Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
16.5 C
Athens

Επίσπευση της επίθεσης του Ισραήλ – Ιράν: Έναρξη διαπραγματεύσεων για αγορά 24 συν 40 Su-35 – O νέος αντίπαλος του F-35 Adir


Ιρανικά Su-35 εναντίον ισραηλινών F-35 Adir στη Μ.Ανατολή

Ο Διοικητής της Ιρανικής Αεροπορίας, Στρατηγός Vahedi επιβεβαίωσε ότι το Ιράν αγοράζει μαχητικά αεροσκάφη Su-35 από τη Ρωσία.

“24 (σσ άλλες πηγές κάνουν λόγο για 21) από αυτά προέρχονται από την παραγγελία της Αιγύπτου η οποία δεν ολοκληρώθηκε ποτέ λόγω των πιέσεων των ΗΠΑ στο Κάιρο. Η IRIAF χρειάζεται τουλάχιστον 64 αεροσκάφη” αναφέρει ο γνωστός αναλυτής Babak Taghvaee επιβεβαιώνοντας απόλυτα τις πληροφορίες .

Aυτό σημαίνει ότι θα επισπευσθεί η επίθεση του Ισραήλ. Η Ρωσία έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει τα μαχητικά αυτά στο Ιράν πριν το τέλος του έτους. Επιπλέον πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν μεταβεί στην Μόσχα τεχνικοί και πιλότοι του Ιράν ώστε να εκπαιδευτούν στο νέο μαχητικό.

Δεν είναι τυχαίο ότι το Ιράν έχει σημάνει συναγερμό στις δυνάμεις αεράμυνας και πολιτικής άμυνας του για να αποτρέψει μια πιθανή ξένη επίθεση. Από τώρα και στο εξής η Μέση Ανατολή εισέρχεται σε μια πολύ επικίνδυνη περίοδο.

Ιράν: Έναρξη διαπραγματεύσεων για αγορά μαχητικών Su-35

Ο διοικητής της ιρανικής Πολεμικής Αεροπορίας ανακοίνωσε την έναρξη των διαπραγματεύσεων για την αγορά ρωσικών μαχητικών Su-35.

Πιο αναλυτικά, ο διοικητής της ιρανικής Πολεμικής Αεροπορίας, ταξίαρχος Hamid Vahedi αποκάλυψε ότι η συμφωνία αγοράς Su-35 είναι στην ημερήσια διάταξη.

“Από σήμερα, το Ιράν δεν εξετάζει το ενδεχόμενο αγοράς μαχητικών Su-30SM από τη Ρωσία, κάτι που έχει επανειλημμένα αναφερθεί, αλλά προτεραιότητα μας πλέον είναι η αγορά μαχητικών Su-35.

Αυτό το θέμα είναι στην ημερήσια διάταξη, και ελπίζω ότι θα μπορέσουμε να αποκτήσουμε αυτά τα μαχητικά γενιάς 4++ στο μέλλον (…) η τελική απόφαση για την αγορά μαχητικών Su-35 στη Ρωσία παραμένει στη διοίκηση του Στρατού και το Γενικό Επιτελείο των Ιρανικών Ενόπλων Δυνάμεων” είπε ο Vahedi.

Η Ρωσία σκοπεύει να μεταβιβάσει στην Τεχεράνη την «αιγυπτιακή» παρτίδα μαχητικών Su-35. Η Αίγυπτος, για την οποία κατασκευάστηκαν τα μαχητικά , αναγκάστηκε να αποχωρήσει από τη συμφωνία υπό την πίεση των Ηνωμένων Πολιτειών.

“Το Ιράν εμφανίστηκε ακριβώς στην ώρα του, καθώς χρειάζεται απεγνωσμένα ένα αεροπλάνο ικανό να αντιμετωπίσει το ισραηλινό F-35I Adir, το οποίο, μετά τον εκσυγχρονισμό που υπέστη, μπορεί να πετά μέχρι στο Ιράν χωρίς ανεφοδιασμό.

Το Su-35 που είναι το μόνο μαχητικό ικανό να αντιμετωπίσει τα αμερικανικά F-35. Επομένως, τώρα στην ατζέντα της ιρανικής Πολεμικής Αεροπορίας είναι η αγορά των Su-35, και όχι των Su-30SM, που είναι πολύ φθηνότερα’ αναφέρουν ρωσικές πηγές.
Τί αναφέρουν αραβικά ΜΜΕ

“Ο Ταξίαρχος της ιρανικής Πολεμικής Αεροπορίας Χαμίντ Βαχεντί ανακοίνωσε ότι η Τεχεράνη και η Μόσχα έχουν ξεκινήσει συζητήσεις για την αγορά ρωσικών μαχητικών Su-35 για τις ανάγκες της ιρανικής Πολεμικής Αεροπορίας.

Αυτή είναι η πρώτη επίσημη δήλωση από το Ιράν σχετικά με την πρόθεσή του να αποκτήσει ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη.

