ΕΕ: Εγκρίθηκε η πρόταση για τη μετεγκατάσταση 120.000 προσφύγων

126
διανομή, φυλλαδίου, πρόσφυγες, Πειραιά,

Οι 28 χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης ενέκριναν σήμερα “με μεγάλη πλειοψηφία” τη μετεγκατάσταση 120.000 προσφύγων από τις χώρες πρώτης υποδοχής τους, παρακάμπτοντας την αντίθεση πολλών χωρών της ανατολικής Ευρώπης στις ποσοστώσεις που είχαν προταθεί από τις Βρυξέλλες, ανακοίνωσε το Λουξεμβούργο που ασκεί την προεδρία της ΕΕ για το τρέχον εξάμηνο.

“Η απόφαση για τη μετεγκατάσταση 120.000 ανθρώπων υιοθετήθηκε με μεγάλη πλειοψηφία από τις χώρες-μέλη” ανέφερε μέσω του Twitter η προεδρία. Ο υπουργός Εσωτερικών της Τσεχίας Μίλαν Κόβανετς διευκρίνισε επίσης μέσω του Twitter ότι η χώρα του, η Σλοβακία, η Ρουμανία και η Ουγγαρία καταψήφισαν την πρόταση. Η Φινλανδία επέλεξε να απέχει από την ψηφοφορία.

Διαβάστε επίσης:  Αφροδίτη: Σημαντική ανακάλυψη - Επιστήμονες βρήκαν ενδείξεις εξωγήινης ζωής

Στο μεταξύ ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, από το Λονδίνο όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη, δήλωσε απόψε “Η Ευρώπη ανέλαβε τις ευθύνες της” απέναντι στους πρόσφυγες,
Ο Γάλλος πρόεδρος αναφερόταν στην συμφωνία στην οποία κατέληξαν οι υπουργοί Εσωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη μετεγκατάσταση 120.000 ανθρώπων από τις χώρες πρώτης υποδοχής τους.

Η Ευρώπη “ήταν ικανή να υποδεχτεί, αλλά υπό όρους και με κανόνες, και αυτό ζητούσε η Γαλλία”, συνέχισε ο Ολάντ μιλώντας στους δημοσιογράφους λίγη ώρα πριν συναντηθεί με τον πρωθυπουργό της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον. “Η συμφωνία επιτρέπει να έχουμε επιτέλους κέντρα πληροφόρησης και κυρίως κέντρα καταγραφής των προσφύγων”, πρόσθεσε.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here