Τρίτη, 19 Οκτωβρίου, 2021
15.1 C
Athens

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 19 Οκτωβρίου ο φοιτητής Άλμπερτ Σατζ ανακαλύπτει τη στρεπτομυκίνη

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ Το 1943... Ο αμερικανός μεταπτυχιακός φοιτητής Άλμπερτ Σατζ ανακαλύπτει τη στρεπτομυκίνη, το πρώτο αντιβιοτικό φάρμακο για την καταπολέμηση της φυματίωσης.

CIA: Παραδέχτηκε ότι υπάρχει εξωγήινη ζωή – 36 πολιτισμοί UFO λένε οι επιστήμονες

Μετά από πολλά χρόνια προσπαθειών για εντοπισμό των αρχείων της μυστικής υπηρεσίας αποχαρακτηρίζονται έγγραφα από τη δεκαετία του 1980.

Πρόσφατα μάλιστα είχε δοθεί στην δημοσιότητα βίντεο που δείχνουν «αγνώστου ταυτότητας ιπτάμενα αντικείμενα» που είχαν διαρρεύσει από μια ιδιωτική εταιρεία από το αμερικανικό Πεντάγωνο.

Ο φάκελος «Black Vault»

Ο επικεφαλής του ιστοτόπου Black Vault υποστηρίζει πως έχει στα χέρια του όλες τις πληροφορίες που διαθέτει η CIA για αυτά που περιγράφει ως «Μη Αναγνωρισμένα Ιπτάμενα Αντικείμενα». Σύμφωνα με τον Τζον Γκρίνγουαλντ Τζούνιορ, πολλά απ’ αυτά ενδέχεται να οφείλονται σε αντικατοπτρισμούς του φωτός ή για λάθη στα όργανα των πιλότων. Ωστόσο κάποια από αυτά αποτελούν αντικείμενα έρευνας από το Πεντάγωνο.

Αρκετά από τα έγγραφα μάλιστα που έχει στην διάθεσή του ο δημιουργός της ιστοσελίδας προσφέρονται δωρεάν για ανάγνωση. «Αυτά τα αντικείμενα είναι πιθανότατα μέρος ενός μυστικού στρατιωτικού προγράμματος, και ήταν πραγματικά. Οι πιλότοι τα είδαν τα φωτογράφισαν».

«Οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών έχουν 6 μήνες για να αποκαλύψουν τι ξέρουν για τα αγνώστου ταυτότητας αντικείμενα».

Η δημοσίευση έρχεται έξι μήνες πριν την αναφορά για τα UFO που πρόκειται να δημοσιοποιήσει η αμερικανική κυβέρνηση. «Η αναφορά στο Κογκρέσο πρέπει να περιλαμβάνει αναλυτικά στοιχεία για τα αγνώστου ταυτότητας αντικείμενα» Το Πεντάγωνο και οι μυστικές υπηρεσίες θα πρέπει να αποκαλύψουν τέτοιου είδους πληροφορίες, μετά από νομοσχέδιο που υπέγραψε ο Ντόναλντ Τραμπ. Η επίσημη αυτή αναφορά πρέπει να αναφέρεται σε σημάδια ή μυστήρια αεροσκάφη κοντά σε αμερικανικές στρατιωτικές βάσεις.

Τουλάχιστον 36 οι εξωγήινοι πολιτισμοί

ΛΟΝΔΙΝΟ. Περισσότεροι από 30 νοήμονες εξωγήινοι πολιτισμοί, ικανοί για επικοινωνία μεταξύ τους, ενδέχεται να υπάρχουν αυτή τη στιγμή στον γαλαξία μας, σύμφωνα με μελέτη αστροφυσικών του Πανεπιστημίου του Νότιγχαμ της Αγγλίας.

«Το πόρισμα της μελέτης μας έχει μεγάλη αξία, καθώς μπορεί να αποτελέσει εφαλτήριο για αξιόπιστες προβλέψεις για το μέλλον της ανθρωπότητας στο σύμπαν. Είναι η πρώτη φορά που μπορούμε να υπολογίσουμε τον αριθμό των νοημόνων πολιτισμών, ικανών για επικοινωνία», σημειώνει ο επικεφαλής της μελέτης, δρ Κρίστοφερ Κονσελίτσε.

Το 1961, ο αστρονόμος Φρανκ Ντρέικ επινόησε την «εξίσωση Ντρέικ», θέτοντας επτά παραμέτρους για τον εντοπισμό εξωγήινης ζωής και τον αριθμό νοημόνων πολιτισμών. Οι παράμετροι αυτές αφορούσαν τον αριθμό άστρων που σχηματίζονται ετησίως στον γαλαξία, μέχρι και τον χρόνο που θα απαιτείτο από έναν πολιτισμό για να στείλει σήματα μέσω Διαστήματος.

Η εξίσωση Ντρέικ περιέχει, όμως, πολλές ασάφειες και αξιοποιείται περισσότερο ως θεωρητικό εργαλείο παρά ως μέθοδος μέτρησης. Σύμφωνα με τη νέα μελέτη, η οποία λαμβάνει υπόψη της πολλούς συγκεκριμένους και μετρήσιμους παράγοντες, ο γαλαξίας μας διαθέτει σήμερα μεταξύ τεσσάρων και 211 εξωγήινων πολιτισμών, ικανών να επικοινωνούν μεταξύ τους, με τον πιθανότερο αριθμό να είναι 36.

ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ: Ο φακός της αστυνομίας «συνέλαβε»... UFΟ;

O ανθρώπινος πολιτισμός θα πρέπει να επιβιώσει τουλάχιστον άλλα 6.120 χρόνια ώστε να είναι ικανός για αλληλοεπικοινωνία με εξωγήινους

Ο αριθμός αυτός αποτελεί συντηρητική εκτίμηση

Ο Κονσελίτσε επισημαίνει, όμως, ότι ο αριθμός αυτός αποτελεί συντηρητική εκτίμηση, βασισμένη στην ανθρώπινη εμπειρία. Ο άνθρωπος κατόρθωσε εδώ και μόλις έναν αιώνα να στέλνει σήματα στο Διάστημα. Η επιστημονική ομάδα εκτιμά ότι ο ανθρώπινος πολιτισμός θα πρέπει να επιβιώσει τουλάχιστον άλλα 6.120 χρόνια ώστε να είναι ικανός για αλληλοεπικοινωνία με εξωγήινους.

«Οι εκτιμήσεις μας αφορούν έναν πολύ μακρινό πολιτισμό, σε απόσταση 17.000 έτη φωτός από τη Γη. Αν, πάλι, εντοπίσουμε κάποιον – ή πολλούς – εξωγήινο πολιτισμό πιο κοντά, αυτό θα ενισχύσει τις μακροπρόθεσμες πιθανότητες επιβίωσης του ανθρώπινου είδους, καθώς θα αποδεικνύει ότι ο χρόνος ζωής πολιτισμών που επικοινωνούν μεταξύ τους στο Διάστημα είναι πολύ μεγαλύτερος από ό,τι αρχικά νομίζαμε», αναφέρει ο δρ Κονσελίτσε στην εφημερίδα The Guardian.

Ο καθηγητής Αντριου Κόουτς, του Πανεπιστημίου του Λονδίνου, εκτιμά ότι οι υποθέσεις της ομάδας του Νότιγχαμ είναι λογικές, αλλά παραμένουν αναπόδεικτες με τα σημερινά τεχνολογικά μέσα και πριν από την πραγματοποίηση νέων αποστολών σε πλανητικά σώματα του ηλιακού συστήματος.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

σαν σήμερα, Β΄πόλεμος οπίου,

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 18 Οκτωβρίου τερματίζεται ο Β’ Πόλεμος του Οπίου

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ  Το 1860.... Τερματίζεται ο Β' Πόλεμος του Οπίου: Οι βρετανικές δυνάμεις καταστρέφουν το Γουάνμινγκγιαγκ, την καταπληκτική καλοκαιρινή αυτοκρατορική κατοικία, στο Πεκίνο της Κίνας. Προχωρούν...

Λιγότερο από Γλυφάδα- κέντρο: Τολμάς να μπεις στο νέο «κτήνος» που κάνει το Νέα...

Το νέο θαύμα της τεχνολογίας Κι έτσι, δίχως να το αντιλαμβανόμαστε πλήρως, ζούμε στην εποχή των μεγάλων εφευρέσεων, των θαυμάτων της τεχνολογίας. Από την κατάκτηση...

Τραγωδία στην Ισπανία: 8 νεκροί και 17 αγνοούμενοι σε ναυάγιο ανοικτά του Κάδιθ

Τα πτώματα τεσσάρων μεταναστών ανασύρθηκαν το Σάββατο, αυξάνοντας σε τουλάχιστον οκτώ νεκρούς και 17 αγνοούμενους τον απολογισμό ναυαγίου στα ανοικτά του Κάδιθ, στη νότια...

Σαν σήμερα – 17 Οκτωβρίου 1814: Η απίστευτη τραγωδία του Λονδίνου! Πνίγηκαν 9 άνθρωποι...

Στις 17 Οκτωβρίου του 1814, συνέβη κάτι εξαιρετικά ασυνήθιστο στο κεντρικό Λονδίνο. Το κακό είναι πως είχε και τραγική κατάληξη. Έχει μείνει γνωστό ως «η...

NASA: Ξεκίνησε η πολύχρονη “Οδύσσεια” της Lucy για τους Τρωικούς αστεροειδείς

Ξεκίνησε το ταξίδι της με επιτυχία η νέα φιλόδοξη αποστολή Lucy (Λούσι) της Αμερικανικής Διαστημικής Υπηρεσίας (NASA), που πρόκειται να κάνει εξερεύνηση για πρώτη...

Τουρκία: Συνάντηση Μέρκελ με Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ αναμένεται σήμερα στην Κωνσταντινούπολη για να συναντηθεί με το τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε μια αποχαιρετιστήρια επίσκεψη. Οι...

Κομμένα τα μαρτίνι για τη βασίλισσα Ελισάβετ

Κομμένα τα μαρτίνι για τη βασίλισσα Ελισάβετ, με εντολή γιατρού. Οι βασιλικοί γιατροί της έδωσαν εντολή να σταματήσει να πίνει αλκοόλ προκειμένου να είναι...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
935ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Οι περιστασιακές δοκιμασίες και τα βάσανα στην ζωή μας

Δοκιμασίες: Τα προηγούμενα είδη μαρτυρίου, που είδαμε, αποτελούν, στις πιο πολλές περιπτώσεις, δείγμα διαχρονικής...

Τρεις ιστορίες που θυμίζουν πως όταν δίνεις αίμα προσφέρεις ζωή

Το κίνητρο για να γίνει κάποιος εθελοντής αιμοδότης μπορεί να είναι διαφορετικό από άνθρωπο...

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ: Αναβάλουμε την ζωή μας περιμένοντας… Τι περιμένεις;

Οι άνθρωποι δεν είμαστε ποτέ ευχαριστημένοι μ' αυτό που έχουμε... Κι όλο προσπαθούμε να...

NASA: Το πείραμα για τη ζωή στον Άρη

Aποτελεί ένα παλιό όνειρο της ανθρωπότητας – να αποικίσει τον Άρη. Σύντομα θα γίνει πραγματικότητα...

Ο ιστοχώρος χρησιμοποιεί cookies για τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοχώρου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή