ΑΠΟΨΗ: Παναγιά ΒΟΗΘΑ!

75
ΑΠΟΨΗ: Παναγιά ΒΟΗΘΑ!

Υπάρχουν δυο λαϊκές εκφράσεις που τα τελευταία χρόνια μονοπωλούν την ζωή στην Ελλάδα.

Η μια είναι το: «Παναγία βοήθα», που ΔΕΝ ακολουθεί το «σ’ ευχαριστώ θεέ μου», γιατί αυτό χάθηκε κάπου πριν ή μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004 με την Θάνου και τον Κεντέρη. Η άλλη, αυτή η πιο πνιγερή είναι το: «κάθε φέτος και χειρότερα».

Του Θάνου Καλαμίδα

Η πρώτη έκφραση είναι οδυνηρή από την άποψη ότι «Παναγιά βοήθα» γιατί η …χείρα δεν μπορεί πια να κινηθεί στην Ελλάδα. Την χείρα του …συν Αθηνά, την έκοψαν νταβατζήδες της τσέπης και της αξιοπρέπειας μας μέσα και έξω από το κοινοβούλιο. Η δεύτερη απλά επικυρώνει την πρώτη μπροστά στο αναπόφευκτο. Εφέτος θα είναι χειρότερα.

Δεν είναι θέμα προσωπικού πεσιμισμού γιατί και να πεις ότι ο Αλέξης λέει την αλήθεια και το τέλος του τούνελ φαίνεται κάπου εκεί στο πολύ βάθος ή ότι θα βγει ο Κυριάκος και να σου η σωτήρια, είναι τέτοια η κατάσταση παντού που νιώθεις ότι βρίσκεσαι στο κέντρο μιας τέτοιας καταιγίδας που δεν ξέρεις αν θα σου ρίξει το σπίτι καμιά αστραπή, καμιά βόμβα ή κανένας πλειστηριασμός. Δεν ξέρεις αν πρέπει να φοβάσαι τον κακό τον λύκο, τον Τσακαλώτο ή τον και …σύμμαχο Τραμπ.

Το 2017 πρόσφερε πολλές πίκρες. Πολλούς φόρους, πολλές ελλείψεις, καμιά αλλαγή σε αμαρτίες που κουβαλάει η Ελλάδα από τότε που στήθηκε (ή την έστησαν) σαν κράτος και βέβαια στο τέλος πετάχτηκε στον …λαό και μια πικρή ελεημοσύνη έτσι για να μην ξεχνάμε ότι αυτός ο πάτος της αξιοπρέπειάς μας τελειωμό δεν έχει.

Επίσης το 2017 πρόσφερε Τραμπ, Brexit με τους πάντες στην Ευρώπη ακόμα να τρέχουν, Ισλαμικά Χαλιφάτα και Σουλτάνους ντεμέκ εκ Τουρκίας. Πρόσφερε επίσης Κορεάτες τρελούς, Ρώσους ψυχασθενείς, Ευρωπαίους φασίστες. Ό,τι μπορεί να εξάγει ο καθένας. Παναγιά ΒΟΗΘΑ!

Κι εδώ, εσωτερικά και προς το τέλος σου πετιέται κι ένα Μακεδονικό. Όχι γιατί καίγεται κανένας για τον αν η Μακεδονία είναι ελληνική, αλλά καλό θα ήταν να κλείνουν κάποιες πληγές στα γρήγορα πριν ανοίξει η μεγάλη που όλοι περιμένουν. Βλέπετε, τώρα που οι Γερμανοί ανέλαβαν από τους Αμερικανούς που είχαν αναλάβει από τους Εγγλέζους, που πήραν από τους Τούρκους που τα βρήκαν από τους Ρωμαίους, καλό θα ήταν τα Βαλκάνια να το βουλώσουν και να μην μιλάνε. Γερμανική πειθαρχεία.

Το 2017 πρoσέφερε πείνα και προσφυγιά, προσέφερε θάνατο κι αρρώστια. Κάθε φέτος και χειρότερα, θυμάστε; Μόνο που το χειρότερα έχει φέρει και μια παγκόσμια χαράδρα που μεγαλώνει κάθε λεπτό της ώρας που περνάει. Τώρα δεν μιλάμε για ταξικό χάσμα, για απόσταση πλουσίων και φτωχών, τώρα μιλάμε για χίλιους, δυο, άντε είκοσι χιλιάδες ανθρώπους που κρατάνε στα συρτάρια τους τον πλούτο ολόκληρης της Γης. Άντε 20,000 κρατάνε τον πλούτο 7,600,000,000 (7,6 δισεκατομμυρίων) ανθρώπων.

