Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
19.4 C
Athens

Έκτακτο: Τρεις οι νεκροί από την κακοκαιρία (βίντεο)

Μία γυναίκα 54 ετών έχασε τη ζωή της στη Χαλκιδική, εξαιτίας της σφοδρής κακοκαιρίας που πλήττει τη βόρεια Ελλάδα από το απόγευμα της Τετάρτης σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, μία γυναίκα έχασε τη ζωή της και δύο τραυματίστηκαν. Την ίδια ώρα σοκάρει η πληροφορία που μετέδωσε μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο facebook πριν από λίγα λεπτά ο γνωστός μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου, ο οποίος κάνει λόγο για έναν ηλικιωμένο νεκρό στην Ημαθία και νεκρούς (!) στη Χαλκιδική από την κακοκαιρία που πλήττει τις δυο περιοχές αυτή την ώρα.

«Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες μιλούν για ένα νεκρό ηλικιωμένο στην Ημαθία και νεκρούς στην Σωζόπολη Χαλκιδικής από τη σφοδρότατη καταιγίδα που έπληξε την κεντρική Μακεδονία πριν από λίγη ώρα!», έγραψε ο Σάκης Αρναούτογλου.

Μέχρι στιγμής, πάντως, δεν υπάρχει επίσημη πληροφόρηση από κάποιο κρατικό φορέα για το αν ισχύουν οι πληροφορίες που μετέδωσε ο γνωστός μετεωρολόγος.

Την ύπαρξη νεκρού στην Ημαθία, επιβεβαιώνει, και το τοπικό site pliroforiodotis.gr το οποίο τονίζει πως πρόκειται για έναν ηλικιωμένο που βρισκόταν στο δρόμο και δεν πρόλαβε να προφυλαχθεί.

Επιπλέον, λίγα λεπτά μετά την ανάρτηση του Σάκη Αρναούτογλου, με παρέμβασή του στην εκπομπή της ΕΡΤ «η επόμενη μέρα», ο αστυνομικός συντάκτης της δημόσιας τηλεόρασης, Γιώργος Γεραφέντης, έκανε λόγο για μια νεκρή 54χρονη γυναίκα από τη Ρουμανία στη Χαλκιδική όταν καταπλακώθηκε από στέγη ταβέρνας που ξηλώθηκε από τον αέρα αλλά και τουλάχιστον τρεις ακόμα τραυματίες.

Μεγάλες καταστροφές

Πτώσεις δέντρων σημειώθηκαν νωρίτερα και στην Κεντρική Μακεδονία.

Προβλήματα από την κακοκαιρία προκλήθηκαν και στη Θράκη και συγκεκριμένα στη Ροδόπη, όπου η Πυροσβεστική Υπηρεσία χρειάστηκε να επέμβει για κοπές δέντρων και αντλήσεις υδάτων.

Αναλυτικά, η Πυροσβεστική Υπηρεσία επενέβη για κοπές δέντρων σε 17 περιπτώσεις σε Κομοτηνή, Σάπες, Ίασμο και ΒΙΠΕ Κομοτηνής. Επίσης, οι πυροσβέστες προχώρησαν σε αντλήσεις υδάτων σε 6 περιπτώσεις στον Ίασμο και σε δύο στη ΒΙΠΕ Κομοτηνής.

Λίγα λεπτά έντονης χαλαζόπτωσης, στη διάρκεια καλοκαιρινού μπουρινιού που ξέσπασε περίπου στις 7 το απόγευμα στην ευρύτερη περιοχή της Αλεξανδρούπολης, ήταν αρκετά για να προκληθούν, μεγάλες καταστροφές σε κατοικίες, επιχειρήσεις και οχήματα.

Οι κάτοικοι και επιχειρηματίες των οικισμών της Μάκρης, των Δικέλλων, της Μεσημβρίας, δήλωσαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πως είδαν να θρυμματίζονται τα παρμπρίζ των αυτοκινήτων τους, οι βιτρίνες των καταστημάτων τους, παράθυρα και τζαμαρίες των σπιτιών τους, από τις μπάλες χαλαζιού, που όπως λένε ήταν σε μέγεθος μήλου. Στην πλατεία της Μάκρης οι αστυνομικές Αρχές καταγράφουν ήδη τις ζημίες των οχημάτων, ενώ επί ποδός βρίσκεται η υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας και η πυροσβεστική.

Σφοδρή χαλαζόπτωση προκάλεσε μεγάλες ζημιές και σε Μάκρη και Δίκελλα

Δεκάδες αυτοκίνητα καταστράφηκαν είτε από το χαλάζι που έπεσε είτε από πτώσεις δένδρων και κλαδιών το απόγευμα της Τετάρτης στην περιοχή από Μάκρη μέχρι και Δίκελλα.

Το ξαφνικό μπουρίνι όπως και προχθές στην περιοχή Φερών έφερε τόνους νερού αλλά και χαλάζι σε μέγεθος μεγαλύτερο από καρύδι, τόσο που να πλησιάζει σε αυγό.

