ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΟΡΥΦΗΣ – Τα καυτά θέματα της Ελλάδας συζητούν Τσίπρας – Ολάντ – Μέρκελ!

122
Bild, Τσίπρας, Μέρκελ,

Αφού  ο Νταβούτογλου  δεν μπορούσε να παρευρεθεί, μετά τα τελευταία γεγονότα στη Τουρκία, στην συνάντηση για το προσφυγικό το θέμα θα συζητηθεί σήμερα το πρωί σε τριμερή Ελλάδας- Γαλλίας- Γερμανίας.

Μέρκελ, Ολάντ και Τσίπρας θα συζητήσουν και το θέμα του ελληνικού προγράμματος, με τον πρωθυπουργό να πιέζει τους ομολόγους του προκειμένου να ολοκληρωθεί γρήγορα η πρώτη αξιολόγηση. Ήδη στον διεθνή Τύπο κυκλοφορούν σενάρια αποσταθεροποίησης της χώρας μας, σε περίπτωση που υλοποιηθούν οι απειλές ευρωπαϊκών χωρών για κλείσιμο των συνόρων σε συνδυασμό με τη δύσκολη οικονομική κατάσταση που αντιμετωπίζει.

Επίσης ολιγόλεπτο τετ α τετ είχαν χθες στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής για το Προσφυγικό, Άνγκελα Μέρκελ και Αλέξης Τσίπρας.

Διαβάστε επίσης:  Ο Τσίπρας ενημέρωσε τηλεφωνικά τους πολιτικούς αρχηγούς

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην συνομιλία τους επιβεβαιώθηκε η κοινή τους προσέγγιση για το προσφυγικό, καθώς και η θέλησή τους να μην υποχωρήσουν στις απόψεις των χωρών της ομάδας Βίσεγκραντ, οι οποίες πιέζουν για πιο δραστικά μέτρα ενάντια στις ροές προσφύγων κάτι που θα δημιουργούσε τεράστια προβλήματα στην Ελλάδα καθιστώντας την μία χώρα «αποθήκη» μεταναστών και προσφύγων.