Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
17.2 C
Athens

Αυτοί είναι οι νέοι αρχηγοί της ΕΛΑΣ και της Πυροσβεστικής – Αναλυτικά οι αποφάσεις του ΚΥΣΕΑ

Ο Δημήτρης Μάλλιος, έως σήμερα επικεφαλής του Κλάδου Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων, είναι ο νέος αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. στη θέση του Λάζαρου Μαυρόπουλου, όπως αποφασίστηκε στη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ υπό τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου, το μεσημέρι της Τρίτης.

Μαζί με την αλλαγή στην ηγεσία της Αστυνομία ανακοινώθηκε και η αλλαγή στον επικεφαλής του Πυροσβεστικού Σώματος. Στη θέση του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγου Γεώργιου Πουρναρά τοποθετείται ο ως τώρα Διοικητής του Ενιαίου Συντονιστικού Κέντρου Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων, Υποστράτηγος ΠΣ Θεόδωρος Βάγιας. Στον αποστρατευθέντα Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγο Γεώργιο Πουρναρά, απονεμήθηκε ο βαθμός του Στρατηγού εν αποστρατεία και ο τίτλος του Επίτιμου Αρχηγού του Π.Σ.

Μόλις τρία εικοσιτετράωρα μετά την εκτέλεση του Βαγγέλη Ζαμπούνη, ενός από τα πλέον ηχηρά ονόματα της λεγόμενης «νύχτας», η κυβέρνηση επέλεξε να επισπεύσει τις τακτικές κρίσεις στο Σώμα, θέλοντας να εκπέμψει το μήνυμα ότι προχωράει σε άμεσες, ριζικές αλλαγές με στόχο να βελτιώσει το ταχύτερο δυνατόν τις επιχειρησιακές επιδόσεις της ΕΛ.ΑΣ.

Επιπλέον, η έναρξη των τακτικών κρίσεων σηματοδοτεί και μια σειρά μετακινήσεων – τοποθετήσεων αξιωματικών στο τιμόνι επιχειρησιακών μονάδων, με τον κ. Χρυσοχοΐδη σε κατ’ ιδίαν συνομιλίες του να έχει εκπέμψει μήνυμα αλλαγών εκ βάθρων.

Το βιογραφικό του Νέου Αρχηγού Πυροσβεστικού Σώματος

Ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Θεόδωρος Βάγιας του Κωνσταντίνου, γεννήθηκε στη Μηλίτσα Μεσσηνίας το 1967, είναι έγγαμος και πατέρας δύο τέκνων.
Κατετάγη στο Πυροσβεστικό Σώμα το 1991 και το έτος 1999 αποφοίτησε από τη Σχολή Αξιωματικών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας με το βαθμό του Ανθυποπυραγού.

Το 2013 αποφοίτησε από την Σχολή Επιμόρφωσης και Μετεκπαίδευσης Αξιωματικών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας.

Κατά τη διάρκεια της θητείας του έχει υπηρετήσει, ως Διοικητής του Εθνικού Συντονιστικού Κέντρου Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων (Ε.Σ.Κ.Ε.ΔΙ.Κ.), ως Διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αθηνών, ως Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κορίνθου, ως Διευθυντής της Διεύθυνσης Τεχνικής Υποστήριξης και Υποδομών του Αρχηγείου Πυροσβεστικού Σώματος, στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Σπάρτης, σε Υπηρεσίες της Αθήνας και του Πειραιά και ως εκπαιδευτής στη Σχολή Πυροσβεστών.

Το 2024 προήχθη στο βαθμό του Αντιστράτηγου αναλαμβάνοντας τα καθήκοντα του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος.

Έχει διαχειριστεί και συντονίσει πλήθος πυροσβεστικών επιχειρήσεων για την αντιμετώπιση φυσικών και ανθρωπογενών καταστροφών.

Κατά την επαγγελματική του σταδιοδρομία προήχθη σε όλους τους βαθμούς του ανώτατου αξιωματικού κατ’ επιλογή, έλαβε ηθικές αμοιβές, ενώ τιμήθηκε με πολλά μετάλλια, παράσημα και διαμνημονεύσεις, μεταξύ άλλων, του ανώτερου Ταξιάρχη της Τιμής, του ανώτερου Ταξιάρχη του Φοίνικα, Πυροσβεστικής Αξίας Α΄ Τάξης, του Αστέρα Αξίας και Τιμής και της Αξίας και Τιμής Α΄ Τάξης.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης, μετά και το «νέο σχήμα» που θα λάβει η ΕΛ.ΑΣ., έχει αποφασίσει να δοθεί έμφαση στις υπηρεσίες που σχετίζονται με την καθημερινότητα των πολιτών με εμφανή αστυνόμευση και περισσότερες περιπολίες.

Ένας από τους στόχους είναι να διπλασιαστεί η δύναμη της ΔΙΑΣ, ώστε να καλύψει τις περισσότερες γειτονιές της Αττικής. Μάλιστα, όπως έγινε γνωστό τις προηγούμενες μέρες, στο πλαίσιο αυτό εκδόθηκαν με εντολή του υπουργού διαταγές για ανάκληση 200 αποσπάσεων από την ομάδα ΔΙΑΣ, και η επιστροφή τους στις περιπολίες.

Παράλληλα, επέστρεψε στο κέντρο της Άμεσης Δράσης πάνω από 80% των αστυνομικών που είχαν αποσπαστεί αλλού, απογυμνώνοντας το τηλεφωνικό κέντρο.

Όπως μάλιστα είχε επισημανθεί από το υπουργείο, η ενίσχυση αστυνομικών υπηρεσιών θα συμβάλλει στην καταπολέμηση της εγκληματικότητας, μεταξύ των οποίων και της ανήλικης παραβατικότητας, αλλά και άλλων κοινωνικών φαινομένων, όπως είναι και η ενδοοικογενειακή βία.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Μητσοτάκης: Η ΔΕΗ πυλώνας για την εθνική πρόοδο, την εθνική προκοπή

Ο Μητσοτάκης βγάζει τους υπουργούς από τα γραφεία

Τόσο στην ομιλία του στο 15ο Τακτικό Συνέδριο, όσο και στη παρουσίαση των 42 υποψήφιων ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας όλοι συμπέραναν, πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης...

“Άρχοντας των κρίκων” ο Πετρούνιας – Έγραψε ιστορία με το 7ο χρυσό μετάλλιο

Ο «άρχοντας των κρίκων» είναι ο Λευτέρης Πετρούνιας, ο οποίος κατέκτησε το 7ο χρυσό μετάλλιο στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Ρίμινι και έγινε ο αθλητής...
Εξάρχεια: Τι έβγαλε η κάλπη στην επαναληπτική εκλογή

Υπ. Εσωτερικών: Ξεκινούν τα πειθαρχικά για την διαρροή της λίστας των αποδήμων στην Άννα...

Ξεκίνησαν τα … όργανα στο υπουργείο Εσωτερικών προκειμένου να αποδοθούν πλέον προσωπικές ευθύνες για την διαρροή της λίστας ονομάτων του απόδημου Ελληνισμού προς την...

Ολοκληρώθηκε σε καλό κλίμα ο 6ος γύρος συνομιλιών Ελλάδας – Τουρκίας

Στην Κωνσταντινούπολη ολοκληρώθηκε σήμερα ο 6ος γύρος συνομιλιών μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας στο πλαίσιο της θετικής ατζέντας λίγες μόνο εβδομάδες πριν από την επίσκεψη...

Τι εισοδήματα δήλωσαν πέρυσι οι 735.000 ελεύθεροι επαγγελματίες και οι ατομικές επιχειρήσεις

Από τη μια η ΑΑΔΕ άνοιξε αργά χθες το βράδυ την ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υποβολή των φετινών φορολογικών δηλώσεων για 8,5 εκατομμύρια φορολογούμενους...

Μητσοτάκης: H Συνεργασία μας με την Εκκλησία, θεσμικά ήταν είναι και παραμένει στενή

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος επισκέφτηκαν τον παιδικό σταθμό “Ευαγγελισμός της Θεοτόκου” στο Δήλεσι Βοιωτίας, μια δομή της Ιεράς Αρχιεπισκοπής. Εκεί,...
Iερώνυμος για Κατσίφα: Ήταν Έλληνας στη Βόρεια Ήπειρο και τον θαυμάζουμε γι' αυτό που έγινε!

Οργισμένος ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Δεν θα κάνουμε αυτό που θα μας πει ο Βελόπουλος

Μήνυμα συνεργασίας Εκκλησίας-Κράτους και αποδοκιμασίας των έμμεσων προτροπών του Κυριάκου Βελόπουλου για αποδοκιμασίες πιστών κατά πολιτικών το Πάσχα έστειλε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος από το...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Έκτακτη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ μετά την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ

Συνεδριάζει εκτάκτως σήμερα υπό τον πρωθυπουργό το ΚΥΣΕΑ στο Μέγαρο Μαξίμου, μετά την επικίνδυνη...

Πηγές για ΚΥΣΕΑ: Ενέκρινε τη συμμετοχή της Ελλάδας στην επιχείρηση “Aspides” στην Ερυθρά Θάλασσα

Σύμφωνα με πηγές για το ΚΥΣΕΑ σχετικά με την συμμετοχή της Ελλάδας στην επιχείρηση «Aspides», η χώρα θα...

Κρίσεις στην ΕΛ.ΑΣ: Ποιοι ταξίαρχοι προάγονται, ποιοι αποστρατεύονται 

Μετά την κρίση των υποστρατήγων συνεχίστηκαν οι κρίσεις των Ταξιάρχων της Ελληνικής Αστυνομίας από...

Greek Mafia – Ανακοινώσεις ΕΛΑΣ: Οι έρευνες συνεχίζονται – Ευρεία αστυνομική επιχείρηση οδήγησε στην αποδόμηση της οργάνωσης

Για την αποδόμηση της εγκληματικής οργάνωσης έγινε ευρεία αστυνομική επίχειρηση χθες σε Ασπρόπυργο και...