Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
21.4 C
Athens

ΗΠΑ: Στους 7 οι νεκροί από την «Φλόρενς»

Ο αριθμός των νεκρών από τον τροπικό κυκλώνα Φλόρενς, ο οποίος πλήττει από χθες την Βόρεια Καρολίνα, αυξήθηκε από τους πέντε σε επτά, μεταδίδουν τα τοπικά ΜΜΕ επικαλούμενα τις αρχές.

Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό (NBC 4 New York TV) οι αρχές της Κομητείας Καρτερέτ στην Βόρεια Καρολίνα, ανακοίνωσαν δύο νεκρούς σήμερα το πρωί, αυξάνοντας τον αριθμό των νεκρών από πέντε σε επτά.

«Περιμένουμε ότι θα βρέχει για μέρες», δήλωσε ο κυβερνήτης της Βόρειας Καρολίνας Ρόι Κούπερ. «Η προτεραιότητά μας είναι τώρα να μην διατρέξουν οι άνθρωποι άμεσο κίνδυνο», πρόσθεσε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

«Η καταιγίδα βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και, αν δεν σας έχει φθάσει, θα το κάνει», προειδοποίησε ο Κούπερ.

Συνοδευόμενο από καταρρακτώδεις βροχοπτώσεις και σφοδρούς ανέμους, το μάτι του κυκλώνα έφθασε χθες στην ξηρά κοντά στη Ράιτσβιλ Μπιτς (Βόρεια Καρολίνα) χθες Παρασκευή στις 07:15 (14:15 ώρα Ελλάδας) με ανέμους που έπνεαν με ταχύτητα μέχρι 150 χλμ/ώρα, σύμφωνα με το εθνικό κέντρο για τους κυκλώνες (NHC). Η Νότια Καρολίνα επλήγη επίσης λίγο αργότερα.

Ο Φλόρενς εξασθένησε πάντως το απόγευμα και μετατράπηκε σε τροπική καταιγίδα, με ανέμους ταχύτητας 100 χλμ/ώρα, σύμφωνα με το δελτίο του NHC που μεταδόθηκε στις 23:00 (06:00 ώρα Ελλάδας).

Όμως το εύρος του (560 χιλιόμετρα) και το γεγονός ότι προχωράει πολύ αργά –7 χλμ/ώρα– σε εδάφη στα οποία πέφτουν μεγάλες ποσότητες βροχής ανησυχούν τις αρχές οι οποίες έχουν πολλαπλασιάσει τις προειδοποιήσεις για ξαφνικές πλημμύρες.


Στους νεκρούς περιλαμβάνονται μια μητέρα και το μωρό της που σκοτώθηκαν όταν δένδρο έπεσε στο σπίτι τους στο Γουίλμινγκτον της Βόρειας Καρολίνας. Ο πατέρας του μωρού μεταφέρθηκε τραυματισμένος στο νοσοκομείο. Στην κομητεία Πέντερ της ίδιας Πολιτείας, μια γυναίκα έχασε τη ζωή της από καρδιακή προσβολή το πλήρωμα του ασθενοφόρου που προσπαθούσε να φθάσει σ’ αυτήν εμποδίστηκε από συντρίμμμια.

Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην κομητεία Λινόιρ. Ένας 78χρονος σκοτώθηκε από ηλεκτροπληξία προσπαθώντας να συνδέσει μια γεννήτρια. Ένας άλλος άνδρας σκοτώθηκε όταν παρασύρθηκε από τους σφοδρούς ανέμους ενώ είχε πάει να ελέγξει αν είναι καλά τα κυνηγετικά σκυλιά του.

Στο Νιου Μπερν της Βόρειας Καρολίνας, τα νερά πλημμύρισαν αυτή την πόλη των 30.000 κατοίκων που βρίσκεται στη συμβολή των ποταμών Νιούζ και Τρεντ. Περισσότεροι από 100 άνθρωποι εκεί χρειάσθηκαν τη βοήθεια σωστικών συνεργείων για να απομακρυνθούν από τα πλημμυρισμένα σπίτια τους.

Σχεδόν 800.000 άνθρωποι δεν είχαν ρεύμα χθες το βράδυ στη Βόρεια Καρολίνα, που έχει περίπου 10 εκατομμύρια κατοίκους.

Απαγόρευση της κυκλοφορίας επιβλήθηκε σε πολλές τοποθεσίες της ακτής του Ατλαντικού για να αποφευχθούν λεηλασίες.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ θα μεταβεί στις πληγείσες περιοχές «στην αρχή ή στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας», ανακοινώθηκε από τον Λευκό Οίκο.

Η καταιγίδα αναμένεται να προχωρήσει στην ενδοχώρα πριν στραφεί αύριο Κυριακή προς βορρά, σύμφωνα με το NHC, με σημαντική απώλεια της έντασής της.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Βρετανικά ΜΜΕ: Επιδεινώνεται η υγεία του βασιλιά Καρόλου

Το σχέδιο για την επικείμενη κηδεία του Δεν είναι καλά τα νέα για τον βασιλιά Καρόλου, καθώς σύμφωνα με ξένα Μέσα, η κατάσταση της υγείας...

Τσέρνομπιλ: 38 χρόνια από την καταστροφή – Πως συνέβη το πυρηνικό ατύχημα(βίντεο)

Η πυρηνική καταστροφή στο Τσέρνομπιλ είναι το χειρότερο πυρηνικό ατύχημα στην ιστορία της ανθρωπότητας. Ήταν ξημερώματα της 26ης Απριλίου 1986 όταν οι εργαζόμενοι στον πυρηνικό...

Πιάστηκε πλοίο του Πάνου Λασκαρίδη με 850 κιλά κοκαΐνης

Νέο «σεισμό» στο χώρο της ναυτιλίας προκαλεί η είδηση ότι οι ιταλικές αρχές εντόπισαν στη Βενετία πλοίο bulker ελληνικών συμφερόντων φορτωμένο με κοκαΐνη αξίας...

Σαν σήμερα 25 Απριλίου ο Πάουλ Γιούλιους φον Ρόιτερ χρησιμοποιεί 40 περιστέρια

Σαν σήμερα 25 απριλίου το 1850 ο Πάουλ Γιούλιους φον Ρόιτερ, ιδρυτής του πρακτορείου ειδήσεων Reuters, χρησιμοποιεί 40 περιστέρια για να μεταφέρει στους πελάτες του...

Οι ισραηλινές δυνάμεις βομβαρδίζουν τη βόρεια Γάζα

Τα ισραηλινά πλήγματα εντάθηκαν σήμερα (23/4) σε όλη τη Γάζα, όπου σημειώθηκαν κάποιοι από τους σφοδρότερους βομβαρδισμούς εδώ και εβδομάδες, σφυροκοπώντας τον βορρά, απ’ όπου ο ισραηλινός στρατός...

Η ΕΕ μπλοκάρει το ΤikTok – Η νέα λειτουργία «εθιστική όσο το τσιγάρο»

Η ΕΕ ανακοίνωσε ότι θα απαγορεύσει μια νέα υπηρεσία που εγκαινίασε η TikTok στην Ευρώπη, η οποία πιστεύει ότι μπορεί να προκαλέσει «εθισμό όπως...

Δεκάδες σεισμοί σε διάστημα λίγων ωρών

Περισσότερες από 80 σεισμικές δονήσεις, εκ των οποίων η μεγαλύτερη είχε μέγεθος 6,3 βαθμών, έχουν καταγραφεί τις τελευταίες οκτώ ώρες στην Ταϊβάν από τη...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

ΗΠΑ: Εννέα μήνες διορία για την πώληση του Tiktok, πριν την απαγόρευσή του

Το TikTok επανέλαβε την Κυριακή 21/4 τις ανησυχίες του για την ελευθερία του λόγου...

Μάτι: Δύο χρόνια φυλάκισης με αναστολή στον τότε διοικητή του Συντονιστικού Κέντρου Επιχειρήσεων

Η πρώτη καταδίκη για έναν εκ των κατηγορουμένων στη φονική πυρκαγιά στο Μάτι με...

Επίσκεψη Κουτσούμπα σε Καναδά και ΗΠΑ

Επίσκεψη σε Καναδά και ΗΠΑ θα πραγματοποιήσει από τις 22 ως τις 27 του...

Haaretz: Πράσινο φως των ΗΠΑ σε ισραηλινή επίθεση στη Ράφα με αντάλλαγμα περιορισμένη δράση κατά Ιράν

Οι ΗΠΑ συμφώνησαν με το ισραηλινό σχέδιο για στρατιωτική επιχείρηση στη Ράφα με αντάλλαγμα...