Κυριακή, 2 Απριλίου, 2023
16.7 C
Athens

Γιατί δεν θα πρέπει να μας ανησυχεί η κλιματική αλλαγή

Όσοι αντιτίθενται στις οικονομικά καταστροφικές “κλιματικές” πολιτικές – όπως αυτές που προωθούνται από την κυβέρνηση των ΗΠΑ και στην πρόσφατη διάσκεψη COP27 των Ηνωμένων Εθνών – θα συνεχίσουν να μην μπορούν να σταματήσουν την …προώθηση αυτών των πολιτικών όσο συνεχίζουν να αποδέχονται τον ψευδή ισχυρισμό ότι η αύξηση της θερμοκρασίας του πλανήτη και οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα είναι επιβλαβείς

Δεν είναι. Σε γενικές γραμμές, η υπερθέρμανση του πλανήτη και οι εκπομπές CO2 είναι ευεργετικές.

Πριν φτάσουμε όμως στο γιατί αυτό συμβαίνει, είναι ζωτικής σημασίας να κατανοήσουμε γιατί η αποδοχή του ψευδούς ισχυρισμού για το κλίμα είναι τόσο επιβλαβής.

Όταν αποδεικνύεται η καταστροφικότητα των κλιματικών πολιτικών, η απάντηση είναι ότι οι πολιτικές αυτές είναι ωστόσο απαραίτητες για την αντιμετώπιση αυτού που ο Μπάιντεν αναφέρει ως “υπαρξιακή απειλή” της υπερθέρμανσης του πλανήτη και των αυξημένων εκπομπών CO2.

Όταν επισημαίνεται ότι αυτές οι κλιματικές πολιτικές θα μειώσουν το πολύ μικροσκοπικά και ασήμαντα τις θερμοκρασίες και τις εκπομπές CO2, οι εντολοδόχοι της κλιματικής πολιτικής πιέζουν για ακόμη πιο δρακόντειες πολιτικές.

Το αποτέλεσμα είναι ότι από τη δεκαετία του 1990, οι πολιτικές για το κλίμα γίνονται όλο και πιο καταστροφικές και σπάταλες. Ακόμη χειρότερα, η συνεχής εντατικοποίησή τους φαίνεται απίθανο να σταματήσει μέχρι να πεισθεί το κοινό και οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής ότι η υπερθέρμανση του πλανήτη και οι εκπομπές CO2 δεν είναι επιβλαβείς.

Η αύξηση της θερμοκρασίας του πλανήτη σώζει ζωές

Αναλύσεις εκατομμυρίων θανάτων τις τελευταίες δεκαετίες σε πολλές χώρες, που δημοσιεύθηκαν στο βρετανικό ιατρικό περιοδικό The Lancet, δείχνουν ότι οι χαμηλότερες θερμοκρασίες σκότωσαν εννέα φορές (μελέτη του Ιουλίου 2021) έως δεκαεπτά φορές (μελέτη του Μαΐου 2015) περισσότερους ανθρώπους από ό,τι οι υψηλότερες θερμοκρασίες. Η πρόσφατη μέτρια αύξηση της θερμοκρασίας του πλανήτη (κατά 1,00 βαθμούς Κελσίου κατά μέσο όρο από το 1880, όπως υπολογίστηκε από τη NASA) έχει συνεπώς σώσει εκατομμύρια ζωές.

Οι εκπομπές CO2 δεν ρυπαίνουν και αντίθετα είναι περιβαλλοντικά επωφελείς

Το 2017, πάνω από 300 επιστήμονες, μεταξύ των οποίων ο Richard Lindzen του MIT και ο William Happer του Princeton, υπέγραψαν μια δήλωση που έκανε αυτό το σχόλιο: “Το διοξείδιο του άνθρακα δεν είναι ρύπος. Αντιθέτως, υπάρχουν σαφείς αποδείξεις ότι το αυξημένο ατμοσφαιρικό διοξείδιο του άνθρακα είναι περιβαλλοντικά χρήσιμο για τις καλλιέργειες τροφίμων και άλλα φυτά που τρέφουν όλη τη ζωή. Είναι τροφή για τα φυτά, όχι δηλητήριο”. Ο καθένας από εμάς, πράγματι, εκπνέει επίσης διοξείδιο του άνθρακα με κάθε του αναπνοή.

