“Ξεγελώντας τον θάνατο”: Η μάχη με τον καρκίνο ενός κομάντο

176
''Ξεγελώντας τον θάνατο'': Η μάχη με τον καρκίνο ενός κομάντο

Μπορεί ο καρκίνος να νικηθεί; Στο ερώτημα για την σχεδόν …δαιμονοποιημένη ασθένεια του καιρού μας απαντά με την πολυτάραχη ζωή του ένας 20χρονος ”πρασινοσκούφης΄΄, κομάντο.

Την εποχή που το αίμα του βράζει, ακούει ξαφνικά κάτι που ποτέ δεν θα μπορούσε να φανταστεί: Να του ανακοινώνουν ότι πάσχει από κάτι το άγνωστο μέχρι τότε σε εκείνον, ότι πρέπει να αντιμετωπίσει τον καρκίνο…

Στο βιβλίο ”Ξεγελώντας τον θάνατο” του Γιώργου Αθανασιάδη, που ήδη ξεκίνησε την διαδρομή του με τον εκδοτικό οίκο ΑΡΜΟΣ και παρουσιάζεται την Δευτέρα 6/11 στην Αθήνα, περιγράφεται με έναν μυθιστορηματικό τρόπο και “κινηματογραφική” γραφή, η αυτοβιογραφία του νεαρού κομάντο από την Θεσσαλονίκη που για 15 χρόνια έδωσε και κέρδισε την μάχη με τον καρκίνο.

Το “Ξεγελώντας το θάνατο” <<είναι, όπως έχει πει ο συγγραφέας Θανάσης Χειμωνάς για το βιβλίο, η ιστορία ενός γενναίου και πολύ δυνατού ανθρώπου. (…) Ενός ανθρώπου που μέσα στα 15 χρόνια έζησε πράγματα που ζουν ολόκληρες οικογένειες μέσα σε γενιές ολόκληρες! Ενός ανθρώπου που μπορούσε τη μία μέρα να κερδίσει το ΛΟΤΤΟ και την άλλη μέρα να μάθει ότι έχει 90% πιθανότητες να πεθάνει! Και μιλάω κυριολεκτικά…>>.

Από τη στιγμή εκείνη η ζωή του Γιώργου Αθανασιάδη πραγματικά αλλάζει, Απρόσμενες καταστάσεις, παιχνίδια της μοίρας και της τύχης, έρωτες – χωρισμοί, αντιξοότητες και προσωπικά αδιέξοδα.

Όλο το βιβλίο έχει φοβερές εναλλαγές κυριολεκτικά μεταξύ ζωής και θανάτου -στην Ελλάδα και στις ΗΠΑ, μάχες, νίκες και ήττες.

Σε μια ανατρεπτική εναλλαγή με στιγμές απρόσμενης χαράς και πληρότητας, έντονων προσωπικών βιωμάτων και αυτογνωσίας, ανέλπιστης βοήθειας από πρόσωπα άγνωστα μέχρι τότε, αγγελιοφόρους μιας άλλης ζωής. Γεγονότα και καταστάσεις που τον αφήνουν κυριολεκτικά «ακάλυπτο», μπροστά στο μεγαλύτερο φόβο του ανθρώπου… το Θάνατο…, τον οποίο και τελικά ξορκίζει, μετουσιώνοντας τον σε πάθος για τη ζωή.

Παράλληλα αναδεικνύονται δείγματα εθελοντισμού και αλληλεγγύης, αδυναμίες των συστημάτων υγείας, η γραφειοκρατία, μάχη για δικαίωση και σε δικαστικό επίπεδο…

<<Πέρα όμως από όλα αυτά είναι, ίσως, και η ιστορία μιας χώρας, σημειώνει ο Θαν. Χειμωνάς. Στο background ας πούμε, στο φόντο της ζωής του Γιώργου βλέπουμε την ιστορία της Ελλάδας. Βλέπουμε το ’90 – μια τελείως διαφορετική εποχή από αυτήν που ζούμε σήμερα- αρχές της δεκαετίας του ́90, όταν άρχισε εκείνη η εκπληκτική ευμάρεια που εξελίχτηκε σε φούσκα, βλέπουμε τα χρήματα να έρχονται από παντού, βλέπουμε βραδιές στα μπουζούκια – κάτι που ήταν πολύ χαρακτηριστικό τη δεκαετία του ’90. Μετά όμως βλέπουμε και το Χρηματιστήριο, βλέπουμε την κρίση, βλέπουμε την ανεργία, βλέπουμε τα μαγαζιά που κλείνουν και συνάμα βλέπουμε και παγκόσμιες εξελίξεις>>…

''Ξεγελώντας τον θάνατο'': Η μάχη με τον καρκίνο ενός κομάντο

Το βιβλίο ”Ξεγελώντας το θάνατο”, παρουσιάζεται από τις εκδόσεις ΑΡΜΟΣ, την Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2017, στις 19.30 στην οδό Μαυροκορδάτου 11. Θα μιλήσουν η Νίκη Αγνάντη, Ομότιμη Καθηγήτρια, Πρόεδρος Ιωαννίνων της Αντικαρκινικής Εταιρίας και η Κατερίνα Ρόη, εκπαιδευτικός.

Τον συντονισμό της παρουσίασης και της συζήτησης θα κάνει ο δημοσιογράφος Λουκάς Δημάκας.

Αποσπάσματα θα διαβάσει η Ιωάννα Κατσαρού

Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

''Ξεγελώντας τον θάνατο'': Η μάχη με τον καρκίνο ενός κομάντο

Δυο λόγια για τον συγγραφέα :

Ο Γιώργος Αθανασιάδης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, ψηλά στα κάστρα, όπου σκαρφάλωνε μικρός και αγνάντευε την αγαπημένη του πόλη. Μεγάλωσε σε μία παραδοσιακή γειτονιά της Άνω Πόλης, περιτριγυρισμένος από πρόσωπα αγαπητά και πολύ καλούς φίλους. Στα εφηβικά τουχρόνια υπήρξε αθλητής της πυγμαχίας. Υπηρέτησε στις Ειδικές Δυνάμεις ως «Πρασινοσκούφης».

Εργάστηκε επί 14 χρόνια ως Χρηματοασφαλιστικός σύμβουλος. Φοίτησε στο τμήμα Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ.

Μέλος της Ένωσης Λογοτεχνών Βορείου Ελλάδος [Ε.Λ.Β.Ε]. Δημιουργικά ανήσυχος, ελεύθερος και κοινωνικός χαρακτήρας, με χαμόγελο, θετική σκέψη και αισιοδοξία. Παρών στην κάθε στιγμή, με πάθος και ενέργεια, ζώντας συχνά στα όρια. Αγάπησε και αγαπήθηκε, απλά και ανθρώπινα.

Είναι λάτρης της Latin Jazz μουσικής και του Μηχανοκίνητου Αθλητισμού.

Σήμερα ασχολείται με το ελεύθερο σχέδιο και τη ζωγραφική.

Την πλούσια σε αναμνήσεις ζωή του διηγείται με ένα μοναδικό τρόπο, σε μια κατάθεση ψυχής, στο αυτοβιογραφικό του βιβλίο «Ξεγελώντας το Θάνατο!».-