Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
21.4 C
Athens

Καταθέσεις για τα UFO: “Αντιμετωπίσαμε τεχνολογία πολύ ανώτερη” – Τι είπαν τρεις απόστρατοι στη Βουλή των Αντιπροσώπων

Τρεις απόστρατοι στρατιωτικοί κατέθεσαν την Τετάρτη σε ακρόαση της Βουλής των Αντιπροσώπων για άγνωστης ταυτότητας ιπτάμενα αντικείμενα – κοινώς γνωστά ως UFO – προειδοποιώντας ότι οι θεάσεις αποτελούν πρόβλημα εθνικής ασφάλειας και ότι η κυβέρνηση ήταν πολύ μυστικοπαθής σχετικά με αυτά.

Μια υποεπιτροπή εποπτείας της Βουλής συγκάλεσε την ακρόαση της Τετάρτης για τα UFO, καθώς οι νομοθέτες που πίεσαν για την ακρόαση ζητούν από την κυβέρνηση να είναι πιο πρόθυμη στη γνωστοποίηση πληροφοριών σχετικά με τα UFO. 

«Αν τα ΑΤΙΑ είναι ξένα drones, είναι επείγον πρόβλημα εθνικής ασφάλειας. Αν είναι κάτι άλλο, είναι θέμα επιστήμης. Και στις δύο περιπτώσεις, τα άγνωστα αντικείμενα είναι πηγή ανησυχίας για την ασφάλεια των πτήσεων», ξεκαθάρισε ο Ράιαν Γκρέιβς, απόστρατος πιλότος του Πολεμικού Ναυτικού που τώρα διευθύνει το Americans for Safe Aerospace, μια ομάδα που ίδρυσε για να ενθαρρύνει τους πιλότους να αναφέρουν περιστατικά UFO. 

Η αμερικανική κυβέρνηση χαρακτηρίζει τις ανεξήγητες θεάσεις ως UAP (άγνωστα ανώμαλα φαινόμενα) και έχει δημοσιεύσει αναφορές για τις περιπτώσεις τα τελευταία χρόνια. Ορισμένες από αυτές δεν έχουν ακόμη εξηγηθεί, ενώ άλλες έχουν αποδοθεί σε «οντότητες μπαλονιών ή μπαλόνια», καθώς και σε drones, πτηνά, καιρικά φαινόμενα ή αερομεταφερόμενα «συντρίμμια» όπως πλαστικές σακούλες.

Ο Γκρέιβς και ο Ντέιβιντ Φρέιβορ, ένας απόστρατος διοικητής του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ, κατέθεσαν και οι δύο για τις δικές τους θεάσεις UAP ενώ υπηρετούσαν στον στρατό. 

ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ: Ο φακός της αστυνομίας «συνέλαβε»... UFΟ;

«Η τεχνολογία που αντιμετωπίσαμε ήταν πολύ ανώτερη από οτιδήποτε είχαμε», είπε ο Φρέιβορ για το επεισόδιο που είδε το 2004, όταν ρωτήθηκε γιατί τα UAP αποτελούν απειλή για την εθνική ασφάλεια.

Ο Ντέιβιντ Γκρους, απόστρατος αξιωματικός πληροφοριών της Πολεμικής Αεροπορίας, ισχυρίστηκε από πλευράς του ότι η κυβέρνηση έχει συγκαλύψει τις έρευνές της για τις άγνωστες θεάσεις, προσθέτοντας ότι ανέφερε πληροφορίες στον γενικό επιθεωρητή της κοινότητας πληροφοριών.

Ο Γκρους ισχυρίστηκε ότι η αμερικανική κυβέρνηση όχι μόνο έχει στην κατοχή της UAP, αλλά και λείψανα των φερόμενων ως «μη ανθρώπινων» πιλότων του αεροσκάφους. Ωστόσο, όταν πιέστηκε, ξεκαθάρισε ότι αυτό του είπαν άλλοι και δεν είχε πληροφορίες από πρώτο χέρι. «Αυτό δεν είναι κάτι που έχω δει εγώ» παραδέχθηκε. 

Ο Γκρους είπε στο πάνελ ότι θα μπορούσε να παράσχει έναν κατάλογο «συνεργάσιμων και εχθρικών μαρτύρων» που θα μπορούσαν να παράσχουν στο Κογκρέσο περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα προγράμματα που σχετίζονται με τα UAP.

Πρόσθεσε ότι έχει αναφέρει τους ισχυρισμούς του ως πληροφοριοδότης στον γενικό επιθεωρητή της Κοινότητας Πληροφοριών των ΗΠΑ. Ένας εκπρόσωπος του γραφείου του γενικού επιθεωρητή της Κοινότητας Πληροφοριών αρνήθηκε να σχολιάσει.

Οι μάρτυρες, καθώς και αρκετοί νομοθέτες, παραπονέθηκαν ότι οι πληροφορίες που σχετίζονται με τις άγνωστες θεάσεις είναι υπερβολικά διαβαθμισμένες από την κυβέρνηση των ΗΠΑ.

