Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
17.2 C
Athens

Εισαγγελική έρευνα για εταιρεία του Στ. Κασσελάκη: “Στείλτε όσους εισαγγελείς θέλετε, τα εισοδήματά μου στις ΗΠΑ είναι όλα φορολογημένα”

Εισαγγελική έρευνα για εταιρεία του Στέφανου Κασσελάκη στις ΗΠΑ, μέσω της οποίας δάνεισε χρήματα για την πληρωμή εργαζομένων στα Μέσα Ενημέρωσης του ΣΥΡΙΖΑ.

«Στείλτε όσους εισαγγελείς θέλετε. Σε αντίθεση με τις γιγαντιαίες περιουσίες αυτών που μας κυβερνούν, τα δικά μου εισοδήματα στις ΗΠΑ είναι όλα φορολογημένα. Μέχρι το τελευταίο δολάριο – μέχρι το τελευταίο ευρώ» τονίζει σε ανάρτησή του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Σημειώνεται ότι ο Προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθήνας διέταξε εισαγγελική έρευνα για την εταιρεία που διαθέτει ο Στέφανος Κασσελάκης στην Αμερική, από την οποία φέρεται να αντλήθηκαν τα χρήματα για το κομματικό ταμείο του ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να καλυφθούν οικονομικές ανάγκες των εργαζομένων. Η έρευνα θα διενεργηθεί για ενδεχόμενες παραβάσεις του νόμου περί πόθεν έσχες, που απαγορεύει σε αρχηγούς κομμάτων να διαθέτουν εταιρεία στο εξωτερικό. Την έρευνα ανέλαβε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών, Δημήτριος Νομικός.

Αφορμή για την εντολή για διενέργεια ποινικής προκαταρκτικής έρευνας από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας ήταν απ’ ότι φαίνεται η δημοσιοποίηση εγγράφων τα τελευταία 24ωρα, σύμφωνα με τα οποία από την εταιρεία ιδιοκτησίας του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, του κυρίου Στέφανου Κασσελάκη, αντλήθηκαν χρήματα προκειμένου να δανειοδοτηθούν τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης του ΣΥΡΙΖΑ και να πληρωθούν οι μισθολογικές ανάγκες των εργαζομένων στην Αυγή και το Κόκκινο, στα τέλη του περασμένου Δεκέμβρη.

Βάσει αυτών των εγγράφων προκύπτουν ενδείξεις ότι έχει διαπραχθεί το αδίκημα της παράβασης του νόμου περί πόθεν έσχες, σύμφωνα με το οποίο αρχηγός κόμματος στην Ελλάδα απαγορεύεται να διατηρεί εταιρεία στο εξωτερικό.
Η έρευνα αυτή θα ξεκινήσει με τη συλλογή στοιχείων καταρχάς από την εταιρεία στην Αμερική, ιδιοκτησίας του κύριου Κασσελάκη, εάν την επίμαχη περίοδο, αλλά και γενικώς, η εταιρεία αυτή είναι ιδιοκτησίας του Στέφανου Κασσελάκη. Στη συνέχεια προς ποια εταιρεία διοχετεύτηκαν τα χρήματα αυτά, για ποιο σκοπό, ποια πρόσωπα έλαβαν αυτά τα χρήματα και στη συνέχεια, θα εξετασθούν και μάρτυρες για την υπόθεση αυτή.

Ολόκληρη η ανάρτηση του κ. Κασσελάκη:

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει: «H ελληνική Δικαιοσύνη έχει τα πιο γρήγορα αντανακλαστικά στον κόσμο: Όταν αναλαμβάνει να υπερασπιστεί την κυβέρνηση Μητσοτάκη απέναντι στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο που βοά για την κατάλυση του κράτους δικαίου στην Ελλάδα. Όταν αναλαμβάνει να στείλει σπίτι τους, αντί για τη φυλακή, βιαστές πρωθυπουργικούς φίλους και στελέχη της ΝΔ που παρανομούν. Όταν αναλαμβάνει να με στοχοποιήσει για το δάνειο που έδωσα στο κόμμα μου για να μη μείνουν απλήρωτοι τις γιορτές οι εργαζόμενοι. Από τα δεδουλευμένα μου στις ΗΠΑ, όχι από σακούλες από επιχειρηματίες. H ελληνική Δικαιοσύνη έχει τα πιο αργά αντανακλαστικά στον κόσμο: Όταν οφείλει να διερευνήσει το έγκλημα, το μπάζωμα και τη συγκάλυψη στα Τέμπη. Όταν οφείλει να διερευνήσει το Predator και τις παράνομες παρακολουθήσεις του Μαξίμου. Όταν οφείλει να δικάσει τις υποθέσεις κάθε απλού πολίτη που ψάχνει το δίκιο του χωρίς μέσον και «πλάτες». Σε ό,τι με αφορά: Στείλτε όσους εισαγγελείς θέλετε. Σε αντίθεση με τις γιγαντιαίες περιουσίες αυτών που μας κυβερνούν, τα δικά μου εισοδήματα στις ΗΠΑ είναι όλα φορολογημένα. Μέχρι το τελευταίο δολάριο – μέχρι το τελευταίο ευρώ. Σε ό,τι αφορά τη χώρα της ατιμωρησίας: Όλα θα αλλάξουν. Από όλους εμάς που έχουμε καθαρά χέρια, με τη δύναμη όλων εσάς που έχετε καθαρό μέτωπο».

«Τα πάντα στα περιουσιακά του στοιχεία είναι νόμιμα, κρυστάλλινα και καθαρά»

Κύκλοι της Κουμουνδούρου έλεγαν νωρίτερα ότι ως γνωστόν ο κ. Κασσελάκης έγινε πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ το 2023, άρα δεν τίθεται θέμα πόθεν έσχες για εκείνον, καθώς η πλατφόρμα που βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε λειτουργία αφορά το έτος 2022. Πρόσθεταν δε ευπρόσδεκτη οποιαδήποτε έρευνακαθαρός ουρανός, αστραπές δεν φοβάται.

Οι ίδιοι κύκλοι έλεγαν «θυμηθείτε πάντως πώς είχε εξελιχθεί η υπόθεση που αφορούσε στα περιουσιακά στοιχεία της οικογένειας Μητσοτάκη και το σπίτι του Βολταίρου». Σε κάθε περίπτωση, κύκλοι της Κουμουνδούρου παρέπεμπαν στη δήλωση που είχε κάνει με ανάρτησή του ο κύριος Κασσελάκης ότι ανέμενε να ενημερωθεί αν οι συγκεκριμένες διατάξεις αναφέρονται και σε πρόσωπα, αρχηγούς, που δεν βρίσκονται στο Κοινοβούλιο, όπως εκείνος και ακολούθως βεβαίως, όπως είχε πει, να προβεί στις ανάλογες κινήσεις πουλώντας τις εταιρείες που έχει στο εξωτερικό.

Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ υπενθύμιζαν και έλεγαν για να μη δημιουργούνται λανθασμένες και στρεβλές εντυπώσεις «φυσικά δεν υπάρχει καμία offshore εταιρεία. Τα πάντα στα περιουσιακά του στοιχεία είναι νόμιμα, κρυστάλλινα και καθαρά και ότι έχει φορολογηθεί και φορολογείται έως τώρα».

Σημειώνεται ότι ο πρώην οικονομικός διευθυντής του ΣΥΡΙΖΑ, ο κύριος Θύμιος Γεωργόπουλος, ο οποίος απομακρύνθηκε από τη θέση του με εντολή του κυρίου Κασσελάκη, με επιστολή του σήμερα (5/3) προς τη γραμματέα του κόμματος ζητούσε ενημέρωση εάν θα υπάρξει συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, καθώς όπως λέει, θα πρέπει εκεί να επικυρωθεί η απόφαση για την απομάκρυνσή του.

Από την πλευρά κύκλων της Κουμουνδούρου πάντως, αυτό που λέγεται είναι ότι τα πράγματα είναι πάρα πολύ καθαρά στο πώς έχει εξελιχθεί αυτή η υπόθεση και από εδώ και πέρα τον λόγο για τον κ. Γεωργόπουλο θα έχει η Επιτροπή Δεοντολογίας του κόμματος και η Δικαιοσύνη.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Μητσοτάκης: Η ΔΕΗ πυλώνας για την εθνική πρόοδο, την εθνική προκοπή

Ο Μητσοτάκης βγάζει τους υπουργούς από τα γραφεία

Τόσο στην ομιλία του στο 15ο Τακτικό Συνέδριο, όσο και στη παρουσίαση των 42 υποψήφιων ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας όλοι συμπέραναν, πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης...