Από το 1920, οι θάνατοι κάθε χρόνο από φυσικές καταστροφές έχουν μειωθεί κατά πάνω από 90% εκατό

Και αυτό συνέβη, όπως δείχνουν τα στοιχεία από την EM-DAT – The International Disaster Database που παρουσίασε το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, όχι μόνο καθώς ο πλανήτης έχει θερμανθεί, αλλά και καθώς ο παγκόσμιος πληθυσμός έχει τετραπλασιαστεί.

Η υπερθέρμανση του πλανήτη δεν έχει αυξήσει τους τυφώνες

Μια έκθεση της NOAA, η οποία ενημερώθηκε στις 28 Νοεμβρίου 2022, αναφέρει ότι “δεν υπάρχει ουσιαστικά καμία μακροπρόθεσμη τάση στον αριθμό των τυφώνων. Τα στοιχεία για μια αυξητική τάση είναι ακόμη πιο αδύναμα αν εξετάσουμε τους τυφώνες που προσγειώνονται στις ΗΠΑ, οι οποίοι μάλιστα παρουσιάζουν μια ελαφρά αρνητική τάση που αρχίζει από το 1900 ή από τα τέλη της δεκαετίας του 1800”.

Η ίδια έκθεση συνοψίζεται με έντονα γράμματα: “Συμπεραίνουμε ότι τα ιστορικά δεδομένα για τους τυφώνες στον Ατλαντικό σε αυτό το στάδιο δεν παρέχουν πειστικές αποδείξεις για μια σημαντική αύξηση σε κλίμακα αιώνα που προκαλείται από την αύξηση της θερμοκρασίας του θερμοκηπίου: στη συχνότητα των τροπικών καταιγίδων, των τυφώνων ή των μεγάλων τυφώνων ή στο ποσοστό των τυφώνων που γίνονται μεγάλοι τυφώνες”.

Η υπερθέρμανση του πλανήτη δεν αυξάνει επίσης τις εκτάσεις που καίγονται από πυρκαγιές

Όπως έδειξε ο περιβαλλοντικός στατιστικολόγος Bjorn Lomberg χρησιμοποιώντας στοιχεία από το Journal of Geophysical Research: Biogeosciences, Remote Sensing of Environment, and Earth’s Future, το ποσοστό της παγκόσμιας γης που κάηκε ανά έτος την περίοδο 1905-2021 μειώθηκε.
Η στάθμη της θάλασσας αυξάνεται – αλλά μόνο κατά ένα μικρό κλάσμα της ίντσας κάθε χρόνο

Μια έκθεση της EPA που επικαιροποιήθηκε την 1η Αυγούστου 2022, αναφέρει: “Όταν υπολογίζεται ο μέσος όρος σε όλους τους ωκεανούς του κόσμου, η απόλυτη στάθμη της θάλασσας έχει αυξηθεί με μέσο ρυθμό 0,06 ίντσες ανά έτος από το 1880 έως το 2013”, συμπεριλαμβανομένου ενός ελαφρώς αυξημένου ρυθμού από το 1993 “0,12 έως 0,14 ίντσες ανά έτος”.

Τα κλιματικά μοντέλα του ΟΗΕ που χρησιμοποιούν ο Μπάιντεν, ο Τζον Κέρι και άλλοι καταστροφολόγοι του κλίματος για να προβλέψουν τις μελλοντικές παγκόσμιες θερμοκρασίες είναι τόσο κερδοσκοπικά και αναξιόπιστα που δεν μπόρεσαν να αναπαραγάγουν ούτε τις μεταβολές της θερμοκρασίας του 20ού αιώνα. Αυτό είναι ένα βασικό σημείο του βιβλίου που πρέπει να διαβάσετε από τον υφυπουργό επιστήμης του Υπουργείου Ενέργειας του Ομπάμα Steven Koonin, Unsettled: What Climate Science Tells Us, What It Doesn’t, and Why It Matters.

Αυτού του είδους τα γεγονότα θα πρέπει να πείσουν το κοινό και τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής να σταματήσουν να αποδέχονται τον ψευδή ισχυρισμό ότι η υπερθέρμανση του πλανήτη και οι εκπομπές CO2 είναι επιβλαβείς.

Όταν αυτός ο ψευδής ισχυρισμός δεν θα είναι πλέον ευρέως αποδεκτός, οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής θα σταματήσουν να επιβάλλουν πολιτικές για το κλίμα που εξαθλιώνουν ιδιαίτερα τους φτωχούς του κόσμου.

Θα σταματήσουν να διοργανώνουν διεθνής συνεδρίες όπως η COP27 και που απαιτούν τεράστια προγράμματα εξωτερικής βοήθειας που σχετίζονται με το κλίμα.

