Κορονοϊός: Θα καθυστερήσει το εμβόλιο

249
Κορονοϊός: Θα καθυστερήσει το εμβόλιο

«Το εμβόλιο για τον κορονοιό θα καθυστερήσει» εκτίμησε ο αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος Σπύρος Φιλιώτης μιλώντας σε επιτροπή της Βουλής.

Όπως είπε ο κ. Φιλιώτης, γίνονται κλινικές μελέτες και για εμβόλια και για θεραπείες, αλλά “το εμβόλιο θα καθυστερήσει, και η παραγωγή για 7 δισεκ. εμβόλια θέλει μια δεκαετία”. Ο κ. Φιλιώτης είπε ότι για τις ευπαθείς ομάδες χρειάζονται ένα δισεκ. εμβόλια και εκτίμησε ότι εφόσον πετύχουν οι μελέτες, τα εμβόλια μπορεί να αρχίσουν να είναι διαθέσιμα σε ένα χρόνο από σήμερα, αλλά δεν θα είναι τεράστιος αριθμός.

Ο κ. Φιλιώτης, παρατήρησε επίσης πώς ένα φάρμακο που είχε αναπτυχθεί για τον Έμπολα, τώρα υποπτεύονται ότι «δουλεύει» για τον κορωνοϊό και κάνουν κλινική έρευνα στην Κίνα για να δουν αν «δουλεύει» ως θεραπεία σε βαριά νοσούντες» και πρόσθεσε: “Αν αυτά πετύχουν, [..] μπορεί το καλοκαίρι να ξέρουμε ότι ένα παλιό φάρμακο είναι θεραπεία και γίνεται καλά ο ασθενής που είναι σε κρίσιμο στάδιο. Μακάρι”.

Διαβάστε επίσης:  Κορονοϊός - Γ.Γ. Ειδικών Φρουρών: Αλλάζουν τον τόπο κατοικίας μέσω Taxisnet για να πάνε στο χωριό για Πάσχα