Αυτή η ακρόαση αποτελεί την τελευταία άσκηση πίεσης από νομοθέτες, αξιωματούχους πληροφοριών και στρατιωτικό προσωπικό που εργάζονται σε ανεξήγητα εναέρια φαινόμενα για να διερευνήσουν το θέμα σε εθνικό επίπεδο. 

«Αυτό είναι ένα ζήτημα κυβερνητικής διαφάνειας», επισήμανε ο Ρεπουμπλικανός βουλευτής του Τενεσί Τιμ Μπέρσετ, που πίεσε να διεξαχθεί η ακρόαση της Τετάρτης. «Δεν φέρνουμε μικρά πράσινα ανθρωπάκια ή ιπτάμενους δίσκους στην ακρόαση…  Απλώς θα φτάσουμε στα γεγονότα. Θα αποκαλύψουμε τη συγκάλυψη και ελπίζω ότι αυτή είναι μόνο η αρχή πολλών ακόμη ακροάσεων».

Κανένας κυβερνητικός αξιωματούχος δεν κατέθεσε στην ακρόαση της Τετάρτης.

Πηγή: cnn.com

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Ιώ: Δείτε βίντεο από την επιφάνεια του φεγγαριού του Δία!

Δείτε μια εντυπωσιακή λίμνη λάβας και ένα βουνό! Το διαστημικό σκάφος Juno της NASA βρίσκεται εδώ και οχτώ χρόνια σε τροχιά γύρω από τον γίγαντα...

Υπήρξε στην αρχαιότητα πυρηνικός πόλεμος;

Στο παρελθόν έχουν γίνει θερμοπυρηνικές εκρήξεις!!! 3.000 χρόνια π.χ. έως και 12.500 χρόνια π.χ.!!! ο Αϊνστάϊν είχε πει κάποτε πως «τα αρχαία πειράματα έγιναν για...
ΑΠΟΨΗ: Οι θεωρίες συνωμοσίας και οι απόλυτοι εχθροί

Σελήνη: Βίντεο της NASA δείχνει αστροναύτες να μην μπορούν να περπατήσουν

Ένα βίντεο της NASA από τις αποστολές Apollo δείχνει τους αστροναύτες στην επιφάνεια της Σελήνης να μην μπορούν να περπατήσουν εύκολα και να πέφτουν...

Μελέτη: Οι τοξικές ουσίες από τα μικροπλαστικά μπορούν να απορροφηθούν από το δέρμα

Οι τοξικές χημικές ουσίες που εμπεριέχονται σε πλήθος προϊόντων καθημερινής χρήσης, όπως ηλεκτρονικές συσκευές, έπιπλα, παιδικά καθίσματα και smartphones, μπορούν να μπορούν να εισχωρήσουν στο αίμα μέσω...

Γιατί οι νεαρές Λονδρέζες δεν μπορούν να βρουν τον άνδρα της ζωής τους;

Μαζί με το κλείσιμο πολλών νυχτερινών κέντρων στo Λονδίνο, φαίνεται να ζορίζονται και οι νέες γυναίκες να βρουν τον σύντροφο της ζωή τους. Δύο...

To ανέκδοτο: Ο Ριζοσπάστης, τα Κομμουνια ο ζωγράφος και ο Λένιν στο Παρίσι

Κάποια στιγμή ένας διάσημος ζωγράφος ήρθε στην Αθήνα για να κάνει την έκθεσή του. Ένα από τα έργα του πολυδιαφημισμένο ήταν και ένα με τίτλο...

Η Αθήνα και ο Πειραιάς του 1920 σε ένα απίστευτο (βίντεο)

Ένα απίστευτο βίντεο που μας ταξιδεύει έναν αιώνα πίσω... Πριν από έναν αιώνα ο κόσμος ήταν πολύ διαφορετικός. Η Αθήνα, η πρωτεύουσα της Ελλάδας, και...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

ΗΠΑ: Χάος με τους φοιτητές που ξεσηκώθηκαν – 1.200 συλλήψεις σε 31 πανεπιστήμια, σε 21 πολιτείες

Έκρυθμη παραμένει η κατάσταση στα πανεπιστήμια της Αμερικής με σκηνές βίας και καταστροφής να...

Βουλή: Ψηφίστηκε από 158 βουλευτές της ΝΔ ο νέος δικαστικός χάρτης της χώρας

Ψηφίστηκε από την ολομέλεια της Βουλής χθες 1η Μαΐου 2024 νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης...

Μητσοτάκης: Οι κρίσεις για το Μάτι μπορεί να επανεξεταστούν με τρόπο νόμιμο

Οι εθνικές τραγωδίες να μη γίνονται εργαλεία με δύο μέτρα και δύο σταθμά Για ιστορική...

Η Σαουδική Αραβία, η Νότια Αφρική, η Αίγυπτος και άλλες αφρικανικές χώρες αποσύρουν τον χρυσό τους από τις ΗΠΑ!

Σε μία κίνηση που προκαλεί ανησυχία ως προς την κατάσταση της παγκόσμιας οικονομίας προχώρησαν...