Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
17.2 C
Athens

Αδερφός Μιχάλη: “Θέλω να αποδοθεί δικαιοσύνη”

Παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας δήλωσε ενώπιον της 25ης τακτικής ανακρίτριας ο αδελφός του 29χρονου Μιχάλη, που δολοφονήθηκε κατά τα αιματηρά επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια την περασμένη Δευτέρα.

«Θέλω να αποδοθεί δικαιοσύνη για τον αδελφό μου» δήλωσε ο αδελφός του θύματος εξερχόμενος των δικαστηρίων, την ώρα που συνεχίζεται ο κύκλος των απολογιών των κατηγορουμένων. Ο ίδιος κατέθεσε ένα υπόμνημα-αίτημα στην ανακρίτρια με το οποίο ζητεί να διενεργηθούν συγκεκριμένες ανακριτικές πράξεις «με σκοπό τη συλλογή και διατήρηση των αποδείξεων καθώς και την εξασφάλιση των ιχνών του εγκλήματος και τη διερεύνηση της τέλεσης λοιπών αξιόποινων πράξεων».

Ειδικότερα ο αδελφός του θύματος ζητεί:

  • «Να συλλεγεί και να τεθεί στην διάθεση της ανάκρισης όλο το βιντεοληπτικό υλικό από τις κάμερες των συνοριακών σταθμών εισόδου των κατηγορουμένων καθώς και των σταθμών διοδίων που διήλθαν μέχρι την άφιξή τους στην Αττική.
  • Να συλλεγεί το βιντεοληπτικό υλικό από τους σταθμούς «ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ» «ΔΟΥΚΙΣΣΗΣ ΠΛΑΚΕΝΤΙΑΣ», «ΠΕΡΙΣΣΟΣ», «ΕΙΡΗΝΗ», «ΠΕΥΚΑΚΙΑ»
  • Να ανασυρθούν όλα τα δεδομένα (μηνύματα, φωτογραφίες, εισερχόμενες και εξερχόμενες κλήσεις και βιντεοληπτικό υλικό) από τις κατασχεθείσες στα χέρια των κατηγορουμένων ηλεκτρονικές συσκευές.
  • Να τεθούν στην διάθεση της ανάκρισης όλες οι σχετιζόμενες με το τραγικό συμβάν και  την παρουσία των κατηγορουμένων στην Ελλάδα – συνομιλίες, αναφορές και ενδοσυνεννοήσεις που έχουν καταγραφεί στο τηλεφωνικό κέντρο της ΕΛ.ΑΣ.
  • Να διερευνηθεί αν είχαν μισθωθεί καταλύματα διαμονής στην Ελλάδα και από ποιους.
  • Να κληθούν μάρτυρες από παθόντες και αστυνομικοί για την πλήρη διερεύνηση των συνθηκών της δολοφονικής επίθεσης που έλαβε χώρα από τους κατηγορουμένους.
  • Να αρθεί το τηλεφωνικό απόρρητο τουλάχιστον από τις συσκευές που έχουν ήδη κατασχεθεί και αποδίδονται στους κατηγορούμενους, ώστε να διαπιστωθεί εάν οι αλλοδαποί κατηγορούμενοι συνομιλούσαν με Έλληνες υπηκόους και από πότε ξεκίνησε να λαμβάνει χώρα η μεταξύ τους επικοινωνία.
  • Να τεθεί στην διάθεση σας το πόρισμα της ένορκης διοικητικής εξέτασης που όπως ακούγεται διενεργείται ήδη εντός της Ελληνικής Αστυνομίας».

Ο αδερφός του Μιχάλη δηλώνει πως επιφυλάσσεται παντός νομίμου δικαιώματός του μετά τη λήψη αντιγράφων της δικογραφίας και των απολογιών των κατηγορουμένων.

Εγκληματική αμέλεια

Στο υπόμνημα ο αδελφός του 29χρονου θύματος, ο οποίος αφού αναφέρει ότι επαφίεται και εμπιστεύεται μόνο την ελληνική δικαιοσύνη για τη διαλεύκανση της υπόθεσης, κάνει λόγο για «εγκληματική αμέλεια, αδράνεια, ανοχή και ασυνεννοησία των εμπλεκόμενων ελληνικών αστυνομικών αρχών- από την ώρα που εισήλθαν στην ελληνική επικράτεια οι περισσότεροι εκ των κατηγορουμένων μέχρι την συνάντηση που είχαν με τους Έλληνες συνεργούς τους με κοινό σκοπό την δολοφονική επίθεση (οι προβοκάτορες την ονόμασαν ραντεβού) σε όσους βρίσκονταν το βράδυ της 7ης Ιουλίου 2023 έξωθεν του γηπέδου “Αγία Σοφιά” στην Νέα Φιλαδέλφια».