Θα σταματήσουν να ξοδεύουν εκατοντάδες δισεκατομμύρια δολάρια σε εγχώριες κλιματικές καταβόθρες.

Και θα σταματήσουν να χρησιμοποιούν υποτιθέμενους παράγοντες “κοινωνικού κόστους του άνθρακα” (παρόλο που το πραγματικό κοινωνικό κόστος του άνθρακα είναι μηδενικό) για να περιορίσουν ρυθμιστικά την εγχώρια παραγωγή, μεταφορά και χρήση ορυκτών καυσίμων.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Γερμανία: Παρατείνεται το lockdown έως τις 14 Φεβρουαρίου

Σε ύψος-ρεκόρ το γερμανικό χρέος

Στο ποσό ρεκόρ των 2,3 τρισεκατομμυρίων ευρώ έχει σκαρφαλώσει το συνολικό χρέος της Γερμανίας σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία, με τους αναλυτές να...
Μαχάτμα Γκάντι: Οι 7 συμβουλές για τη ζωή

Μαχάτμα Γκάντι: Οι 7 συμβουλές για τη ζωή

Υπήρξε η κεντρική μορφή του εθνικού κινήματος για την ινδική ανεξαρτησία και εμπνευστής της μεθόδου παθητικής αντίστασης χωρίς τη χρήση βίας έναντι των καταπιεστών. Η...

Ανησυχούν οι αστρονόμοι: Τερατώδης έκρηξη ακτίνων «γ» διαπέρασε τη Γη – Η μεγαλύτερη από...

Μια εξωγαλαξιακή έκρηξη, το φως της οποίας διέσχισε το εσωτερικό του ηλιακού συστήματος το περασμένο φθινόπωρο, ήταν 70 φορές φωτεινότερη από οποιαδήποτε άλλη τέτοια...

Συμφωνία για σταθμούς φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων ανά 60 χλμ και υδρογόνου ανά 200 χλμ...

Μέχρι το 2026 σε όλους τους αυτοκινητόδρομους της Ευρώπης θα πρέπει να υπάρχουν σταθμοί φόρτισης για ηλεκτρικά αυτοκίνητα για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα ανά 60...

Ο Ολλανδός ερευνητής και το Ινστιτούτο του SSGEOS: πιθανός ισχυρότερος (μετα)σεισμός εντός ή γύρω...

Ισχυρότερος (μετα)σεισμός είναι πιθανός εντός ή γύρω από την Κεντρική Τουρκία για τις αμέσως επόμενες ημέρες (σε λίγες ημέρες) προβλέπει πριν από λίγο το...

Ρωσία: Σουηδία και Φινλανδία θα μετατραπούν σε «θεμιτούς στόχους» με την ένταξή τους στο...

Η Φινλανδία και η Σουηδία θα μετατραπούν σε «θεμιτούς στόχους» μέτρων «αντιποίνων» της Ρωσίας αφού γίνουν κράτη μέλη του NATO, διεμήνυσε χθες Τρίτη ο...

Σεισμός 4,7 Ρίχτερ στην Ιταλία

Σεισμός μεγέθους 4, 7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε, λίγο πριν τα μεσάνυχτα, στην περιφέρεια Μολίσε της Ιταλίας. Δεν αναφέρθηκαν ζημιές ή τραυματίες, ωστόσο εκατοντάδες...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,242ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Τα ξημερώματα της Κυριακής 26 Μαρτίου γυρνάμε τους δείκτες των ρολογιών μία ώρα μπροστά

Τα ξημερώματα της Κυριακής 26 Μαρτίου λήγει η εφαρμογή του μέτρου της χειμερινής ώρας...

Κλιματική αλλαγή: Ποιες περιοχές είναι οι πιο ευάλωτες παγκοσμίως στις συνέπειες της

Εκτεθειμένες στις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής βρίσκονται περιοχές της Κίνας και των ΗΠΑ που...

Κλιματική αλλαγή: Φιλόδοξα σχέδια για μόνιμη αποθήκευση του CO2 στο υπέδαφος της Ελλάδας

Ρόλο «κλειδί» αναμένεται ότι θα έχουν σε λίγα χρόνια οι αποθήκες δέσμευσης άνθρακα στην...

Οικονόμου: Θα αντικατασταθεί η διοίκηση της “Κιβωτού του Κόσμου”

Την άμεση αντικατάσταση της διοίκησης της «Κιβωτού του Κόσμου» ανακοίνωσε το μεσημέρι της Δευτέρας...