Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
14.7 C
Athens

Καμμένος: Θα παλέψω να μην υπάρξει το «151»

Ξεκαθάρισε πως η θέση των Ανεξάρτητων Ελλήνων είναι για ονομασία χωρίς τον όρο «Μακεδονία», τονίζοντας πως και ο ελληνικός λαός τάσσεται υπέρ μίας τέτοιας λύσης.

Παράλληλα εξέφρασε την πικρία του για τους βουλευτές και τα στελέχη που τον εγκατέλειψαν και δεσμεύτηκε να προσπαθήσει έτσι ώστε να μην εξασφαλιστούν οι 151 βουλευτές για την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

«Χωρίς τον όρο Μακεδονία καλώ τον Μητσοτάκη να καταθέσουμε πρόταση μομφής. Διαφωνούμε με τον όρο Μακεδονία»

Αναφερόμενος στους βουλευτές των ΑΝΕΛ που φεύγουν από το κόμμα, τους κατηγόρησε ότι τον «πουλάνε», τόσο τον ίδιο όσο και αυτούς που τους ψήφισαν στις τελευταίες εκλογές. Αναφέρθηκε ειδικά στην Έλενα Κουντουρά, και τον Βασίλη Κόκκαλη, διερωτώμενος αν αυτό είναι το λεγόμενο άνοιγμα της Αριστεράς.

Οι βουλευτές που φεύγουν από εμένα, με πουλάνε. Η Κουντουρά είναι το άνοιγμα της Αριστεράς; Διαφωνώ με τον κ. Τσίπρα στον όρο Μακεδονία. Εμένα με πουλάνε αυτοί οι Βουλευτές που πάνε με τον κ. Τσίπρα.

«Εγώ τον Τσίπρα και τον αγαπώ. Μαζί βγάλαμε τη χώρα από το μνημόνιο. Είχαμε έντιμη σχέση όλα αυτά τα χρόνια. Είχε τουλάχιστον την υποχρέωση αυτούς που φεύγουν από εμένα να μην τους κρατήσει. Του το ζήτησα». Αυτοί που διορίστηκαν από εμένα υπουργοί, μπορούν να παραμένουν στο κυβερνητικό συμβούλιο;».

Οι άνθρωποι που πούλησαν εμένα που τους πήρα από το μηδέν και τους έκανα βουλευτές και υπουργούς, να είναι σίγουρος ότι αύριο θα πουλήσουν κι εκείνον.

«Η κυρία Χρυσοβελώνη απέτυχε δύο φορές να γίνει βουλευτής. Την έκανα υπουργό». Η κυρία Κουντουρά έφυγε για την Κίνα, άφησε το τηλέφωνό της στον αστυφύλακά της. Φάγαμε πριν από μία εβδομάδα. Δεν με πήρε ποτέ τηλέφωνο. Και ο κ. Κόκκαλης έφυγε για την Κίνα. Εδώ έχουμε κινέζικους δράκους στην πολιτική.

Ο κ. Παπαχριστόπουλος έχει έντιμη στάση, ο οποίος λέει θα ψηφίσω και θα παραδώσω την έδρα μου.

Η κυρία Κουντουρά έφυγε για την Κίνα, άφησε το τηλέφωνό της στον αστυφύλακά της. Φάγαμε πριν από μία εβδομάδα. Δεν με πήρε ποτέ τηλέφωνο. Και ο κ. Κόκκαλης έφυγε για την Κίνα. Εδώ έχουμε κινέζικους δράκους στην πολιτική.

Εγώ για τον Ζουράρι βάζω το χέρι μου στη φωτιά. Ο Κώστας Ζουράρις ήρθε στη συνέντευξη Τύπου, προκειμένου να πει ότι δεν φεύγω. Με κοιτάει στα μάτια και μου λέει την αλήθεια.

«Ξέρετε πόσοι ψηφοφόροι μας κοιτούν στα μάτια και θέλουν μια λύση;»

Θα παλέψω να μην υπάρχει το 151. Θα το κάνω με όποιον τρόπο μπορώ να το κάνω συνταγματικά».

«Εγώ αυτή την κυβέρνηση τη γέννησα με τον Τσίπρα.

«Παλεύω μόνος μου στην πολιτική. Ο πρωθυπουργός μου είπε ότι αν βρει τους 151, θα προχωρήσει με αυτή την κυβέρνηση όσο μπορέσει».

«Είναι πονηρό το γιατί ο κ. Μητσοτάκης επιμένει στην εθνότητα και στο όνομα και δεν πάει στο πιο προφανές, ότι καταργείται το erga omnes. Η Συμφωνία που πήγε στη Βουλή των Σκοπίων δεν έχει καμία σχέση με τη Συμφωνία που πέρασε ο Κοτζιάς».

«Καλώ για ύστατη στιγμή τον πρωθυπουργό να αποσύρει την ψηφοφορία. Να φέρει την κάλπη και ο ελληνικός λαός να αποφασίσει αν θέλει ή όχι τη Συμφωνία των Πρεσπών».

«Θα είμαστε παρόντες στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία. Θα κάνουμε ό,τι πρέπει, ό,τι μας επιτρέπει το Σύνταγμα για να μπλοκάρουμε τη Συμφωνία».

«Δεν το κάνουν για την ψυχή της μάνας τους όσοι ήταν κατά της Συμφωνίας και τώρα την υποστηρίζουν».

«Υπάρχουν μεγάλα συμφέροντα για την υπόθεση των Σκοπίων».

«Υπάρχουν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που δεν με είδαν ποτέ με καλό μάτι». «Εγώ δεν δέχομαι τον κ. Βούτση, ο οποίος κατά καιρούς έχει επιτεθεί σε εμένα. Τον ενοχλεί να αναφέρομαι στην υπόθεση Κουφοντίνα. Δεν με θέλει ο κ. Βούτσης, ποτέ δεν με ήθελε. Και ο κ. Φίλης δεν με ήθελε. Τον ενοχλούσαν οι απόψεις μου για την εκκλησία».

Ο πρόεδρος της Βουλής υπονόμευε πάντα τη συνεργασία μου με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Με ένα 4% μπλοκάραμε ό,τι μπορούσαμε.

«Οι ΑΝΕΛ δεχόμαστε πιέσεις και επιθέσεις εκ των έσω. Έκανα ένα προσκλητήριο σε όλες τις πατριωτικές δυνάμεις να έρθουν κοντά μας. Αν αυτοί έρθουν, θα είμαστε ξανά στη Βουλή. Και θα είμαστε το ίδιο ενοχλητικοί για τα συμφέροντα».

«Ο κ. Βελόπουλος έχει αντίγραφα από τον Χριστό. Δεν μπορώ να φτάσω εκεί για να μιλήσω, αλλά σε άλλα πατριωτικές δυνάμεις μπορώ»

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Υπεγράφη η συμφωνία της Ευρώπης με την Αίγυπτο – Το μήνυμα Μητσοτάκη

Υπεγράφη σήμερα Κυριακή (17/3) στο Κάιρο η συμφωνία της Ευρώπης με την Αίγυπτο. Πρόκειται για τη λεγόμενη «Κοινή Δήλωση για τη Στρατηγική και Συνολική...

Απάντηση της Β. Κεχαγιά στη ΝΔ για τις επιχειρηματικές δραστηριότητες του Στ. Κασσελάκη

Ένα κόμμα που χρωστάει 500.000.000 ευρώ και η πιο διεφθαρμένη κυβέρνηση της Ευρώπης εκμεταλλεύονται την απουσία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στον στρατό για...

Πηγές ΝΔ: Στον ΣΥΡΙΖΑ αντί να προσπαθούν να αλλάξουν ατζέντα ας απαντήσουν στα νέα...

«Στον ΣΥΡΙΖΑ, αντί να προσπαθούν να αλλάξουν ατζέντα, επαναφέροντας ζητήματα που έχουν απαντηθεί και πετώντας χαρταετό μια ημέρα νωρίτερα, όπως, άλλωστε, κάνουν σχεδόν κάθε...
Στην Αθήνα ο Σίσι

Συνάντηση Μητσοτάκη – Αλ Σίσι: Δημιουργία Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας – Αιγύπτου

Την ικανοποίηση του για την αναβάθμιση των σχέσεων της ΕΕ με την Αίγυπτο σε σε συνολική και στρατηγική συνεργασία, για την υλοποίηση της οποίας...
ΠΑΣΟΚ: Αυτές είναι οι αλλαγές στο καταστατικό - Πρόεδρος είναι ο εκλεγμένος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Κοροϊδία Κασσελάκη να υπόσχεται φορολογική δικαιοσύνη και να επιχειρεί σε φορολογικό παράδεισο

Βέλη προς τον Στέφανο Κασσελάκη για τις επαγγελματικές του δραστηριότητες εξαπολύει το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ. Σε ανακοίνωσή του, η Χαριλάου Τρικούπη χαρακτηρίζει «κοροϊδία» τις δηλώσεις του προέδρου...
Στην Αθήνα ο Σίσι

Κρίσιμη συνάντηση Μητσοτάκη – Σίσι: Στο Κάιρο πέντε Ευρωπαίοι ηγέτες για το μεταναστευτικό

Την αναγνώριση του σημαντικού και κρίσιμου ρόλου της Αιγύπτου στην περιοχή της Νότιας Μεσογείου και της Αφρικής εν μέσω πολλαπλών προκλήσεων και τον ρόλο...

Μητσοτάκης: Εφαρμόζουμε ένα πρόγραμμα με επίκεντρο τον άνθρωπο και στόχο η χώρα μας να...

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην κυριακάτικη ανάρτησή του στο Facebook με την εβδομαδιαία ανασκόπηση του κυβερνητικού έργου αναφέρει τα εξής: «Καλή Κυριακή της Αποκριάς σε...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Οι σταρ με το μεγαλύτερο IQ – Αυτοί που βλέπουν δέκα εκεί που οι άλλοι βλέπουν ένα

Οι σταρ του Χόλιγουντ είναι περισσότερο γνωστοί για την ομορφιά και το ταλέντο τους...

Ανδρουλάκης στο ΒΗΜΑ: “Στοχεύουμε στις επόμενες εθνικές εκλογές το προοδευτικό μας πρόγραμμα να είναι σχέδιο διακυβέρνησης της χώρας”

Ο στόχος μας είναι στις επόμενες εθνικές εκλογές το προοδευτικό μας πρόγραμμα να είναι...

Μητσοτάκης: Λειτούργησε το επιτελικό κράτος- Δεν έχω καμία πρόθεση να κάνω ανασχηματισμό

Η παραγωγική ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας περνά μέσα από την ορθολογική διαχείριση των υδάτων της,...

Μητσοτάκης: Νόμιζαν ότι με το “Μητσοτάκη γ@@@σαι” θα κερδίσουν τις εκλογές

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκινά από σήμερα ξανά έντονη προεκλογική δραστηριότητα, μετά το τριήμερο εθνικό...