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Αυτό είναι το μυστικό καταφύγιο του Λυκαβηττού (βίντεο)

Η Αθήνα, πριν από την δεκαετία του ’50 και πριν την μεγάλη οικοδομική αλλαγή στην πόλη, ήταν ένα υπέροχο μέρος για εξερεύνηση. Όσοι επίδοξοι...

Σαν σήμερα 27 Απριλίου: Τα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας

Διαβάστε τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα στην Ελλάδα και τον κόσμο. Γεγονότα 18β10: Ο Μπετόβεν ολοκληρώνει την περίφημη πιανιστική σύνθεσή του «Fur Elise». 1β875: Ο...

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα ;

Σάββατο 27 Απριλίου 2024 σήμερα και σύμφωνα με το εορτολόγιο γιορτάζουν όσοι φέρουν το όνομα: Λάζαρος, Λάζος, Λαζαρία, Λαζαρούλα.
Νέα παράταση για τα τέλη κυκλοφορίας

Τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα: Πότε θα ενεργοποιηθεί η πλατφόρμα myCar – Ποιους ιδιοκτήτες...

Ενεργοποιείται την ερχόμενη Μ. Τετάρτη 1 Μαΐου η ειδική πλατφόρμα, μέσω της οποίας οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να θέσουν σε κίνηση τα οχήματά τους πληρώνοντας...

Καιρός με δύο «διαθέσεις»: Πρόγνωση μέρα- μέρα για τη Μεγάλη Εβδομάδα

«Μοιρασμένος» θα είναι ο καιρός τις ημέρες του Πάσχα. Ξεκινά με καλοκαιρία και λίγη σκόνη (περισσότερη τη Μεγάλη Πέμπτη) και καταλήγει με ανοιξιάτικες αστάθειες. Σάββατο...
Μητσοτάκης: Η ΔΕΗ πυλώνας για την εθνική πρόοδο, την εθνική προκοπή

Ο Μητσοτάκης βγάζει τους υπουργούς από τα γραφεία

Τόσο στην ομιλία του στο 15ο Τακτικό Συνέδριο, όσο και στη παρουσίαση των 42 υποψήφιων ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας όλοι συμπέραναν, πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης...
SZ: Υπάρχουν περιθώρια διεκδίκησης γερμανικών αποζημιώσεων από την Ελλάδα

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 27 Απριλίου τα γερμανικά στρατεύματα  καταλαμβάνουν την Αθήνα

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ Το 1941... Τα γερμανικά στρατεύματα καταλαμβάνουν την Αθήνα. Τρεις μέρες πριν πέσει η Αθήνα στα χέρια των Γερμανών και επιβληθεί στη χώρα η στυγνή τριπλή (γερμανική,...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Στην φυλακή για ναρκωτικά 3 από τους 10 κατηγορούμενους που συνελήφθησαν στην επιχείρηση για τη δολοφονία Λυγγερίδη

Στη φυλακή οδηγούνται μετά την απολογία τους στην ανακρίτρια οι 3 από τους 10...

Τέμπη – Σύμβαση 717: Ελεύθεροι 2 ακόμα κατηγορούμενοι με υψηλές εγγυήσεις

Με υψηλότερες από κάθε άλλη φορά εγγυοδοσίες αφέθηκαν ελεύθεροι δύο ακόμα κατηγορούμενοι οι οποίοι...

Κολωνός: Αυτός είναι ο λόγος που επιτέθηκε στον κατηγορούμενο η μητέρα της 12χρονης

Η δίκη για τα Σεπόλια, όπου ένα 12χρονο κοριτσάκι έπεσε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης και...

“Σύμπραξη Εκδίκησης”: Προφυλακιστέοι οι έξι κατηγορούμενοι 

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν μετά την απολογία τους, με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, και οι...