Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
18.7 C
Athens

Με 200 τρακτέρ η παρέλαση των αγροτών στο Σύνταγμα – Δείτε τον χάρτη με τους δρόμους που επηρεάζονται

Αγρότες από τη Βόρεια Ελλάδα, τη Λάρισα, Βόλο και την Καρδίτσα έφθασαν το βράδυ της Δευτέρας στο Κάστρο Βοιωτίας όπου θα διανυκτερεύσουν για να μπουν αύριο στην τελική ευθεία της πορείας τους με προορισμό το κέντρο της Αθήνας.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης την ίδια ώρα, στο τελευταίο μήνυμά του πριν την άφιξή τους στην Αθήνα ανακοίνωσε μόνιμη επιστροφή του ειδικού φόρου κατανάλωσης από το 2025, ζητώντας τους είναι σε ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας με την αστυνομία ώστε να δημιουργηθεί όσο το δυνατό μικρότερη αναταραχή.

Ο αριθμός των τρακτέρ που θα φθάσει στην Αθήνα πιθανά να ξεπεράσει τα 200 σύμφωνα με τους τελευταίους υπολογισμούς.

Η ακριβής ώρα αναχώρησης από το Κάστρο Βοιωτίας για την Αθήνα θα καθοριστεί σε έκτακτη σύσκεψη, με στόχο να το κομβόι να έχει φθάσει στην πρωτεύουσα στις 16:00 το απόγευμα και το συλλαλητήριο να ξεκινήσει στις 18:30.

Με λεωφορεία και ΙΧ επιβατικά αυτοκίνητα θα μεταβούν στην Αθήνα για το αυριανό συλλαλητήριο αγρότες από τα μπλόκα της Δυτικής Ελλάδας και της Πελοποννήσου.

Οι αγρότες σκοπεύουν να διανυκτερεύσουν στο Σύνταγμα όπου εκθέσουν τα αιτήματά τους. Οι ίδιοι λένε πως πρόκειται για συμβολική κίνηση και μια ειρηνική διαδήλωση.

Το σχέδιο της αστυνομίας για την «απόβαση» των αγροτών στην Αθήνα

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στις κεντρικές οδικές αρτηρίες της Αθήνας, θα ισχύσουν αύριο, Τρίτη λόγω της προγραμματισμένης συγκέντρωσης των αγροτών νωρίς το απόγευμα.

Δείτε τον χάρτη με τους δρόμους που επηρεάζονται: 

Στο πλαίσιο αυτό θα ληφθούν προσαρμοσμένα στην περίσταση μέτρα τροχαίας με τις ανάλογες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, ώστε η μετακίνηση των αγροτών να πραγματοποιηθεί με ασφάλεια για τους ίδιους και τους λοιπούς χρήστες του οδικού δικτύου, σε όλη τη διαδρομή από την περιφέρεια στο κέντρο της Αθήνας.

Ειδικότερα, η κίνηση των γεωργικών ελκυστήρων θα γίνει συνοδεία περιπολικών της Ελληνικής Αστυνομίας με συγκεκριμένο δρομολόγιο τόσο από το Κάστρο Βοιωτίας όσο και από τα Μέγαρα Αττικής, όπου αναμένεται να συγκεντρωθούν πριν τη μετάβαση στην Αθήνα. Παράλληλα, για να μην υπάρξει επιπλέον επιβάρυνση της κυκλοφορίας έχει προγραμματισθεί τα λεωφορεία που θα μεταφέρουν αγρότες να σταθμεύσουν στο Ολυμπιακό Στάδιο. Λόγω των μέτρων, αναμένεται να πραγματοποιηθούν τροποποιήσεις και στα δρομολόγια και τις στάσεις των συγκοινωνιακών μέσων (Λεωφορεία – Τρόλεϊ).

Για τα ακριβή μέτρα τροχαίας και τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα ισχύσουν θα σας ενημερώσει ο επικεφαλής του Θαλάμου Επιχειρήσεων Παρακολούθησης και Ελέγχου Κυκλοφορίας (Θ.Ε.Π.Ε.Κ.) Αστυνομικός Υποδιευθυντής Θεοφάνης Αναγνώστου.

Προϊστάμενος Θαλάμου Επιχειρήσεων Παρακολούθησης και Ελέγχου Κυκλοφορίας (Θ.Ε.Π.Ε.Κ.) Αστυνομικός Υποδιευθυντής Θεοφάνης Αναγνώστου:

Όπως προανέφερε και η Εκπρόσωπος Τύπου, από αύριο το μεσημέρι λόγω της επικείμενης συγκέντρωσης- διαμαρτυρίας των αγροτών στο κέντρο της Αθήνας, η τροχαία θα εφαρμόσει κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και συγκεκριμένα:

Προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας κατά μήκος του δρομολογίου που θα ακολουθήσουν τα αγροτικά οχήματα: Λεωφόρος Αθηνών, Αχιλλέως, πλατεία Καραϊσκάκη. Θα κινηθούν αντίθετα στην οδό Αγίου Κωνσταντίνου, την πλατεία Ομονοίας και την οδό Πανεπιστημίου, προκειμένου να φθάσουν στο Σύνταγμα. Θα υπάρξει προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας πέριξ της πλατείας Ομονοίας.