Εκτός από τις ζημιές σε αυτοκίνητα, σπασμένα παρμπρίζ αλλά και λακκούβες στις λαμαρίνες τους, έσπασαν τέντες και στέγες παντζούρια και τζάμια σπιτιών.

Ευτυχώς δεν υπήρξαν θύματα, αφού σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων η θεομηνία ήταν τόσο σφοδρή που θα μπορούσαν τα αντικείμενα που έπεφταν από μπαλκόνια και τα κλαδιά των δένδρων που έσπαζαν να σκοτώσουν πραγματικά άνθρωπο.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία, χρειάστηκε να επέμβει σε δεκάδες περιστατικά, όπου δένδρα που έπεσαν στο δρόμο έκλεισαν την κυκλοφορία και σταμάτησαν αυτοκίνητα. Ευτυχώς όμως δεν κινδύνεψαν ζωές.

Επίσης αναστάτωση προκλήθηκε και στην κατασκήνωση της Μάκρης, την ώρα του μπουρινιού, αφού έπεφταν κλαδιά από τα δένδρα, όμως δεν υπήρξε κανένας σοβαρός τραυματισμός παιδιού.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Ντροπή! Κατέβασαν 15χρονο από το ΚΤΕΛ επειδή του έλειπαν 10 λεπτά για το εισιτήριο

Αυξημένη φέτος κατά 20% η κίνηση στους σταθμούς ΚΤΕΛ Κηφισού και Λιοσίων για το...

Αυξημένη κατά 20% σε σχέση με πέρυσι είναι η κίνηση των Αθηναίων στα ΚΤΕΛ Κηφισού και Λιοσίων. Τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ από νωρίς το πρωί, αναχωρούν το ένα μετά το άλλο με πληρότητα που...

Τι καιρό θα κάνει την Κυριακή του Πάσχα

Ευμετάβλητο θα είναι το σκηνικό του καιρού καθώς βαδίζουμε προς το Πάσχα και η έξοδος των εκδρομέων σταδιακά κορυφώνεται. «Μίνι» κακοκαιρία αναμένεται το Μεγάλο Σάββατο,...

Ηράκλειο: 18χρονος κατήγγειλε τον νονό του ότι τον βίαζε από όταν ήταν 9 ετών

Ένας 18χρονος άνδρας από το Ηράκλειο Κρήτης κατήγγειλε στην Αστυνομία ότι ο νονός του, τον βίαζε από τα 9 του χρόνια μέχρι τα 12. Η...

Δώρο Πάσχα: Εκατοντάδες καταγγελίες

Εκατοντάδες καταγγελίες σχετικά με την μη καταβολή του Δώρου Πάσχα και τον συμψηφισμό του με την προσαύξηση των μισθολογικών τριετιών, έχουν στην διάθεση τους...

Προσαύξηση κατά 40% για την εξαήμερη εργασία: Σε εφαρμογή από την 1η Ιουλίου

Νέα ρύθμιση για την εφαρμογή της εξαήμερης εργασίας με προσαύξηση του ημερομισθίου κατά 40% θα τεθεί σε εφαρμογή από την 1η Ιουλίου 2024. Πρόκειται για...

Έκτακτα μέτρα της Τροχαίας για την έξοδο των εκδρομέων του Πάσχα

Κορυφώνεται η έξοδος των εκδρομέων του Πάσχα σήμερα Μ. Πέμπτη και αύριο Μ. Παρασκευή με την Τροχαία να βρίσκεται επί ποδός σε όλη τη...
μονιμοποιήσεις, συμβασιούχοι, ΑΣΕΠ,

Bonus στο Δημόσιο: Πώς υπολογίζεται και από πότε τίθεται σε ισχύ

Το νέο σύστημα κινήτρων και ανταμοιβής των δημοσίων υπαλλήλων περνάει στην επόμενη φάση και ανοίγει σε όλο το Δημόσιο, μετά τις αυξήσεις μισθών και...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Χαλκιδική: Δημοσίευμα Daily Telegraph – Ιδιοκτήτες ξενοδοχείου ήταν κατάσκοποι της Ρωσίας

Αδιανόητο και απίστευτο, η διεθνούς φήμης Daily Telegraph ανάβει φωτιές, και πλέον την Χαλκιδική κανείς δεν...

Ισχυρή χαλαζόπτωση έπληξε την Χαλκιδική: Ανήσυχοι οι αγρότες για ζημιές στις καλλιέργειες(φωτο/βίντεο)

Κύμα χαλαζόπτωσης έπληξε αργά το βράδυ του Σαββάτου (20/04) περιοχές της Νέας Προποντίδας Χαλκιδικής,...

Μάτι: Δύο χρόνια φυλάκισης με αναστολή στον τότε διοικητή του Συντονιστικού Κέντρου Επιχειρήσεων

Η πρώτη καταδίκη για έναν εκ των κατηγορουμένων στη φονική πυρκαγιά στο Μάτι με...

Σίδνεϊ – Επίθεση με μαχαίρι: Με ψυχική νόσο ο δράστης-Ήταν γνωστός στις αρχές

Η επίθεση με μαχαίρι, που στοίχισε τη ζωή σε έξι ανθρώπους και προκάλεσε τον...