Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
18.7 C
Athens

Ατρόμητος – Ολυμπιακός 0-0

Χωρίς νικητή ολοκληρώθηκε το παιχνίδι στο Περιστέρι ανάμεσα στον Ατρόμητο και τον Ολυμπιακό (0-0), για την 15η αγωνιστική της Super League.

Η ομάδα του Κάρλος Καρβαλιάλ ήταν ανώτερη και «πάτησε» την αντίστοιχη του Σάσα Ιλιτς, με τους Ερυθρόλευκους να κυριαρχούν στον αγωνιστικό χώρο και να παίζουν μονότερμα τους γηπεδούχους σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού.

Οι Πειραιώτες ολοκλήρωσαν την αναμέτρηση με 71% κατοχή της μπάλας και 20 τελικές, έναντι 29% κατοχής της μπάλας και 4 τελικών του Ατρομήτου, ενώ είχαν την ατυχία να πέσουν πάνω σε έναν ανεκδιήγητο διαιτητή που έκλεισε τα μάτια σε τρία πέναλτι.

Ο Σπυρίδων Ζαμπαλάς «έπνιξε» τρία πεντακάθαρα πέναλτι υπέρ του Ολυμπιακού, με τον διαιτητή από τον σύνδεσμο της Ηπείρου να στερεί από την ομάδα του μεγάλου λιμανιού αυτό που δικαιούταν.

Μεγάλη ευθύνη φυσικά φέρει και ο VARίστας, Ιωάννης Παπαδόπουλος (Μακεδονίας), που δεν ενημέρωσε τον ρέφερι ότι υπήρχαν τρία ξεκάθαρα πέναλτι υπέρ των Πειραιωτών.

Στο 64’ του Ντε Μποκ πάνω στον Ελ Κααμπί, στο 69’ του Κουέν στον Ροντινέι και στο 74’ του Τζαβέλλα στον Ποντένσε. Τρεις ξεκάθαρες φάσεις, στις οποίες ο διαιτητής Ζαμπαλάς και ο VARίστας, Παπαδόπουλος, έκλεισαν προκλητικά τα μάτια, προκαλώντας την οργή των παικτών και του πάγκου του Ολυμπιακού.

Οι Πειραιώτες, παρά την τραγική διαιτησία του Ζαμπαλά, πίεσαν ως το τέλος και στο 75’ είχαν δοκάρι σε κεφαλιά του Ρέτσου, με την τύχη όμως να γυρίζει την πλάτη στον διεθνή σέντερ μπακ.

Έτσι παρατάχθηκαν

Ο Κάρλος Καρβαλιάλ ξεκίνησε τον Ολυμπιακό με τον Πασχαλάκη μπροστά από την εστία και τους Ροντινέι, Ρέτσο, Ντόι και Ορτέγκα στην τετράδα της άμυνας. Οι Έσε και Καρβάλιο ήταν στα χαφ, με τους Μπρνιτς, Μασούρα και Ποντένσε πίσω από τον Ελ Κααμπί. Από την άλλη πλευρά, ο Σάσα Ίλιτς παρέταξε τον Ατρόμητο με τους Τσιντώτα, Ντε Μποκ, Τζαβέλλα, Ιμερέκοφ, Αθανασίου, Έρλινγκμαρκ, Κεσχρίντα, Κουέν, Έντερ , Γιουμπιτάνα και Βαλένσια.

Χαμηλό τέμπο, λίγες φάσεις

Ο Ολυμπιακός πήρε από την αρχή τα ηνία της αναμέτρησης και από τα πρώτα λεπτά άρχισε να ψάχνει τα κενά στην άμυνα των γηπεδούχων. Στο 4ο λεπτό μετά από γύρισμα του Μασούρα, ο Ποντένσε ελίχθηκε στη δεξιά πλευρά και σούταρε, αλλά η μπάλα κόντραρε σε σώμα αμυντικού του Ατρομήτου και απομακρύνθηκε.

Εννιά λεπτά αργότερα οι Ερυθρόλευκοι απείλησαν ξανά, αυτή τη φορά με τον Μπρνιτς. Ο Ροντινέι σέντραρε από δεξιά, ο Κροάτης πήρε την κεφαλιά, αλλά έστειλε την μπάλα ψηλά άουτ. Στο 18’ ο Ορτέγκα βρήκε χώρο από αριστερά και δοκίμασε το πόδι του από μακρινή απόσταση, αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Τσιντώτα.

