Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου, 2020
20.4 C
Athens

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 29 Οκτωβρίου

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ Το 1956.... Έναρξη της κρίσης του Σουέζ: Δυνάμεις του Ισραήλ εισβάλλουν στη χερσόνησο του Σινά, με την ενίσχυση της Βρετανίας και της Γαλλίας, εναντίον...

Ευρωαγορές: Στο +7% τα εβδομαδιαία κέρδη για τον FTSE 100

Σημαντικά κέρδη εμφάνισαν σήμερα τα κυριότερα χρηματιστήρια στην Ευρώπη, με τους βρετανικούς δείκτες να εμφανίζoυν τα υψηλότερα εβδομαδιαία κέρδη (7%) των τελευταίων πέντε ετών, παρά την αβεβαιότητα σχετικά με την απόφαση της Βρετανίας να αποχωρήσει από την Ε.Ε.

Συγκεκριμένα, ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύθηκε κατά 1,13% στις 6.577 μονάδες, ενώ ο γερμανικός DAX κατέγραψε άνοδο κατά 0,99% στις 9.776 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 σημείωσε κέρδη κατά 0,86% στις 4.273 μονάδες.

Στην περιφέρεια, ο ισπανικός ΙΒΕΧ 35 εμφάνισε κέρδη κατά 1,29% στις 8.268 μονάδες και ο ιταλικός FTSE MIB κατά 0,61% στις 16.295 μονάδες. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 κινήθηκε ανοδικά κατά 0,72% στις 332,24 μονάδες.

Στο ταμπλό, η μετοχή της Kering ενισχύθηκε κατά 1,90% μετά τη σύσταση «neutral» από την JP Morgan. Αντίθετα, η Telefonica Deutschland διολίσθησε κατά 2,46% λόγω της μείωσης της τιμής – στόχου από την Credit Suisse

Στο μεταξύ, η στερλίνα καταγράφει πτώση κατά 0,26% στα 1,3268 δολάρια, ενώ αντίθετα, ανοδικές τάσεις επικρατούν στο ευρώ, το οποίο σημειώνει άνοδο κατά 0,33% στα 1,1141 δολάρια. Από την πλευρά του, το ιαπωνικό γεν διολισθαίνει κατά 0,72% στα 102,52 γεν/δολάριο.

Το ενδεχόμενο «χαλάρωσης» των κεφαλαιακών απαιτήσεων των βρετανικών τραπεζών εξετάζει η Bank of England, στον απόηχο της απόφασης των Βρετανών να αποχωρήσουν από την Ε.Ε. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το πρακτορείο Bloomberg, οι ιθύνοντες της βρετανικής κεντρικής τράπεζας μελετούν την πιθανότητα άρσης της απόφασης που έλαβαν τον περασμένο Μάρτιο, σχετικά για την αύξηση του capital buffer (κεφαλαιακό μαξιλάρι) στο 0,5% των – υψηλού κινδύνου – assets που διαθέτουν.

Η BoE, βάσει των νέων εξελίξεων, σχεδιάζει να επαναφέρει το capital buffer στο 0%, όπως ίσχυε μέχρι πρότινος. Σημειώνεται ότι η απόφαση για την αύξηση του ορίου θα εφαρμοζόταν στις 29 Μαρτίου του 2017. Στόχος της Bank of England και του διοικητή της, Μαρκ Κάρνεϊ, είναι η παροχή μεγαλύτερης ευελιξίας στα τραπεζικά ιδρύματα της χώρας, προκειμένου να αντεπεξέλθουν της αβεβαιότητας του Brexit.

Την ίδια ώρα, η τιμή του πετρελαίου κινείται σε θετικό έδαφος, καθώς τα συμβόλαια WTI ενισχύονται κατά 0,21% στα 48,43 δολάρια και τα συμβόλαια Brent κατά 0,24% στα 49,83 δολάρια.

