Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
21.1 C
Athens

Δήμος Αθηναίων: Από τις 23 Δεκεμβρίου έως τις 6 Ιανουαρίου τα “Χριστουγεννιάτικα Χωριά” υποδέχονται μικρούς και μεγάλους σε δέκα γειτονιές της πόλης

Ένα εντυπωσιακό σκηνικό χριστουγεννιάτικου παραμυθιού στήνεται και φέτος στις γειτονιές της Αθήνας. Από τις 23 Δεκεμβρίου έως τις 6 Ιανουαρίου, δέκα χριστουγεννιάτικα χωριά σε ισάριθμες γειτονιές φέρνουν τη λάμψη της εορταστικής περιόδου και προσκαλούν μικρούς και μεγάλους να απολαύσουν τη μαγεία τους.

Ο Δήμος Αθηναίων μέσω του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΟΠΑΝΔΑ), φέρνει την ατμόσφαιρα της γιορτής στα μικρά ξύλινα σπιτάκια των Χριστουγεννιάτικων Χωριών με τη μαγεία του Άγιου Βασίλη, τις ξεχωριστές δράσεις και τα παιχνίδια.


Αγαπημένοι χριστουγεννιάτικοι ήρωες, κατασκευές, κεράσματα, face-painting, ξυλοπόδαροι, χριστουγεννιάτικες μασκότ, ανιματέρ, μαριονέτες, ταχυδακτυλουργοί, καλλιτεχνικά διαδραστικά δρώμενα και πολλές ακόμη γιορτινές εκπλήξεις θα περιμένουν τα μικρά παιδιά και τους γονείς τους, καθημερινά στις πλατείες Μεσολογγίου (Παγκράτι), Χελντράιχ (Νέος Κόσμος), Ζακλίν ντε Ρομιγί (Θησείο), Αγίας Αικατερίνης (Κάτω Πετράλωνα), Αθανασίου Διάκου (Θυμαράκια), Ναθαναήλ (Αγ. Ελευθέριος), Αγίου Ανδρέα (Λαμπρινή), Αγίου Παντελεήμονα, Αγίου Δημητρίου (Πανόρμου, Αμπελόκηποι) και Πηνελόπης Δέλτα (Ελληνορώσων).


«Το χαμόγελο των παιδιών είναι η κινητήρια δύναμη για όλα όσα κάνουμε! Και αυτά τα Χριστούγεννα, οι γειτονιές της Αθήνας θα γεμίσουν με παιχνίδια, καλλιτεχνικές δράσεις και παραστάσεις, σκορπίζοντας τη χαρά σε μικρούς και μεγάλους. Τα “Χριστουγεννιάτικα Χωριά” στήνονται στις πλατείες της πόλης για να μάς φέρουν πιο κοντά στη μαγική ατμόσφαιρα των γιορτών», τόνισε σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης.

Παράλληλες καλλιτεχνικές δράσεις

Την ίδια περίοδο στα «Χριστουγεννιάτικα Χωριά» θα εκτυλίσσονται παράλληλες καλλιτεχνικές δράσεις που θα ενισχύουν τη γιορτινή ατμόσφαιρα στην πόλη.

–        Παράσταση με μαριονέτες: Ένα εντυπωσιακό διαδραστικό σόου

Ο δράκος Λεβάρ, που ταξιδεύει αιώνες τώρα στα όνειρα και τις αφηγήσεις, στους μύθους και τους συμβολισμούς δεκάδων πολιτισμών πρωταγωνιστεί σε μία μοναδική διαδραστική παράσταση ζωντάνιας και κίνησης. Ο Λεβάρ, συνδέει μέσα από την αρχέτυπη μορφή του νοήματα, εικόνες και σύμβολα καθώς περιδιαβαίνει αμέτρητες συναισθηματικές διαδρομές. Ανοίγει τα μεγάλα του φτερά και είναι έτοιμος να ταξιδέψει ξανά -μαζί με το κοινό- σε κόσμους φανταστικούς.

–        Bubble Show

Ένα εντυπωσιακό σόου γεμάτο μικρές ή γιγάντιες, αλλά οπωσδήποτε αμέτρητες μαγικές σαπουνόφουσκες, που πετάνε στον ουρανό μαζί με παραμυθένιες μουσικές, θα προσφέρουν σε όλους χαρά, ενθουσιασμό και φυσικά… μαγεία.

–        Magic Show

Ένα φανταστικό μαγικό σόου από τους μάγους/ταχυδακτυλουργούς, οι οποίοι με με «όπλο» το χιούμορ θα διασκεδάσουν όλη την οικογένεια.

–        Αφήγηση Παραμυθιών

Χριστουγεννιάτικα παραμύθια με ξωτικά, τάρανδους και νάνους, θα εξάψουν τη φαντασία των παιδιών, θα τους δώσουν τη χαρά να εξοικειωθούν με τον πλούσιο ποιητικό λόγο και τους γλωσσικούς συμβολισμούς και θα τα ταξιδέψουν σε έναν κόσμο, όπου όλα είναι δυνατά.

