ΔΙΑΒΑΣΤΕ λέξη προς λέξη γιατί ΔΕΝ συμφώνησαν Μέρκελ και Λαγκάρντ!

77
χρέος, ΔΝΤ,

Διαβάσαμε όλοι μας ότι η Μέρκελ και η Λαγκάρντ …τα βρήκαν. Αληθεύει;

Αρκεί κανείς να αναγνώσει τις δηλώσεις τους, λέξη λέξη για να διαπιστώσει ότι μόνο έτσι δεν έχουν τα πράγματα. Να ακούσει τις πρώτες δηλώσεις τους μπροστά στις κάμερες, μετά την χθεσινή συνάντησή τους.

Για το ύφος που είχαν, καλύτερα να μην πούμε τίποτα γιατί αυτό τους πρόδωσε πρώτα απ’ όλα, ένα σφικτό, τυπικό, παγωμένο χαμόγελο…

Για αυτό όσοι είπαν ότι συμφώνησαν Μέρκελ και Λαγκάρντ, να μείνει το ΔΝΤ στο πρόγραμμα της Ελλάδας, μάλλον δεν άκουσαν και δεν είδαν προσεκτικά τα δυόμιση λεπτά των δηλώσεων τους.

Στο μόνο που συμφώνησαν, η μόνη κοινή φράση κατά στις δηλώσεις τους ήταν ότι δεν βγαίνουν τα νούμερα. Η μόνιμη επωδός, εφιάλτης και κατάρα για όλους τους Έλληνες.

Ας ξεκινήσουμε από την Μέρκελ και να δούμε τι είπε για το ΔΝΤ: Θέλουμε, είπε,  να μείνει ( άλλο θέλουμε, άλλο αν θα μείνει) το ΔΝΤ στο πρόγραμμα και συμπλήρωσε ότι πρέπει να μπει και ο ESM, δηλαδή οι θεσμοί θα είναι τέσσερις. Ως γνωστόν η χώρα μας ζητάει την αντικατάσταση του ESM με το ΔΝΤ.

Είπαν τα ίδια Μέρκελ και Λαγκάρντ σε ότι αφορά το να τελειώσει γρήγορα η αξιολόγηση. Ωστόσο σε ότι αφορά το κούρεμα δεν είναι απλώς ότι δεν το δέχεται η Γερμανία. Δεν είναι απλώς απαίτηση της γερμανικής κυβέρνησης να μην κουρευτεί το ελληνικό χρέος, αλλά δεν είναι εφικτό εντός ευρωζώνης. Κούρεμα μπορεί να γίνει μόνο αν βγούμε από το ευρώ.

Διαβάστε επίσης:  Πρώην διευθυντής FBI: Ανίκανος ο Τραμπ από ηθική άποψη να είναι Πρόεδρος

Το ΔΝΤ, όμως, ζητάει κούρεμα του χρέους και η Γερμανία απαντάει όχι.

Η Λαγκάρντ, εκτός από το ότι μπορεί να μην βγαίνουν τα νούμερα, υποστήριξε ότι δεν είμαστε ακόμη εκεί που θέλουμε.

Αυτό τι σημαίνει; ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ.

Η Λαγκάρντ σημείωσε ότι για να έρθουν επενδυτές, να επενδύσουν στην Ελλάδα και να την εμπιστευτούν, πρέπει να υπάρχει ένα σταθερό τοπίο, να ξέρουν εάν έχει μέλλον η χώρα.

Πως θα έχει μέλλον η Ελλάδα; Με βιωσιμότητα του χρέους. Άρα η Λαγκάρντ επέμεινε παρά την άρνηση της Μέρκελ  στο κούρεμα του χρέους.

Θα μείνει το ΔΝΤ στο πρόγραμμα;

Όσο για το αν θα μείνει το ΔΝΤ, η Λαγκάρντ είπε: (προσέξτε) είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε να ΒΟΗΘΑΜΕ. Άλλο όμως να μείνει στο πρόγραμμα, που θέλουν οι Ευρωπαίοι, κι άλλο να συνεχίσει να βοηθάει, να λέει τη γνώμη του …από το πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου!

Όπως καταλάβατε δεν συμφώνησαν σε τίποτα επί της ουσίας.

Την ώρα που η  Γερμανία θέλει να κλείσει άρον άρον την συμφωνία, γιατί έχει το προσφυγικό ανοιχτό, το ταμείο λέει δεν βγαίνει το πρόγραμμα, χρειάζεται ελάφρυνση του χρέους, χρειάζεται αλλαγή στους στόχους και αν δεν υπάρχει βιωσιμότητα δεν έχει κανένα λόγο να συμμετέχει!

ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΩΡΑ;

Η αξιολόγηση εάν κλείσει, το θέλουν και η Μέρκελ και ο Τσίπρας, θα κλείσει με βάση τη συμφωνία του καλοκαιριού και τα όσα θέλει η Γερμανία.