Στην Ιαπωνία, ο Nikkei 225 ενισχύθηκε κατά 0,62% στις 15.672 μονάδες, ενώ στη Νότια Κορέα, ο Kospi κατέγραψε άνοδο κατά 1,04% στις 1.990 μονάδες. Στην Αυστραλία, ο ASX 200 σημείωσε οριακά κέρδη κατά 0,06% στις 5.237 μονάδες.

Στην Κίνα, το χρηματιστήριο της Σαγκάη κινήθηκε ανοδικά κατά 0,15% στις 2.933 μονάδες και της Σένζεν κατά 0,02% στις 512 μονάδες. Στο Χονγκ Κονγκ τέλος, ο Χανγκ Σενγκ έμεινα κλειστός σήμερα, λόγω τοπικής εθνικής εορτής.

Στα οικονομικά νέα της ημέρας, στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων πέντε μηνών υποχώρησε τον Μάιο του 2016, ο δείκτης ανεργίας στην Ευρωζώνη, σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat. Συγκεκριμένα, παρουσίασε πτώση στο 10,1% έναντι 10,2% τον Απρίλιο του 2016 και 11% τον Μάιο του 2015. Πρόκειται για το χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιούλιο του 2011.

Μεταξύ των χωρών της Ε.Ε., η ανεργία διολίσθησε στο 8,6% έναντι 8,7% τον Απρίλιο και 9,6% τον Μάιο του 2015. Ο αριθμός των ανέργων διαμορφώθηκε σε 21,084 εκατ. άτομα στις χώρες της Ε.Ε. και σε 16,267 εκατ. στις χώρες της Ευρωζώνης. Η χαμηλότερη ανεργία παρατηρήθηκε στην Τσεχία (4%) και στη Μάλτα (4,1%), ενώ η υψηλότερη στην Ελλάδα (24,1%) και στην Ισπανία (19,8%).

Παράλληλα, την εξαγορά της Athlon Car Lease International, έναντι 1,1 δισ. ευρώ, ανακοίνωσε η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία Daimler AG. H Athlon, η οποία διαθέτει ένα στόλο 250.000 οχημάτων σε 11 ευρωπαϊκές χώρες, θεωρείται μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες leasing στην Ευρώπη.

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) δεν εξετάζει καμία αλλαγή στο κανόνες του προγράμματος αγοράς κρατικών ομολόγων, διαβεβαιώνουν από την πλευρά τους, πηγές της Φρανκφούρτης, μιλώντας στο πρακτορείο Reuters. Είχε προηγηθεί δημοσίευμα του Bloomberg, σύμφωνα με το οποίο, οι ιθύνοντες της ΕΚΤ εξετάζουν την αλλαγή των τρεχόντων κανονισμών που προβλέπουν την αγορά κρατικών ομολόγων βάσει του μεγέθους της συνεισφοράς κάθε χώρας στον ισολογισμό της κεντρικής τράπεζας.

«Θα απαιτηθούν πολλές άλλες αλλαγές, προτού υλοποιηθεί μία τέτοια κίνηση, λόγω των ανησυχιών για πιθανές πολιτικές αντιδράσεις, ιδίως από την πλευρά της Γερμανίας» αναφέρουν πηγές της ΕΚΤ, μιλώντας στο Reuters. Επισήμως, η ΕΚΤ δεν έχει τοποθετηθεί επί των δύο δημοσιευμάτων.

Τέλος, επιβράδυνση εμφάνισε τον Ιούνιο ο αριθμός των νέων ταξινομήσεων αυτοκινήτων στη Γαλλία.Συγκεκριμένα, παρουσίασαν αύξηση κατά 0,8% στα 227.363 οχήματα, έναντι αύξησης της τάξης του 22% τον Μάιο. Μεταξύ των αυτοκινητοβιομηχανιών, οι πωλήσεις της Peugeot Citron υποχώρησαν κατά 5,1%, της Volkswagen κατά 11%, ενώ της Renault κατά 7%.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Πρόγραμμα "Γέφυρα": 32.000 οι αιτήσεις συμμετοχής

Συντάξεις Νοεμβρίου: Γιατί δεν πληρώθηκαν χιλιάδες συνταξιούχοι – Αποκαθίσταται το πρόβλημα

Εμπλοκή παρουσιάστηκε στην πληρωμή των συντάξεων Νοεμβρίου, με αποτέλεσμα χιλιάδες συνταξιούχοι να μην δουν στους λογαριασμούς τους ούτε… ευρώ. Αρκετοί μάλιστα, έλαβαν...
Πώς επηρεάζει ο Κορωνοϊός την αγορά ακινήτων

Πώς επηρεάζει ο Κορωνοϊός την αγορά ακινήτων

Τους τρόπους με τους οποίους μια δικηγορική εταιρεία που παρέχει νομικές υπηρεσίες στην αγορά ακινήτων, αντιμετωπίζει τις δυσκολίες που δημιουργεί στο έργο...

Αναδρομικά: Νέο “κύμα” αγωγών από συνταξιούχους – Ποιοι και γιατί προσφεύγουν

Οι πληρωμές των αναδρομικών άρχισαν στους συνταξιούχους, όμως την ίδια ώρα πολλοί είναι εκείνοι που κάνουν αγωγές για τα "κουτσουρεμένα" ποσά. Οι...
Ξεκίνησε η πίστωση συντάξεων και αναδρομικών στους λογαριασμούς των συνταξιούχων

Ξεκίνησε η πίστωση συντάξεων και αναδρομικών στους λογαριασμούς των συνταξιούχων

Ξεκίνησε η πίστωση συντάξεων και αναδρομικών στους λογαριασμούς των συνταξιούχων, ενώ η διαδικασία θα ολοκληρωθεί στις 29 του μηνός.

Μειωμένα ενοίκια: Λάθη σε 200.000 δηλώσεις – Τι πρέπει να κάνουν οι ιδιοκτήτες

Περίπου 200.000 ιδιοκτήτες ακινήτων, οι οποίοι κατά τους μήνες Μάρτιο – Αύγουστο 2020 υποχρεώθηκαν να εισπράξουν μειωμένα κατά 40% τα ενοίκια που...

Νέος Πτωχευτικός: Ποιοι και γιατί κινδυνεύουν να χάσουν την κατοικία τους – Οι “γκρίζες...

Στη Βουλή προς ψήφιση εισάγεται ο νέος Πτωχευτικός Κώδικας σε εναρμόνιση με την Ευρωπαϊκή Οδηγία 1023/2013 και προβλέπει δύο ρυθμιστικές του ιδιωτικού...

Τα αναδρομικά για τις συντάξεις θανάτου, Συντάξεις ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΝΑΤ, ΚΕΑ, ΟΠΕΚΕΠΕ

Τα αναδρομικά για τις συντάξεις θανάτου, Συντάξεις ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΝΑΤ, ΚΕΑ, ΟΠΕΚΕΠΕ – Όλες οι τελευταίες πληροφορίες για τα αναδρομικά και την...

Ακολουθήστε μας

7,492ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
942ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Wall Street: Έκλεισε με ισχυρά κέρδη

Με ισχυρά κέρδη έκλεισε ηWall Street σήμερα, καθώς ενισχύθηκαν οι ελπίδες ότι...

Φορολοταρία: Μπείτε εδώ για να δείτε αν κερδίσατε

Ολοκληρώθηκε η 27η δημόσια κλήρωση της φορολοταρίας από το υπουργείο Οικονομικών και...

ΤΖΟΚΕΡ: Δείτε πόσα κέρδισε το μοναδικό πεντάρι

Πεντάρι κέρδισε ένας παίκτης από την Κατούνα στην κλήρωση του Τζόκερ της...

ΕΚΤ: Γιατί η Ελλάδα κινδυνεύει να πάρει με καθυστέρηση την πρώτη δόση της επιστροφής από τα ελληνικά ομόλογα

H Ελλάδα κινδυνεύει να λάβει με μεγάλη καθυστέρηση την πρώτη δόση της επιστροφής των...

Ο ιστοχώρος χρησιμοποιεί cookies για τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοχώρου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή