Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
25.9 C
Athens

Αυτοί είναι οι 10 πιο συνηθισμένοι τετραψήφιοι αριθμοί PIN – Κινδυνεύετε από κυβερνοεπίθεση;

Πολλοί άνθρωποι δυσκολεύονται να επιλέξουν και να θυμηθούν έναν κωδικό πρόσβασης, ειδικά όταν πρόκειται για ένα τετραψήφιο PIN .

Αλλά αν σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε από προεπιλογή κάτι τόσο εύκολο όσο το 1-2-3-4, ίσως πρέπει να ξανασκεφτείτε να κάνετε αυτόν τον κωδικό πρόσβασης.

Μια νέα μελέτη για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο αποκάλυψε τα πιο δημοφιλή PIN που χρησιμοποιούν οι άνθρωποι και που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε παραβίαση του λογαριασμού σας.

 Το πιο δημοφιλές PIN που χρησιμοποιείται ήταν το «1234». Άλλοι γνωστοί τετραψήφιοι αριθμοί PIN είναι τα: «1111», «0000» και «1212».

Η έκθεση ανέλυσε τους πιο συνηθισμένους τετραψήφιους κωδικούς και τους και τους λιγότερο συνηθισμένους τετραψήφιους κωδικούς, που εκτίθενται σε παραβιάσεις δεδομένων χρησιμοποιώντας δεδομένα από το “Data Genetics “.

«Οι άνθρωποι συνεχίζουν να χρησιμοποιούν κωδικούς PIN που χρησιμοποιούνται συνήθως ή αυτούς που σχετίζονται με αυτούς και [είναι] εύκολα προσβάσιμοι, όπως οι ημερομηνίες γέννησης», δήλωσε στην Daily Mail ο παγκόσμιος σύμβουλος κυβερνοασφάλειας Jake Moore.

Τα αποτελέσματα διαπίστωσαν ότι από τα 3,4 εκατομμύρια pin που εξετάστηκαν, πολλοί άνθρωποι ενσωμάτωσαν απλά μοτίβα στον κωδικό ασφαλείας τους.

Οι 10 πιο συνηθισμένοι τετραψήφιοι αριθμοί PIN:

  • 1234
  • 1111
  • 0000
  • 1212
  • 7777
  • 1004
  • 2000
  • 4444
  • 2222
  • 6969

Οι 10 λιγότερο συνηθισμένοι τετραψήφιοι τετραψήφιοι αριθμοί PIN:

  • 8557
  • 8438
  • 9539
  • 7063
  • 6827
  • 0859
  • 6793
  • 0738
  • 6835
  • 8093

Αποφύγετε με κάθε τρόπο απλούς κωδικούς πρόσβασης

Ο εμπειρογνώμονας κυβερνοασφάλειας της ESET συμβουλεύει τους ανθρώπους να αποφεύγουν τους απλούς κωδικούς πρόσβασης, οι οποίοι μπορούν να τους καταστήσουν εύκολους στόχους για κυβερνοεπιθέσεις.

«Οι άνθρωποι θέτουν τον εαυτό τους σε κίνδυνο έχοντας αδύναμους κωδικούς πρόσβασης και κωδικούς PIN και συχνά δεν κατανοούν πλήρως την απειλή μέχρι να εκτεθούν», τόνισε ο Moore.

Ο Moore, μετρ της κυβερνοασφάλειας, συνιστά να αποφεύγεται η χρήση ετών γέννησης, προσωπικών πληροφοριών και επαναλαμβανόμενων κωδικών πρόσβασης για την προστασία προσωπικών λογαριασμών, συμπεριλαμβανομένων των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

«Με τη χρήση απλών ή εύκολων κωδικών πρόσβασης, δίνεται η δυνατότητα στους επιτιθέμενους να στοχεύουν ευκολότερα τους ανθρώπους» δήλωσε ο Moore.

Ωστόσο, οι χρήστες θα πρέπει να θυμούνται ότι οι τετραψήφιοι κωδικοί πρόσβασης έχουν 10.000 πιθανούς συνδυασμούς, οπότε πρέπει να είστε προσεκτικοί και στρατηγικοί όσον αφορά το PIN που θα επιλέξετε.