–        Παιχνίδια με το ξωτικό

Το Ξωτικό των Χριστουγέννων περιμένει και φέτος τα παιδιά για ατελείωτη διασκέδαση μέσα από ομαδικά και ατομικά παιχνίδια, διαγωνισμούς και μουσικοκινητικές δράσεις.

–        Ξυλοπόδαροι και φιγούρες των Χριστουγέννων

Οι παραμυθένιοι γίγαντες, οι ξυλοπόδαροι, φορούν τα γιορτινά τους και έρχονται στα «χριστουγεννιάτικα χωριά» για να διασκεδάσουν τα παιδιά, ενώ αγαπημένες μασκότ των Χριστουγέννων, όπως το Ξωτικό, ο Νάνος, ο Τάρανδος και ο Χιονάνθρωπος ζωντανεύουν στις γειτονιές της πόλης τους αγαπημένους ήρωες των παιδιών.

Ωράριο λειτουργίας Χριστουγεννιάτικων Χωριών:

Καθημερινά: 11:00 – 14:00 & 15:00 – 19:30 | Κυριακή 31.12: 11:00 – 17:00

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ των Χριστουγεννιάτικων Χωριών ΕΔΩ 

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Αυτό είναι το μυστικό καταφύγιο του Λυκαβηττού (βίντεο)

Η Αθήνα, πριν από την δεκαετία του ’50 και πριν την μεγάλη οικοδομική αλλαγή στην πόλη, ήταν ένα υπέροχο μέρος για εξερεύνηση. Όσοι επίδοξοι...

Σαν σήμερα 27 Απριλίου: Τα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας

Διαβάστε τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα στην Ελλάδα και τον κόσμο. Γεγονότα 18β10: Ο Μπετόβεν ολοκληρώνει την περίφημη πιανιστική σύνθεσή του «Fur Elise». 1β875: Ο...

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα ;

Σάββατο 27 Απριλίου 2024 σήμερα και σύμφωνα με το εορτολόγιο γιορτάζουν όσοι φέρουν το όνομα: Λάζαρος, Λάζος, Λαζαρία, Λαζαρούλα.

Καιρός με δύο «διαθέσεις»: Πρόγνωση μέρα- μέρα για τη Μεγάλη Εβδομάδα

«Μοιρασμένος» θα είναι ο καιρός τις ημέρες του Πάσχα. Ξεκινά με καλοκαιρία και λίγη σκόνη (περισσότερη τη Μεγάλη Πέμπτη) και καταλήγει με ανοιξιάτικες αστάθειες. Σάββατο...
SZ: Υπάρχουν περιθώρια διεκδίκησης γερμανικών αποζημιώσεων από την Ελλάδα

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 27 Απριλίου τα γερμανικά στρατεύματα  καταλαμβάνουν την Αθήνα

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ Το 1941... Τα γερμανικά στρατεύματα καταλαμβάνουν την Αθήνα. Τρεις μέρες πριν πέσει η Αθήνα στα χέρια των Γερμανών και επιβληθεί στη χώρα η στυγνή τριπλή (γερμανική,...

Αυξημένα μέτρα της Τροχαίας για την περίοδο εορτασμού του Πάσχα και της Πρωτομαγιάς

Η Ελληνική Αστυνομία, ενόψει του εορτασμού του Πάσχα και της Πρωτομαγιάς, λαμβάνει, το διάστημα από σήμερα έως και 12 Μαΐου 2024, αυξημένα μέτρα Τροχαίας στο σύνολο του...

Στην φυλακή για ναρκωτικά 3 από τους 10 κατηγορούμενους που συνελήφθησαν στην επιχείρηση για...

Στη φυλακή οδηγούνται μετά την απολογία τους στην ανακρίτρια οι 3 από τους 10 κατηγορούμενους, οι οποίοι συνελήφθησαν στο πλαίσιο της επιχείρησης της αστυνομίας...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Παγώνουν οι οικοδομικές άδειες στην Αθήνα

Το "πάγωμα" της έκδοσης νέων οικοδομικών αδειών αναμένεται να αποφασίσει στην επόμενη συνεδρίαση του...

Χριστούγεννα στη Θεσσαλονίκη του ’50 μέσα από ασπρόμαυρα κλικ, vintage υπέροχες εικόνες

Παιδάκια να σκαρφαλώνουν χαρούμενα σε άρματα με λαμπιόνια που στήνονταν σε πλατείες και φωτογραφίες...

Θεοφάνεια: Αρχαιότερη εορτή από τα Χριστούγεννα

Στις 6 Ιανουαρίου κλείνει ένα πλουσιότατο σε λατρευτικά δρώμενα, παραδοσιακά έθιμα και μακραίωνες συνήθειες...

Κωνσταντινούπολη: “Γιορτές για Λίγους και Ατέλειωτους”

Ένα κείμενο κατάθεση ψυχής, γεμάτο χρώματα κι αρώματα..Αντιγράφω με κάθε σεβασμό από τον τοίχο...