Διαβάστε επίσης:  Εγγυώνται οι ΗΠΑ την εθνική ασφάλεια της Ελλάδας; – Από την επιστολή Κίσσιντζερ στην επιστολή Πομπέο

Στην Ελλάδα πόσοι είναι οι Νταβατζήδες, οι Μπόμπολες και οι Μαρινάκηδες; Άντε μαζί με τα δουλικά τους, τους μπάτσους, πολιτικούς, δικαστικούς και τους πιστούς τους Χρυσαυγήτες να είναι 5,000. Λέμε τώρα και πάντα μαζί με τα δουλικά. 10,750,000 (10,75 εκατομμύρια) ο πληθυσμός της Ελλάδας. Πόσο θα αντέξουν; Μια σπίθα λείπει. Η μήπως θα τους σώσουν οι αγορές;

Σου λέει ο Αλέξης …να βγούμε στις αγορές και του λες: ποιες αγορές; Στις τράπεζες ζητιανεύοντας δανεικά με τοκογλυφικά επιτόκια για να πληρώσουμε τα δανεικά που εσύ και οι όμοιοι σου τρώτε εδώ και διακόσια σχεδόν χρόνια; Για πόσο μαλάκες μας έχεις ρε Αλέξη; Αλλά εκεί, το να βγούμε στις αγορές φαίνεται ότι είναι ο αυτοσκοπός της κάθε ελληνικής κυβέρνησης τα τελευταία χρόνια. Μας λείπει που δεν δανειζόμαστε για να τρώνε οι νταβατζήδες.

2018 λοιπόν. Μεταξύ του να βγούμε στις αγορές και να κάνει κανένα παγκόσμιο πόλεμο ο τρελός από την Αμερική τι μας περιμένει, ε; Παναγιά ΒΟΗΘΑ!

Αν θα μπορούσε να είναι ενδεικτικό, δυο γεγονότα των τελευταίων ημερών για το που βρισκόμαστε και πως δείχνει αυτό που έρχεται.

Το πρώτο, στο που βρισκόμαστε: Συνελήφθη γιατί έσβηνε από τοίχο συνθήματα μίσους των ναζιστών της Χρυσής Αυγής, κρατήθηκε με την κατηγορία της διακεκριμένης φθοράς σε …τοίχο αλλά αφέθηκε ελεύθερος αντί να περάσει από αυτόφωρο γιατί είναι …δικηγόρος! Όλο το παράλογο του ελληνικού κράτους αλλά και η ιδιαιτερότητες του Έλληνα φιλότοιχου, φιλοαβγών μπάτσου και του αντίστοιχα συντεχνιακού άνευ πόθεν αίσχος δικαστικού.

Το δεύτερο, γι αυτό που έρχεται: Θύμα βανδαλισμού έπεσε γλυπτό που τοποθετήθηκε στην είσοδο του Παλαιού Φαλήρου. Το γλυπτό προκάλεσε αντιδράσεις από την ημέρα που στήθηκε με κάποιους να κάνουν λόγο για προσβολή χριστιανικών ηθών, στοιχεία σατανισμού και μαύρης μαγείας. Το ζήτημα του γλυπτού έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις, με αποκορύφωμα τον προχθεσινό βανδαλισμό του, όταν κάποιοι πέταξαν λευκή μπογιά.

Αυτοί ΔΕΝ είναι μια μικρή μειονότητα, είναι αυτοί που έχουν απλώσει Ελληνόμετρο και thisisSpartaμέτρο, είναι αυτοί που βάλανε τον Βορίδη, τον Άδωνι και τους ναζιστές στη Βουλή, είναι αυτοί που καμάρωναν τον Σαμαρά λυτρωτή και είναι αυτοί που αύριο θα κάνουν τον Κούλη Μαρέβα πρωθυπουργό. Παναγιά ΒΟΗΘΑ!

Από τα βάθη της καρδιάς μου, σας εύχομαι – πάντα σε επίπεδο ατομικό – το 2018 να σας βρει και να περάσει με υγεία, με πολλές προσωπικές ευτυχισμένες στιγμές, με όσο γίνεται λιγότερες δυσκολίες, με λογαριασμούς πληρωμένους, την θέρμανση αναμμένη, με φαγητό πάντα στο τραπέζι και με έστω λίγα λεφτά στην τσέπη.

Καλή χρονιά σε όλους μας και …Παναγιά ΒΟΗΘΑ!

ΥΓ: Για όσους ξεχνάνε, στη φωτογραφία αυτή ήταν η χρονιά που μας πέρασε.

Πηγή: apopseis.gr