Στο 25’ ο Ελ Κααμπί πήρε την κεφαλιά, μετά από σέντρα του Μασούρα, αλλά δεν κατάφερε να δώσει στην μπάλα πορεία προς την εστία των γηπεδούχων. Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Ζοάο Καρβάλιο εκτέλεσε απευθείας το φάουλ που είχαν κερδίσει οι Πειραιώτες από δεξιά, αλλά η προσπάθεια του Πορτογάλου δεν είχε δύναμη και ο Τσιντώντας μπλόκαρε εύκολα, ενώ στο 37’ η κεφαλιά του Παναγιώτη Ρέτσου, μετά από εκτέλεση κόρνερ, έφυγε άουτ, με το πρώτο ημίχρονο στο Περιστέρι να ολοκληρώνεται με τις δύο ομάδες στο 0-0.

Μέσα ο Γιόβετιτς και ευκαιρίες από τον Μαυροβούνιο

Πριν την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου ο Κάρλος Καρβαλιάλ έκανε την πρώτη του αλλαγή στην αναμέτρηση, με τον Πορτογάλο να βάζει στο παιχνίδι τον Γιόβετιτς αντί του Μπρνιτς. Δευτερόλεπτα μετά την είσοδό του στο παιχνίδι ο Μαυροβούνιος επιθετικός απείλησε με δυνατό σουτ, αλλά η μπάλα έφυγε ελάχιστα δίπλα από το κάθετο δοκάρι του Τσιντώτα.

Στο 53’ ο Ατρόμητος είχε δοκάρι με τον Βαλένσια. Μετά από γύρισμα του Γιουμπιτάνα, ο επιθετικός των γηπεδούχων σούταρε με τη μία από το ύψος της μικρής περιοχής, αλλά ο Πασχαλάκης απέκρουσε ενστικτωδώς και στη συνέχεια η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του, πριν απομακρυνθεί από τα καρέ των Πειραιωτών.

Στο 58’ και στο 60’ ο Ολυμπιακός είχε δύο τελικές με τον Γιόβετιτς. Στην πρώτη περίπτωση ο Μαυροβούνιος στράικερ σούταρε με τη μία μετά από σέντρα που έγινε από αριστερά, αλλά έστειλε την μπάλα άουτ. Την ίδια κατάληξη είχε και η κεφαλιά του δύο λεπτά αργότερα.

Δεν έδωσε τρία πέναλτι

Στο 64’ ο Ελ Κααμπί μετά από μαρκάρισμα του Ντε Μποκ έπεσε στο έδαφος μέσα στην μεγάλη περιοχή του Ατρομήτου, αλλά ο διαιτητής έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι. Στο 69’ ο Κουέν έσπρωξε τον Ροντινέι που είχε προωθηθεί από δεξιά για την ομάδα του μεγάλου λιμανιού και τον πέταξε κάτω, αλλά ο Ζαμπάλας και πάλι δεν συγκινήθηκε, παρότι ήταν μια ξεκάθαρη περίπτωση πέναλτι. Ένα λεπτό αργότερα ο Ελ Κααμπί σούταρε δυνατά από πλάγια θέση, αλλά ο πορτιέρο του Ατρομήτου απέκρουσε με το πόδι και κράτησε το μηδέν.  Στο 74’ ο Τζαβέλλας γκρέμισε τον Ποντένσε, αλλά ο διαιτητής Ζαμπαλάς για μια ακόμα φορά έκλεισε τα μάτια και στέρησε από τον Ολυμπιακό αυτό που δικαιούνταν.

Δοκάρι ο Ρέτσος, μεγάλες ευκαιρίες με Ποντένσε

Στο 75’ μετά από εκτέλεση κόρνερ ο Ρέτσος πήρε την κεφαλιά μέσα από την καρδιά της άμυνας του Ατρομήτου, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι της εστίας του Τσιντώτα. Στο 80’ ο Ολυμπιακός έφτασε μια ανάσα από το γκολ, αλλά η μπάλα μετά το δυνατό σουτ που έκανε ο Ποντένσε μέσα από την μεγάλη περιοχή του Ατρομήτου έφυγε ψηλά άουτ. Πέντε λεπτά αργότερα ο Πορτογάλος απείλησε ξανά. Ο Ρέτσος έκανε ωραία ενέργεια από δεξιά, έδωσε στον Ντάνιελ Ποντένσε, αυτός ελίχθηκε και σούταρε, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.