“Άρχοντας των κρίκων” ο Πετρούνιας – Έγραψε ιστορία με το 7ο χρυσό μετάλλιο

Ο «άρχοντας των κρίκων» είναι ο Λευτέρης Πετρούνιας, ο οποίος κατέκτησε το 7ο χρυσό μετάλλιο στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Ρίμινι και έγινε ο αθλητής...
Εξάρχεια: Τι έβγαλε η κάλπη στην επαναληπτική εκλογή

Υπ. Εσωτερικών: Ξεκινούν τα πειθαρχικά για την διαρροή της λίστας των αποδήμων στην Άννα...

Ξεκίνησαν τα … όργανα στο υπουργείο Εσωτερικών προκειμένου να αποδοθούν πλέον προσωπικές ευθύνες για την διαρροή της λίστας ονομάτων του απόδημου Ελληνισμού προς την...

Ολοκληρώθηκε σε καλό κλίμα ο 6ος γύρος συνομιλιών Ελλάδας – Τουρκίας

Στην Κωνσταντινούπολη ολοκληρώθηκε σήμερα ο 6ος γύρος συνομιλιών μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας στο πλαίσιο της θετικής ατζέντας λίγες μόνο εβδομάδες πριν από την επίσκεψη...

Τι εισοδήματα δήλωσαν πέρυσι οι 735.000 ελεύθεροι επαγγελματίες και οι ατομικές επιχειρήσεις

Από τη μια η ΑΑΔΕ άνοιξε αργά χθες το βράδυ την ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υποβολή των φετινών φορολογικών δηλώσεων για 8,5 εκατομμύρια φορολογούμενους...

Μητσοτάκης: H Συνεργασία μας με την Εκκλησία, θεσμικά ήταν είναι και παραμένει στενή

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος επισκέφτηκαν τον παιδικό σταθμό “Ευαγγελισμός της Θεοτόκου” στο Δήλεσι Βοιωτίας, μια δομή της Ιεράς Αρχιεπισκοπής. Εκεί,...
Iερώνυμος για Κατσίφα: Ήταν Έλληνας στη Βόρεια Ήπειρο και τον θαυμάζουμε γι' αυτό που έγινε!

Οργισμένος ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Δεν θα κάνουμε αυτό που θα μας πει ο Βελόπουλος

Μήνυμα συνεργασίας Εκκλησίας-Κράτους και αποδοκιμασίας των έμμεσων προτροπών του Κυριάκου Βελόπουλου για αποδοκιμασίες πιστών κατά πολιτικών το Πάσχα έστειλε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος από το...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Κασσελάκης: Θέλει μόνο… δύο θητείες ως πρωθυπουργός της χώρας!

Εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη παραχωρεί, ένα τέταρτο μετά τα μεσάνυχτα της Πέμπτηςο πρόεδρος...

Κασσελάκης: Ζήτησε τη διαγραφή – Θεοδωρικάκος: “Ας κοιτάξει τον καθρέφτη για να δει το πρόσωπό του”

Την διαγραφή του βουλευτή της Ν.Δ Τάκη Θεοδωρικάκου ζητά ο Στέφανος Κασσελάκης με αφορμή...

ΝΔ: Σε ένα κανονικό κόμμα, ο κ. Κασσελάκης θα είχε ήδη διαγραφεί

«Την ημέρα του ξυλοδαρμού στη Βουλή, με πρωταγωνιστή βουλευτή που ψηφίστηκε με τους Σπαρτιάτες. Το ίδιο...

Γεωργιάδης σε Κασσελάκη: Μετά τη γκάφα, να μας πει πού θα βρει 11 δισ. ευρώ

Σε νέα τοποθέτηση που έκανε ο Άδωνις Γεωργιάδης, μετά την απάντηση Κασσελάκη, τονίζει πως...