Ο ακριβής αριθμός των μαχητικών που μπορεί να αγοράσει το Ιράν δεν έχει ακόμη αποκαλυφθεί, ωστόσο, μπορούμε να μιλήσουμε για 24 μαχητικά αεροσκάφη, με στόχο τη συγκρότηση δύο μοιρών.

Σύμφωνα με τον Ταξίαρχο της Ιρανικής Αεροπορίας Χαμίντ Βαχεντί, το θέμα της αγοράς ρωσικών μαχητικών Su-35 βρίσκεται ήδη στην ημερήσια διάταξη. Αυτό δεν αποκλείει το ενδεχόμενο η σύμβαση μεταξύ Μόσχας και Τεχεράνης να συναφθεί πριν από το τέλος του τρέχοντος έτους.

Παράλληλα, πηγές σημειώνουν ότι η Ρωσία έχει πραγματική ευκαιρία να μεταφέρει μαχητικά αεροσκάφη στο Ιράν μέσα σε λίγους μόλις μήνες” αναφέρουν αραβικά ΜΜΕ.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Στις Βρυξέλλες «τελειώνουν» τη Φον ντερ Λάιεν – Οι 6 υποψήφιοι Πρόεδροι της ΕΕ...

Η Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν λένε ότι είναι το ξεκάθαρο φαβορί για μία δεύτερη θητεία στην Κομισιόν, η αλήθεια όμως είναι οτι η νίκη...

Βρετανικά ΜΜΕ: Επιδεινώνεται η υγεία του βασιλιά Καρόλου

Το σχέδιο για την επικείμενη κηδεία του Δεν είναι καλά τα νέα για τον βασιλιά Καρόλου, καθώς σύμφωνα με ξένα Μέσα, η κατάσταση της υγείας...

Τσέρνομπιλ: 38 χρόνια από την καταστροφή – Πως συνέβη το πυρηνικό ατύχημα(βίντεο)

Η πυρηνική καταστροφή στο Τσέρνομπιλ είναι το χειρότερο πυρηνικό ατύχημα στην ιστορία της ανθρωπότητας. Ήταν ξημερώματα της 26ης Απριλίου 1986 όταν οι εργαζόμενοι στον πυρηνικό...

Πιάστηκε πλοίο του Πάνου Λασκαρίδη με 850 κιλά κοκαΐνης

Νέο «σεισμό» στο χώρο της ναυτιλίας προκαλεί η είδηση ότι οι ιταλικές αρχές εντόπισαν στη Βενετία πλοίο bulker ελληνικών συμφερόντων φορτωμένο με κοκαΐνη αξίας...

Σαν σήμερα 25 Απριλίου ο Πάουλ Γιούλιους φον Ρόιτερ χρησιμοποιεί 40 περιστέρια

Σαν σήμερα 25 απριλίου το 1850 ο Πάουλ Γιούλιους φον Ρόιτερ, ιδρυτής του πρακτορείου ειδήσεων Reuters, χρησιμοποιεί 40 περιστέρια για να μεταφέρει στους πελάτες του...

Οι ισραηλινές δυνάμεις βομβαρδίζουν τη βόρεια Γάζα

Τα ισραηλινά πλήγματα εντάθηκαν σήμερα (23/4) σε όλη τη Γάζα, όπου σημειώθηκαν κάποιοι από τους σφοδρότερους βομβαρδισμούς εδώ και εβδομάδες, σφυροκοπώντας τον βορρά, απ’ όπου ο ισραηλινός στρατός...

Η ΕΕ μπλοκάρει το ΤikTok – Η νέα λειτουργία «εθιστική όσο το τσιγάρο»

Η ΕΕ ανακοίνωσε ότι θα απαγορεύσει μια νέα υπηρεσία που εγκαινίασε η TikTok στην Ευρώπη, η οποία πιστεύει ότι μπορεί να προκαλέσει «εθισμό όπως...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Οι ισραηλινές δυνάμεις βομβαρδίζουν τη βόρεια Γάζα

Τα ισραηλινά πλήγματα εντάθηκαν σήμερα (23/4) σε όλη τη Γάζα, όπου σημειώθηκαν κάποιοι από τους σφοδρότερους βομβαρδισμούς εδώ...

Υφαντής: O πόλεμος στη Λωρίδα της Γάζας έχει ήδη μετατραπεί σε μία σε ισραηλινο – ιρανική σύγκρουση

Το διττό μήνυμα του Ιράν και του Ισραήλ «που έφτασαν κοντά σε περιφερειακή σύγκρουση...

Washington Post: Αλλάζει στρατηγική το Ισραήλ μετά την επίθεση στο Ιράν

Η κλιμάκωση της σύγκρουσης ανάμεσα στις δύο χώρες, που είναι από τις πιο βαριά...

Reuters: Πώς έφτασε το Ισραήλ στην απόφαση για χτύπημα χαμηλής ισχύος στο Ιράν

Το φαινομενικό χτύπημα του Ισραήλ στο Ιράν μετά από μέρες αμφιταλαντεύσεων ως προς το εύρος της...