Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
15 C
Athens

Χιλιάδες κόσμου στις συγκεντρώσεις κατά του εργασιακού νομοσχεδίου

Μαζική είναι η συμμετοχή του κόσμου στις απεργιακές συγκεντρώσεις στο κέντρο της Αθήνας κατά του εργασιακού νομοσχεδίου.

Σύμφωνα με τους πρώτους υπολογισμούς των συνδικάτων, οι διαδηλωτές Ξεπέρασαν συνολικά τις 22.000

Το ΠΑΜΕ ήταν το πρώτο που «άνοιξε» το χορό των απεργιακών συγκεντρώσεων κατά του εργασιακού νομοσχεδίου στο κέντρο της Αθήνας, ενώ σειρά πήραν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ που συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Πλήθος κόσμου διαδηλώνει, με πανό και συνθήματα κατά του νομοσχεδίου, το οποίο χαρακτηρίζουν «αντεργατικό έκτρωμα» και ζητούν να μην ψηφιστεί από τη Βουλή.

Παρόντες στις συγκεντρώσεις για την απεργία ήταν ο γγ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και ο επικεφαλής του ΜεΡα25, Γ. Βαρουφάκης.

Κουτσούμπας: Καταδικασμένο το εργασιακό νομοσχέδιο…

Ο κ. Κουτσούμπας, συμμετέχοντας στην απεργιακή συγκέντρωση στο κέντρο της Αθήνας, σημείωσε πως ό,τι κι αν κάνει η κυβέρνηση το νομοσχέδιο είναι καταδικασμένο στην συνείδηση των εργαζομένων.

Όπως σημείωσε δε, τον τελικό λόγο πλέον έχουν οι εργάτες και οι εργάτριες, οι νέοι και οι νέες, που αν καταλάβουν και συνειδητοποιήσουν τη δύναμη τους, μπορούν να το αχρηστεύσουν, μπορούν να το στείλουν εκεί που ανήκει, στα σκουπίδια.

Γεννηματά: Ανοίγουμε ένα άλλο νέο δρόμο

Σε δηλώσεις η πρόεδρος της ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά είπε ότι το νομοσχέδιο μας γυρίζει πίσω τονίζοντας ότι «ανοίγουμε ένα άλλο νέο δρόμο, τον δρόμο της αλλαγής με το πράσινο κοινωνικό συμβόλαιο».

Τσίπρας: Μια προοδευτική κυβέρνηση θα έρθει να ανατρέψει αυτές τις ρυθμίσεις

Με το νομοσχέδιο η κυβέρνηση νομοθετεί «περισσότερες ώρες δουλειάς, μικρότερο μισθό, νομοθετεί να πληρώνονται οι εργαζόμενοι με μισθό», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο Αλέξης Τσίπρας και πρόσθεσε ότι μια προοδευτική κυβέρνηση θα έρθει να ανατρέψει αυτές τις ρυθμίσεις του εργασιακού μεσαίωνα και θα επαναφέρει τους εργαζόμενους σε συνθήκες αξιοπρέπειας.

Καταργούν το 8ωρο

«Η Συνομοσπονδία εξαρχής έχει εκφράσει την έντονη διαφωνία της σχετικά με επίμαχες διατάξεις του εργασιακού νομοσχεδίου, ένα νομοσχέδιο με νομοθετήματα τα οποία, εάν εφαρμοστούν, θα επιφέρουν τεράστιο πλήγμα στην αγορά εργασίας, στη συλλογική αυτονομία, αλλά και στην κοινωνία» αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΓΣΕΕ.

Όπως σημειώνει η ΑΔΕΔΥ σε ανακοίνωσή της, το εν λόγω νομοσχέδιο, «μεταξύ άλλων, καταργεί το 8ωρο και τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, ποινικοποιεί τη συνδικαλιστική δράση και φαλκιδεύει το δικαίωμα στην απεργία, καταργεί το ΣΕΠΕ και την αργία της Κυριακής, αυξάνει τις απλήρωτες υπερωρίες και αφήνει ανεξέλεγκτες τις απολύσεις, κ.λπ.».