Ακόμη και με επιπλέον προφύλαξη, οι κωδικοί πρόσβασης εξακολουθούν να έχουν πιθανότητα να παραβιαστούν, γι’ αυτό και οι γκουρού της τεχνολογίας ενθαρρύνουν τη χρήση διαχειριστών κωδικών πρόσβασης που προστατεύουν με ασφάλεια τις προσωπικές πληροφορίες.

«Οι διαχειριστές κωδικών πρόσβασης προσφέρουν όλη την ασφάλεια για τις περιπτώσεις που οι πληροφορίες αυτές δεν μπορούν πάντα να θυμούνται, ενώ μπορούν να βοηθήσουν στη δημιουργία εντελώς τυχαίων κωδικών, ώστε να μην βασίζεστε στα γενέθλια ή την επέτειό σας», κατέληξε ο Moore.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Σάλος με τις απαντήσεις που δίνει το νέο πρόγραμμα τεχνητής νοημοσύνης της Google

Την περασμένη εβδομάδα, η Google παρουσίασε τη μεγαλύτερη αλλαγή στη μηχανή αναζήτησής της τα τελευταία 25 χρόνια, στην προσπάθειά της να ανταγωνιστεί τη Microsoft...

Δυνατότητα να καταγγέλλουν παραβίαση των δικαιωμάτων τους στο Διαδίκτυο θα έχουν οι πολίτες

Τη δυνατότητα να καταγγείλουν περιπτώσεις παραπληροφόρησης, παράνομου, επιβλαβούς περιεχομένου, αγαθών ή υπηρεσιών έχουν στη διάθεσή τους οι χρήστες του Διαδικτύου.  Η προστασία των δικαιωμάτων τους αποτελεί προτεραιότητα του νομοσχέδιου...
Νίκολα Τέσλα, ηλεκτρική γεννήτρια,

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 13 Μαΐου ο Νίκολα Τέσλα πατεντάρει την ηλεκτρική γεννήτρια

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ Το 1890.... Ο Νίκολα Τέσλα πατεντάρει την ηλεκτρική γεννήτρια. Ο Νίκολα Τέσλα (σερβι­κά: Никола Тесла, Nikola Tesla, 10 Ιουλίου 1856 - 7 Ιανουαρίου 1943) ήταν Σερβοαμερικανός εφευρέτης και μηχανικός. Ανακάλυψε και κατοχύρωσε με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας το περιστρεφόμενο μαγνητικό πεδίο,...
ΟΑΕΔ - Google: Αιτήσεις για 1.500 επιπλέον θέσεις εργασίας

Google: Έξι φράσεις που απαγορεύεται να αναζητήσετε

Στις μέρες μας, ψάχνουμε στη Google σχεδόν τα πάντα. Δεν μπορείτε να θυμηθείτε το όνομα κάποιου πράγματος; Γκουγκλάρετέ το. Ψάχνετε έναν αριθμό τηλεφώνου; Γκουγκλάρετέ...

Deepfake: Συναγερμός στις Αρχές για το νέο είδος διαδικτυακής απάτης με τη βοήθεια της...

Η αντικατάσταση προσώπου, σώματος και φωνής στα βίντεο ξεκίνησε ως πλάκα και εξελίσσεται σε ένα πολύ επικίνδυνο φαινόμενο Η τεχνολογία, εκτός από τις θετικές επιπτώσεις...

ΕΕ: Tο Κοινοβούλιο ενέκρινε νέο κανονισμό για την Τεχνητή Νοημοσύνη (AI) – Τι κατοχυρώνει

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε τον κανονισμό περί τεχνητής νοημοσύνης (ΑΙ) που κατοχυρώνει την ασφάλεια των χρηστών και την τήρηση των θεμελιωδών δικαιωμάτων, ενισχύοντας παράλληλα την καινοτομία. Οι ευρωβουλευτές ενέκριναν το κείμενο, στο οποίο...
Τι πρέπει να προσέχουν τα παιδιά στο διαδίκτυο

Έτσι κλέβουν τους κωδικούς από τις κάρτες SIM – Μεγάλη προσοχή

Διαστάσεις παίρνει η νέα μορφή απάτης που ονομάζεται «SIM Swapping», με την οποία οι δράστες αποκτούν πρόσβαση στους κωδικούς κάρτες SIM των συνδρομητών κινητής...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης