Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
17.2 C
Athens

Εισαγγελική παρέμβαση για την οικογένεια “παλαιοχριστιανών” στην Κόρινθο – Τι ψάχνει η Δικαιοσύνη

Την παρέμβαση της εισαγγελίας προκάλεσε η υπόθεση της οικογένειας «Παλαιοχριστιανών» στην Κόρινθο που ζει σε λαγούμι 30 μέτρων.

Σύμφωνα με πληροφορίες το πρωί του Σαββάτου 17 Φεβρουαρίου η Εισαγγελία Κορίνθου έδωσε ρητή εντολή στον Δήμο Κορίνθου και στην αρμόδια κοινωνική υπηρεσία να ελέγξει τις συνθήκες υγιεινής και διαβίωσής.

Παράλληλα όπως αναφέρει το Mega, υπάρχει εισαγγελική παραγγελία να απομακρυνθούν τα παιδιά ηλικίας 1, 6, και 13 ετών που ζουν στον συγκεκριμένο χώρο – κοινόβιο και να πάνε σε άλλο μέλος της οικογένειάς τους και συγκεκριμένα σε κάποια θεία τους.

Ο Σταύρος Μπαλάσκας ανέφερε στο Mega πως, «υπάρχουν λειτουργικά όπλα, άρτια, βρέθηκε ένα Μ4 και ο πατέρας είπε πως άνηκε σε έναν φίλο του που έχει αποβιώσει. Είναι έξω αυτός ο άνθρωπος μετά την επίθεση σε κυνηγό επειδή διαφωνούσε με αυτό που κάνει.

Ο εισαγγελέας αρχής ενημερώθηκε αμέσως και έδωσε ρητή εντολή στον Δήμο Κορίνθου και στην αρμόδια κοινωνική υπηρεσία να ελέγξει τις συνθήκες υγιεινής και διαβίωσής. Στο σημείο που ζει η οικογένεια δεν υπάρχει τουαλέτα, καμία συνθήκη υγιεινής και στην οικογένεια υπάρχει και βρέφος και εγκυμονούσα γυναίκα».

Η οικογένεια, αποτελούμενη από ένα ζευγάρι και τα πέντε παιδιά τους, ζει σε ένα λαγούμι 30 μέτρων βάθους, μαζί με άλλα άτομα από διάφορες περιοχές της Ελλάδας. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο σύνολό τους είναι περίπου 10 άτομα και ζουν σε σπίτια από λάσπη, μαγειρεύουν με ξύλα, φτιάχνουν τόξα και βέλη, απορρίπτουν οτιδήποτε σχετίζεται με την τεχνολογία, ενώ τα παιδιά δεν πηγαίνουν στο σχολείο.

«Ο “πατριάρχης” όπως αυτοαποκαλείται δήλωσε πως υπάρχουν άλλες τέσσερις οικογένειες που ζουν έτσι. Οι δύο έχουν εντοπιστεί στα Τρίκαλα και στην Άρτα και αναζητούνται οι άλλες δύο.

Μυστήριο με τα παιδιά

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για τρία ανήλικα παιδιά της οικογένειας, δύο αγόρια 13 και 15 ετών καθώς και ένα μικρό κοριτσάκι έξι ετών. Ο 45χρονος και η 38χρονη έχουν ένα ακόμη κορίτσι 22 ετών, το οποίο φέρεται να είναι η μητέρα του βρέφους.

Πλέον οι αρμόδιες υπηρεσίες, θα δουν τις συνθήκες διαβίωσης των παιδιών και θα αποφασίσουν αν θα απομακρυνθούν. Από τα πρώτα στοιχεία τα παιδιά ζουν κάτω από κακές συνθήκες υγιεινής και δεν πηγαίνουν σχολείο.

Οι έρευνες της Αστυνομίας

Η υπόθεση που ερευνάται από την Αστυνομία είδε το φως της δημοσιότητας μετά από καταγγελία κυνηγού για επίθεση που δέχθηκε από τον 45χρονο.

Ακολούθησε οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση για τον εντοπισμό του 45χρονου. Εκεί οι αστυνομικοί δέχθηκαν επίθεση από τον 45χρονο, τη σύζυγό του και τα δύο μεγαλύτερα παιδιά και συνελήφθησαν.

Οδηγήθηκαν στο Αυτόφωρο όπου πήραν αναβολή να δικαστούν τον επόμενο μήνα.

Κατά το διάστημα συλλήψεις τους τα άλλα παιδιά φιλοξενήθηκαν στην 25χρονη κόρη του 45χρονου από τον πρώτο του γάμο που μένει στην Κόρινθο.

Όταν οι γονείς τους αφέθηκαν ελεύθεροι επέστρεψαν όλοι στις κατακόμβες.

Σε ενημερωτικό σημείωμα της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρονται μεταξύ άλλων τα εξής:

«… κατά την διάρκεια διενέργειας νομότυπης έρευνας σε οικία στην περιοχή Κάτω Συνοικίας Τρικάλων Κορινθίας, τόσο από τον διαμένων σε αυτή α) Κ.Ε., αλλά και από μέλη της οικογένειάς του συμπληρωματικά αναφέρεται ότι πρωινές ώρες σήμερα (12-02-2024) οργανώθηκε συντονισμένη Αστυνομική Επιχείρηση … με την συνδρομή και ομάδας των Ε.Κ.Α.Μ. Αττικής, κατά την διάρκεια της οποίας εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν μετά από καταδίωξη σε παρακείμενα αγροτεμάχια της οικίας τους, τόσο ο προαναφερόμενος δράστης καθώς επίσης και τα κατωτέρω μέλη της οικογένειάς του: β) Κ.Σ. (σύζυγος του δράστη) γ) Κ. (κόρη του δράστη) δ) Κ.Ν. (υιός του δράστη).