«Το αντεργατικό νομοσχέδιο πρέπει να πεταχτεί στα σκουπίδια!» τονίζει σε ανακοίνωση το ΠΑΜΕ με το οποίο καλεί σε συμμετοχή στην απεργία. Σημειώνει ότι «η κυβέρνηση της ΝΔ μας κήρυξε πόλεμο φέρνοντας νομοσχέδιο με τις ανατροπές του αιώνα! […] ένα νομοσχέδιο με πάγιες αλλά και νέες απαιτήσεις των επιχειρηματικών ομίλων, με μέτρα κόλαση για τους εργαζόμενους» που «εξασφαλίζει στη μεγαλοεργοδοσία του κάθε κλάδου να βγει άθικτη και ενισχυμένη από τη νέα οικονομική κρίση, να ξεμπερδεύει μια και καλή με τον σταθερό εργάσιμο χρόνο, το 8ωρο, την Κυριακή αργία, τις απεργίες και τις εργατικές διεκδικήσεις»


Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Ντροπή! Κατέβασαν 15χρονο από το ΚΤΕΛ επειδή του έλειπαν 10 λεπτά για το εισιτήριο

Πυροβολισμοί σε εστιατόριο εντός του ΚΤΕΛ Κηφισού – Ένας 35χρονος τραυματίστηκε

Περιστατικό με πυροβολισμούς σημειώθηκε εντός του ΚΤΕΛ Κηφισού, στην Αθήνα, όπως έγινε γνωστό προ ολίγου. Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για επεισόδιο μεταξύ αλλοδαπών, ενώ τραυματίστηκε...

Βενζινοπώλες Αττικής: Γιατί αυξάνεται η τιμή των καυσίμων – Τι να προσέχουν οι οδηγοί

Την άνοδο της τιμής των καυσίμων και την αποδυνάμωση του κλάδου στην Βόρεια Ελλάδα, εξηγεί η πρόεδρος βενζινοπωλών Αττικής, η Μαρία Ζάγκα. Ειδικότερα η Μαρία...

Χαϊδάρι Καιρός ήταν. Εγκαινιάστηκε η πεζογέφυρα στο Παλατάκι

«Η πεζογέφυρα που παραδίδεται προς χρήση στο Παλατάκι είναι ένα αναγκαίο έργο για την ασφαλή διέλευση των πεζών από τη Λεωφόρο Αθηνών», δήλωσε ο...

Θα γκρινιάξουν γονείς και μαθητές: Η αλλαγή που έρχεται στα σχολεία έπρεπε να είχε...

Η εγκύκλιος υπάρχει, τώρα αυστηροποιούνται οι ποινές μπας και εφαρμοστεί στην πράξη Υπάρχει κάτι το εγγενώς σημαντικό όταν μιλάμε για τα παιδιά που πάνε σήμερα...

Η φωτογραφία της ημέρας

Ψάχνοντας από κάπου τη δικαίωση... 28 Μαρτίου 2024

Σαν σήμερα 28 Μαρτίου: Τα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας

Διαβάστε τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα στην Ελλάδα και τον κόσμο. Γεγονότα 845: Οι Βίκινγκς καταλαμβάνουν το Παρίσι, με αρχηγό τον Ράγκναρ Λόντμπροκ. Για να...

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα ;

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 σήμερα και σύμφωνα με το εορτολόγιο δεν γιορτάζει κάποιο γνωστό όνομα. Ωστόσο έχει την τιμητική του ο Απόστολος και Μάρτυρας...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Βουλή: Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά ΑΕΙ

Νόμος του κράτους θα αποτελεί από το Σάββατο μόλις δημοσιευθεί στο ΦΕΚ το νομοσχέδιο...

Βουλή: Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία το νομοσχέδιο για την αξιοποίηση παραθαλάσσιων περιοχών

Ψηφίστηκε από την Ολομέλεια κατά πλειοψηφία το νομοσχέδιο για τους όρους αξιοποίησης της δημόσιας...

ΕΛΑΣ: Απαγόρευση συγκεντρώσεων το Σάββατο στο κέντρο της Αθήνας

Στην απαγόρευση συγκεντρώσεων για αύριο στο κέντρο της Αθήνας προχώρησε η ΕΛΑΣ καθώς υπάρχει...

Βουλή: Σήμερα το νομοσχέδιο για τον γάμο ομοφύλων – Ψηφίζεται στις 15 Φεβρουαρίου

Σήμερα αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή, το νομοσχέδιο για την ισότητα στον πολιτικό γάμο...