Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
23.1 C
Athens

Οι σταρ με το μεγαλύτερο IQ – Αυτοί που βλέπουν δέκα εκεί που οι άλλοι βλέπουν ένα

Οι σταρ του Χόλιγουντ είναι περισσότερο γνωστοί για την ομορφιά και το ταλέντο τους παρά για την εξυπνάδα τους.

Κι όμως στη πραγματικότητα πολλοί εξ αυτών είναι απόφοιτοι ξακουστών πανεπιστημίων, μιλούν πολλές ξένες γλώσσες και παίζουν διάφορα μουσικά όργανα για τα οποία οι θαυμαστές τους δεν έχουν καμιά απολύτως ιδέα.

Ανάμεσα στους έξυπνους της αμερικανικής κινηματογραφικής βιομηχανίας ξεχωρίζουν αυτοί που διαθέτουν IQ τόσο υψηλό που αυτόματα γίνονται δεκτοί από τη Mensa, τη τρόπο τινά στρογγυλή τραπέζι των ευφυών ανά τον κόσμο. Αυτοί που έχουν την ικανότητα να βλέπουν δέκα πράγματα εκεί που ο κανονικός άνθρωπος βλέπει ένα, όπως είχε πει κάποτε ορίσει τη μεγαλοφυΐα ο Αμερικανός ποιητής Έζρα Πάουντ, είναι οι εξής.

Τζέιμς Γουντς – IQ: 184

Ο Τζέιμς Γουντς περισσότερο γνωστός στην Ελλάδα ως ο πρωταγωνιστής της τηλεοπτικής σειράς «Shark» έγινε διάσημος με το ρόλο του κακού Τζέικ στη ταινία «Έρωτας δίχως Aύριο». Κι όμως ο ηθοποιός που περιορίστηκε στο ρόλο του δευτεραγωνιστή στον κινηματογράφο -κι ας έχει δημιουργήσει εκπληκτικούς χαρακτήρες στη μεγάλη οθόνη- θα μπορούσε να γίνει ότι ήθελε από γιατρός μέχρι και πυρηνικός φυσικός.

Με IQ που φτάνει το 184, ξεπερνά δηλαδή τα όρια για τον χαρακτηρισμό διάνοια, ο Τζέιμς Γουντς σπούδασε με υποτροφία στο MIT πολιτικές επιστήμες, αλλά σύντομα αφοσιώθηκε στο πάθος της καρδιάς του, που δεν ήταν άλλο από την υποκριτική τέχνη.

Κουέντιν Ταραντίνο – IQ: 160

Ο Κουέντιν Ταραντίνο έχει υπογράψει μερικές από τις μεγαλύτερες εμπορικές επιτυχίες του Χόλιγουντ, με κορυφαίες μεταξύ αυτών τις ταινίες Pulp Fiction, Django Unchained και Reservoir Dogs. Και παρότι το IQ του, που φτάνει τα 160 δικαιολογεί απόλυτα την καινοτομία του έργου του και τη σκηνοθετική του επιτυχία, το γεγονός ότι εγκατέλειψε το σχολείο στα 15 του χρόνια εγείρει μεγάλα ερωτήματα για τον επαγγελματικό προσανατολισμό του.

Όπως όμως έχει εξηγήσει ο ίδιος, η κατοπινή εργασία του σε ένα βίντεοκλαμπ και οι συνεχείς συζητήσεις του με τους πελάτες για τις ταινίες και τους πρωταγωνιστές τους, ήταν αυτές που τον έκαναν τον δημιουργό που είναι σήμερα.

Σάρον Στόουν – IQ: 154

Η πανέμορφη Σάρον Στόουν, η ηθοποιός που έγραψε κινηματογραφική ιστορία με ένα σταύρωμα των ατελείωτων ποδιών της, είναι το αποτέλεσμα του παντρέματος της φυσικής ομορφιάς με ένα κοφτερό μυαλό. Με IQ που φτάνει το 154 προσπέρασε πολλές τάξεις στη διάρκεια των σχολικών χρόνων της και στα 15 της χρόνια είχε ήδη γίνει δεχτεί με υποτροφία στο πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια.

Δυο χρόνια στα έδρανα του όμως στάθηκαν αρκετά για να την πείσουν ότι η επαγγελματική επιτυχία και η προσωπική ευτυχία θα ερχόταν γρηγορότερα αν ασχολούνταν με αυτό που αγαπούσε πραγματικά, δηλαδή τη μεγάλη οθόνη.

Στιβ Μάρτιν – IQ: 142

Ο πολυβραβευμένος ηθοποιός Στιβ Μάρτιν δεν είναι μόνο εξαιρετικά αστείος, αλλά και απίστευτα έξυπνος. Ο ηθοποιός, που όλοι λάτρεψαν ως τον «Πατέρα της Νύφης» στην πιο φρέσκια κινηματογραφική εκδοχή της παλιάς αγαπημένης ταινίας, σπούδασε φιλοσοφία στο πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια και φλέρταρε έντονα με την ιδέα να γίνει καθηγητής στο ίδιο αντικείμενο που πραγματικά τον συνεπαίρνει, όπως έχει εξομολογηθεί ο ίδιος σε αρκετές συνεντεύξεις του.

Η αιφνίδια απόφαση του, ωστόσο, να σπουδάσει και υποκριτική ήταν αυτή που τελικά τον οδήγησε στην ηθοποιία, με λαμπρά είναι η αλήθεια αποτελέσματα.

Τζίνα Ντέιβις – IQ: 140

Η Τζίνα Ντέιβις είναι πολύ παραπάνω από ένα όμορφο πρόσωπο και ένα πανύψηλο σώμα που φτάνει τα 1.83 εκατοστά. Η ηθοποιός που καθιερώθηκε στο Χόλιγουντ με την συγκλονιστική ερμηνεία της στο εξαιρετικό φιλμ «Θέλμα και Λουίζ» είναι μέλος της Mensa, αφού το IQ της φτάνει το 140 και έχει αποφοιτήσει με πτυχίο στο δράμα από το πανεπιστήμιο της Βοστόνης.

Η εκμάθηση ξένων γλωσσών και μουσικών οργάνων μπορεί να είναι το χόμπι της, ωστόσο το πάθος της είναι να παλεύει για την ισότητα των δύο φύλων μέσω του ινστιτούτου που έχει η ίδια δημιουργήσει για τη καταπολέμηση των στερεοτύπων.

Μαντόνα – IQ: 140

Στο γυμνάσιο η μικρόσωμη Μαντόνα ήταν μαθήτρια του 20, γνωστή για το ταλέντο της να αποστηθίζει τα μαθήματα μέσα στη τάξη. Με βαθμούς που ξεπερνούσαν κατά πολύ το μέσο όρο και με ένα IQ που φτάνει το 140 έγινε γρήγορα αποδέκτης υποτροφίας από το πανεπιστήμιο του Μίτσιγκαν την οποία και δέχτηκε για να αφήσει δύο χρόνια αργότερα έχοντας αποφασίσει να αφοσιωθεί στο όνειρο της να γίνει διάσημη τραγουδίστρια.

Η βασίλισσα της ποπ είναι από τους λίγους ανθρώπους που θαυμάζεται ακόμα κι από εκείνους στους οποίους κάθεται στο στομάχι, απλά επειδή έχει πετύχει σαν πραγματικός χαμαιλέοντας να αλλάζει ανάλογα με τις εποχές παραμένοντας στη κορυφή για πολλές δεκαετίες.

Σακίρα – IQ: 140

Η Σακίρα συγκαταλέγεται στις πιο ισχυρές γυναίκες στον κόσμο, σύμφωνα με το περιοδικό Forbes, και όχι απλά και μόνο επειδή είναι μια από τις διάσημες καλλιτέχνιδες της σημερινής μουσικής σκηνής.  Με IQ που φτάνει το 140 η Σακίρα με ύψος μόλις 1.57 εκατοστά γράφει μόνη της τους στίχους των τραγουδιών της, ενώ μιλά απταίστως ισπανικά, αγγλικά και πορτογαλικά και πολύ καλά γαλλικά, ιταλικά, καταλανικά και αραβικά.

Έχει πάθος με την ιστορία και τις παγκόσμιες κουλτούρες και πιστεύει πραγματικά στην αξία της εκπαίδευσης γι’ αυτό και έχει χτίσει δύο σχολεία στη γενέτειρα της τη Κολομβία.

Νάταλι Πόρτμαν – IQ: 140

Η Νάταλι Πόρτμαν δεν είναι μόνο μια εξαιρετική ηθοποιός, αλλά και μια πολύ έξυπνη γυναίκα, η οποία ως έφηβη επέλεξε να μην πάει στη πρεμιέρα της ταινίας «Star Wars» για να προετοιμαστεί για τις σχολικές εξετάσεις της. Με ΙQ που φτάνει το 140 η ωραία Νάταλι ολοκλήρωσε ταχύτατα τις σπουδές της στο Χάρβαρντ με αντικείμενο τη ψυχολογία, ενώ έκτοτε τιμώντας την ισραηλινή καταγωγή της έχει παρακολουθήσει αρκετά προγράμματα σπουδών και στο εβραϊκό πανεπιστήμιο της Ιερουσαλήμ.

