Αβραμόπουλος: Κάποιοι επιζητούν το αδιέξοδο στην διαπραγμάτευση

48
Με την κατάθεση του Ευρωπαίου Επιτρόπου Δημήτρη Αβραμόπουλου, ο οποίος προσήλθε στον Άρειο Πάγο, αρχίζει σήμερα Δευτέρα η έρευνα που διενεργούν οι αντεισαγγελείς

Για κίνδυνο αδιεξόδου στο ζήτημα της ελληνικής αξιολόγησης προειδοποιεί ο Επίτροπος Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρης Αβραμόπουλος, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Real News. «Το ερώτημα που τίθεται, είναι, αν κάποιοι επιζητούν το αδιέξοδο» επισημαίνει και εκφράζει τον προβληματισμό της Κομισιόν για τις συνεχείς καθυστερήσεις.

Επίσης επισημαίνει ότι «η τελευταία εξέλιξη στη διαπραγμάτευση προκαλεί νέο πεδίο αγωνίας για το κρίσιμο θέμα της εκταμίευσης και της αναδιάρθρωσης του χρέους, από το οποίο εξαρτάται το μέλλον της ελληνικής οικονομίας και της ανάπτυξης».

Για το προσφυγικό σημειώνει ότι η Ελλάδα χρειάζεται την συνδρομή της Ευρώπης για να αντιμετωπίσει τις μεγάλες προσφυγικές ροές, και εκφράζει την ανησυχία του για την απροθυμία κρατών – μελών να εφαρμόσουν την ευρωπαϊκή μεταναστευτική πολιτική, καθώς και για το γεγονός ότι κερδίζουν έδαφος ο εθνικισμός και ο λαϊκισμός, “που παρασύρουν ένα σημαντικό κομμάτι της κοινωνίας σε μία στάση αμφισβήτησης των αρχών της Ευρώπης”.

Διαβάστε επίσης:  ΤΟΥΡΚΙΑ: Σε καραντίνα 30 πόλεις και οι νέοι κάτω των 20 ετών

“Με αυτή την έννοια, ναι, υπάρχει έντονη ανησυχία και ως έναν βαθμό κίνδυνος. Και οι ευθύνες των ηγεσιών αλλά και των πολιτικών συστημάτων είναι μεγάλες και εκθέτουν σε κίνδυνο το ευρωπαϊκό εγχείρημα”, προσθέτει.