ΦΠΑ: Τι κερδίζουν όσοι μετακινούνται με μαζικής μέσα μεταφοράς – Το κέρδος για τους θαμώνες καφέ

29
ΦΠΑ: Τι κερδίζουν όσοι μετακινούνται με μαζικής μέσα μεταφοράς - Το κέρδος για τους θαμώνες καφέ

Τι κερδίζουν όσοι μετακινούνται με μαζικής μέσα μεταφοράς.Το κέρδος για τους θαμώνες καφέ..

Κέρδος στην τσέπη των επιβατών που μετακινούνται με μέσα μαζικής μεταφοράς (δημόσια και ιδιωτικά) αλλά και των θαμώνων που επιλέγουν ροφήματα (καφέ,τσάι,χυμούς κλπ) σε καφετέριες η ξενοδοχεία φέρνει η μείωση του Φ.Π.Α από τον υψηλό συντελεστή 24% στον μεσαίο συντελεστή του 13% ,που ανακοίνωσε χθες, μεταξύ άλλων μέτρων, το υπουργείο Οικονομικών.

Με βάση τις ανακοινώσεις του υπουργείου όλα τα εισιτήρια που θα εκδίδονται από την μεθεπόμενη εβδομάδα αλλά και τα ροφήματα που θα σερβίρονται από καταστήματα εστίασης (με εξαίρεση τα οινοπνευματώδη ποτά)από 1ης Ιουνίου και μέχρι στις 31 Οκτωβρίου θα διατίθενται με τον μειωμένο Φ.Π.Α.

Τι σημαίνει αυτό πρακτικά για την τσέπη μας;

Μερικά ενδεικτικά παραδείγματα..Το εισιτήριο για το Μετρό,τα αστικά λεωφορεία,το τραμ κλπ στην Αθήνα από 1,40 ευρώ μειώνεται στο 1,28 ευρώ.Ανάλογες μειώσεις αναμένεται να γίνουν και στις μηνιαίες κάρτες πολλαπλών διαδρομών που σήμερα διατίθενται προς 30 ευρώ το μήνα.

Διαβάστε επίσης:  Επιστρεπτέα προκαταβολή: Πότε θα ξεκινήσει ο δεύτερος γύρος

Το εισιτήριο με το ΚΤΕΛ για τη διαδρομή Αθήνα-Θεσσαλονίκη μειώνεται από 39 ευρώ στα 36 ευρώ,ενώ η ίδια διαδρομή με το τρένο από 55 ευρώ μειώνεται στα 50 ευρώ.

Η απόδραση από τον Πειραιά στις Σπέτσες με πλοίο κλειστού τύπου θα στοιχίζει 38,73 ευρώ από 42,5 ευρώ σήμερα,ενώ ένα αεροπορικό ταξίδι από Αθήνα στο Ηράκλειο Κρήτης με επιστροφή από 123 ευρώ στα 112 ευρώ.

Όσο για το αγαπημένο ρόφημα των Νεοελλήνων τον καφέ εάν σήμερα ένας εσπρέσο χρεώνεται προς 3,5 ευρώ από 1ης Ιουνίου και για ένα 5μηνο θα στοιχίζει 3,12 ευρώ.