Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στη Ραφήνα

31
Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στη Ραφήνα

Υπό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά στη Ραφήνα μετά από τη μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής.

Η δεύτερη πυρκαγιά που ξέσπασε στον Βαρνάβα είναι σε εξέλιξη ωστόσο δεν απειλεί κατοικημένες περιοχές.

Συναγερμός στη Πυροσβεστική που ειδοποιήθηκε για δύο πυρκαγιές που ξέσπασαν, λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι, στη Ραφήνα και στον Βαρνάβα Αττικής.

Η πυρκαγιά στη Ραφήνα, εκδηλώθηκε στη συμβολή της Ροδοδάφνης και λεωφόρου Μαραθώνα, σε πευκόφυτη έκταση, όπου υπάρχουν διάσπαρτες οικίες.

Στην περιοχή έσπευσαν και επιχειρούν 40 πυροσβέστες, 20 οχήματα, 2 ομάδες Μηχανοκίνητου Τμήματος και 2 Πεζοπόρου, καθώς και 3 ελικόπτερα και 2 αεροσκάφη.

Η φωτιά ξέσπασε σε οικοπεδικό χώρο και έχει επεκταθεί σε πευκόφυτη περιοχή. Παράλληλα, δόθηκε εντολή να διακοπεί η κυκλοφορία στη λεωφόρο Μαραθώνος από τη συμβολή της με τη Φλέμινγκ.

Διαβάστε επίσης:  Κορωνοϊός: Στους 172 οι νεκροί

Ο Γενικό Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς δήλωσε στο irafina.gr: «Είναι όλα υπό έλεγχο, μην ανησυχείτε». Ο κ. Χαρδαλιάς είπε πως υπάρχουν πολύ μικρές καταστροφές σε κάποια κατασκευή η οποία δεν έχει ξεκαθαριστεί αν πρόκειται για σπίτι.

Δασική είναι και η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στον Βαρνάβα, όπου επιχειρούν 10 πυροσβέστες, 5 οχήματα, 1 ελικόπτερο, 1 αεροσκάφος και 2 ομάδες Πεζοπόρου Τμήματος.