Θα διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στη Λεωφόρο Αμαλίας, την οδό Πανεπιστημίου, τη Λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας και σε όλες τις κάθετες σε αυτές οδούς.

Η Βασιλίσσης Σοφίας θα διακοπεί από το ύψος της Βουλής και η κυκλοφορία στην κάθοδο θα γίνεται μέχρι και την οδό Σέκερη.

Τα οχήματα που θα κινούνται στην οδό Ακαδημίας θα κατευθύνονται μόνο προς την άνοδο της Βασιλίσσης Σοφίας.

Θα παρέχουμε συνεχή πληροφόρηση για περαιτέρω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Εκπρόσωπος Τύπου Ελληνικής Αστυνομίας, Αστυνόμος Β’ Κωνσταντία Δημογλίδου:

Για οποιαδήποτε πληροφορία οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με το τηλεφωνικό κέντρο της Άμεσης Δράσης, ενώ συστήνεται στους οδηγούς να αποφύγουν την κίνηση με οχήματα στη διαδρομή της πορείας και στους χώρους των εκδηλώσεων, τόσο για την εξυπηρέτησή τους, όσο και για την αποφυγή πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων.

Συνεχής ενημέρωση για τις ισχύουσες κάθε φορά κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα υπάρχει σε ειδικό μπάνερ στην ιστοσελίδα καθώς και στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης της Ελληνικής Αστυνομίας.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Ποινή κάθειρξης 45 ετών σε γνωστό δικηγόρο – Καταδικάστηκε για βιασμό ανήλικων κοριτσιών

Σε 45 χρόνια κάθειρξη καταδικάστηκε ομόφωνα, γνωστός δικηγόρος της Αθήνας, καθώς αποδείχτηκε ότι βίαζε κατ’ εξακολούθηση δύο ανήλικα κορίτσια, 9 και 11 ετών. Το...

“Φλόγα” Αγάπης στην Λειτουργία – Παράκληση για τα παιδιά με καρκίνο

Με ένα κοριτσάκι των Ξενώνων της ΦΛΟΓΑΣ αγκαλιά, έψαλε την Παράκληση στην Παναγία παραμονές της Μεγάλης Εβδομάδας ο Πατέρας Αλέξανδρος που λειτουργεί στον παρακείμενο...
Με γραπτές εξετάσεις η ελληνική ιθαγένεια στους αλλοδαπούς

Υπουργείο Εσωτερικών: Η έρευνα για την κλοπή είναι σε εξέλιξη

Διευκρινήσεις σχετικά με την διάρρηξη που έγινε στην Διεύθυνση Εκλογών έδωσε το υπουργείο Εσωτερικών επισημαίνοντας ότι το κτίριο φυλάσσεται όλο το 24ωρο. Ειδικότερα η...
29χρονη, τραυματίστηκε, σφαίρα, Κορυδαλλός,

Διαψεύδει τον Γιάννη Καλλιάνο ο θεράποντας ιατρός του πατέρα του – “Δεν πήρα ποτέ...

«Ουδέποτε αποδέχτηκα προσφορά 500 ευρώ από τη σύζυγο του θανόντος» λέει ο καθηγητής Αγγειοχειρουργικής και θεράποντας ιατρός του πατέρα του Γιάννη Καλλιάνου, ο οποίος...

Νίσυρος: Συνελήφθη ο αρχαιοφύλακας

Συνελήφθη το πρωί του Σαββάτου (27/4) σε σπίτι συγγενικών του προσώπων, στην περιοχή των Καμινίων, στο Ηράκλειο, από αστυνομικούς της Ασφάλειας, ο αρχαιοφύλακας της...

Απολογίες χούλιγκανς: Ελεύθερος ο 16χρονος αδελφός του 18χρονου που έχει προφυλακιστεί για τη δολοφονία...

Στην Ευελπίδων απολογούνται από το πρωί οι 31 από τους 67 συλληφθέντες για τη δολοφονία του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη στου Ρέντη. Την υπόθεση χειρίζονται...

Εορταστικό ωράριο: Ποιες Κυριακές θα είναι ανοιχτά τα καταστήματα

Στις 25 Απριλίου ξεκίνησε το εορταστικό ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων στην Αθήνα ενόψει των εορτών του Πάσχα. Να σημειωθεί πως, τα καταστήματα θα είναι...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 27 Απριλίου τα γερμανικά στρατεύματα  καταλαμβάνουν την Αθήνα

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ Το 1941... Τα γερμανικά στρατεύματα καταλαμβάνουν την Αθήνα. Τρεις μέρες πριν πέσει η Αθήνα στα χέρια...

Ο ρόλος του Στυλιανού Παττακού που κατέβασε τα τανκς στην Αθήνα (Βίντεο)

Ο Στυλιανός Παττακός γεννήθηκε στις 8 Νοεμβρίου του 1912 στην Κρήτη. Το 1934 εισήλθε...

Η Αθήνα και ο Πειραιάς του 1920 σε ένα απίστευτο (βίντεο)

Ένα απίστευτο βίντεο που μας ταξιδεύει έναν αιώνα πίσω... Πριν από έναν αιώνα ο κόσμος...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 17 Απριλίου oι Rolling Stones στην Αθήνα

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ To 1967 oι Rolling Stones στην Αθήνα. Δίνουν συναυλία στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας,...