.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία: Αυτοί οι δρόμοι θα κλείσουν την Παρασκευή στην Αττική

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα πραγματοποιηθούν αύριο, Παρασκευή 26.04.2024, λόγω των εκδηλώσεων κατά την παράδοση – παραλαβή της Ολυμπιακής Φλόγας στο πλαίσιο των XXXIII Ολυμπιακών...

Μητσοτάκης: Όχι στις ψήφους των Σπαρτιατών – Δεν γίνεται η Βουλή να μετατρέπεται σε...

Ανατριχιαστικό και αποκαλυπτικό χαρακτήρισε το περιστατικό βίας που συνέβη στη Βουλή την Τετάρτη ο πρωθυπουργός. “Ανατριχιαστικό γιατί δεν γίνεται ο ναός της δημοκρατίας να μετατρέπεται...

Από τις αρχές του Μαΐου θα ενεργοποιηθούν τα τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα

Από 1 Μαΐου θα ισχύσει η παρέμβαση για την καταβολή των τελών κυκλοφορίας, όπως γνωστοποίησε ο Υφυπουργός Οικονομικών, Χάρης Θεοχάρης. Σχετικά με το άνοιγμα της...

Επιχείρηση “Ασπίδες”: Η Φρεγάτα Ύδρα κατέρριψε με πυροβόλο δύο UAV στον κόλπο Άντεν

H φρεγάτα Ύδρα που βρίσκεται στον κόλπο του Άντεν για την προστασία της διεθνούς ναυσιπλοΐας έβαλε με πυροβόλο κατά δύο UAVs που απειλούσαν εμπορικό...

Συντάξεις μηνός Μαΐου, εφάπαξ και Αδειοδωρόσημο Πάσχα: Ποιοι πάνε σήμερα στα ΑΤΜ και ποιοι...

Σήμερα, Πέμπτη, 25 Απριλίου αρχίζει η επίσημη καταβολή συντάξεων μηνός Μαΐου 2024. Αναλυτικά, σήμερα θα πληρώσουν τα τέως ταμεία των μη μισθωτών τις συντάξεις αλλά...

Άρειος Πάγος: Εκτός ευρωεκλογών οι Σπαρτιάτες

Σύμφωνα με την απόφαση του Α1 Τμήμα του Αρείου Πάγου, εκτός της «κούρσας» για τις ευρωεκλογές τέθηκαν οι «Σπαρτιάτες». Υπενθυμίζεται ότι υπομνήματα είχαν καταθέσει στον...

Ρέντη: Πώς οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε η δολοφονική επίθεση κατά των αστυνομικών

Την συμμορία χούλιγκαν που εμπλέκεται μεταξύ άλλων στην δολοφονική επίθεση κατά των αστυνομικών στου Ρέντη που είχε ως αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του Αρχιφύλακα Γεώργιου...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

«Αυτό σκέφτομαι πραγματικά όταν είμαι με τον άνδρα σου» – Γυναίκες εξηγούν γιατί κάνουν σχέσεις με παντρεμένους

Γυναίκες ομολογούν τις πραγματικές τους σκέψεις όταν ήταν με τον άνδρα κάποιας άλλης. Η...

Ερντογάν: Ενισχύουμε τις σχέσεις μας με τους γείτονές μας με μια προσέγγιση καζάν-καζάν

«Παρά τις παρεμβάσεις των τρίτων προς την αντίθετη κατεύθυνση, προσπαθήσαμε να ενισχύσουμε τις σχέσεις...

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ: Τελικά τι είναι οι σχέσεις…;

Οι σχέσεις είναι πολύπλοκες. Προϋποθέτουν την συνάντηση δύο ή περισσότερων ανθρώπων, ενώ καλά –...

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ: Αξίζει τον κόπο, να προσπαθούμε τόσο πολύ για τις σχέσεις;

Ένα από τα πιο σπουδαία χαρακτηριστικά των σχέσεων των ανθρώπων είναι ότι διέπονται από...