Με ευκολία στην εκμάθηση ξένων γλωσσών έχει καταφέρει να δημοσιεύσει πολλά άρθρα της σε επιστημονικά περιοδικά, ξεκαθαρίζοντας κάθε φορά που ερωτάται σχετικά, ότι προτιμά να είναι μια έξυπνη γυναίκα παρά μια ακόμα ηθοποιός.

Πηγή: in.gr

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

ΑΠΟΨΗ: Οι θεωρίες συνωμοσίας και οι απόλυτοι εχθροί

Σελήνη: Βίντεο της NASA δείχνει αστροναύτες να μην μπορούν να περπατήσουν

Ένα βίντεο της NASA από τις αποστολές Apollo δείχνει τους αστροναύτες στην επιφάνεια της Σελήνης να μην μπορούν να περπατήσουν εύκολα και να πέφτουν...

Μελέτη: Οι τοξικές ουσίες από τα μικροπλαστικά μπορούν να απορροφηθούν από το δέρμα

Οι τοξικές χημικές ουσίες που εμπεριέχονται σε πλήθος προϊόντων καθημερινής χρήσης, όπως ηλεκτρονικές συσκευές, έπιπλα, παιδικά καθίσματα και smartphones, μπορούν να μπορούν να εισχωρήσουν στο αίμα μέσω...

Γιατί οι νεαρές Λονδρέζες δεν μπορούν να βρουν τον άνδρα της ζωής τους;

Μαζί με το κλείσιμο πολλών νυχτερινών κέντρων στo Λονδίνο, φαίνεται να ζορίζονται και οι νέες γυναίκες να βρουν τον σύντροφο της ζωή τους. Δύο...

To ανέκδοτο: Ο Ριζοσπάστης, τα Κομμουνια ο ζωγράφος και ο Λένιν στο Παρίσι

Κάποια στιγμή ένας διάσημος ζωγράφος ήρθε στην Αθήνα για να κάνει την έκθεσή του. Ένα από τα έργα του πολυδιαφημισμένο ήταν και ένα με τίτλο...

Η Αθήνα και ο Πειραιάς του 1920 σε ένα απίστευτο (βίντεο)

Ένα απίστευτο βίντεο που μας ταξιδεύει έναν αιώνα πίσω... Πριν από έναν αιώνα ο κόσμος ήταν πολύ διαφορετικός. Η Αθήνα, η πρωτεύουσα της Ελλάδας, και...
Στόουνχεντζ: Ανακαλύφθηκε μοναδική νεολιθική δομή

Ποια είναι η σχέση του Στόουνχεντζ με το φεγγάρι;

Η τοποθεσία του Στόουνχεντζ (Stonehenge) είναι γνωστό ότι είναι ευθυγραμμισμένη προς την κατεύθυνση της ανατολής του ήλιου στο θερινό ηλιοστάσιο και της δύσης στο χειμερινό ηλιοστάσιο,...

Τεστ προσωπικότητας: Αυτό που βλέπετε πρώτο αποκαλύπτει αν είστε γενναίοι ή καλοσυνάτοι

Τα τεστ προσωπικότητας αξιοποιούν τη συναρπαστική αλληλεπίδραση μεταξύ της οπτικής αντίληψης και των γνωστικών χαρακτηριστικών και αποκαλύπτουν στοιχεία βαθύτερα για την προσωπικότητά σας. Ακριβώς αυτό...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

WSJ: Προσφορά «μαμούθ» 11 δισ. δολαρίων για την εξαγορά της Paramount από την εταιρεία διαχείρισης κεφαλαίων “Apollo”

Η εταιρεία διαχείρισης κεφαλαίων Apollo προσφέρει το ποσό των 11 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 24 Νοεμβρίου καταδικάζονται 10 καλλιτέχνες του Χόλυγουντ, που αρνούνται να συνεργαστούν με την Επιτροπή Αντιαμερικανικών Ενεργειών

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ Το 1947... Κογκρέσο με συντριπτική πλειοψηφία καταδικάζει τους δέκα καλλιτέχνες του Χόλιγουντ, που...

Σπάνια στιγμιότυπα:12 αγαπημένοι Έλληνες σταρ με τα παιδιά τους σε μια φωτογραφική συλλογή

Διάσημοι Έλληνες γονείς: Την εποχή του χρυσού ελληνικού κινηματογράφου, οι διάσημοι σταρ της χώρας...

Οι Τυραννόσαυροι είχαν υψηλό IQ και… πολιτιστικές ανησυχίες

Με δημοσίευση της στην επιθεώρηση «Journal of Comparative Neurology» ερευνητική ομάδα με επικεφαλής επιστήμονες του...