Ειδικότερα αναφέρεται ότι οι ανωτέρω συλληφθέντες στην οικία στην οποία διέμεναν και σε χωμάτινο δάπεδο αυτής, είχαν διαμορφώσει – διανοίξει υπόγειο τούνελ μήκους (30) μέτρων που κατέληγε σε παρακείμενη ρεματιά και το οποίο χρησιμοποίησαν κατά την διάρκεια της Αστυνομικής Επιχείρησης, προκειμένου διαφύγουν της σύλληψης.

Σε νομότυπες έρευνες που διενεργήθηκαν στην οικία τους, σε όμορο αυτοσχέδιο παράπηγμα – κατάλυμα που χρησιμοποιούσαν και στο υπ’ αριθμ. ΖΜΙ-2907 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του ανωτέρω δράστη, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα κατωτέρω : 1. ένα (1) αυτοσχέδιο τυφέκιο, 2. ένα (1) αεροβόλο όπλο, 3. εκατόν δύο (102) κυνηγετικά φυσίγγια, 3. ογδόντα ένα (81) φυσίγγια πολεμικού τυφεκίου, διαφόρων διαμετρημάτων (7.62 και 5,56), 4. επτά (7) αυτοσχέδια τόξα και είκοσι (2) βέλη, 5. τέσσερα (4) μαχαίρια και 6. ένα (1) τσεκούρι.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Αυτό είναι το μυστικό καταφύγιο του Λυκαβηττού (βίντεο)

Η Αθήνα, πριν από την δεκαετία του ’50 και πριν την μεγάλη οικοδομική αλλαγή στην πόλη, ήταν ένα υπέροχο μέρος για εξερεύνηση. Όσοι επίδοξοι...

Σαν σήμερα 27 Απριλίου: Τα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας

Διαβάστε τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα στην Ελλάδα και τον κόσμο. Γεγονότα 18β10: Ο Μπετόβεν ολοκληρώνει την περίφημη πιανιστική σύνθεσή του «Fur Elise». 1β875: Ο...

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα ;

Σάββατο 27 Απριλίου 2024 σήμερα και σύμφωνα με το εορτολόγιο γιορτάζουν όσοι φέρουν το όνομα: Λάζαρος, Λάζος, Λαζαρία, Λαζαρούλα.

Καιρός με δύο «διαθέσεις»: Πρόγνωση μέρα- μέρα για τη Μεγάλη Εβδομάδα

«Μοιρασμένος» θα είναι ο καιρός τις ημέρες του Πάσχα. Ξεκινά με καλοκαιρία και λίγη σκόνη (περισσότερη τη Μεγάλη Πέμπτη) και καταλήγει με ανοιξιάτικες αστάθειες. Σάββατο...
SZ: Υπάρχουν περιθώρια διεκδίκησης γερμανικών αποζημιώσεων από την Ελλάδα

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 27 Απριλίου τα γερμανικά στρατεύματα  καταλαμβάνουν την Αθήνα

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ Το 1941... Τα γερμανικά στρατεύματα καταλαμβάνουν την Αθήνα. Τρεις μέρες πριν πέσει η Αθήνα στα χέρια των Γερμανών και επιβληθεί στη χώρα η στυγνή τριπλή (γερμανική,...

Αυξημένα μέτρα της Τροχαίας για την περίοδο εορτασμού του Πάσχα και της Πρωτομαγιάς

Η Ελληνική Αστυνομία, ενόψει του εορτασμού του Πάσχα και της Πρωτομαγιάς, λαμβάνει, το διάστημα από σήμερα έως και 12 Μαΐου 2024, αυξημένα μέτρα Τροχαίας στο σύνολο του...

Στην φυλακή για ναρκωτικά 3 από τους 10 κατηγορούμενους που συνελήφθησαν στην επιχείρηση για...

Στη φυλακή οδηγούνται μετά την απολογία τους στην ανακρίτρια οι 3 από τους 10 κατηγορούμενους, οι οποίοι συνελήφθησαν στο πλαίσιο της επιχείρησης της αστυνομίας...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Εισαγγελική έρευνα για εταιρεία του Στ. Κασσελάκη: “Στείλτε όσους εισαγγελείς θέλετε, τα εισοδήματά μου στις ΗΠΑ είναι όλα φορολογημένα”

Εισαγγελική έρευνα για εταιρεία του Στέφανου Κασσελάκη στις ΗΠΑ, μέσω της οποίας δάνεισε χρήματα...

Κορινθία: Επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. στα λαγούμια – Προσήχθη ο 47χρονος πατέρας – Έλειπαν η μάνα και τα ανήλικα παιδιά

Προσήχθη πριν από λίγα λεπτά ο 47χρονος άνδρας που ζει με την οικογένειά του...

Τι είδους οικογένεια θέλουμε;

– Ζώντας στον κόσμο και στην εποχή μας, βλέποντας όσα συμβαίνουν σήμερα, διαπιστώνοντας την...

Εισαγγελική παρέμβαση για τον “Άλλο Άνθρωπο”

Στο στόχαστρο της δικαιοσύνης βρίσκεται μετά το πόρισμα της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου...