ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΗ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ: Πρώτο νομικό πλήγμα και στο αναμορφωμένο διάταγμα Τραμπ

18
Διαδήλωση διαμαρτυρίας στο διεθνές αεροδρόμιο του Σαν Ντιέγκο στις 6 Μαρτίου, τη μέρα που ο Τραμπ υπέγραψε την αναθεωρημένη του ταξιδιωτική απαγόρευση.

Ομοσπονδιακός δικαστής από το Γουισκόνσιν απαγόρευσε την εφαρμογή του διατάγματος, που ήταν μια ελαφρώς αλλαγμένη εκδοχή της πρώτης, διαβόητης ταξιδιωτικής απαγόρευσης.

Η προσωρινή διαταγή περιορισμού του διατάγματος που υπέγραψε ο δικαστής Γουίλιαμ Κόνλι στο Μάντισον, αφορά μόνο την οικογένεια Σύρου πρόσφυγα, στον οποίο είχε ήδη δοθεί άσυλο. Όταν οι αρχές αρνήθηκαν την είσοδο της οικογένειάς του, που ζει στην πολύπαθη πόλη Αλέπο, ο Σουνίτης μουσουλμάνος που είχε καταφύγει στις ΗΠΑ το 2014,  είχε κινηθεί νομικά, ανώνυμα, προκειμένου να προστατεύσει τις ταυτότητες της συζύγου και της μόνης κόρης του που επέζησε του πολέμου.

Παρόλο που αφορά μία οικογένεια, η απαγόρευση είναι σημαντική, καθώς εκκρεμούν και άλλες προσφυγές κατά της τροπολογίας που υπέγραψε στις 6 Μαρτίου ο Τραμπ και πρόκειται να αρχίσει να ισχύει από τις 16 Μαρτίου. Ο δικαστής Κόνλι, έκρινε πως η οικογένεια αντιμετωπίζει σημαντικό κίνδυνο ανεπανόρθωτης βλάβης αν αναγκαστεί να παραμείνει στη Συρία.

Διαβάστε επίσης:  ΗΠΑ: Πολιτική θύελλα από τις δηλώσεις Τραμπ