Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
16.5 C
Athens

Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ 1-1

Αλώβητος έφυγε ο ΠΑΟΚ από το γήπεδο της Λεωφόρου στο αποψινό ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό (1-1) παρά το γεγονός ότι αγωνιζόταν με αριθμητικό μειονέκτημα από τη δίκαιη αποβολή του Τζιόλη στο 19’, σε ένα ματς με ένταση, διακοπές και σκληρά μαρκαρίσματα.

Οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να διατηρήσουν το φετινό τους αήττητο κόντρα στο Τριφύλλι το οποίο δεν ικανοποίησε για μία ακόμη φορά με την αγωνιστική του εικόνα φέρνοντας τη δεύτερη συνεχόμενη ισοπαλία στη διαδικασία των πλέι οφ.

Αμφότερες οι ομάδες ξεκίνησαν επιφυλακτικά το ματς, αλλά ο Παναθηναϊκός ήταν αυτός που δημιούργησε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο ματς όταν στο 8’ ο Λέτο βρήκε ωραία στο χώρο τον Βιγιαφάνιες από αριστερά και αυτός σήκωσε το κεφάλι και έβγαλε τον Μπεργκ τετ α τετ με τον Γλύκο. Ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ ωστόσο απέκρουσε εντυπωσιακά το πλασέ με το αριστερό του Σουηδού άσου όσο και σωτήρια.

Εντεκα λεπρά αργότερα τροποποιήθηκαν οι αριθμητικές ισορροπίες καθώς ο Τζιόλης με επικίνδυνο τάκλιν προς τον Ζέκα, βρήκε με τις τάπες στο καλάμι τον αρχηγό του Παναθηναϊκού και ο διαιτητής Κύζας σωστά του έδειξε την κόκκινη κάρτα και την άγουσα για τα αποδυτήρια (19’).

Η εξέλιξη αυτή έδωσε στον Παναθηναϊκό τη δυνατότητα να ελέγξει την κυκλοφορία της μπάλας στη μεσαία γραμμή, με τον ΠΑΟΚ να ρίχνει το βάρος στην οργάνωση και τη συνοχή των γραμμών του, καταφέρνοντας να μην απειληθεί σοβαρά μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου με εξαίρεση ίσως μία κίνηση φορ του Λέτο έξω από την περιοχή που είχε ως κατάληξη ένα σουτ πάνω από τα δοκάρια του Γλύκου (30’).

Λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου μάλιστα οι φιλοξενούμενοι βρέθηκαν κοντά στο γκολ μετά από δυνατό μακρινό σουτ του Ροντρίγκες, όπου η μπάλα κόντραρε στο σώμα του Μπεργκ, αλλάξει πορεία και πέρασε λίγα εκατοστά δίπλα απ’ το αριστερό κάθετο δοκάρι του Στιλ που κινείτο προς την αντίθετη κατεύθυνση.

Σε γενικές γραμμές πάντως το πρώτο μισό του αγώνα είχε αργό ρυθμό, λιγοστές φάσεις μπροστά στις δύο εστίες και αρκετές αψιμαχίες και δυνατά μαρκαρίσματα, γεγονός που επηρέασε την ποιότητα του ντέρμπι.

Στο δεύτερο ημίχρονο, εντούτοις, τα πάντα άλλαξαν καθώς στο 46’ (45’:29’’ για την ακρίβεια) ο Σεμπαστιάν Λέτο γύρισε θαυμάσια τη μπάλα στο χώρο για τον Μπεγκ που μπήκε στην περιοχή από πλάγια αριστερά και με άπιστο αριστερό βολέ έστειλε τη μπάλα στο κάθετο δοκάρι και εν συνεχεία στα δίχτυα του Γλύκου (1-0).

Ο ΠΑΟΚ αντέδρασε άμεσα και στο 49’ έφτασε στην ισοφάριση όταν ο Ροντρίγκες άδειασε τον Αμπέντ και έστρωσε στον Χαρίση που με τρομερό σουτ έκανε το 1-1 αφού προηγουμένως η μπάλα βρήκε στο δεξί κάθετο δοκάρι του Στιλ.

Στο 61’ ο Λέτο με τον Βιγιαφάνιες συνδυάστηκαν παίζοντας το ένα-δύο, αλλά ο Κίτσιου με προβολή απομάκρυνε σωτήρια σε κόρνερ, με τον Παναθηναϊκό να έχει την κατοχή της μπάλας και να αναζητά τα ρήγματα και τον ΠΑΟΚ να προσπαθεί να βγαίνει ταχύτατα στην αντεπίθεση.

Στο 77’ οι “πράσινοι” έφτασαν πολύ κοντά στο 2-1 αλλά το σουτ του Μπεργκ τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Γλύκου, ωστόσο μέχρι το τέλος του αγώνα δεν δημιούργησαν άλλη κλασική ευκαιρία.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Παναθηναϊκός (Αντρέα Στραματσόνι): Στιλ – Μέστο, Ταυλαρίδης, Μολέδο, Νάνο- Ζέκα, Κουτρουμπής (78’ Καλτσάς), Αμπέντ (60’ Μπουμάλ) -Βιγιαφάνιες- Μπεργκ, Λέτο.

ΠΑΟΚ (Βλάνταν Ιβιτς): Γλύκος -Κίτσιου, Μαλεζάς, Τζαβέλλας, Λέοβατς- Τσίμιροτ, Τζιόλης, Χαρίσης- Ροντρίγκες (78’ Μυστακίδης), Αθανασιάδης, Μακ (60’ Ζάιρο, 68’ Σκόνδρας).

Διαιτητής: Γ. Κύζας (Δράμας).

ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ: Ενα ντέρμπι με μπόλικη σκοπιμότητα και νεύρα ολοκληρώθηκε χωρίς νικητή με τον ΠΑΟΚ να είναι ο κερδισμένος της βραδιάς από τη στιγμή που έφυγε με θετικό αποτέλεσμα από τη Λεωφόρο παίζοντας από πολύ νωρίς με δέκα παίκτες. Οι φιλοξενούμενοι αγωνίστηκαν έξυπνα και με σωστή τακτική, με δεδομένο το αριθμητικό τους μειονέκτημα, σε αντίθεση με τον Παναθηναϊκό που δεν είχε τις λύσεις για να παίξει κάθετο ποδόσφαιρο και ταυτόχρονα έδειξε αρκετά κουρασμένος στο τελευταίο τέταρτο του ματς.

GREXIT: Ο Αλέξανδρος Τζιόλης έκανε ένα πολύ επικίνδυνο μαρκάρισμα σε μία ανύποπτη στιγμή και στέρησε θεωρητικά από την ομάδα του τη δυνατότητα να διεκδικήσει κάτι περισσότερο.

CAPITAL CONTROL: Ο διαιτητής Κύζας (Δράμας) σφύριζε εκνευριστικά πολύ και έκανε αρκετά λάθη εκατέρωθεν, αλλά ήταν σωστός στον πειθαρχικό έλεγχο της φάσης του 19’ με την αποβολή του Τζιόλη. Χωρίς λάθη οι υποδείξεις των βοηθών του Αλεξέα (Μεσσηνίας) και Τουμπακάρη (Αθηνών).

ATM: Το ξεκίνημα του ΠΑΟΚ στις δύο πρώτες αγωνιστικές των πλέι οφ δείχνει ότι είναι η ομάδα με τις καλύτερες προοπτικές με δεδομένη τη συσπείρωση που βγάζει και το γεγονός ότι έχει αντεπεξέλθει στις έως τώρα δυσκολίες. Ο Παναθηναϊκό από την άλλη δεν έχει μεν ηττηθεί και εξακολουθεί να είναι στην ίδια αφετηρία για την κατάκτηση της πρώτης θέσης, πλην όμως η εικόνα του δεν πείθει και ειδικά στο κομμάτι της φρεσκάδας και της δημιουργίας δείχνει να έχει πρόβλημα που χρίζει άμεσης λύσης.

PLAN B: Ο Αντρέα Στραματσόνι αιφνιδίασε με την επιλογή του Ταυλαρίδη στην 11άδα και την προώθηση του Κουτρουμπή σε ρόλο αμυντικού μέσου, ενώ επέλεξε ως σχηματισμό το 4-4-2 σε σχήμα ρόμβου στη μεσαία γραμμή. Ο Στιλ ήταν ο τερματοφύλακας, ο Μέστο δεξιά στην άμυνα, οι Ταυλαρίδης και Μολέδο στόπερ, ο Νάνο αριστερός μπακ, ο Κουτρουμπής αμυντικός μέσος με τον Ζέκα εκ δεξιών του και τον Αμπέντ εξ αριστερών του, τον Βιγιαφάνιες επιτελικό μέσο και τους Μπεργκ και Λέτο επιθετικό δίδυμο. Στη διάρκεια του αγώνα ρίσκαρε δικαιολογημένα βάζοντας στο ματς τους Μπουμάλ και Καλτσά χωρίς να τροποποιήσει το σχηματισμό του.

Ο Βλάνταν Ιβιτς από την πλευρά του ΠΑΟΚ έριξε από την αρχή στη “μάχη” τον Μακ και παρέταξε την ομάδα του σε σχηματισμό 4-3-3. Ο Γλύκος ήταν κάτω απ’ τα δοκάρια, ο Κίτσιου δεξιά στην άμυνα, οι Μαλεζάς και Τζαβέλλας στόπερ, ο Λέοβατς αριστερός μπακ, ο Τζιόλης το “6άρι” με τους Τσίμιροτ και Χαρίση εσωτερικούς μέσους μπροστά του, οι Ροντρίγκες και Μακ στα δύο “φτερά” της επίθεσης και ο Αθανασιάδης στην κορυφή. Μετά την αποβολή του Τζιόλη η διάταξη του ΠΑΟΚ έγινε 4-4-1, ενώ οι γραμμές του οπισθοχώρησαν φυσιολογικά. Οι αλλαγές που έκανε αφορούσαν σε πρόσωπα και όχι στην τακτική.

ΕURO GROUP: Ο Χάρης Χαρίσης ήταν ο κορυφαίος παίκτης του ΠΑΟΚ όχι μόνο για το εντυπωσιακό γκολ που σημείωσε αλλά για την εν γένει εικόνα του στο γήπεδο ενώ πηγή κινδύνων υπήρξε ο Ροντρίγκες και σταθερότατος ο Γλύκος. Από τον Παναθηναϊκό ουδείς έθελξε αλλά κοντά στα στάνταρ απόδοσής τους έφτασαν οι Λέτο, Μπεργκ, Βιγιαφάνιες και Ζέκα.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

O “X-Factor” του Παναθηναϊκού στα play off Ιωάννης Παπαπέτρου

Ο Παναθηναϊκός πραγματοποίησε μία εξαιρετική εμφάνιση στο ΟΑΚΑ στο Game 2 της σειράς με τη Μακάμπι, επικράτησε με 95-79 και έκανε το 1-1 στη σειρά, η οποία...

Οι αθλητικές μεταδόσεις 26/4/24

Το δεύτερο παιχνίδι του Ολυμπιακού κόντρα στην Μπαρτσελόνα για τα πλέι οφ της Euroleague και ο ημιτελικός του Περιστερίου με την Τενερίφη στο Final-4...

Ο Παναθηναϊκός κέρδισε τη Μακάμπι Τελ Αβίβ και ισοφάρισε σε 1-1 τις νίκες

Ο Παναθηναϊκός έμεινε «ζωντανός» στην προσπάθειά του να πάρει την πρόκριση στο Final Four της Ευρωλίγκας επικρατώντας με 95-79 της Μπακάμπι Τελ Αβίβ στο...

Οι αθλητικές μεταδόσεις 25/4/24

Το δεύτερο παιχνίδι του Παναθηναϊκού κόντρα στην Μακάμπι Τελ Αβίβ και η πρεμιέρα της Σάκκαρη στο Madrid Open κόντρα στην Βέκιτς ξεχωρίζουν στο πρόγραμμα...

Νίκη- τίτλου για την ΑΕΚ 3-0 επί του Παναθηναϊκού

Μεγάλη νίκη με σκορ 3-0 πήρε η ΑΕΚ στην έδρα της επί του Παναθηναϊκού για την 7η αγωνιστική των πλέι οφ στη Σουπερ Λίγκα...

Έχασε βαθμούς και έδαφος ο Ολυμπιακός

Ισόπαλοι με σκορ 1-1 αναδείχθηκαν Ολυμπιακός και Άρης στη Θεσσαλονίκη για την 7η αγωνιστική των πλέι οφ της Σούπερ Λίγκας. Με το αποτέλεσμα αυτό οι...

Στις 17 Μαϊου, θα ανακοινώσουν μαζικά ποιοί ποδοσφαιριστές είναι ομοφυλόφιλοι

 Η ομοφυλοφιλία στο ποδόσφαιρο παραμένει ταμπού και στη Γερμανία σχεδιάζουν να το γκρεμίσουν στις 17 Μαΐου, ημέρα κατά την οποία παίκτες, προπονητές αλλά και διαιτητές θα αποκαλύψουν ότι.... είναι γκέι,...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Ο Ολυμπιακός υπέταξε τον ΠΑΟΚ

Η πρόκριση στους τέσσερις του Conference League, έχει μπολιάσει με περίσσια αυτοπεποίθηση τους Πειραιώτες,...

Ο ΠΑΟΚ αποκλείστηκε από την Ευρώπη μετά την ήττα

Την ήττα με σκορ 2-0 μέσα στην Τούμπα γνώρισε ο ΠΑΟΚ από τη Μπριζ...

ΑΕΚ – ΠΑΟΚ 2-2: Κράτησε την πρωτιά με γκολ στο φινάλε

Ο ΠΑΟΚ ανέτρεψε το εις βάρος του 2-0, ισοφάρισε στο 89’ την ΑΕΚ σε...

Δεύτερη συνεχόμενη νίκη για τον ΠΑΟΚ

Τη δεύτερη σερί του νίκη στη Super League πανηγύρισε ο ΠΑΟΚ και διατήρησε τις...