Στα εναπομείναντα λεπτά δεν άλλαξε κάτι, παρά την ασφυκτική πίεση του Ολυμπιακού, με το παιχνίδι στο Περιστέρι να ολοκληρώνεται με το σκορ ισόπαλο.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Σάσα Ιλιτς): Τσιτώντας, Κεσχρίντα, Ντε Μποκ, Ιμερέκοφ, Τζαβέλλας, Έντερ (68΄ Φριτζόνσον), Ερλινγκμαρκ, Κούεν (85΄ Κιβρακίδης), Γιουμπιτάνα (68΄ Ρομπάιγ), Αθανασίου, Βαλένσια (76΄ Βέργος).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Κάρλος Καρβαλιάλ): Πασχαλάκης, Ροντινέι, Ντόι, Ρέτσος, Ορτέγκα, Έσε, Καρβάλιο, Μπρνιτς (46΄ Γιόβετιτς), Ποντένσε, Μασούρας, Ελ Κααμπί.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

“Άρχοντας των κρίκων” ο Πετρούνιας – Έγραψε ιστορία με το 7ο χρυσό μετάλλιο

Ο «άρχοντας των κρίκων» είναι ο Λευτέρης Πετρούνιας, ο οποίος κατέκτησε το 7ο χρυσό μετάλλιο στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Ρίμινι και έγινε ο αθλητής...

O “X-Factor” του Παναθηναϊκού στα play off Ιωάννης Παπαπέτρου

Ο Παναθηναϊκός πραγματοποίησε μία εξαιρετική εμφάνιση στο ΟΑΚΑ στο Game 2 της σειράς με τη Μακάμπι, επικράτησε με 95-79 και έκανε το 1-1 στη σειρά, η οποία...

Οι αθλητικές μεταδόσεις 26/4/24

Το δεύτερο παιχνίδι του Ολυμπιακού κόντρα στην Μπαρτσελόνα για τα πλέι οφ της Euroleague και ο ημιτελικός του Περιστερίου με την Τενερίφη στο Final-4...

Ο Παναθηναϊκός κέρδισε τη Μακάμπι Τελ Αβίβ και ισοφάρισε σε 1-1 τις νίκες

Ο Παναθηναϊκός έμεινε «ζωντανός» στην προσπάθειά του να πάρει την πρόκριση στο Final Four της Ευρωλίγκας επικρατώντας με 95-79 της Μπακάμπι Τελ Αβίβ στο...

Οι αθλητικές μεταδόσεις 25/4/24

Το δεύτερο παιχνίδι του Παναθηναϊκού κόντρα στην Μακάμπι Τελ Αβίβ και η πρεμιέρα της Σάκκαρη στο Madrid Open κόντρα στην Βέκιτς ξεχωρίζουν στο πρόγραμμα...

Νίκη- τίτλου για την ΑΕΚ 3-0 επί του Παναθηναϊκού

Μεγάλη νίκη με σκορ 3-0 πήρε η ΑΕΚ στην έδρα της επί του Παναθηναϊκού για την 7η αγωνιστική των πλέι οφ στη Σουπερ Λίγκα...

Έχασε βαθμούς και έδαφος ο Ολυμπιακός

Ισόπαλοι με σκορ 1-1 αναδείχθηκαν Ολυμπιακός και Άρης στη Θεσσαλονίκη για την 7η αγωνιστική των πλέι οφ της Σούπερ Λίγκας. Με το αποτέλεσμα αυτό οι...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Έχασε βαθμούς και έδαφος ο Ολυμπιακός

Ισόπαλοι με σκορ 1-1 αναδείχθηκαν Ολυμπιακός και Άρης στη Θεσσαλονίκη για την 7η αγωνιστική...

Youth League – Ολυμπιακός-Μίλαν 3-0: Στην κορυφή της Ευρώπης οι ερυθρόλευκοι νέοι

Τον τίτλο του πρωταθλητή Ευρώπης σε επίπεδο Νέων, πανηγυρίζει ο Ολυμπιακός και μαζί του...

Ο Ολυμπιακός υπέταξε τον ΠΑΟΚ

Η πρόκριση στους τέσσερις του Conference League, έχει μπολιάσει με περίσσια αυτοπεποίθηση τους Πειραιώτες,...

Ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά του Κόνφερενς Λιγκ

Πολύ μεγάλη πρόκριση στα ημιτελικά του Κόνφερενς Λιγκ πήρε ο Ολυμπιακός που επικράτησε με...