Αποφυλακίζεται, χάρη στις αλλαγές του Ποινικού Κώδικα που ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ, ο Φλώρος της Energa

62
Αποφυλακίζεται, χάρη στις αλλαγές του Ποινικού Κώδικα που ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ, ο Φλώρος της Energa

Αποφυλακίζεται με απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας που δικάζει την υπόθεση της Energa ο Άρης Φλώρος, χάρη στις αλλαγές του Ποινικού Κώδικα που ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ομόφωνα το δικαστήριο έκανε δεκτή την αίτηση της αναστολής εκτέλεσης της ποινής των 21 ετών που του έχει επιβληθεί με τους όρους της καταβολής εγγύησης 50.000 ευρώ, απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και εμφάνισης δύο φορές το μήνα στο ΑΤ της περιοχής του.

Η απόφαση ελήφθη παρά την αντίθετη εισαγγελική πρόταση, καθώς οι δικαστές έκαναν δεκτό το αίτημα που ανέπτυξαν στο δικαστήριο οι συνήγοροι του κατηγορουμένου Βασ. Χειρδάρης και Ηλ. Αναγνωστόπουλος.

Σύμφωνα με αυτό, μετά την ισχύ του νέου Ποινικού Κώδικα, τον οποίο ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ, η απειλούμενη ποινή των ισοβίων με βαση τον νόμο περι καταχραστών δημοσίου (που καταργήθηκε) σε μέγιστο βαθμό φτάνει τα 15 χρόνια για οικονομικά εγκλήματα.

Διαβάστε επίσης:  Τραγωδία στην Βαρυμπόμπη - Τρεις νεκροί σε φρεάτιο

Με δεδομένο ότι στον Φλώρο έχουν αναγνωριστεί και δύο ελαφρυντικά και η ποινή του ήταν 21 χρόνια, εκτιμάται ότι η μέγιστη ποινή (με τα ίδια ελαφρυντικά) που τυχόν θα του επιβληθεί θα είναι πολύ μικρότερη.

Παράλληλα, επισημάνθηκε πώς ήδη εχει εκτίσει περί τα 6 χρόνια, ενώ εχει επιστρέψει όπως είπαν, σχεδόν το σύνολο των απαιτήσεων του Δημοσίου και των ΟΤΑ για την υπόθεση ENERGA-HELLAS POWER.

Υπενθυμίζεται πως ο Αρ.Φλώρος πριν ένα χρόνο είχε επίσης αποφυλακιστεί με περιοριστικούς όρους για λόγους υγείας, όμως ο θόρυβος που ξέσπασε οδήγησε στην επιστροφή του στις φυλακές.

Παράλληλα διατάχθηκε έρευνα από την Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς η οποία οδήγησε στην άσκηση ποινικής δίωξης κατά 17 προσώπων, που είχαν καταθέσει στο πλαίσιο της έρευνας με την ιδιότητα του υπόπτου, μεταξύ των οποίων και ο επιχειρηματίας Αριστείδης Φλώρος.